icon

Som unavená z rodinného života

26. aug 2025

Ja uz mam vsetkeho dost, cely zasrany rodinny zivot, uz nechcem byt mamou, manzelkou, domacim spotrebicom, chcem byt len sama sebou, mam pocit, ze sa tu zblaaaaaaznim, stale vsetko dookola, kazdy den rovnaky v style, ze stale niekto nieco odo mna chce ale nikto sa nezaujima co chcem ja, ide mi vybuchnut hlava. Nepomaha, ze raz za cas mam chvilku pre seba, Najradsej by som utiekla. Uz je zo mna len nervna troska. Co mi pomoze toto zmiernit? To uz mam len prezivat do smrti? To fakt je dospely zivot takyto hrozny, ze len sama robota a povinnosti? Alebo ja som vadna a proste to je zivot?
Urcite mi napisete, ze ake si urobis, take mas, ale ja mozem jedine uz ujst….

Strana
z2
bystrozraky
27. aug 2025
@anonym_f9ab1c

@bystrozraky prepáč, ale si kompletný? Prehlaidku bytu? ja našťastie nemám doma magora, ktorý ma dvadsať krát denne otravuje otázkami, kde čo je. Mám dospelého svojprávneho muža, ktorý sa vedel postarať o seba sám, kým sme sa spoznali. A ja by som mu to ani netolerovala, žiadna prehliadka by sa nekonala, iba by som zdvihla obočie a pochopil by na šupu. Mám po svojom boku dospelého muža, nie teľa, ktorému treba robiť prehliadky ako deťom v škôlke. Problém má autorka témy, nie ja.

@anonym_f9ab1c 🙂 Samozrejme, že som si myslel, že píšem autorke, keďže aj ona je anonymná ako ty. 🙂

vladuska20
27. aug 2025

Chodim si mentalne odpocinut do prace,hoci aj tam mi volaju,ci si piseme ale som medzi dospelakmi,chlapmi a teda hlavu mimo domu.Vtedy si riesi a menezuje deti muz.Mam doma dospeleho otca mojich 5deti,nie doslepaka co sa hra na dospelackeho otecka,a pritom je najvecsie decko v rodine.Zena sa on ani opriet nemoze,ani podpora.nic.

derdia
27. aug 2025

Prečítal som si z časti co žiješ.
Prce si musíš uvedomiť, ze všetci berú teba ako samozrejmosť. Ty vnútorné hovoríš nie ale robíš ano.. Pre všetkých. S tým musíš prestať. Mužovi musíš dat hranice. Odtiaľ po tial. Ak to nespravíš znici tak ako ta aj nici. Nici ta tým co on ma rad... Chápeš tomu vlastne? To je jeho hobby? Tak chod na noc do hotela a ráno dones nákup. Ved si predsa priniesla jedlo....
To je hlúposť. On si žije svoje a ty sa trápiš. Myslíš si že je to ôk? Ze je to z jeho strany empaticke voči tebe. Hov...no... On si rieši seba a ty si mu úplne ukradnutá. A presne pre to sa takto citis, lebo tvoje telo aj mozog ti vravia stop ale ty ďalej ideš aj napriek výstraham ktoré ti telo dáva. Viem z vlastnej skúsenosti preto ti to takto tvrdo a na rovinu pisem. My sme tiež mali ťažké časy. Ale teraz sme úplne iný dvaja ľudia. Takze všetko sa dá.

autor
27. aug 2025

Dakujem za podporu. Nevladzem uz posledne dni, uz kazdy ukon je pre mna hrozne tazky, otravny, od rana som znechutena, nechuti mi jest, viem sa najest az ked uz vsetci vecer spia, takze sa fajne uz aj gulatim…

Ale, v oktobri idem na 5 dni prec, sama. Je to uz zaplatene ❤️ bojim sa o deti, ze znicim nase pevne vztahy, lebo teda oni su na mna dost naviazani

autor
27. aug 2025
@derdia

Prečítal som si z časti co žiješ.
Prce si musíš uvedomiť, ze všetci berú teba ako samozrejmosť. Ty vnútorné hovoríš nie ale robíš ano.. Pre všetkých. S tým musíš prestať. Mužovi musíš dat hranice. Odtiaľ po tial. Ak to nespravíš znici tak ako ta aj nici. Nici ta tým co on ma rad... Chápeš tomu vlastne? To je jeho hobby? Tak chod na noc do hotela a ráno dones nákup. Ved si predsa priniesla jedlo....
To je hlúposť. On si žije svoje a ty sa trápiš. Myslíš si že je to ôk? Ze je to z jeho strany empaticke voči tebe. Hov...no... On si rieši seba a ty si mu úplne ukradnutá. A presne pre to sa takto citis, lebo tvoje telo aj mozog ti vravia stop ale ty ďalej ideš aj napriek výstraham ktoré ti telo dáva. Viem z vlastnej skúsenosti preto ti to takto tvrdo a na rovinu pisem. My sme tiež mali ťažké časy. Ale teraz sme úplne iný dvaja ľudia. Takze všetko sa dá.

@derdia ano, idem uz mysliet aj na seba, uz sa naozaj citim zle.
Ako ste to s manzelom ustali?

luckajozko21
27. aug 2025
@anonym_autor

Dakujem za podporu. Nevladzem uz posledne dni, uz kazdy ukon je pre mna hrozne tazky, otravny, od rana som znechutena, nechuti mi jest, viem sa najest az ked uz vsetci vecer spia, takze sa fajne uz aj gulatim…

Ale, v oktobri idem na 5 dni prec, sama. Je to uz zaplatene ❤️ bojim sa o deti, ze znicim nase pevne vztahy, lebo teda oni su na mna dost naviazani

@anonym_autor to je super. Gratulujem k tomuto posunu. Uzi si to.
Znicis pevne vztahy? Neblazni! znicis zavislost a tvoju nenahraditelnost - ano ale ved o to ti predsa ide, ci? To je ta cesta von z tejto mizerie... Bude to v pohode. Neboj neodvrhnu ta ;) mozno aj im to otvori oci.

vladuska20
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor joj o deti sa neboj,ale o otecka,ten ked zisti,co to znamena byt dospelakom a este otcom tak zo sedivie,ale aspon pochopi ako sa citis a snad uz mu to navzdy aj zostane,ze o domacnost a deti sa ma starat uplne rovnako ako ty.

autor
27. aug 2025
@vladuska20

@anonym_autor joj o deti sa neboj,ale o otecka,ten ked zisti,co to znamena byt dospelakom a este otcom tak zo sedivie,ale aspon pochopi ako sa citis a snad uz mu to navzdy aj zostane,ze o domacnost a deti sa ma starat uplne rovnako ako ty.

@vladuska20 presne pre to som povedala, ze idem prec, nech si to skusi, cele dni, od rana do vecera + noci, lebo on stale nechape ze z coho mozem byt unavena a ze on kedy si oddychne?(ked ziadam chvilu oddychu). Je to s nim tazke a myslim si, ze sa bude hrat na hrdinu ked sa vratim. Ale dufam, ze kutikom duse pochopi.

derdia
27. aug 2025
@anonym_autor

@derdia ano, idem uz mysliet aj na seba, uz sa naozaj citim zle.
Ako ste to s manzelom ustali?

@anonym_autor hlavne sme sa museli pozrieť pravde do očí.
Ja som mu povedala, ze ho milujem ale jeho životný štýl ma zabíja. Takze bud budeme spolu a zmení sa to alebo kludne moze zit tak ako doteraz ale ja pri nom nemôžem byť lebo umieram.
A vtedy to pochopil a vybral si nás. Uvedomil si to. A je uz je tu všetko super.
A sme na tom tak ako nikdy. Ci uz Laska, úcta, pokoj, radost. Proste iný ľudia. Potrebovali sme tvrdý reset😅😅😅ale ona ma moc moc ľúbil, len nejak si neuvedomoval ze jeho činy ma ničia. Ked si to uvedomil a naozaj uvedomil tak sa všetko zmenilo.

autor
27. aug 2025
@derdia

@anonym_autor hlavne sme sa museli pozrieť pravde do očí.
Ja som mu povedala, ze ho milujem ale jeho životný štýl ma zabíja. Takze bud budeme spolu a zmení sa to alebo kludne moze zit tak ako doteraz ale ja pri nom nemôžem byť lebo umieram.
A vtedy to pochopil a vybral si nás. Uvedomil si to. A je uz je tu všetko super.
A sme na tom tak ako nikdy. Ci uz Laska, úcta, pokoj, radost. Proste iný ľudia. Potrebovali sme tvrdý reset😅😅😅ale ona ma moc moc ľúbil, len nejak si neuvedomoval ze jeho činy ma ničia. Ked si to uvedomil a naozaj uvedomil tak sa všetko zmenilo.

@derdia no ako keby som citala o nas. Mali sme vcera dost dlhy rozhovor, kde som mu povedala podobnu vec. Vyzeral tiez, ze pochopil a vybral si nas. Ale teda uz som taka, ze ma to ani nijako neupokojilo, skor uz len cakam na ciny a nie reci (uz sme mali viac krat rozhovor, ale teda, ze odidem s detmi som este nepovedala). Tak uvidime.
Som rada, ze tvoj dostal rozum❤️

derdia
27. aug 2025
@anonym_autor

@derdia no ako keby som citala o nas. Mali sme vcera dost dlhy rozhovor, kde som mu povedala podobnu vec. Vyzeral tiez, ze pochopil a vybral si nas. Ale teda uz som taka, ze ma to ani nijako neupokojilo, skor uz len cakam na ciny a nie reci (uz sme mali viac krat rozhovor, ale teda, ze odidem s detmi som este nepovedala). Tak uvidime.
Som rada, ze tvoj dostal rozum❤️

@anonym_autor držím palce🩷

viera012345
27. aug 2025

Dievčatá, poznám situácie, keď z každej strany hucia do vás,ale verte mi,ze vám to raz bude chýbať.Manzel odišiel navždy,syn je otázkou času,ze kedy sa rozhodne ísť si za niečím/niekým a ja už teraz viem,ze sa na to bude zvykať ťažko

autor
27. aug 2025
@viera012345

Dievčatá, poznám situácie, keď z každej strany hucia do vás,ale verte mi,ze vám to raz bude chýbať.Manzel odišiel navždy,syn je otázkou času,ze kedy sa rozhodne ísť si za niečím/niekým a ja už teraz viem,ze sa na to bude zvykať ťažko

@viera012345 ano, budu mi chybat moje deti ale nie tato psychiatria. Bsolutne mi nechyba babatkovske obdobie a vzdy som to tak citila, ze ja si ich uzivam cim su starsi. Ale ze odidu, to mi je uz teraz smutno. Ale ze je tu bordel aj ked sa cely den nezastavim, to mi chybat urcite nebude.
Drzim palce nech to co najlahsie zvladnes❤️

anonym_af0ef1
27. aug 2025

Možno rodinný život pre teba zrovna nie je, aj to sa stáva. Ja odkedy som odišla od muža a dieťa máme v striedavej starostlivosti je mi (možno paradoxne ) oveľa lepšie. Dieťa ľúbim ale potrebujem svoju samotu a kľud.

anonym_f9ab1c
27. aug 2025
@viera012345

@viera012345 nechýba to každému, niekto je rád aj sám

anonym_f9ab1c
27. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20 presne pre to som povedala, ze idem prec, nech si to skusi, cele dni, od rana do vecera + noci, lebo on stale nechape ze z coho mozem byt unavena a ze on kedy si oddychne?(ked ziadam chvilu oddychu). Je to s nim tazke a myslim si, ze sa bude hrat na hrdinu ked sa vratim. Ale dufam, ze kutikom duse pochopi.

@anonym_autor veď nech sa hrá na hrdinu, o mesiac sa môže hrať znova, okrem toho si vyčleníš minimálne dva krát do týždňa asúpň dve, tri hodiny len pre seba, Vypadneš a aj keby si sa flákala po ,este, alebo presedela v parku na lavičke s knihou, vypneš. A o deti sa neboj, prežijú to. Lepšie pre ne, ak budú bez teba pár dní, kým budeš oddychovať, ako keby boli bez teba týždne, keby si sa psychicky zrútila a museli by ťa hospitalizovať.

anonym_f9ab1c
27. aug 2025
@bystrozraky

@anonym_f9ab1c 🙂 Samozrejme, že som si myslel, že píšem autorke, keďže aj ona je anonymná ako ty. 🙂

@bystrozraky to je jedno, komu si písal, je to rovnaký nezmysel

autor
27. aug 2025
@anonym_af0ef1

Možno rodinný život pre teba zrovna nie je, aj to sa stáva. Ja odkedy som odišla od muža a dieťa máme v striedavej starostlivosti je mi (možno paradoxne ) oveľa lepšie. Dieťa ľúbim ale potrebujem svoju samotu a kľud.

@anonym_af0ef1 ked ja by som toto nedokazala kvoli detom, ja neviem, asi velmi myslim na ich psychicke zdravie, az velmi. Vsade sa len o traumach rozprava a pise a ja sa bojim, ze to cele pokazim:( ako zvladas ze nevidis dieta cely tyzden?

betulinka1
27. aug 2025

@anonym_autor este sa nauc vety, neviem, pohladaj, spytaj sa tata, idem sa prejst sama, chodte na vylet bezo mna, chodte sa prejst, zatial upracem, nie, nechcem, teraz sa hraj chvilu sam, dnes uvar nejake super jedlo pre nas, mam rada, ked nam navaris, ty vies najlepsi gulas, deti sa s tebou tak radi zabávajú, musim si lahnut, idem si zacvicit, naloz mycku, vylož mycku, ides na poľovačku..super dones nejake masko a laska zajtra poobede som sa dohodla s kamoskou. Tak rataj, ze od druhej treba byt s detmi. Mozno este nieco pridajú aj dalsie baby 🤪

macik166
27. aug 2025

@anonym_autor ach žena! Váž si, čo doma máš. Ja mám ťažko postihnuté dieťa, a až potom by si videla, čo to je za život. To je skutočné utrpenie.

anonym_22eb8d
27. aug 2025

Uf to mas z toho pretazenia. Si zvyknuta tolerovat polovnicke excesy, on ta psychicky utlaca tak, ze tahas za kratsi koniec, ked chces oddych spyta sa kde je jeho oddych. Vyvolava v tebe pocity viny, pricom on by mal citit vinu za to ze ta zabedbava, a pritom travi hodiny svojim konickom. Musis byt silna a nastavit pevne hranice. Ako sorry ale preco by si mala takto zit. Este si nieco nahodou spravis alebo dpadnes do depresie. Proste nie. Presne preto chces ujst lebo si ale ze totalne pretazena. A nech to nie je o 5 dnoch v oktobri, ale o kazdotyzdennom vypusteni pary, lebo to je to, co potrebujes. Nedavno sa tu spominala Biblia a zakony starej zmluvy, tak mi napadol ich koncept šabatu. Uz staroveki Zidia vedeli oddychovat jeden den v tyzdni a to vsetci, muzi, zeny, sluhovia, otroci… a nam “modernym mamickam” to nie je umoznene…

dora281
Autor odpoveď zmazal
leonakr
27. aug 2025

@anonym_autor ahoj,nečítala som celú diskusiu 🙂ale to čo opisuješ,tie pocity,to ako ráno vstaneš a už je nálada niekde v....pociy,že ujdem a ak aj ujdem na pár dní aj tak viem,že mi to nepomôže 😔atd.atd....vyhorela som.Ak by si chcela o tom popísať tak sa ozvi

blanblan
Autor odpoveď zmazal
anonym_af0ef1
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_af0ef1 ked ja by som toto nedokazala kvoli detom, ja neviem, asi velmi myslim na ich psychicke zdravie, az velmi. Vsade sa len o traumach rozprava a pise a ja sa bojim, ze to cele pokazim:( ako zvladas ze nevidis dieta cely tyzden?

@anonym_autor Zvládam to veľmi dobre, horšie to zvládam keď ju vidím.A ona to má rovnako.A na rovinu si to povieme😂😂🙈Ale bavíme sa o pubertálnom veku. Ja tvrdím šťastná matka- šťastné dieťa.

erikreset
28. aug 2025

@anonym_autor to ti verim. Riesenie bolo nezakladat si rodinu lebo to nie je asi tvoja cesta. Preto deti nemam a ani nechcem.

morgane1975
8. sep 2025

@anonym_autor vsak utec, ked sa vratis, budes mat na stole rozvodove papiere, predbezne opatrenie na deti a mozes si zit za vlastne. Potom daj vediet ako si dopadla. 🤣🤣🤣

anonym_de2dd9
10. sep 2025

Keď Ti vadí byť manželkou a matkou, čo je v realite krásna vec jedna aj druhá, tak sa rozveď a deti nech bývajú u otca a budeš voľná. Už sa nebudeš musieť sťažovať ako ti všetko vadí.

Strana
z2