icon

Som v koncoch a prosím o pochopenie

16. sep 2023

Pred rokmi som bola vo vzťahu, ktorý nemal budúcnosť. Nechcel svadbu, deti, spoločné bývanie prišlo až pod mojím nátlakom. Dokázal len hrať PC hry. V tej dobe som stretla v práci muža, staršieho o 15 rokov, zamilovali sme sa, prežívala som niečo čo nikdy predtým. Bol už dlho rozvedený, deti dospelé, partnerka len tak na vikend. On mal síce oveľa dlhší vzťah než ja, ale ukončil ho a ja svoj tiež. Dali sme sa dokopy, po mesiacoch sa bez okolkov spýtal aké prstene sa mi páčia, niečo sme si ukázali, dal mi urobiť snubák, bol naklonený deťom, presne ako ja, keďže prvé manželstvo skončilo rozvodom a s druhou partnerkou nemali ambíciu mať deti, keďže obaja už mali, tak chcel novú úspešnú rodinu. Medzičasom prišli hádky. Kvôli hlúpostiam. Snubák bol, ale nedal mi ho. Neriešila som to. Otehotnela som a snubák mi dal pretože som nesúhlasila s krstom dieťaťa (nie som veriaca). Dieťa sme teda pokrstili. Snubák mi vzal keď som si ho položila lebo som išla pracovať do záhrady. Mesiace mi tvrdil, že som bordelarka a stratila som ho. Druhé dieťa sme mali naplánované keď prvé bude mať rok. Potom začali ďalšie podmienky. Ďalšie hádky žiadne dieťa. Bola som človek, čo miloval jogu, hudbu svojho vkusu a cestovanie. Vzal mi všetko. Cvičiť som mala doma, hudba bola úbohá a trápna, cestovanie ho nezaujímalo. Ostala som bez ničoho, len práca a domov, nulové sociálne vzťahy a záľuby. Narodil sa syn a po mesiacoch som začala od nešťastia popíjať. Upadla som do depresií a úzkostí, aké som nikdy v živote nemala. Žiadne lieky mi nepomáhajú. Som v koncoch, môj syn je úžasný, nechcem mu zobrať tatinka ale ja už nevládzem. Chcem byť niekoho milovaná manželka. Chcem mať 2 deti.

stanulienkat
16. sep 2023

Vies..tuzba je tuzba a realne zmyslanie je nieco ine. Ak nemas dobreho partnera, oporu, nemas vlastne byvanie, tak 2 a viac deti je riadne blby napad. S 1 sa skor uzivis ako s viacerymi. Nie kazda tuzba sa nam musi vyplnit a nie kazda je realna a spravna. Daj sa dokopy a odid od partnera. Si zrejme velmi ovplyvnitelna a submisivna, ked sa nechas obrat o konicky, priatelov...Mna by uz nebolo, keby mi zobral darovany prsten.

mandzula
16. sep 2023

@lenkasarka vies, o com je manipulacia, zazila si ju? Ak ano, toto by si nikdy nenapisala.

autor
16. sep 2023

@bessie12 kilometre nie sú rozhodujúce keď nikoho nemáš. Malý to veľmi vníma. Ale na neviem ako. Ja sa niekedy cítim že keď ma nebije tak to nie je ešte dôvod odísť

lenkasarka
16. sep 2023

@mandzula ale prosím ťa. Človek nás môže manipulovať len do takej miery ktorú mu dovolíme. Veď má svoj byt má kde bývať načo je ešte pri ňom a utápa sa v alkohole.

autor
16. sep 2023

@lenkasarka myslíš že je jednoduché odísť do bytu na hypo čo má vyjde 650 eur mesačne od človeka ktorý povie že mi nedá nič, dá výpoveď v práci, bude sa starať o chorého otca aby mi nemusel nič platiť alebo mi dieta zoberie? Išla by si do toho?

autor
16. sep 2023

@mandzula manipulácia je hrozná. Nikomu to neprajem naozaj

bessie12
16. sep 2023

moj ex ma tiez bil, ponizoval, urazal mna aj moju rodinu a po burlivom rozchode aj vyhrazal a prenasledoval. Pre teba kilometre rozhodujuce nie su, ale pre mna ano. Na Slovensku by som sa vedela skor dostat z toho ako za hranicami. Bola som bez prace, bez strechy nad hlavou. V jeden den som stratila vsetko.
V mojej rodine by zeny vedeli rozpravat o tyranii. Ked chces, tak mi napis spravu. Mozme o tom pokecat.

autor
16. sep 2023

@lenkasarka keby si zažila manipuláciu veľmi by si prehodnotila svoje slová. nemam už silu bojovať proti tomu. Už to nie som ani ja. Som troska na liekoch ktoré som nikdy nepotrebovala. Áno mohla.som v začiatkoch urobiť niečo iné. Ale bola som zamilovaná a verila som mu. Je to moja chyba nepopieram. Ale čo vyriešiš tým že ma za to dodrbeš? Že budem plakať viac? To mi nepomôže naozaj. Prosím aspoň nekomentuj.

domka222
16. sep 2023

A prišlo ti to normálne, že ťa posielal na potrat? Už vtedy si sa mala zbaliť. Teraz sa daj dokopy kvôli dieťaťu, aby to raz nevyužil proti tebe

lenkasarka
16. sep 2023

Keď myslíš , že je pre teba a pre dieťa takýto život lepší tak rob ako uznáš za vhodne. Je to tvoj život. Sebalasku si vymenila za sebaľútosť a najhoršie je že si začala piť. Ja ťa nedrbem ja som napísala svoj pohľad na danu situáciu. To že sa ti nepáči s tým ja nič nespravím. Nebudem ťa však ľutovať to ti nepomôže. Myslím že ti skôr pomôže keď sa vzchopis a zacnes konať. Sú rôzne organizácie ktoré ti môžu pomôcť, len treba chcieť.

autor
16. sep 2023

@domka222 hovoril to naschvál aby mi ublížil. Jasne že mi to neprišlo ok. Verila som že príchodom dieťaťa to bude o inom

bessie12
16. sep 2023

ziaden chlap sa kvoli zene ci dietatu nezmeni. A uz vobec nie takyto. To len my zeny sme take naivne a verime v zazrak ..

autor
16. sep 2023

@lenkasarka Ja už nie som v stave rozhodovať čo je lepšie. Som troska bez možnosti sa s niekým aspoň rozprávať a nebyt do..bana..chápeš že niekedy človek potrebuje ak pocítiť že urobil chyby a stále nie je sám?

autor
16. sep 2023

@bessie12 nikto sa nezmení. Nie len chlap. Horšie je že on sa mi ukazoval spočiatku ako niekto iný ako v skutočnosti bol. Preto sme vôbec to dieťa splodili

babulkomale
16. sep 2023

Prepac ale co moze byt s prichodom dietata o inom, ked si videla ze ten pako ta posielal s tym istym dietatom na potrat? Ze predtym dieta chcel, potom chcel aby si sla na potrat? Ved to ti muselo dojst ze nie je normalny.

heleninamama
16. sep 2023

Ja ako racionálny človek neriešim žiadne psychologické sračky a manipulácie. Nič si nemala ani keď si ho stretla a predsa si sa na neho zavesila a dúfala si, že Ti narobí deti a zabezpečí Vás. Vtedy Ťa netrápilo, že nemáš bývanie, oporu v rodine, nemala si strach a neistotu z budúcnosti? Tiež si ho chcela manipulovať a nevyšlo ti to. Tak sa teraz zbaľ a jednoducho odíď. Bývanie hľadaj tam, kde máš prácu a daj sa psychicky dokopy. To je hlavné. A dieťa buď zober si sebou, alebo by som mu ho pokojne nechala v striedavej starostlivosti - ak by to chcel, aspoň do doby, kým rozhodne súd. Rodičovských práv Ťa kvôli tomu nikto nezbaví, ak sa liečiš, je to len plus pre Teba aj pre sudcu a naozaj, nič horšie ako striedavka v budúcnosti nehrozí. Ale osobne si myslím, že starému chlapovi sa s malým deckom nebude chcieť dlhodobo otravovať a nechá ho súdne zveriť Tebe. Tak čoho sa tak bojíš? Namiesto psychológov a psychiatrov si nájdi schopného právnika a ten Ti pomôže.
Pracuj, šetri si peniaze, nepi, nauč sa fungovať sama a popritom sa staraj o dieťa. Všetko sa dá, len treba ísť za svojím.

autor
16. sep 2023

@babulkomale myslela som si že chce ublížiť mne. Ale dieťa chce. A teraz je to to isté. Dieťa miluje. Ale mne ubližuje. Myslela som si že ako matka jeho dieťaťa budem mať pre neho cenu

lenkasarka
16. sep 2023

Ty si len myslíš že nie si v stave rozhodovať. V prvom rade si matka a rob všetko pre to aby tvoje dieťa nemuselo zažívať hádky ,aby sa nemuselo pozerať na opitu a zničenú matku. Keď sa nemáš s kým porozprávať zavolaj na linku pomoci. Vypočujú ťa pomozu,nasmerujú. Nehladaj výhovorky ako sa to nedá. Hladaj možnosti ako sa to dá. Chyby robíme všetci aj ja som ich narobila mnoho, ale treba sa z nich poučiť dvihnúť hlavu a žiť. Predpokladám, že si mladá máš život pred sebou. Naozaj ti sebaľútosť a ani ľútosť od iných nepomôže. Tak hlavu hore a žij. Držím ti palce

mandzula
16. sep 2023

@lenkasarka co vies o manipulacii? Mas aspon nieco nacitane?

domka222
16. sep 2023

Kedže odísť nechceš,musíš sa aspoň postaviť na nohy,už len pre dieťa. Náhodou príde k súdu o zverenie dieťaťa do starostlivosti a ver tomu,že toto všetko vytiahne proti tebe,aby vyhral.

autor
16. sep 2023

@heleninamama nejdem to ani čítať. Narobí deti a zabezpečí vás. Úbohé. Tam končím. Tipujem že máš tak polku môjho platu keď takto uvažuješ. Ja som nikdy neuvažovala nad zabezpečovaním a deťmi kvôli peniazom. Ale teraz viem že malý nebude mať to čo si zaslúži keď bude len so mnou v mojom byte na hypo bez ďalšej podpory. Môžem zabudnúť na výletu a krúžky

doriiis
16. sep 2023

Si typická obeť manipulátora a máš stockholmsky syndróm jak oči.

mandzula
16. sep 2023

@autor kasli na tuto diskusiu, obrat sa na niekoho, kto vie, o com hovoris. Pozri si ten link, co som prilozila.

bessie12
16. sep 2023

tak zeny su skor prisposobive ako muzi. Ja som sa zmenila. Dostala som od zivota riadny kopanec a musela som padnut az na uplne dno, aby som pochopila, ze zivot nie je taky lahky ako som si predtym predstavovala a, ze taky clovek akym bol moj ex sa nikdy nezmeni. Jedine k horsiemu. Ale ako sa vravi: ,,co ta nezabije, to ta posilni."
Postav sa na vlastne nohy a odid od tyrana. Urobit prvy krok je asi najtazsie, ale my zeny dokazeme niekedy snad aj nemozne.

danielahamar
16. sep 2023

Tvoj muž je riadny psychous, takže naozaj od neho preč, dieťa sa ti možno raz poďakuje, že si ho netrapila😉 žiť v takej rodine

autor
16. sep 2023

@mandzula Zlatko ja som sa už obrátila na reálnu pomoc. Len vieš, keď nemáš s kým prehovoriť počas bežného dňa ... pôjdem niekam do azylaku a čo ďalej. Ja nie som silná mrzí ma to. Potrebujem niekoho

babulkomale
16. sep 2023

Keby miloval dieta, nevyhraza sa ze ti ho vezme.
Takemu by som neverila uz ani dobry den.
Manipuluje cez dieta, ma o jednu paku viac na teba.
Uz ho vidim ako sa stara denne cele roky o dieta...kecy pre naivne, aby nekonali.

autor
16. sep 2023

@bessie12 je to veľmi ťažké naozaj neviem ako ten krok urobiť

mandzula
16. sep 2023

@autor v prvom rade potrebujes prezit - pre seba a svoje dieta. Nepomohli ti na jednom mieste, pomozu na inom, nevzdavaj to.