icon

Som v koncoch s bývaním

nikanikusik26
Včera o 15:41

Ahojte dievčatá prosim neodsudzujte ma len ak môžete poraďte prosím.

Napíšem to v skratke.
Keď som sa vydala išla som bývať do Uliča ku svokrovcom....vzťahy sa do roka rapídne zhoršili.
Svokra ma začala nenávidieť a buzerovala ma za všetko čo som robila bolo to neúnosné a odsťahovali sme sa do prenájmu ale s nami odišli aj peniaze a nemali zaco kúpiť drevo na zimu takže svokra bola nakoniec u nas v byte kde sa správala az príliš dobre a ja som jej odpustila a požiadali nas ci by sme sa nevrátili ze my sme v prenájme a oni to nezvládajú....neprešli ani tri týždne a hádky boli na svete ale vratit sa uz nedalo. Takze sme zostali v Uliči nenávidela som to tam a nemohla som sa ani odtiaľ dostať kvôli financiám a ked sme sa dostali zopakovala sa rozprávka a ze svokor ma leukémiu no nemá taku ako opisovali a ze treba chodiť po doktoroch a kade tade .... zase sme sa vrátili a aj sme poprerabali zobrali sme si úver ale nepodarilo sa nam dokončiť a zas nas vyhanali robili zle. Naposledy do mna svokor skočil do bitky kvôli vode co deti vonku púšťali ale on nevedel ze polievaju paradajky len svokra ho nahuckala proti mne. Po tejto bitke sme odišli a sme v prenájme ale tym ze sme vzali úver nedostaneme uz hypo lebo ked bola korona mali sme odklad a ze vraj to banka registruje ako nezodpovedneho ci nedoveryhodneho klienta.... Popravde som v koncom my sme v prenájme lebo sme sa im dali oklamať a už nemáme ani možnosť na hypo jedine ze vyplatíme úver ktory sme tam vzali. Ak by bol dom na manželovi nikdy neodídem ale oni maju dom v zabezpeke kvôli hypo ktorú neplatili a tak sme ak toto platili a aj tak im nebolo dobre. Jeden den som aj nachytala svokru ako berie peniaze z našej skrine.... to ma tak dojalo ze som zamrzla a odišla. Otec mi radi aby sme si oddelili poschodia aj vchod ked je taka aká je kvôli tomu ze sme tam uz napchali peňazí a ze teraz uz neni ine východisko. Baby prosim vas poraďte co mam robit ?

alenka58
Včera o 16:29

keď môžeš ísť k rodičom tak choď, snáď ti pomôžu a manžel nech robí koľko vládze a keď príde tak sa stretnite u jeho rodičov, asi veľa nevymyslíš

pribinak
@nikanikusik26

@pribinak ako urážať nemusis ...nema kazdy vydlazdenu cestu

@nikanikusik26 ani ja som nemala vydláždenú cestu a ani kopec dalších ľudí, ale používali sme pri rozhodovaní mozog

reela
@nikanikusik26

@pribinak ako urážať nemusis ...nema kazdy vydlazdenu cestu

@nikanikusik26 ako dobre, ale ty si ako toto meme a dokonca zacyklena x-krat

nikanikusik26
autor
@pribinak

@nikanikusik26 ja som ti už napísala jedinú radu, ktorú pre teba mam: dojliadni, aby ani jedno z tvojich deti nebolo take hlúpe ako ty a tvoj muž
Veľa šťastia

@pribinak to sa spoľahni ze toto nedovolím ani by som im nic take neurobila ako oni nam

anonym_6595d2
Včera o 16:30
@nikanikusik26

@anonym_500a3c prepáč deti ma vyrusuju a moj myslienkovy pochod je v prdeli....urobili sme kúrenie plus dole celu vstupnú chodbu halu lebo to bol otras hore sme dávali nové potery a steny odpady kúpeľňa a take ďalšie veci maličkosti ale my sme prerábali počas kovidu kedy bolo vsetko najdrahšie

@nikanikusik26 ani na podnájom vám nevychádza? Držím ti palce a je mi ľúto, čo prežívate. Vyzeráš byť normálna žena, len si narobila kopec chýb, z ktorých bude ťažko vyjsť.

pribinak
Včera o 16:30
@nikanikusik26

@pribinak to sa spoľahni ze toto nedovolím ani by som im nic take neurobila ako oni nam

@nikanikusik26 tak na to dohliadni a veľa šťastia

anonym_035fb1
Včera o 16:31

Z dobrych pomerov ale z 19 storocia? 1. … nastiahujes sa k svokre 2 . investujete do niecoho co nie je vase 3. Stahujete sa ako macka mlade … a teraz riesenie … zober deti a chod k rodicom. Chlapa mas v DE … ked pride na vikend na sex si zaplatte hotel … je to lacnejsie ako podnajom a lepsie ako tolerovat nejaku trafenu rodinu, co vas cvyciciava …. Musis si dat priority … hlupi ste obidvaja, tak daj pozor aby sa to nenalepilo aj na deti … hlupost nie je dedicna ale vzorova … a vy dvaja neviete zaobchadzat ani s penizmi ani s ludmi. Tak hladajte schodne riesenie aby ste sa s tych sr … dostali co najskor. Tvoj chlap sa musi odstrihnut a zacat mysliet. Ked nie on tak ty … tvojim rodicom sa necudujem … mozno ten chlap nie je az taky zly ale ta rodina …

nikanikusik26
autor
Včera o 16:32

Ďakujem všetkým ...radšej ma rovno ukameňujte

pribinak
Včera o 16:34
@nikanikusik26

@nikanikusik26 koľko máš deti? Aké sú stare?

reela
@nikanikusik26

@nikanikusik26 teba teraz najviac klatia financie, bohuzial musis zabrat v tomto smere. Brigady, druha/tretia/stvrta praca. To iste manzel. Byt o ryzy a sosovici (detom dopraj lepsie jedlo, sebe nie). Predaj vsetko, co nemas nutne k zivotu.

nikanikusik26
autor
@anonym_035fb1

Z dobrych pomerov ale z 19 storocia? 1. … nastiahujes sa k svokre 2 . investujete do niecoho co nie je vase 3. Stahujete sa ako macka mlade … a teraz riesenie … zober deti a chod k rodicom. Chlapa mas v DE … ked pride na vikend na sex si zaplatte hotel … je to lacnejsie ako podnajom a lepsie ako tolerovat nejaku trafenu rodinu, co vas cvyciciava …. Musis si dat priority … hlupi ste obidvaja, tak daj pozor aby sa to nenalepilo aj na deti … hlupost nie je dedicna ale vzorova … a vy dvaja neviete zaobchadzat ani s penizmi ani s ludmi. Tak hladajte schodne riesenie aby ste sa s tych sr … dostali co najskor. Tvoj chlap sa musi odstrihnut a zacat mysliet. Ked nie on tak ty … tvojim rodicom sa necudujem … mozno ten chlap nie je az taky zly ale ta rodina …

@anonym_035fb1 My sme v prenájme lebo už aj manžel ma toho dosť. Manžel je normálny chalan len rodičov ma takych čo vyciciavaju peniaze a on si myslel ze to bude inak ale uz som sto krát vravela ze to inak nebude s nimi ze sa nezmenia...

nikanikusik26
autor
Včera o 16:37
@reela

@nikanikusik26 teba teraz najviac klatia financie, bohuzial musis zabrat v tomto smere. Brigady, druha/tretia/stvrta praca. To iste manzel. Byt o ryzy a sosovici (detom dopraj lepsie jedlo, sebe nie). Predaj vsetko, co nemas nutne k zivotu.

@reela manzel odcestoval do zahraničia ja si hľadám pracu ale tu zdochol pes....to nie o tom ze nemam peniaze ale o to ze sme sa dali o*ebat vlastnym rodičom co pozerajú len seba ani len vnúčatá nepozerajú....a teraz si nemôžeme vziať hypo

motylik2559
Včera o 16:38
@nikanikusik26

@motylik2559 no vysvetlím ja som si vzala roma a moji rodicia sa úplne odstrihli žiadna podpora ani nic neboli ani na svadbe proste s tym absolútne nesúhlasili... vtedy som bola zamestnaná iba ja a manzel bol na rodicaku on si myslel ze to vzdy dobre dopadne ale opak je pravda ....manzel je momentálne v nemecku ale nato aby sme vyplatili 40 000 je dlhá doba a popri tom zvládať aj najom je to hrozne ...ja sa môžem vrátiť domov ale iba s detmi bez manžela takze takto v skratke .... a preco som jej nic nepovedala ? Ja som doma takéto veci nikdy nevidela ani sa s nimi nestretla takze som ani nevedela ako reagovať...neznášam hádky a preto sme sa odstúpili a isli prec. Dom sa mal prepísať keďže sme platili aj ich úver ale nejako k tomu nedošlo...som hlúpa ja to viem a myslela som ze to bude inak ale žiaľ moja svokra je šikovnejšia ako vidím

@nikanikusik26 Pozri, skuste ist do podnajmu, aj keby do 1 izb. bytu. Ved muz je teda v zahranici, cize pre teba a deti by to tak stacilo a keby muz prisiel zo zahranicia na par dni, tak sa pomestite, to sa da vydrzat. Neviem teda pri akom meste byvate, ale ten 1izbak by zas tak drahy byt nemusel a lepsie ako trpnut, kedy ti svokor zas streli jednu a svokra kedy ti vezme dalsie peniaze. Ty s detmi sa urcite co najskor odstrihnite od svokrovcov pre zaciatok. Ked sa muz vrati natrvalo pracovat sem po tom co splatite uver si vezmete hypo, alebo na nejaky cas si najdete 2-3 izbak napr. Ale niekde zacat musite, a to BEZ svokrovcov. Porozpravaj sa s muzom,ze pre zatial by si isla s detmi do 1 izbaku (este aj v garzonke by ti bolo s detmi lepsie ako so svokrovcami). Urobte cim skor aj ked male ale kroky k lepsiemu zivotu pre teba aj deti. A idealne, ak by ste takto odisli, tak najlepsie keby svokrovci ani nevedeli kam si isla s detmi, keby k tebe nechodili potom, lebo mam pocit,ze si z nich tak traumatizovana, ze potrebujes ty a deti klud. Drzim palce🤗

anonym_70206a
Včera o 16:39
@nikanikusik26

@nikanikusik26 kym ju muz v nemecku ozaj radsej chod ku svojim rodicom, ak mozes. Usetrite najom aspon.
Naozaj sa mi nechce verit, ze vy ste pred 5 rokmi naliali do stareho domu v Uliči 40 tisic, keď teraz sa da kupit 3 izbovy byr v Snine (najblizsie vacsie mesto) za 65 tisic. Pred 5 rokmi bol urcite omnoho lacnejsi, mozno tych 40 tisic by aj stacilo. A vy ste urobili kurenie a stierky? Za 40 tisic sme v r. 2020 mali v poschodovom dome nielen nove kurenie, ale aj komplet vodoinstalaciu, elektrinu aj rekuperaciu.

michaela329
Včera o 16:46

Ja Ťa nejdem biť za to, čo ste porobili, vás už život prefackal dosť. Nájdite si finančného poradcu, nech sa vám pozrie na príjmy, všetky úvery a pomôže vám zobrať hypotéku a za ňu obstarať nejake aj menšie vlastné byvanie - prípadne aj splatiť ten dlh. Možno ak máte nejaký majetok, čo sa dá predať a aj z toho to finančne dorovnať (pozemok, druhé auto...) Manžel nech úplne rodičov odstrihne, ale absolútne - tam to nikdy dobré nebude. A možno by sa mohol poobzerať po nejakej lepšie platenej práci aj v zahraničí - poznám veľa ľudí, čo si takto finančne pomohli,. kým sa postavili na nohy.

marca12
Včera o 16:50
@nikanikusik26

@reela manzel odcestoval do zahraničia ja si hľadám pracu ale tu zdochol pes....to nie o tom ze nemam peniaze ale o to ze sme sa dali o*ebat vlastnym rodičom co pozerajú len seba ani len vnúčatá nepozerajú....a teraz si nemôžeme vziať hypo

@nikanikusik26 Musis sa zmierit s tym,co sa stalo. Odpustit sama sebe,uz je tak ako je. Splatit uver,zit zatial v podnajme. Kolko ludi zije z podnajme,nie je to ziadna tragedia. Este by bola moznost dohodnut sa s rodicmi,ze sa dom prepise na vas,kedze ste tam dali tolko penazi s tym,ze budu mat pravo dozivotneho byvania. Ale to pochybujem,ze by na to pristupili.

slavomira236
Včera o 16:51
@michaela329

Ja Ťa nejdem biť za to, čo ste porobili, vás už život prefackal dosť. Nájdite si finančného poradcu, nech sa vám pozrie na príjmy, všetky úvery a pomôže vám zobrať hypotéku a za ňu obstarať nejake aj menšie vlastné byvanie - prípadne aj splatiť ten dlh. Možno ak máte nejaký majetok, čo sa dá predať a aj z toho to finančne dorovnať (pozemok, druhé auto...) Manžel nech úplne rodičov odstrihne, ale absolútne - tam to nikdy dobré nebude. A možno by sa mohol poobzerať po nejakej lepšie platenej práci aj v zahraničí - poznám veľa ľudí, čo si takto finančne pomohli,. kým sa postavili na nohy.

@michaela329 ved pise ze je v nemecku. Tu na vychode niet prace ani za minimalnu mzdu. Skonjej tu radia nech si ona najde 2 3prace no to isto ak ona najde jednu nejaku bude rada..

senta_sofia
Včera o 16:52

@nikanikusik26 a tvoji rodicia by vam pomoct nevedeli? Asi bez pomoci sa nevyhrabete z toho, chyba bola, ze ste sa tam vratili. Ulic je ozaj koniec sveta, tam jedine ze by ste v sezone daco turistom prenajimali, co tam obcas zabludia.

nikanikusik26
autor
Včera o 16:56
@motylik2559

@nikanikusik26 Pozri, skuste ist do podnajmu, aj keby do 1 izb. bytu. Ved muz je teda v zahranici, cize pre teba a deti by to tak stacilo a keby muz prisiel zo zahranicia na par dni, tak sa pomestite, to sa da vydrzat. Neviem teda pri akom meste byvate, ale ten 1izbak by zas tak drahy byt nemusel a lepsie ako trpnut, kedy ti svokor zas streli jednu a svokra kedy ti vezme dalsie peniaze. Ty s detmi sa urcite co najskor odstrihnite od svokrovcov pre zaciatok. Ked sa muz vrati natrvalo pracovat sem po tom co splatite uver si vezmete hypo, alebo na nejaky cas si najdete 2-3 izbak napr. Ale niekde zacat musite, a to BEZ svokrovcov. Porozpravaj sa s muzom,ze pre zatial by si isla s detmi do 1 izbaku (este aj v garzonke by ti bolo s detmi lepsie ako so svokrovcami). Urobte cim skor aj ked male ale kroky k lepsiemu zivotu pre teba aj deti. A idealne, ak by ste takto odisli, tak najlepsie keby svokrovci ani nevedeli kam si isla s detmi, keby k tebe nechodili potom, lebo mam pocit,ze si z nich tak traumatizovana, ze potrebujes ty a deti klud. Drzim palce🤗

@motylik2559 Ten prenajom som si vybojovala a som tu s detmi a mam tu kľud ale je tu jedno veľké ale a to je ze si nemôžeme vziať hypo. Takze teraz budeme musiet byt v prenájme a možno budem hnusná ale nikto není večný ak nam teda ta hypo nevyjde.

nikanikusik26
autor
Včera o 16:58
@anonym_70206a

@nikanikusik26 kym ju muz v nemecku ozaj radsej chod ku svojim rodicom, ak mozes. Usetrite najom aspon.
Naozaj sa mi nechce verit, ze vy ste pred 5 rokmi naliali do stareho domu v Uliči 40 tisic, keď teraz sa da kupit 3 izbovy byr v Snine (najblizsie vacsie mesto) za 65 tisic. Pred 5 rokmi bol urcite omnoho lacnejsi, mozno tych 40 tisic by aj stacilo. A vy ste urobili kurenie a stierky? Za 40 tisic sme v r. 2020 mali v poschodovom dome nielen nove kurenie, ale aj komplet vodoinstalaciu, elektrinu aj rekuperaciu.

@anonym_70206a ako som pisala vysie do toho aj okna kúpeľňa stierky nové poter na čele horné poschodie a to všetko robilj firmy lebo sme to chceli mat na poriadku aby to nerobili fuseraci

nikanikusik26
autor
Včera o 16:59
@michaela329

@michaela329 Ano toto mam aj v pláne ísť za finančným poradcom a nejako to dokopať hoc skromnejšie ale lepsie ako v prenájme platiť kazdy mesiac take peniaze.

nikanikusik26
autor
Včera o 17:01
@marca12

@nikanikusik26 Musis sa zmierit s tym,co sa stalo. Odpustit sama sebe,uz je tak ako je. Splatit uver,zit zatial v podnajme. Kolko ludi zije z podnajme,nie je to ziadna tragedia. Este by bola moznost dohodnut sa s rodicmi,ze sa dom prepise na vas,kedze ste tam dali tolko penazi s tym,ze budu mat pravo dozivotneho byvania. Ale to pochybujem,ze by na to pristupili.

@marca12 No toto mi radi aj otec aby sme sa vrátili ale s tym ze dom bude na nas a odstrihnut sa od nich a ignorovať

reanda

nie, nie si v koncoch s byvanim.. byvas v podnajme a vyzera, ze ho mas aj z coho platit.. tak zbytocne nerozoberaj, ako ste sa nechali o..bat svokrovcami, to uz nezmenis.. pouc sa do buducna a nespoliehaj sa na nespolahlivych ludi..
nie si na tom az tak zle.. je spusta ludi, co je na tom ovela horsie.. do buducnosti sa moze mnohe zmenit vo vas prospech, ak budes verit v zivot a nebudes sa zbytocne bicovat..
nie si hlupa.. len nemas povahu na dnesnu dobu, kde kazdy musi byt 'financne gramotny', tzn. nemysliet na nic ine, len na prachy..
ludi sa radsej na rady nepytaj.. ved vidis, ze to nema zmysel..

nikanikusik26
autor
@slavomira236

@michaela329 ved pise ze je v nemecku. Tu na vychode niet prace ani za minimalnu mzdu. Skonjej tu radia nech si ona najde 2 3prace no to isto ak ona najde jednu nejaku bude rada..

@slavomira236 Tu si nájsť prácu ako mama dvoch detí je veľmi ťažké.

anonym_70206a
Včera o 17:02

Pozri, porobili ste hluposti, ale ......podstatne je, ze to riesite. Chlap pracuje v zahranici, teda je ochotny pracovat a postarat sa. To je super. Ste zjavne mladi (si pisala o manzelovi ako o chalanovi) tak to postupne pojde.
Neviem ake velke su deti, ci by nebolo riesenie pre Teba ak doma nevies najst pracu prestahovat sa do ineho mesta. Co Ta tam drzi? Rodicia Ta odstrihli, svokrovcov odstrihujes Ty. Skoly, skolky maju vsade.

marca12
Včera o 17:03
@nikanikusik26

@marca12 No toto mi radi aj otec aby sme sa vrátili ale s tym ze dom bude na nas a odstrihnut sa od nich a ignorovať

@nikanikusik26 Vratit by som sa nevratila,len ich donutila prepisat dom. Za tie nervy to nestoji,byvat s nimi.

nikanikusik26
autor
Včera o 17:04
@senta_sofia

@nikanikusik26 a tvoji rodicia by vam pomoct nevedeli? Asi bez pomoci sa nevyhrabete z toho, chyba bola, ze ste sa tam vratili. Ulic je ozaj koniec sveta, tam jedine ze by ste v sezone daco turistom prenajimali, co tam obcas zabludia.

@senta_sofia Moja mama mi dala na výber, môžem sa vrátiť ale sama ...Lenže ja nemam dôvod ho nechávať pretože sa stará aj ked to je ťažké aj pre neho...musel odísť od detí aby napravil to do čoho sme sa namočili.

nikanikusik26
autor
Včera o 17:07
@reanda

nie, nie si v koncoch s byvanim.. byvas v podnajme a vyzera, ze ho mas aj z coho platit.. tak zbytocne nerozoberaj, ako ste sa nechali o..bat svokrovcami, to uz nezmenis.. pouc sa do buducna a nespoliehaj sa na nespolahlivych ludi..
nie si na tom az tak zle.. je spusta ludi, co je na tom ovela horsie.. do buducnosti sa moze mnohe zmenit vo vas prospech, ak budes verit v zivot a nebudes sa zbytocne bicovat..
nie si hlupa.. len nemas povahu na dnesnu dobu, kde kazdy musi byt 'financne gramotny', tzn. nemysliet na nic ine, len na prachy..
ludi sa radsej na rady nepytaj.. ved vidis, ze to nema zmysel..

@reanda Vieš verila som že sa svokra zmenila že mi aj pomôže ak bude treba ale mýlila som sa a popalila som sa na tom velmi....Ja som naivný človek a moja svokra je prefíkaná líška. Som hlúpa a uz sa to vratit neda.

nikanikusik26
autor
Včera o 17:08
@anonym_70206a

Pozri, porobili ste hluposti, ale ......podstatne je, ze to riesite. Chlap pracuje v zahranici, teda je ochotny pracovat a postarat sa. To je super. Ste zjavne mladi (si pisala o manzelovi ako o chalanovi) tak to postupne pojde.
Neviem ake velke su deti, ci by nebolo riesenie pre Teba ak doma nevies najst pracu prestahovat sa do ineho mesta. Co Ta tam drzi? Rodicia Ta odstrihli, svokrovcov odstrihujes Ty. Skoly, skolky maju vsade.

@anonym_70206a Vieš ze uvažujeme aj nad týmto? Nás tu absolútne nic nedrží a popravde začať niekde inde úplne od začiatku by bolo fajn 🙂

nikanikusik26
autor
Včera o 17:09
@marca12

@nikanikusik26 Vratit by som sa nevratila,len ich donutila prepisat dom. Za tie nervy to nestoji,byvat s nimi.

@marca12 Ako to mam podľa teba urobiť?