icon

Som v strese, lebo nemám peniaze

1. nov 2025

Nechcem tu už byť. Mám deti a vôbec to nedávam. Som stále v strese lebo nemáme peniaze. Včera som chcela dať telefón do záložne aby sme niečo mali. Muž peniaze pomíňal a teraz platí skoro 500e každý mesiac na dlhy a nemám z čoho žiť. Chodíme po rodine požičiavať ale už ani oni nám nechcú nič dať. Otec nám robí naprieky je alkoholik a stále vykrikuje peniaze. Nevládzem sa s deťmi učiť lebo mám depresiu z penazi. Nikam nemôžeme ísť. Chcem len zomrieť. Mám výčitky, že nemôžem deťom dať nič čo by si zaslúžili.

Strana
z8
any_soj
3. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_75ecde spoločnosť je nastavená velmi zle, vidíme to aj tu na mk. Existujú anonymne pôrody, lenže tej mame takmer nikto nepovie super ze si dala život bábätku a das mu šancu na lepsi život (napr ked vie do akej rodiny ide) ale povedia jej co si za zenu odhodila si decko ako prašivého psa. A môže sa ist chudera s poporodnymi hormónmi hodiť pod vlak. Podla mna je toho vela co nevidíme, je to tak komplexný problem ze ma medailu ten, co to vyrieši.

@anonym_5bf28d presne tak. Tragédia. My nášho syna v pestúnskej starostlivosti vždy vedieme k úcte a vďake voči jeho bio mame, že hoci to pre ňu bolo ťažké, nevzdala sa ho, podporovala jeho život, kým to mohla urobiť len ona. Po pôrode sme ju už mohli zastúpiť. Ale jej úloha, ktorú splnila, navždy zostane nenahraditeľná, vzácna. A totálne nesebecká.

anonym_75ecde
3. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_75ecde spoločnosť je nastavená velmi zle, vidíme to aj tu na mk. Existujú anonymne pôrody, lenže tej mame takmer nikto nepovie super ze si dala život bábätku a das mu šancu na lepsi život (napr ked vie do akej rodiny ide) ale povedia jej co si za zenu odhodila si decko ako prašivého psa. A môže sa ist chudera s poporodnymi hormónmi hodiť pod vlak. Podla mna je toho vela co nevidíme, je to tak komplexný problem ze ma medailu ten, co to vyrieši.

@anonym_5bf28d a kedy vie do akej rodiny ide? Som milo prekvapena, že by si tej žene asi povedala “super, že si dala život bábätku” a nie “mala si si to dať radšej vziať”. Lebo z doterajších odpovedi to tak vyzeralo. Asi sa začínam strácať.

anonym_5bf28d
3. nov 2025
@anonym_75ecde

@anonym_5bf28d a kedy vie do akej rodiny ide? Som milo prekvapena, že by si tej žene asi povedala “super, že si dala život bábätku” a nie “mala si si to dať radšej vziať”. Lebo z doterajších odpovedi to tak vyzeralo. Asi sa začínam strácať.

@anonym_75ecde toto je pre mna taka téma velmi rozporuplná chapem, ze to vyzera ako protirečenie si. Nechcela som spamovat dlhými úvahami. Každé otehotnenie beriem individuálne. Je prípad mladých ludi co žijú s rodicmi a nedali si pozor - tam ak žena nechce potrat ani este nie je pripravená vychovávať dieťa by som ja videla reálne možnosť anonymného porodu. Dievča utaji brucho pomôžu rodicia potom si nájde prácu nikto nerieši ze mala brucho. Potom je tu prípad ako tu autorka, ktorú by som dala bez milosti sterilizovať hned podla iq testu. Hnusne ale citala som všetky jej témy a mam na ňu zlosť za tie deti. Urcite je xy prípadov, kde proste žena chce alebo je najlepšia možnosť interupcia. V podstate neodcudzujem ani potrat ani adopciu. Snazim sa rešpektovať rozhodnutia inych, kym nezasahujú do môjho života.
Kiež by to fungovalo tak, ze na kazdy anonymný porod je dobra rodina čakajúca na to babatko. Kiež by nemuseli existovať detské domovy. Ale existujú a ked vidim nejaký prípad z detského domova alebo zo zlej rodiny alebo iné prípady tak si veru poviem, ze ta mama mohla ist radsej na interupciu ked nedala dobry život dieťaťu. To iste alkoholici a fetaci proste takí ľudia nemaju mat deti kym sa nevyliečia.
Ja som mladá takze nemam na toto uplne ucelený pohľad, ten názor sa mi mení podla okolnosti. Tiez som mama, mam dve male deti a neviem si predstavit ze by som ich dala preč ani v 4tyzdni ani nikdy.
A neviem ti odpovedať na prvú otázku, neviem ako fungujú adopcie. Mozes jedine dúfať ze to dieta nebude v detskom domove do 18 ale niekto si ho vyberie. Ale osobne ak by malo ist moje nechcene dieta do detského domova tak idem na interupciu. Ak by som vedela do akej rodiny ide tak anonymný porod. Ja som povaha, ze by som sa cely život zozierala myšlienkou a predstavami, ci môjmu dieťaťu niekto nehasi cigarety o kozu alebo ho nezneužíva. Takze mam v tom sama guláš 😃

anonym_a40aba
3. nov 2025

TROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

anonym_75ecde
3. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_5bf28d pokúsim sa pochopiť a zhrnúť to, čo si doteraz napísala, pokojne ma oprav.
Interupciu považuješ vždy za lepšie riešenie. Ak sa však žena rozhodne si dieťa nechať, stále to nie je dobrá voľba, pretože nevie presne, v ktorej konkretnej rodine sa dieťa ocitne. (A to napriek podmienkam a vyberu, ktorými tie rodiny prechádzajú). Až keď sa dieťa narodí, či skôr rozhodne, ktorá rodina sa stane adaptívnou, je to rozhodnutie v poriadku a je “super, že dietatu dala život a šancu na lepsi život”. Dovtedy to ale správne nebolo.
Sedí to takto?

anonym_5bf28d
3. nov 2025
@anonym_75ecde

@anonym_5bf28d pokúsim sa pochopiť a zhrnúť to, čo si doteraz napísala, pokojne ma oprav.
Interupciu považuješ vždy za lepšie riešenie. Ak sa však žena rozhodne si dieťa nechať, stále to nie je dobrá voľba, pretože nevie presne, v ktorej konkretnej rodine sa dieťa ocitne. (A to napriek podmienkam a vyberu, ktorými tie rodiny prechádzajú). Až keď sa dieťa narodí, či skôr rozhodne, ktorá rodina sa stane adaptívnou, je to rozhodnutie v poriadku a je “super, že dietatu dala život a šancu na lepsi život”. Dovtedy to ale správne nebolo.
Sedí to takto?

@anonym_75ecde pozri, ja neviem co je správne pretože nie som v topánkach tych žien. Plne podporujem interupciu, pretože to beriem ako pravo ženy sa rozhodnúť. Rozhodnúť sa ci vynosiť porodiť a vychovať dieta. Pravda bolo by lepsie rozmýšľať dopredu antikoncepciou ale to je na inú debatu. Rovnako mi pride pekne, ak žena vie, ze nemoze dieta vychovať a da ho do dobrej rodiny. Lenže ak to funguje tak, ze nevies dopredu a trápiš sa 9 mesiacov a potom iba tak hodis dieta do slovenského systému tak ja by som do toho nešla lebo by som sa zozierala ako dieta dopadne. Neviem, ci je to uspokojivá odpoved. Aby som odpovedala priamo tak ano, pre mna je v prípade pochybnosti interupcia lepsie riešenie.

anonym_75ecde
3. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_75ecde toto je pre mna taka téma velmi rozporuplná chapem, ze to vyzera ako protirečenie si. Nechcela som spamovat dlhými úvahami. Každé otehotnenie beriem individuálne. Je prípad mladých ludi co žijú s rodicmi a nedali si pozor - tam ak žena nechce potrat ani este nie je pripravená vychovávať dieťa by som ja videla reálne možnosť anonymného porodu. Dievča utaji brucho pomôžu rodicia potom si nájde prácu nikto nerieši ze mala brucho. Potom je tu prípad ako tu autorka, ktorú by som dala bez milosti sterilizovať hned podla iq testu. Hnusne ale citala som všetky jej témy a mam na ňu zlosť za tie deti. Urcite je xy prípadov, kde proste žena chce alebo je najlepšia možnosť interupcia. V podstate neodcudzujem ani potrat ani adopciu. Snazim sa rešpektovať rozhodnutia inych, kym nezasahujú do môjho života.
Kiež by to fungovalo tak, ze na kazdy anonymný porod je dobra rodina čakajúca na to babatko. Kiež by nemuseli existovať detské domovy. Ale existujú a ked vidim nejaký prípad z detského domova alebo zo zlej rodiny alebo iné prípady tak si veru poviem, ze ta mama mohla ist radsej na interupciu ked nedala dobry život dieťaťu. To iste alkoholici a fetaci proste takí ľudia nemaju mat deti kym sa nevyliečia.
Ja som mladá takze nemam na toto uplne ucelený pohľad, ten názor sa mi mení podla okolnosti. Tiez som mama, mam dve male deti a neviem si predstavit ze by som ich dala preč ani v 4tyzdni ani nikdy.
A neviem ti odpovedať na prvú otázku, neviem ako fungujú adopcie. Mozes jedine dúfať ze to dieta nebude v detskom domove do 18 ale niekto si ho vyberie. Ale osobne ak by malo ist moje nechcene dieta do detského domova tak idem na interupciu. Ak by som vedela do akej rodiny ide tak anonymný porod. Ja som povaha, ze by som sa cely život zozierala myšlienkou a predstavami, ci môjmu dieťaťu niekto nehasi cigarety o kozu alebo ho nezneužíva. Takze mam v tom sama guláš 😃

@anonym_5bf28d prepáč, predchádzajúcu reakciu som písala skôr než tuto odpoved a vážim si tvoju úprimnosť. Vo vela sa s tebou zhodnem (i keď to prakticky nie je dôležité). Mám pocit, že ta konečne lepšie chápem. Ja v podstate tiež len verím, že sa deti dostanú k dobrým rodinám, že je ich drvivá vacsina, i keď tu nie je absolútna istota. Myslim si, že sa umiestnia všetky babatka, zaujemci čakajú roky, niektori zbytocne, su preverovaní a detičiek je malo. Ani by mi nenapadlo, ze by dali malicke bábätka do domova, to mi pride absurdne.
Pisala som, že dokážem pochopiť a neodsudzujem, ak sa niekto rozhodne inak. Ma na to svoje dôvody. Stale mám však na vec pohľad, co by bolo lepšie (uchranit zivot, ak je tu možnosť, že sa o dieťa niekto dobre postará). Nepisem o ničom inom, len o tejto jedinej veci, o žiadnom zivote v detských domovoch, na ulici..

anonym_75ecde
3. nov 2025
@anonym_5bf28d

@anonym_5bf28d čo sa týka autorky, podľa mna je to zlyhanie systému. Odobrať deti je sice posledná možnosť, ale pokial sa otec nestará, matka toho nie je schopná, situáciu trvalejšie nerieši, dostupnú pomoc nevyhľadá, tak kde je sakra sociálka, prečo to ti ľudia, ktorí to vidia, nenahlasia, prečo tie deti trpia? (Ak je to reálny príbeh.)

anonym_5bf28d
3. nov 2025
@anonym_75ecde

@anonym_5bf28d prepáč, predchádzajúcu reakciu som písala skôr než tuto odpoved a vážim si tvoju úprimnosť. Vo vela sa s tebou zhodnem (i keď to prakticky nie je dôležité). Mám pocit, že ta konečne lepšie chápem. Ja v podstate tiež len verím, že sa deti dostanú k dobrým rodinám, že je ich drvivá vacsina, i keď tu nie je absolútna istota. Myslim si, že sa umiestnia všetky babatka, zaujemci čakajú roky, niektori zbytocne, su preverovaní a detičiek je malo. Ani by mi nenapadlo, ze by dali malicke bábätka do domova, to mi pride absurdne.
Pisala som, že dokážem pochopiť a neodsudzujem, ak sa niekto rozhodne inak. Ma na to svoje dôvody. Stale mám však na vec pohľad, co by bolo lepšie (uchranit zivot, ak je tu možnosť, že sa o dieťa niekto dobre postará). Nepisem o ničom inom, len o tejto jedinej veci, o žiadnom zivote v detských domovoch, na ulici..

@anonym_75ecde dakujem 🙂 som rada ze ma tu nikto nezvozil pod čiernu zem, toto su ťažké témy. Ano co sa týka autorky okrem nej zlyhal aj systém. Lenže svokrovci su alkoholici, ktorým dava deti a pijú pri nich. Susedia známi neviem, mam pocit, ze v dnešnej dobe sa kazdy tvári ze nic nevidí aby nemal problémy aj on. Otec nic moc takze tie deti naozaj nema kto ochrániť a pravdepodobne z nich vyrastú rovnako alkoholici a dievčatá si nájdu rovnakého partnera a budu iba plodiť deti a požičiavať si peniaze.

petulda333
4. nov 2025
@anonym_75ecde

@anonym_5bf28d čo sa týka autorky, podľa mna je to zlyhanie systému. Odobrať deti je sice posledná možnosť, ale pokial sa otec nestará, matka toho nie je schopná, situáciu trvalejšie nerieši, dostupnú pomoc nevyhľadá, tak kde je sakra sociálka, prečo to ti ľudia, ktorí to vidia, nenahlasia, prečo tie deti trpia? (Ak je to reálny príbeh.)

@anonym_75ecde lenze kam s tymi detmi? Ved vidis kolko ich ma ona,a tych deti je neskutocne vela...

anonym_75ecde
4. nov 2025
@petulda333

@anonym_75ecde lenze kam s tymi detmi? Ved vidis kolko ich ma ona,a tych deti je neskutocne vela...

@petulda333 pokial je to potrebné, je to už vecou kompetentných

petulda333
4. nov 2025
@anonym_75ecde

@petulda333 pokial je to potrebné, je to už vecou kompetentných

@anonym_75ecde len vies,ked ich nemaju kam dat,tak ostanu aj v takej rodine

ghoul_
4. nov 2025

@anonym_autor tak ich nechaj ich fotrovi na krku ( aspoň nebude roz1jebávať peniaze kade chodí ) a choj do roboty ( opusti ho a zabezpeč sa ty s deťmi)

weuska1559
5. nov 2025

@anonym_autor ahoj napíš mi veľkosť oblečenia a veľkosť topánok. Kľudne môžeš aj do súkromnej správy ak chces.

mamka34
5. nov 2025
@anonym_autor

Mám doma dve malé deti jedno 2 roky druhé ani rok nezvládneme platiť jasle pre dve deti

@anonym_autor chodte k lekárovi,do poradne na UPSVaR, krízového centra a povedzte im, že chcete umrieť. Vezmú deti do starostlivosti, vy sa vzchopite v nemocnici, dostanete lieky a aj pomoc. ( Nie finančnú) Vôbec ste nemali mať deti. To už asi viete. Na deti treba mať aj nejaké základné podmienky.

betulinka1
5. nov 2025
@anonym_b23df1

@anonym_75ecde Každú jednu osobu so zníženým intelektom, bez vzdelania, bez práce, psychicky labilnú do tej miery, že je neschopná postarať sa sama o seba treba vykastrovať ako zviera. Maximálne po prvom dieťati. Žiadne práva na rozmnožovanie by u takýchto skoroľudí nemali byť dôležité, ale jej a len to, aby neprivádzali na svet hromadu deti, o ktoré sa nedokážu postarať a potom len trpia.
No načo je tejto sedem detí, keď nechápe ani to, že starať sa o ne, to neznamená žobrať peniaze od rodiny a známych. A nevládze, nevie, čo s nimi. Porodila ich a aj ich zničí. Na čo je toto dobré?

@anonym_b23df1 v bývalom režime sa to robilo a este potom v demokracii si vysudili peniaze od štátu.

anonym_f9689d
5. nov 2025

@anonym_autor prestan tomu trubirohovi roztahovat nohy a rodit jak ceresna ! Hanba ! To nieje Boris,ktory uzivi 10 deti..... prefackala by som takychto ludi. Sexovat to hej, ale nenu co do huby ani inde 😡 prepadla by som sa od hanby ist medzi ludi

any_soj
6. nov 2025
@anonym_b23df1

@anonym_75ecde Každú jednu osobu so zníženým intelektom, bez vzdelania, bez práce, psychicky labilnú do tej miery, že je neschopná postarať sa sama o seba treba vykastrovať ako zviera. Maximálne po prvom dieťati. Žiadne práva na rozmnožovanie by u takýchto skoroľudí nemali byť dôležité, ale jej a len to, aby neprivádzali na svet hromadu deti, o ktoré sa nedokážu postarať a potom len trpia.
No načo je tejto sedem detí, keď nechápe ani to, že starať sa o ne, to neznamená žobrať peniaze od rodiny a známych. A nevládze, nevie, čo s nimi. Porodila ich a aj ich zničí. Na čo je toto dobré?

@anonym_b23df1 takéto snahy tu už boli. Volá sa to eugenika. Zaviedol ju Hitler. Zaviedol aj to, čo si si žiaľ tiež osvojila - nazývať niektorých ľudí skoroľuďmi.

2852007
6. nov 2025
@anonym_941700

Ľúto mi je jedine detí.
Malé bezvýznamné + máš iba za to, že si upustila myšlienku na tretie dieťa, dúfam

@anonym_941700 ona má viac ako 2 deti

anonym_6c5129
6. nov 2025

keby mam naozaj take problemy s vdakou prijmem tie topanky od niekoho..tie deti za to nemozu, zameraj hnev na spravnu osobu a tou je tvoj muz

slnecnica30
7. nov 2025

Tak kolko dokopy je tych deti?

anonym_5bf28d
7. nov 2025
@slnecnica30

Tak kolko dokopy je tych deti?

@slnecnica30 bud 5 alebo 7

anonym_f9689d
8. nov 2025
@maca1984

Normálne mi je z teba zle, nech to je už akokoľvek.
🤮 čo tu daktoré dokážete popredvádzať.

@maca1984 admini nevedia realny nick skryvajuci sa za anonymneho autora ? Ked je taka vazna situacia s detmi...

maca1984
8. nov 2025
@anonym_f9689d

@maca1984 admini nevedia realny nick skryvajuci sa za anonymneho autora ? Ked je taka vazna situacia s detmi...

@anonym_f9689d myslím že vidia. Ale pochybujem že niečo budú riešiť.

anonym_f9689d
8. nov 2025
@maca1984

@anonym_f9689d myslím že vidia. Ale pochybujem že niečo budú riešiť.

@maca1984 je to skoda 😔 je rozdiel pisat anonymne a pytat sa co mam varit/kupit a rozdiel pisat,ze mam chut umriet a deti mi hladuju.. a nikto kto to ma " v moci" s tym nic nespravi,

Strana
z8