icon

Som závislá od upratovania

17. júl 2022

Ahojte zienky, matky, "hospodynky".
Su tu nejake, ktore upratovali denne a nesmeli mat ani smietku na podlahe, necitili sa dobre vo vlastnom neupratanom dome a oducili sa to a zacali viac "zit" a menej upratovat?
Ak ano, dajte rady, ako na to.
Uz sa citim ako otrok domacnosti, ale neviem si pomoct. Kazdy den vysavam, zmyvam podlahu a utieram prach, kazdu vec ukladam hned na jej miesto. Kychyna musi byt cista, nezapratana... Ak nemam upratane, citim sa zle vo vlastnom dome. Aj vy to tak mate, ci som sa uz uplne zblaznila?
Som na RD a desim sa navratu do prace, ako to potom vsetko budem stihat?
No neviem si pomoct zatial, aj ked si poviem, ze dnes nebudem robit nic, ziadne domace prace, aj tak to porusim a beham s handrou. Stale u nas vidim nejake nedostatky.
Uz fakt neviem co s tym.

autor
18. júl 2022

@gabu_lienka veru to si ani ja neviem predstavit a moj manzel stale vravi, ze by uplne stacilo raz do tyzdna upratat, ale za starych cias som 3 dni nepovysavala a uz sa chumace prachu tahali po podlahe a to sme boli len dvaja a cely den v praci...

autor
18. júl 2022

@kalutka ano na zaklade tejto diskusie som sa uz pren rozhodla, takze si poprosim od manzela predcasny narodeninovy darcek 😃

petra_bororo
18. júl 2022

Jejdaaa, taku osobku by potrebovalaaa ako si ty, ja nestiham nic, ani ma to nebavi, ani nevladzem momentalne 🤰....Upracem ako sa mi da, ako vladzem, ako mam naladu a ked uz sa neda na ten bordel kukat. 🙈😂

autor
18. júl 2022

@pipistrel13 to je dobra otazka, ze preco to vlastne robim... Ani sama neviem, ale niekedy si tak pomyslim, ze no ked pride neohlasena navsteva, nemusim sa hanbit... Asi to prameni z minulosti, ked sme este byvali v jednoizbovom byte, vobec som taketo upratovania neriesila a co cert nechcel, vzdy sa mi to vypomstilo... Varila som a neupratala potom kuchynu, lebo sme sli von - a ci sme niekoho nestretli, co sa k nam hned na kavu pozval a sup rovno do toho bordelu... A takto sa to viackrat stalo, mozno mam z toho nejake neuvedomene traumy 🤔

autor
18. júl 2022

@elizabet173 no ja si tu kavu nevychutnam, ked viem napriklad, ze ma caka v kuchyni riad, co ma ist do umyvacky alebo ze na posteli mam kopu pradla, co treba roztriedit do skrin. Ked to porobim, az potom varim kavu a chvilu posedim. 😕

autor
18. júl 2022

@mija_ja to si asi dobre pomenovala, ze je to skor fobia ako zavislost. Ked sa nad tym zamyslim, asi to tak bude.
Uz "len" vyriesit, z coho to prameni ...

autor
18. júl 2022

@sandra49 dakujem krasne! Idem to pozriet 😊

autor
18. júl 2022

@zdenkastanka mame domcek obyvacko-kuchyna + 3 izby, 96 m², ale problem je asi v tom, ze zariadeny v "zlych" farbach 😃 vsetko na vsetkom vidno 🙄

nikasmile
18. júl 2022

No to určite sa zmení. A nelám si hlavu, nie je nič zlé na tom, že chceme mať nonstop doma čisto...každý sme nejaký. Pre mňa bol stres aj návšteva😂 a nehovoriac keď mi niečo nedali na svoje miesto

zdenkastanka
18. júl 2022

Autorka, ty si ako Monica z Friends😁

autor
18. júl 2022

@luczach manzel len pokruti hlavou nado mnou, ja som mu uz povedala, ze ja od neho nic nechcem, ani ho neukracujem napriklad o spolocny cas, kedze toto stiham kym je on v praci a potom vecer venujem upratovaniu asi pol hodinku, to len co spracem kuchynu po vecery. Ak jeme niekde von, nerobim vecer uz nic. No a ostatni neriesia, iba kto k nam pride sa rozplyva, ze ako mame krasne upratane a to ja ked pocujem, pohladi ma to na dusi 😂

autor
18. júl 2022

@zdenkastanka ano to mi uz par ludi povedalo 🤣

sarah1988
18. júl 2022

Poznám, aj ja😃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dididudu
18. júl 2022

Skúšala som a vzdy si najdem preco ten vysávač vytiahnut každý deň. Mop uz len 3x do týždňa

kuko55
Autor odpoveď zmazal
zuzulka558
18. júl 2022

@mimi3008 som ten istý prípad co ty🤣🤣,, deti sú liek 🤣🤣🤣

luccija
18. júl 2022

@lenuska852 upratuje aj on, alebo len hodnoti?🤣

luccija
18. júl 2022

@lenuska852 inak mne by tvoj muz robil stres ved to musi byt hrozne, ze pride z prace a vsetko musi byt dokonale, upratane...a ked nie tak co?povie, ze si leniva, spindira?ine je, ked to niekoho bavi, ze namiesto knihy ci sportu upratuje, ale ty asi musis uoratovat, aby bol spokojny a to je velmi zle.
Niekto tu pisal, ze ked sme doma vidime nedostatky a to je svata pravda preto som vela prec z domu🙂v zime viac upratujem skrine, sufliky..stare sanony s dokladmi, papiermi...

@sandra49 nemas ho zle nastaveny?my mame 3 mody hlucnosti a sily vysavania ide denne mame psa neviem ako sme mohli zit bez neho.Aj s nim umyvam nie je to dokonale, lebo mame lesklu dlazbu, ale spokojna som ako chodit s mopom

tosomja
18. júl 2022

Moje deti by si asi tiež rýchlo odpratala 🤣🤣 chceš? Požičiam na týždeň, rýchlo ťa vyliečia z toho stavu.
Ja neviem z obedu doumyvat riad, nie to ešte nonstop lietať s handrou 😃 vždy "mama mama, krik vreskot, lezú všade, vonku sme poldna...rýchlo prejde chuť na upratovanie, keď ja pratam v jednom rohu a v druhom robia bordel 🙈 omrvinky a lepkavy stôl je u nás asi 50x za deň 🤭

jarkagrm
18. júl 2022

Asi máš Nejaky malý byt, ja sa v lete nezastaví, dom záhrada 2 deti varenie pečenie zaváranie a robiť deťom ešte program, treba ísť bývať na dedinu. V lete naozaj nič nestíham, fandím ti alé asi nás malé m stvorcove.

lenuska852
18. júl 2022

@luccija upratuje aj on,a mňa aj upratovanie baví.som rada keď mám čisto,som vtedy spokojná a tiež neznesiem bordel.ale neupratujem vstale,upracem si ráno a potom mam pohodu cely deň 🙂keď príde s prace je upratané vždy,aj navarene, a keď je doma spolu upratujeme, alebo ja idem na prechádzku z malou a on upratuje.ja mam svoj systém v upratovani,pondelok,streda, piatok upratujem také ze kúpeľňa komplet,povysavam,poumyvam,a v priebehu dna keď niečo je tak to hneď spracem aby sa bordel nekopil lebo som potom stoho nervozna,to aj mala vie ze hračky si musí upratať v izbe aj na dvore,a utorok piatok periem, uložím hneď do skrin,poutieram prach, prezleciem posteľné.a to vždy robím Max do 10.30 to mam hotové,potom navarím a mam cely deň veget,kľud,zacvičim si.malu dám spat poobede,občas si pospim aj ja 😉ale my doma udržujeme poriadok,hocikto knam môže prísť aj o pol noci a viem ze sa nemusím hanbiť za bordel

luczach
18. júl 2022

To asi pises o mne - sme dvojicky 😂😂😂 Som rada, ze si sem napisala, lebo aj ja som si uz googlila sama o sebe a o upratovani🤦‍♀️🤷‍♀️

blankaj
18. júl 2022

@lenuska852 a ľúbiš ho vôbec, keď toto robí? Mne by opadli všetci city, poslala by som ho niekde. Co je tvoja robota menej ako jeho ? Keď je pacient, nech si riadi sám.. takto si manželstvo ozaj nepredstavujem.

elizita
18. júl 2022

Zjavne nemáš nič iné na robote. Veď príde druhé dieťa alebo práca. Či ta to bude ešte baviť 😀

tykat
18. júl 2022

Ja by som sa zase chcela naucit takto upratovat. Milujem poriadok a cistotu a nie a nie sa dokopat 🤪

netti87
18. júl 2022

Ahojko, myslela som si, ze ja som " jedina" ,ktora je zavisla na upratovanie.Kazdy den utieram prach, perjem,kedze byvame vedla hlavnej cesty, kazdy den zametam a poumyvam podlahu,schody, niekedy aj viac krat,kedze manzel a syn nepozeraju na cistotu.Casto umyvam aj okna. Som rada, ked je vsetko ciste,poukladane. Moja mama,a sestra tiez su " maniacky"

mimi3008
18. júl 2022

@elizabet173 och, tak to by sme sa doplnali, ja rada veci ukladam, odkladam, vysavam a vsetko, ale NENAVIDIM umyvat okna...a co by okna, ale zaluzie, tak to je uz uplne ze ako za trest

luczach
18. júl 2022

@mimi3008
Ako umyvas zaluzie? Kazdu oddelene ? Ci to prebehnes spolu handrou, ked ich sklopis? 👀