icon

Som zlá a sebecká?

24. jan 2021

Čaute baby, veľmi ma trápi jedna vec. Ide o to, že u nás bola manželova sestra s dcérou (1rok). Ja som rada, keď prídu na návštevu, ale dosť mi vadí, keď sú u nás dlho. Sú až z východu, takže k nám na západ je to štreka. Beriem, že u nás prespia cez víkend, ale ja chodím do práce, pracujem ako opatrovateľka, mám dosť náročnú prácu a vstávam o 4.00 ráno. Dosť ma zaráža, že mužovej sestre to asi nedochádza, že sa potrebujem vyspať do práce. Bývame totiž v malom byte, jednoizbovom. Teda keď prídu tak spíme všetci štyria v jednej izbe. Malá v noci, pochopiteľne, plače s budí sa a ja som unavená a nevyspaná do práce, navyše som nervózna a priznávam, že aj veľmi nahnevaná. Ale možno som len sebecká a netolerantná?!

danielinaa
24. jan 2021

@elizabet173 vidis. Ludia su vselijaki. Radsej byt prenajima, akoby v nom byvala. Za mna vypocitavost.

1andrea111
24. jan 2021

Tak keď si ju muž nechce rozhnevat povedz jej to Ty

autor
24. jan 2021

@jenny224 Ja to neviem povedať tak z mosta do prosta. Navyše nechápem, že nedá nájomníkom výpoveď a nepresťahuje sa. Takto musí malú vláčiť ako kočku.

autor
24. jan 2021

@jenny224 Zase ale keby sa presťahovala, bola by u nás furt. Čo by som nedala.

ckocka
24. jan 2021

Ak nevieš jednoducho vyjadriť čo chceš budeš mať ťažký život.

jenny224
24. jan 2021

Tak tu je viacero vecí na nepochopenie. Ale ak nechceš trpieť tieto návštevy, alebo neskôr ako píšeš ak by sa presťahovala, permanentné návštevy, jednoducho musíš niečo povedať. Ak nepovieš, budeš to trpieť, nervózna...veď to za to nestojí. Treba trosku na asertivite popracovať

cimage
24. jan 2021

To vobec neplati, ze myslela som si, ze to pochopi, alebo jej to dojde. Su ludia, ktorym nic nedojde. Maju uplne ine zmyslanie, inak posunute hranice normalnosti. Ked nieco chces, treba to povedat. A tvoj muz je co za trulko, ze si nechce pohnevat sestru? Co je na zakladnej? Ona sa nema co urazat, ved to je na hlavu aby ste sa tolki tlacili v jednej izbe. Ked ma nieco v hlave, tak to pochopi.

marca12
24. jan 2021

Myslim si,ze ani jedna z vas nie je zla ani sebecka. Len vies,ak si k nej mila a nic jej nepovies,tak ona ma dojem,ze moze byt u vas. Sorry,ale neznasam ludi,ktori poza chrbat nadavaju na niekoho a pritom to nemaju s nim vydiskutovane.

katkati
24. jan 2021

Nie si zlá. Si až príliš tolerantná a u nich ide o bezohľadnosť a drzosť, za takých podmienok prespávať v cudzom byte. Keď tak veľmi chcú prísť do BA nech si rezervujú hotel. To by bolo normálne.

bodkolienka81
24. jan 2021

Byvate v jej byte alebo preco ma pocit, ze u vas moze spavat?

autor
24. jan 2021

@bodkolienka81 Bývame v prenajatom byte. Sama nechápem, že jej to nedocvakne. Potom som protivna a hádam sa s mužom. Ten mi vyčíta, že sa s malou nehrám a tak.

esterba
24. jan 2021

Z tvojich reakcii tu je vidno, ze ked ti pekne pisu, je to bez vysledku, tak polopate. Vy si so svagrinou nemate co vycitat. Natvrdle a sebecke ste obe. Mozes si Covid odmyslat kolko chces, ale raz tu je, tak ty ako opatrovatelka mas mat tolko chochmesu, ze nebudes prijimat taketo navstevy. Ako dospela a svojpravna osoba za svoje konanie, vratane toho, ze si jej navstevy v tejto situacii strpela, nesies zodpovednost. Keby nebolo Covidu, tak mavnem rukou, lebo kto si v tvojom postaveni nevie otvorit usta, nech si znasa nasledky, ale ty ohrozujes dalsich ludi a ano, tiez sa to da podradit pod sebeckost - aby si nemusela prekonat sama seba a otvorit si usta, tak radsej ohrozis klientov a zbytocne je aj dusno u vas doma.

tilko
24. jan 2021

Hm...ak naozaj nejde o vymyslenú story, tak podľa prečítaných príspevkom mi vychádza, že tvoja švagriná si to poriadne pekne zariadila....takej osobe musíš pekne a rázne na rovinu povedať čo a ako...tej to nedôjde...skôr ťa vycucia a nakoniec sa povadíš aj s mužom a máte po vzťahu...
- dieťa má rok a už je v striedavej starostlivosti....hm...vychádza mi to tak, že sa s otcom dieťaťa tak dohodli lebo si neviem predstaviť, že by to nejaký súd odklepol pri tak malom dieťati a ešte k tomu, aby to dieťa cestovalo z jedného konca SR na druhý a späť...čo tak aby si ocino chodil tiež po dieťatko?
- svoj byt v prenájme a býva pravidelne u vás...ešte napíš, že jej aj varíš a upratuješ...
Naozaj si narob poriadky, skús sa porozprávať s partnerom a vysvetlite to jeho sestre obaja...bývať v mini bytíku 3 dospelí a dieťatko...vražedná kombinácia...

kvetinka75
24. jan 2021

@ladyvi no ked nechves robit zlu krv tak trp. Naci potom ziadas rady? Jediny sposob je zatrhnut to.

autor
24. jan 2021

@tilko Mne to skrátka vadí, že u nás prespia. Zvlášť, keď idem do práce. Potom sa hádam s mužom, vyčíta mi, že to neviem s deťmi a že sa bojí, čo budem robiť až budeme mať vlastné. Švagriná malú musí odovzdávať, má to nariadené súdom, neviem ako dlho je s otcom, myslím že asi 5 hodín a potom ide po ňu. Ani neviem ako často, myslím, že tri krát v týždni alebo tak nejako.

tilko
24. jan 2021

Neuraz sa, ale tvoja švagriná je padnutá na hlavu...odovzdávať dieťa 3x do týždňa otcovi na 5 hodín a odsťahovať sa na opačný koniec SR? A vy ste padnutý na hlavu tiež, že jej to takto vypočítavo umožňujete...
Veď takéto cestovanie a pendlovanie hore dole musí aj dosť stáť...a toľko hodín s malým dieťaťom...
Je fajn ak si rodičia nerobia prieky a umožňujú byť dieťaťu s oboma rodičmi...ale treba tomu prispôsobiť aj podmienky...
Inak to znamená, že súdom má otec určený styk s dieťaťom...toto nie je striedavá starostlivosť.
Tu na MK situáciu nevyriešiš...môžeš sa vyžalovať, možno ťa to nejako nakopne...ale vyriešiť si to musíte vy...

basullinka
24. jan 2021

Ja Ťa chápem, že Ťa to unavuje, lenže nemému decku ani vlastná matka nerozumie. Máš dve možnosti: buď budeš v tichosti trpieť, nikomu nič nepovieš, len "aby si bola za peknú v rodine". Očakávať, že jej to samej docvakne je naivné. Ak však nič nepovieš ani mužovi, ani švagrinej, tak podľa mňa je zbytočné na ňu aj nadávať, keďže si nevyvinula žiadnu aktivitu na to, aby si to napravilo. Druhá možnosť je asertivne a kľudne povedať manželovi svoj postoj, nastaviť hranice, ktoré si ochotná tolerovať a pri dohadovani ďalšej návštevy jasne a zreteľne povedať tvoje požiadavky. Najskôr je potrebné to povedať tvojmu mužovi, ale racionálne dotazy, nie emočné útoky. Riešiť, či jej to docvakne/nedockavne Ti absolútne nepomôže, vyvíjaj aktivitu, aby jej to docvaklo.

jankapepe
24. jan 2021

Tak potom platí ako sa už niekde vyššie písalo:,,nememu ani vlastná mať nerozumie,,.
Prečo jej to pre pána normálne nevysvetlis, neporozpravas sa s ňou??
Ja zo srdca neznášam ľudí čo sa do očí usmievajú a za chrbtom sú hnusni zlí zakerni.

januarova
24. jan 2021

A otec dieťaťa kde býva? Kde odovzdáva dieťa? V BA či na východe?

danica2711
24. jan 2021

prepáč, ale melieš stále to isté. Vadí ti to (čo každý normálny človek chápe), ale nevieš a nechceš nič povedať - tak trp. Čo si myslíš, že ti kto poradí?

oli18
24. jan 2021

@danielinaa parkrat do roka? Tu sa opisuje momentalny stav, nik nehodnoti rok 2020, ked mimochodom uz korona bola. Ani v lete som vnucata nevidela inak, ako na dvore na vzduchu s ruskom na tvari.
A tvoja rodina chodi miesat virusy aj s noclahom. Presne si opisala, ako sa navstevujete, takze neprekrucaj.

oli18
24. jan 2021

@esterba a potom preco je tolko nakazenych klientov domovom dochodcov? Ved od nezodpovedneho personalu.

kiwi3
24. jan 2021

to je hrozne, ako si stale dokola tocis svoje... ze ako jej to nedocvakne a aka si chuderka, ze ti to robia. to naozaj nevies normalne jasne a kludne povedat "NIE"? kurnik, vobec ta nelutujem. vobec si nepochopila, ze to je jedine riesenie? nehovoriac o tom, ze tu teraz nema co robit.

zuzicka256
24. jan 2021

@ladyvi ty vazne veris ze niekde na okresoch tam kde maju kontroly udajne byt aj su? 😁 To len tak pomimo. Ze stretnes policiu je skor nahoda ako ze tam stoja na strazi 😁 vazne. To nerypem, viem 😁 a cudujem sa ze su toho plne spravy ako vsade kontroluju, prd makovy, preto kazdy pendluje ak sa mu zachce 😵

evaachesa
24. jan 2021

Vychádza mi to tak, že buď je to vymyslené, alebo ste s mužom padli na hlavu. V tom prípade je radiť Vám zbytočne. Skúste predeliť tú Vašu jednu izbu priečkou nech ma švagriná s dcérkou aspoň trochu súkromia a vy si kúpte pohodlnejšie stoličky do kuchyne 🤷🤦

danielinaa
24. jan 2021

@oli18 brata, svagrinu a synovca, som si videla v roku 2020 jeden krat v januari a potom az koniec jula, ked sa uvolnili opatrenia, takze neodsudzuj laskavo, v Bratislave som bola naposledy jesen 2019, potom v marci 2020 vypukla korona a viac som nesla kvoli korone a pred tym som nesla, lebo uz som nemala volnu dovolenku a potom v marci vypukla korona. Pisala som svoj prispevok vseobecne ze sa navstevujeme a jedna mudrlantka z MK bude na mna utocit. Hlavna vec ze Blava je u nas natrepana cely rok a nik neriesi. Natrepali sa tu aj vtedy ked nikde nebola korona len v Blave ohnisko. A nebojim sa tvrdit ze to tu doniesli. Brat so svagrinou su od marca home office a odisli z Blavy na chatu, 30 km od Blavy, ale je tam 2,5 cloveka lebo je to chatova oblast,kde ani postari nechodia, lebo si tam nemozes dat trvaly pobyt, a chodia odtial 2 autobusy denne do Blavy. Oni su zodpovedni az moc. Nakupia raz do tyzdna a dost. Vzdy jeden z nich, maleho do obchodu neberu.

danielinaa
24. jan 2021

@oli18 a vidis, ty si vnucata vidis casto aspon na dvore, my ich vidime 3 krat do roka pre koronu. Vidis do toho makovy prd lebo tazko pochopis niekoho kto ma vnuca, synovca tak daleko a nemoze ho vidat casto ako ho vidis ty. Takze nikdy to nepochopis a ver tomu ze ak boli tak daleko, chcela by si ich vidiet. Plus nasi vzdy ked isli k nam si urobili test. Pre istotu.

avril299
24. jan 2021

mne to az take vymyslene nepride, lebo mi to pripomina moju situaciu, tiez ma priatel taku retardovanu sestru, ktora je rozvedena s malym deckom a tiez sa k nam lubi nasackovat kedy sa jej zachce do maleho bytu jak vy mate, idealne aj na tyzden by prisla, vsetko musi byt podla nej a prekvaivo je tiez teraz po rozvode a zije na vychode no sila, aka podoba... naposledy sa k nam tahala na tyzden v novembri cez celoplosne testovanie, co som uz vybuchla ci je normalna, tak odvtedy spolu vobec nekomunikujeme nastastie

tinapa
24. jan 2021

Myslím, že jej stačí povedať: "Pozri, keď druhýkrát prídeš, tak maximálne do nedele poobedia, pretože sa potrebujem vyspať do práce." Bodka. Určite to pochopí. A ak nie, jej problém.

podmostom
24. jan 2021

Ja by som jej povedala na rovinu, že môže prísť len vtedy, keď nemusíš ráno vstávať, ved to je váš byt, nie jej. Trvala by som na tom aj za cenu hádky s mužom, aj za cenu zhoršenia vzťahu s ňou, ak by bola nejako moc nechapava