icon

Som zlá manželka, keď žiadam viac pomoci?

25. sep 2024

Pointa je, že by som chcela, aby môj manžel robil viac.
Ja pracujem 15 dní, on pracuje 26 dni do mesiaca.
Ja pracujem v gastre, on pracuje v malom obchodíku.
Moja práca je fyzicky náročnejšia, jeho až tak nie. Po psychickej stránke je to to isté.
Za tých 15 dní čo som doma je vypraté, ožehlené, navarené.
Cez jeho voľný čas je občas navarené a kuchyňa v katastrofálnom stave, ale aspoň navarené.
Podľa mňa je táto situácia nefér. Ak sa mýlim otvorte mi oči prosím!
Jeho argument je, že mám viac voľna ako on, čo je pravda, ale nie je to správny argument. Snažíme sa o dieťa a neviem, aký argument príde potom, že prečo sa nevenuje dieťaťu.

sense
26. sep 2024

Nie nemusíš to robiť. Nespravis to raz možno bude ofucany, nespravis druhy naučí sa hodiť si to do prania aj sám keď je celý deň doma. Pozri ja nemám problém potiahnuť domácnosť viac keďže robím menej ale....keď som v práci a in doma neexistuje že ja prídem z práce a pôjdem prať jeho veci, aj keď hodiť do práčky je robota na pár minút. Jedna vec je potiahnuť viac domácnosť keď pracujem menej, druhá vec je robiť poskoka

h2
26. sep 2024

@sense Ja som to pochopila tak, že on príde v sobotu večer po 10 hodinách domov a mal by si dať prať nohavice a mikinu, ktoré nosil celý týždeň, lebo v nedeľu má voľno a v pondelok ráno to zase potrebuje. A autorka, ktorá robí 11 hodín, príde domov neskôr, ako on a robí to ona. On má voľno len 1 deň v týždni, v nedeľu.

sense
26. sep 2024

@h2 tak ja som to pochopila ináč že ona zrovna keď má dlhý týždeň a robí vtedy cez víkend má prať jeho veci aby ich mal na pondelok ciste
A to jej vadi
Celkovo divné že chlap robí 26dni v týždni 10 hod aj keď teda zrejmé aj z cestou lebo inak to nevychádza a je odkázaný mať jedny pracovné nohavice a mikinu

bonboniera
26. sep 2024

@rozculena konečne niekto kto tu nezmyselne nerieši počet odrobených hodín ale zarobenu sumu 👌

bonboniera
26. sep 2024

@stanulienkat cim väčšia otrokyna tým “lepšia” žena predsa 😂

h2
26. sep 2024

@sense Ona mu tie veci perie, aj keď má krátky týždeň. Len keď má dlhý, tak jemu samému od seba nenapadne, aby ich dal prať, takže ju to počká, kým príde unavená večer po 11 hodinách z práce. A v nedeľu podľa všetkého robí zas, lebo píše, že keď to nedá prať v sobotu po práci, musí v nedeľu pred prácou. Ja by som sa mu na tie veci vykašľala, ono mu to dôjde, keď nebude mať čo na seba.

zuzubb007
26. sep 2024

Veď máš 15-16 dní voľna do mesiaca to čo chces mať vyložené nohy? jasné, že by som všetko porobila sama aj varila, piekla ešte by som mala času aj na cvičenie, keď chlap robí takmer komplet cely mesiac a nemáš ani deti ja by som mala času tak neviem čo od neho chces ak sa ti nepáči nájdi si iného čo ťa bude počúvať, akože toto je už extrem

sense
26. sep 2024

@h2 tak pochopili sme to rovnako. Ja by som sa mu cez dlhý týždeň tiez na to vykašľala. Veď by sa naučil. ale v takýchto prípadoch Rest vzťahoch sú toto už len detaily a problém vzťahu je niekde inde. Obzvlášť keď sa chlap vyjadrí že on sa nebude starať keď príde do vzťahu dieta

bonboniera
26. sep 2024

Čiže dobre tomu rozumiem ze podľa väčšiny tu je chlap chudák lebo ona od neho chce aby sa podieľal na chode domácnosti pričom zarobí rovnako ako ona? Prečo ma ona robiť v domácnosti viac keď jej to nijak nevykompenzuje a ma doplácať na svoju šikovnosť zarobiť toľko co on za kratší čas? Vy ste tu fakt blbe jak tacky niektoré 🤦‍♀️ kto chce kam …

tiezjedna
26. sep 2024

ja si na rozdiel od väčšiny nemyslím, že si zlá manželka, ani že by si vyžadovala niečo mimoriadne. Naopak, tvoj radar zachytil celkom správne, že muž na teba necháva aj veci, ktoré by bez problémov mohol urobiť sám nie preto, že "fifty-fifty", ale preto, že v danej chvíli je to logické a potrebné (fakt nechápem, prečo by jeho oblečenie, ktoré bude potrebovať, malo čakať x hodín na teba, kým prídeš z práce). A áno, vyžadovala by som od neho, aby tieto veci zvládal, nie je to atómová veda ani fyzicky náročná práca. Pretože presne ako si zaznamenala - príde materská/rodičovská dovolenka a ty nebudeš počúvať nič iné, len "veď si doma" a zrejme prestane robiť aj to málo, čo robí teraz👍

rozculena
26. sep 2024

nepočúvaj ženské,ktoré ti píšu,že si zlá manželka....len si sa vydala za blbca....bude to len horšie...

tykat
26. sep 2024

Cize ty robis 15dni a on 26 a zarobite rovnako? Tak nech si hlada poriadnu pracu a nie zasivaren v obchodiku.

som_realistka
26. sep 2024

skutočne by ma zaujímal pomer Vašich výplat, podľa hodín by mal mať minimálne o tretinu viac ako Ty, ak nemá nech si hľadá inú robotu. A za ďalšie, podľa Tvojho príspevku chceš po ňom aby po sebe dal taniere do myčky a keď Ty máš dlhý týždeň aby si dal oprať pracovné oblečenie, takže ak som to pochopila správne, máš doma chlapa, čo čaká, že len preto, že on robí viac hodín, tak Ty mu budeš robiť full servis. Zmeň to čím skôr, alebo uteč.

som_realistka
26. sep 2024

našla som príspevok, že zarobíte cca rovnako, no tak vážny rozhovor a nech si hľadá inú prácu, alebo nech začne viac robiť v domácnosti. A dámy čo sa tu rozčuľujú že chudák chlap, nehnevajte sa za toľko hodín práce by mal mať iný príjem ako partnerka a platiť upratovačku čo nabehne na 5 -7 hod raz do týždňa a vyglancuje byt, a nie že zarobí rovnako ako baba a bude ešte ofučaný. Pracovala som v gastre, a porovnávať časnícku prácu komplet na nohách x hodín v kuse, a podotýkam, že po dlhom týždni sa dávate celý deň dokopy, to viete tí čo v gastre robite, a zašiváreň v obchodíku, je cez čiaru. Autorka maká, donesie domov toľko čo chlap, ale ešte má obstarať celú domácnosť lebo však ona robí len 15 -16 dní do mesiaca.

lenkakravcova
26. sep 2024

Čiže ty chces, aby robil aj v nedele, len preto, že ty si vorkoholička a nevieš vypnúť?
Človek si potrebuje aj oddýchnuť. A áno, ani pobyt v dome v neporiadku, keď po práci nevládze, človeka nezabije. Ale hnanie sa do práce z práce, to je na mŕtvicu.

mantilka
26. sep 2024

Prepáč, ale môj manžel nikdy nepustil práčku. Nikdy som to od neho neočakávala.
Máš prehnane nároky.
Nikdy sme si nedeli práce 50:50. A mne to nevadí.
Manžel povysávať, robí na záhrade a okolo domu. Vari niekedy v nedeľu,....upratujem zasadne ja po varení. Jednoducho on nevie upratať kuchyňu.
Periem, zehlim a odkladám ja....toto beriem za ženskú úlohu.
Ja upratuje v dome okrem vysávania a vôbec mi to nevadi.
Ucim sa s dietatom, riešim krúžky.
Vybavovačky kedysi iba ja, teraz ako to vyjde.
Nákupy ako to vyjde.
Beriem to tak, že muži nevedia robiť viac veci naraz a niečo im nejde.
Manžel nie je moja kamoška s ktorou idem 50:50. Je to skôr o láske a vzájomnom dopĺňani.

autor
26. sep 2024

@mantilka ja ale vôbec nikde nepíšem, aby robil 50:50. Ja píšem, len to, že chcem, aby urobil niečo aj on, napríklad si po sebe naložil veci do umývačky a nevyhovaral sa na to, že ja mám 15 dní voľna.

autor
26. sep 2024

@lenkakravcova nechcem, aby pracoval viac. Chcem, aby keď je doma a ja nie, nenechával všetko na mňa keď prídem domov.

autor
26. sep 2024

@rozculena tohto sa bojím, že naozaj po sebe nevie ani len dať tanier do umývačky. A keď sa ho opýtam, že prečo ho nedal do tej myčky ale nechal ho na stole od obeda, povie mi, že veď on je unavený a ja to spravím keď budem doma, lebo mám 15 dní voľna. A keď budeme mať deti tak mi nepomôže s ničím, ani len s tými deťmi lebo ja budem 30 dní doma? Veľmi sa toho obávam

mantilka
26. sep 2024

Je to nezrely chlap, lebo tu nejde o to koľko dní robíš. Ale to "zaučiť" manžela nakladať do umývačky u nás trvalo veeelmi dlho. A kvalita nízka 🤣. Strašne dlho mu to trvá a aj tak ponecháva, nepoutiera všetky plochy....Ja mu to zakazujem, lebo za polovicu času urobím aj s vyglancovanim kuchyne. On mi pri umývaní zavadzia.
Toto je činnosť od ktorej som upustila.
Každý chlap je na niečo iné súci...čo sa týka prác v domácnosti 🤣.
Ja to beriem za kompromis.
A čo robí v domácnosti tvoj manžel?

mantilka
26. sep 2024

Rozmýšľali ste obaja o zmene práce? Lebo toto čo máte vy nastavené nie je veľmi pre rodinu.
On je strašné dlho v práci aj cez víkend...veľmi zle. A ty sa ako budeš starať o deti, keď pôjdu do školy? Vy v podstate nie ste poriadne doma.

autor
26. sep 2024

@mantilka občas navarí

autor
26. sep 2024

@mantilka a chodí ešte na nákupy

charlinka111
26. sep 2024

@rozculena súhasím s tebou. Autorka myslím, že budeš mať ťažký život s takým chlapom. Tvoja otázka bola síce iná, ale ja si myslím, že by si sa s ním mala rozísť a nájsť si niekoho kto ťa bude mať viac rád, viac rešpektovať, bude mať zmysel pre rodinu atď., lebo aj tak sa s ním rozvedieš, akurát potom to bude už zložitejšie.

autor
26. sep 2024

@mantilka tak ja by som sa nevrátila do gastra, prípadne si našla niečo s normálnou pracovnou dobou

mantilka
26. sep 2024

A nerozmýšľala si o tom, že už teraz zmenis prácu? Predsa je lepšie keď normálne zabehnute život a tak do toho deti. Ale aj manžel by mal zmeniť prácu.

mantilka
26. sep 2024

Zasa povysávať by tiež mohol, to robia poväčšine muži.

jhalena
26. sep 2024

@lenkakravcova Ona za 165 odrobenych hodim tazkej fyzickej prace ma taku istu vyplatu ako on za 260h. Nebolo by efektivnejsie aby si nasiel inu pracu.

tykat
26. sep 2024

@lenkakravcova workoholicka? 😁 robi 15 dni a zarobi tolko co jej chlap za 26dni. Asi nie je workoholicka len jednoducho pracuje efektivnejsie/rychlejsie... ako jej chlap. On sedi 26dni v obchodiku a caka kto kedy pride a ci nieco kupi. Zatial co ona 15 dni kmita v gastre.
Tento chlap je nepouzitelny do zivota.

mk1111111111
26. sep 2024

Ja Ti rozumiem, co chces povedat. Ved kup mikinu a nohavice a je po probleme s pranim. Ja sa Ti skor divim, ze si s takym chlapom, mne by nevadilo hodit do pracky aj o 22h, ved perie pracka, to nie je robota, ani to vyvesenie pradla. Mne by vadil ten pristup, ze si neodnesie po sebe tanier a nepospratuje. To, ze zije ako prasiatko, to by mi vadilo.
Ja tiez pracujem menej ako muz, tak preto mu rada ulahcim, aby v tyzdni nemusel domace prace, vyrovnam mu ten cas, conon musi byt v praci a ja uz mam volno. Ale, aby nechal po sebe na stole? Tak, to by ho ani nenapadlo, odjakziva po sebe spratal, uz doma ho to naucili. A ked nepracujeme, tak si delime domace prace medzi sebou.