icon

Som zlá manželka, keď žiadam viac pomoci?

25. sep 2024

Pointa je, že by som chcela, aby môj manžel robil viac.
Ja pracujem 15 dní, on pracuje 26 dni do mesiaca.
Ja pracujem v gastre, on pracuje v malom obchodíku.
Moja práca je fyzicky náročnejšia, jeho až tak nie. Po psychickej stránke je to to isté.
Za tých 15 dní čo som doma je vypraté, ožehlené, navarené.
Cez jeho voľný čas je občas navarené a kuchyňa v katastrofálnom stave, ale aspoň navarené.
Podľa mňa je táto situácia nefér. Ak sa mýlim otvorte mi oči prosím!
Jeho argument je, že mám viac voľna ako on, čo je pravda, ale nie je to správny argument. Snažíme sa o dieťa a neviem, aký argument príde potom, že prečo sa nevenuje dieťaťu.

hefo
25. sep 2024

Pri toľkých odrobených hodinách by ste si mali vedieť dovoliť platiť prinajmenšom upratovačku (a nevariť, ale za nejakú zvýhodnenú zamestnaneckú cenu brať jedlo z toho "gastra").
Ak to napriek tomu nevychádza, chlap by mal zvážiť sa na toto, čo robí, vykašľať a zamestnať sa na 8x5.

minenkak
25. sep 2024

Chudák chlap

rozculena
25. sep 2024

@minenkak nemusí byť chudák,ak je to taký prípad,ako bol môj alebo sestrin....v robote od nevidím do nevidím,dokopy nič nerobili,len si tam doslova váľali šunky,a zárobok nula bodov...

ivusk
25. sep 2024

Ty pracuješ 15 dní po 11 hod. On 26 dní po 10 hod 🤦 tak 15x11=165 hodín za mesiac odpracuješ TY. 26x10 =260 hodín odpracuje ON. Takže ÁNO mala by si sa v domácnosti viac hýbať TY ako on.

kvadrinkaaa
25. sep 2024

260 hodín za 26 dní. Chudáčisko, ešte aj variť a upratovať musí, inak má doma nespokojnú ufrflanú ženu.

ivik4
25. sep 2024

😃

namornicka
25. sep 2024

Mňa zaujala tá práčka, ty si to predstavuješ tak, že každý si pustí zvlášť práčku so svojimi vecami?

autor
25. sep 2024

Ja nechcem, aby robil doma a ja nebudem robiť nič. Ja len chcem, aby keď je doma nesedel 24hodin pred telkou. Chcem, aby keď v sobotu príde domov hodil tie veci čo mal týždeň na sebe do práčky. A nečakalo to mňa, keď prídem o pol 10 domov, aby som to dala do práčky, počkala a vyvešala, aby si mal čo v pondelok obliecť. Že keď nie som tri dni doma a on je, aby tie taniere dal do umývačky a pustil ju, keď je plná. Keď vyprázdniť hrniec, nech ho umyje. Toto chcem od neho

minenkak
25. sep 2024

A si mu to povedala a per len svoje veci ,umyvaj svoj riad ,var len pre seba keď ťa to tak serie

autor
25. sep 2024

A keďže chceme deti ja budem doma ešte viac ako 15 dní, budem doma celý mesiac. Budem robiť všetko + sa starať o dieťa. A jeho odpoveď, keď bude mať voľno je, nebudem sa hrať s dieťaťom lebo ty si 30 dní doma. Nepomôžem ti s ničím, ľahnem si pred telku lebo ty si 30 dní doma. Tohto sa ja bojím, ale keďže trištvrte z vás tu hovorí, že je to moja chyba, tak beriem

minenkak
25. sep 2024

A ako prečo si s ním a chceš ešte aj dieťa keď vieš ,že nebudeš spokojná a nebude ti pomáhať

autor
25. sep 2024

@minenkak pretože sa možno mýlim a som na chybe ja. Preto sem píšem, že pokiaľ je to tak máte mi otvoriť oči

minenkak
25. sep 2024

Veď ale prvá info bola ,že robíš menej ako in a druhá ,že ťa už teraz informoval ,že teba a decko bude mať na háku,Treba poskytnúť všetky info hneď

katik22
25. sep 2024

Tak po prvé, by si asi nemala porovnavat starostlivosť o dieta a upratanu kuchyňu… to je prvá vec .. a po druhé .: porovnávaš sa s ním, keď má menej voľných dni ako ty … keby máte rovnako voľného času, nepoviem pól slova … a zasa si žena.. tým nehovorím, ze ti nemá muz pomáhať vôbec … ale ked máš to voľno a priestor .. prečo by si to neurobila??? To aj on sa môže opýtať .. že či si budes chcieť deliť aj starostlivosť o dieta 50:50… alebo ty vymenis 3 plienky on 1 a zas to bude “problém”??

andrejka1974
25. sep 2024

Ako neblázni ťahá viacej dni ako ty tak ho nechaj vydýchnuť však aj ty nemusíš stále upratovať ja tiež keď sa mi nechce tak nerobím koli nejakému dni sa svet nezbláznili môj muž robí tri dni v týždni ostatné dni robí doma teraz robil kuchynskú linku a víkendy nerobíme ani jeden nič a čo ideme ďalej môj muž ani nevadí buď rada že ti navarí

lilope
25. sep 2024

Základná otázka. Povedala si mu, čo od neho chceš, polopate? Že si v sobotu, keď príde z práce a ty nie si doma, má oprať veci aby stihli uschnúť do pondelka, lebo ty to nestíhaš? Že keď uvarí, má si po sebe aj umyť riad a nenechávať ho tebe? Nie sú to náročné činnosti, určite ich zvládne urobiť.
Skôr by ma trápilo to vyjadrenie o dieťati, že sa oň nebude starať vôbec, lebo ty budeš doma. To je iný level. 😳

asocial
25. sep 2024

Dačo tu nesedí. Ten obchod je váš? Lebo robiť 26 dni po 10 hodín nie je ani v súlade so zakonom. Ak to nie je váš obchod, potom kecas.

lalenka33
25. sep 2024

Mesiac má 30/31 dní, on robí 26 dní a 260 hodín. Čiže reálne má za mesiac volné 4/5 dní. Ty robíš 15 dní. A toľko si aj doma a máš problém pustiť práčku? Nerob si dieťa, nie kvôly nemu, ale kvôly sebe. Keď máš twraz problém s tým, že počas až 4 volnych dní nepustí práčku, tal budete mať sakra problém, keď ty budeš doma celý mesiac.
Môj chlap určitý čas ťažko fyzicky makal v zahraničí a keď prišiel domov, nechala som ho oddychnut si, keďze ja som pracovala menej a mala som cas na relax pocas volna. Ked bol on dlhšie doma, tak potiahol on robotu aj za mňa, aby som si ja mohla oddychnuť. Keby mi chlap makal 26 dní 10 hodín denne, tak by som od neho nechcela nič. Nechala by som ho si oddychnut. Makať 6 dní v tyždni 10 hodín je aj na koňa veľa.

rozculena
25. sep 2024

keď robí 10 hodín denne,koľko zarobí? Dosť podstatná otázka....
S ním by som si dieťa nerobila,podľa toho jeho vyjadrenia je to chuj...

arianna25
26. sep 2024

@doriiis no veru, brala by som krátky dlhy týždeň aj keď makačka, ale kôli škôlkarovi nemôžem. Robím 8 po-pia a som vďačná za takú možnosť, ale cez týždeň nič nestihnem a dolamana som a po práci nemám kľud jak v noci po 12ke kedysi že ticho ľahnem spať. A víkend - zleti jak nič a zase šaleny týždeň.

arianna25
26. sep 2024

Autorka: chápem že každý pár má iný systém ale aj keď je v gastre väčšia makačka než má tvoj muž, ale ja by som neriešila, čo porobi a čo neporobi. Podľa mňa má tiež dosť.

h2
26. sep 2024

Všetko, čo som chcela napísať, tu už v podstate odznelo, len ma ešte zaujalo to jeho oblečenie. To akože keď si on nedá v sobotu prať svoje veci, tak ak by si ich nedala prať ty, nemal by si čo obliecť? To nemá viac oblečenia? A prečo mu to nemôžeš vyprať počas tých 15 dní v mesiaci, kedy máš voľno, ale hrnieš sa do prania večer v deň, keď pracuješ?

sense
26. sep 2024

Ak by mi chlap povedal keď budeme mať dieťa nebudem robiť nič lebo ty budeš doma tak by som veľmi zvážila či chcem mať s takým mužom deti.
A keď ti vadí oprať jeho oblečenie alebo teda je to ťažká robota pre oboch tak to nerob . Keď si nebude mať čo obliecť. Aj keď teda ok robí v obchode má uniformu ale to má len jednu?

tykat
26. sep 2024

Tak ale muz zarobi 2x tolko nie?
Lebo ak by cely mesiac sedel niekde v obchodiku a zarobil to co ja za 15dni tak by som ho sakra hnala do inej prace.
Co ma z toho ze kvoci niekde zasity.

katarinaschober
26. sep 2024

Uz teraz sa stazujes a co bude ked budes mat dieta?

stanulienkat
26. sep 2024

Tu sa nedotazuj, tu sa budú ženy predbiehať ktorej muž toho čo najmenej robí v domácnosti a ešte sú pyšné, ako to zvládajú. Len si neuvedomujú, že majú doma chmuľov. A takto vychovávajú aj svojich synov. Keby ten chlap byval sám, kto mu upratuje, vari a perie? Veď by si to musel sám robiť, takto mu polovicu veci urobí partnerka. Dôležitá otázka je, čo robí tvoj partner, keď je každý boží deň 10 hodín v robote. Veď musíte byť milionári. Mladý pán musí zarobiť toľko, že si môžete dovoliť zaplatiť aj kuchárku, aj upratovačku. A ak toľko nezarobí, tak niekde robí chybu.

autor
26. sep 2024

@h2
@sense konkrétne nohavice a mikinu má jednu, a keďže jeho pracovný týždeň končí v sobotu a ja mám práve vtedy dlhý týždeň a nie som doma, tak áno musím to robiť keď prídem o pol 10 z práce, alebo teda v nedeľu ráno pred robotou, lebo to potrebuje na pondelok.

autor
26. sep 2024

@tykat je to tak na rovnako, podľa mojich tringeltov a jeho nadčasov sa to odvíja. Tie hodiny navyše, nad zákonník práce má ako nadčasy platené na ruku, mimo zmluvy. Robí u súkromníka.

h2
26. sep 2024

Celkom určite nech si kúpi (alebo vyfasuje, ak je to firemné pracovné oblečenie) ešte minimálne jeden ďalší kus z každého oblečenia. Mať jedny nohavice a jednu mikinu do práce je strašne málo.

cukroska
26. sep 2024

Poviem ti to rovno.Nedopusti ,aby ste už teraz mali v tomto takého nezhody a naťahovačky. Proste robí viac a to je už bohužiaľ tvoja smola,že sa fyzicky narobíš viac ako on.Hoc robíš časovo menej.To úplne viem pochopiť,že obchodík predaj je iné niečo ako gastro .Ale ver mi,že takýmto porovnávaním časom a rokmi vzniknú iba hádky. A priprav sa nato,že raz ked budes na materskej bude úplne všetko na tebe! Tak to bude tomu ver. Potom ti už len povie,že ty si doma tak sa staraj o domácnosť o deti. Na rozdiel od neho čo robí. Ešte stále je to tak. Žena sa má postarať o domácnosť ,deti a muž má pocit že len zarábať a potom zaslúžený odpočinok. Ano občas pomôže,ale väčšinu času tomu budeš musieť venovať ty .Ak chceš teda mať postarané,navarené o deti raz postarané. Tak sa o tom musíte porozprávať teraz.Ale ak ti navarí tak aj to da veľmi cení. Pretože poznám xy mužov co to nerobia a ani nič v domácnosti. Jedine ak okolo domu čo majú dom.