Som zlá manželka, keď žiadam viac pomoci?
Pointa je, že by som chcela, aby môj manžel robil viac.
Ja pracujem 15 dní, on pracuje 26 dni do mesiaca.
Ja pracujem v gastre, on pracuje v malom obchodíku.
Moja práca je fyzicky náročnejšia, jeho až tak nie. Po psychickej stránke je to to isté.
Za tých 15 dní čo som doma je vypraté, ožehlené, navarené.
Cez jeho voľný čas je občas navarené a kuchyňa v katastrofálnom stave, ale aspoň navarené.
Podľa mňa je táto situácia nefér. Ak sa mýlim otvorte mi oči prosím!
Jeho argument je, že mám viac voľna ako on, čo je pravda, ale nie je to správny argument. Snažíme sa o dieťa a neviem, aký argument príde potom, že prečo sa nevenuje dieťaťu.
@lenkakravcova ona nie je workoholička....on je neschopák,celý deň sa zašíva v malom obchode,zabije tam kopu času a v peňaženke výsledok žiadny
Ja si neviem predstaviť, že by mi chlap robil také niečo, ako dal prať, dal do umývačky alebo také tzv. Ženské práce. Pomieša prádlo, nevyberie z vreciek, do umývačky dá aj to, čo tam nemôže byť. No chlap...Neželám si to ani a on sa niekedy snaží. Ale on zas ťažko fyzicky pracuje 6 dní v týždni a pokračuje doma mužské práce. Skôr by ma štvalo, že mi chlap robí v obchode a nejde do práce, kde viac zarobí. Ale toto, čo teba hnevá, to by ma ani nenapadlo to chlapovi vyčítať...(Ani v tvojej situácii - teda podľa mňa - on má správny argument)
áno si zlá manželka.
Bože zas mi odstrelilo dekel co tu niektoré napísali, level afganistan stredovek !!
Jasne, žena je domáci spotrebič a ma po 11 tich hodinách co behá v práci ešte prať milosťpánovi jeho handry a upratovať po ňom bordel 🤦♀️
Autorka z tohoto bude absolútny prúser a totálne si zničíš život ak sa do takejto domácnosti rozhodneš porodiť deti, tomu ver.
Ten jeho argument o dňoch volna je iba smiešna výhovorka jedného hnilého chlapa. No tak nema chudáčik toľko brat nadčasy ked ho jeho práca tak vyčerpáva ze nedokáže ani umývačku zapnúť
V prvom rade sa ale musíš zamyslieť aj ty sama nad sebou, lebo ty ho svojim prístupom v tej lenivosti doslova podporujes. Načo mu peries jeho veci ked prídeš večer unavená z prace? Načo? Tak pôjde v špinavom ked si ich nevie oprať. Ked ti je ho chudáčika lúto zamysli sa nad tým či vôbec aj on cíti nejakú ľútosť alebo súcit voči tebe. Očividne nie, je mu to totálne u prdele ze si prišla unavena z prace, rovnako mu to bude totálne jedno ked budeš potrebovať pomoc s detmi.
Keď sme nemali dieta, môj muž robil 6 dni v týždni po 10h a ešte k tomu cestoval z Viedne do Bratislavy domov takže nemal z toho dňa nič. Ja som robila 12h asi 3-4x týždenne. Samozrejme, že som po ňom nechcela aby neviem ako upratoval, poriadok si udržoval ale vyslovene aby vysával, utieral prach a takéto veci som po ňom nechcela. Zarobil dvojnásobok čo ja. Podľa mňa je to takto fér. Teraz som na materskej, cize robím všetko ja čo je samozrejmosť podľa mňa. Ale keď začnem pracovať tak keďže už je aj dieťa bude pomahat aj on. Ale kým sme boli dvaja mi to prišlo ako blbosť, veď bordel nebol taký ako teraz 🙈
Autorka viem ze my ženy to občas mame tak ze ta túžba po deťoch vie byt veľmi silná.
Ale naozaj nieje nič horšie ako priviesť deti do problémového vzťahu, to sa ti veľmi škaredo vypomstí.
Radšej počkaj rok, dva, vyriešte si nezhody ktoré máte v spolužití. Teraz sa ti to možno zdá ako maličkosť, nejaké domáce prace, ved o tom sa hádajú občas všetci …. Nepoznám tvojho chlapa, no z tvojho opisu mi pride ako dosť pohodlný a až lenivý človek, zašíva sa v práci kde sa nijak extra nepretrhne ani nezarobí, voľno trávi hnilošením pred TV a doma všetku prácu šikovne deleguje na teba.
Môžeš byť rada, že uvarí. Nie každý chlap ma blízko k upratovaniu. Niekto nevie urobiť poriadne čaj a muž ti uvarí. Len zato bud vďačná
Ono nie na to nejaký všeobecný vzorec, kto a čo by mal v domácnosti robiť.
Ja si myslím, že posledné 2 generácie mužov robia väčšie % domácich prác ako tie predchádzajúce...
Podľa mňa je najdôležitejšie, ak obaja partneri si to vzájomne vykomunikujú a sú s rozdelením prác spokojní. Vtedy to "funguje".
A v čase sa mení aj rozsah a štruktúra prác, ako aj ich náročnosť, napr. také umývanie riadu či pranie je dnes oveľa jednoduchšie a ľahšie ako kedysi, zato také žehlenie sa až tak moc nezmenilo.
Nie, nie si zlá manželka, chyba je vo vašej vzájomnej komunikácii.
@sofinka107 áno, treba sa porovnávať s neschopnými ľuďmi, to vseobecne pomôže k progresu 🤦♀️ ja normalne neverím co tu čítam. Dufam ze rovnako vychovávate vasich synov, ze netreba nič robiť, len do roboty chodiť a aj tak hovno zarobit ale to nevadí, žena za teba spraví všetko.
@bonboniera nuž niektoré dámy sú schopné považovať aj dedka čo sedí na vrátnici a celé dni lúšti krížovky za ťažko pracujúceho PÁNA MUŽA ktorému treba ofukovať zadok 24/7 365 dní v roku.
A ešte ho obdivovať že sa sám dokáže napapať ked má voľno ale jeho slúžka je zrovna v práci 🤦♀️
@bonboniera moja ja tak fungujem a neplačem. V dnešnej dobe sú len ženy maznave. Lebo sú lenivé.
@sofinka107 keď si sa sama pasovala do role slúžky a vyhovuje ti to,to je tvoja vec
@sofinka107 to ze zo seba robíš otrokyňu a si s tým spokojná neznamená ze ostatné ženy “plaču” a sú “lenivé”. Ale chapem ze lepšie je žiť v sebaklame ze takto si spokojná 🙂 sak to je choré ze ešte sa chvalis ze mas doma chlapa co sa o seba vie postarať rovnako jak malé dieťa - teda nevie
Robí veľa, až sa mi to nechce veriť.A už dupľom nie, že má jednu mikinu a nohavice to celý týždeň nosí tie isté veci??Veď to je choré tak nech si pýta viac.Ale hodiť veci do práčky nemôže byť pre neho niečo ťažké.V dnešnej dobe kedy nahadzes rôznej farby veci dáš papierik nech sa nepofarbia nonsens.Robi veľa a preto nič nestíha ani nemá žiadny voľný čas.Tak nech nerobí na čierno nadčasy a doma upratuje potom budeš spokojnejšia?Nie si zlá žena, ale obidvaja pracujete dosť nepravidelne veď on príde každý deň, až večer a pri deťoch to bude ešte horšie.
Kedy má žehliť, keď príde o 21:30 domov?
Verím, že keď má voľno chce sedieť na gauči.
Čím skôr pochopíš, že v manželstve sa nedá všetko vyrátať úplne na polovicu, tým lepšie.
Vy ste skoro stále preč to len ženy sú také hlúpe, že každy voľný čas bez práce upratujú.Varit treba, ale ostatné, keď nemáte deti netreba hrotit.
Ale...ja by som nechcela muža, ktorý je celé dni v práci raz budeš mať na starosti všetko ty cez škôlku, učenie, voľný čas s dieťaťom...to bude dieťa spať, keď on príde z prace?on nemá žiadny život mal by zmeniť prácu
Takže ty odrobíš do mesiaca 165 hodín a on 260 hodín. To je dosť rozdiel. A kedy to má urobiť, ked je v práci? Ty más na to cely deň + pranie a žehlenie by mala byť práca ženy. Nechcem nikoho uraziť ani ponižovať, ale podľa mňa je to tak.
@terina25 moja tiež
@draculla asi tak zhruba lepšie by som to nenapísala...
A vieš aj on môže povedať, že si veľa v práci a, keď je on doma ty si preč.Napis mu čo má spraviť, keď ho to samého nenapadne.Ved je logické, keď si celý deň doma a on preč, že ty upraces, navaris ty máš krátky, dlhý týždeň to je neporovnateľne s ním.
Nemôžeš mať všetko aj muža čo je celé dni v práci aj, aby chodil do obchodu, zehlil a upratoval
Ale ja nechcem, aby bol každý deň v práci a robil nadčasy. Veď ani len čas spolu netrávime. To je len jeho výber, lebo mu tá práca vyhovuje, nič tam nerobí, za deň pozrie aj dva filmy a o šiestej je doma a nemusí skoro vstávať
A už sa opakujem, ale pre tie čo možno nečítali celú diskusiu, ja nechcem, aby doma robil a ja nebudem robiť nič, len aby si po sebe dokázal upratať keď som ja v práci a nečakalo to na mňa zakaždým.
@draculla on neodrobí,on sa tam len povaľuje a jeho zárobok je rovnaký ako to,čo ona zarobí.Je to obyčajný lenivý blbec.
Pranie a žehlenie je práca ženy????????????????????????????????????????????????
To faaaaaaakt????????
Môj otec žehlil,si predstav,lenže nie je taký zadubený ako ty....
To vážne chceš ostať s chlapom čo ti na rovinu povie že keď budete mať dieťa bude všetko na tebe?
Načo mu peries jeho veci do práce keď si unavená? Si jeho komornik? Nedá si oprať pôjde do práce v spinavom. Jeho problém. Hodiť do pračky veci, pustiť ju a potom vyvesiť nie je jadrová fyzika, dokážu to aj 10 ročné deti.
Autorka - v prvom rade, keď chceš rady, tak sa treba naučiť vyjadrovať a byť schopná napísať podstatné informácie v úvodnom príspevku. Potom dostávaš “divné” rady a pridavaš ďalšie, oveľa podstatnejšie informácie až kým tu niektorým nezačína “odstreľovať dekel” keďže tie reagujú už na úplne inú situáciu.
Ešte pár strán a dozvieme sa, že manžel v podstate v robote spí, doma len leží na gauči a napcháva sa. V tom prípade fakt potrebuješ vedieť, čo si o vašej deľbe práce myslia iné ženy?
Muž ti doma prstom nehne, nechá sa obskakovať a čaká, že všetko spravíš ty a ty si si to všimla až teraz v manželstve, keď s ním planuješ deti. Ok. A čo chceš teda počuť? Žiadna normálna žena s tým nebude spokojná, ale to je pre teba irelevantné, my s ním nežijeme. Keby išlo len o čas strávený doma, tak je jasné, aspoň teda u nás doma, že kto je viac doma, ten aj viac urobí, ale robiť všetko a nič v spoločnej domácnosti ok nie je, jedine, žeby to obom stranám vyhovovalo.
Nooo, možno by si sa mohla posťažovať svokre, ako ho vychovala....
A potom zamyslenie pre všetky mamičky chlapcov, a pubertiakov, či vedú deti a teda chalanov, k tomu aby v kuchyni pomáhali, celkovo v domácnosti pomáhali ....kde sa to mali naučiť? No už doma pri mame ....a potom chlapci vhupnú do manželstva a zrazu manželky zistia, že tí muži nič nevedia....ale kde sa stala chyba? Ak to nemá v sebe naučené z rodiny on prisám bohu, ani netuší ako a čím by mohol pomôcť...
Som si myslela, že robí do 20-21 tak to má dosť času, aby aspoň povysaval, zbehol do obchodu a pod...tak berie nadčasy, lebo či si pozrie film doma či v práci to je jedno🙂a, keď sa s ním nedá neoper, nenavar robíš v gastre najes sa tam ..len nečakaj od chlapa, ktorému sa nechce, že sa potom pri dieťati zmeni.
@adka176 prečo mamičkám chlapcov a otcov majú kde?prečo sa všetko hadze na mamičky?chalan, ktorý vidí, že otec doma pouoratuje, navarí, tak to robí väčšinou aj on v svojej domácnosti.
Ja zase poznám veľa žien, ktoré povedia JA si to spravím lepšie, alebo všetko okritizuju a chlap sa na to vykasle
@rozculena vsak pokoj! Napisala som si svoj nazor! Len niektore zeny v dnesnej dobe chcu od chlapa vsetko. Aby bol zabazpeceny, dom, dobra praca a ked sa narodia deti aby sa aj staral o ne. Ako nehnevaj sa, ale ta zena tiez moze nieco v domacnosti urobut. Sama napisala, ze aj navari niekedy. By som bola zvedava, ci ona sklada doma namiesto neho nabytok a vrta

Chapem to tak ze ak je den kedy ty robis a on pride domov tak proste neprelozi ani krizom slamu. Ako ja by som vecer o pol 10 neprala ak on je teda dajme tomu od 18 doma. Proste ma smolu. Cize ano ak si v robote a prides domov do svincika tak to by som nezvladala. Len si treba uvedomit ze ak ma teda teraz takyto prístup ze si viac dni doma ako on ci je to idealny buduci otec tvojich detí alebo je to ten tyl ze ved on bol v robote a ty si doma ma byt hotovo plus postarane.