icon

Som zúfalá z môjho manžela

macik131314
20. aug 2014

babenky som zufala z mojho manzelika, kazdy tyzden pride niečo, preco sa so mnou nerozprava. tentokrat to bol prach pod postelou, inokedy sa hneval na moju mamu, ktora strazila malu a ona si urobila cestny lisaj. ale aj ked spadne mala, tak som na vine ja, lebo som nebola pri nej. Podla neho som jedina zena, ktora ma aj bordel v dome. ze ja nic nestiham. a tak dalej. Navyse ma ide rozhodit, ked ma rozobera so svokrou a jeho babkou....on je pedant aj jeho mamicka. je to trapne ked ma s nimi rozobera...
ja sa nemam komu postazovat, surodenca uz nemam, ani otca a mame sa stazovat nechcem. tak sa aspon vam trosku postazujem. som z toho smutna. on nevidi, co ja robim cely den, ze sa venujem malej, ze robim tie roboty, ktore nikdy nie je vidno ze sa urobia, podla neho som oddychnuta. on nevidi že moja noc je dostkrat prerusovana, že som nevyspata uz 14 mesiacov. proste som smutna že si mysli ze nic nerobim, sak starostlivost o malu je ako fuska. on nevidi, ked sa so mnou nerozprava, ja sa trapim a nemozem spat. narozdiel od neho. baby som zufala, je to fajn muz ale niekedy sa urazi na hovadinu a nebavi sa minimalne so mnou den. ano stanu sa mi kiksy, sa mi prefarbili pri praniu jeho zial veci.... dostala som vsak komentar: jeho mame sa to nikdy nestalo. na jeho mamu nepovie ani krive slovko, nastastie tam nebyvame. lebo ona je stopercentna a dokonala. baby som uz unavena z neho niekedy.
ja neviem ale niekedy mam pocit ze som fakt neschopna nicoho, ak ked sa snazim ako viem. baby som sama co sa takto trapi kvoli perfektnej zene ktora nic nestiha? 😢 😢 😢 uz som dost unavena.

Strana
z4
perdiem
21. dec 2015

ahoj, neviem, či si baby všimli, že sa jedná o vyše roka starý problém ☹ Si schopná riešiť tak dlho to isté? Buď sa s tým zmier, alebo ... Treba sa rozhodnúť, podľa profilu máš 34 rokov, si dosť stará na to, aby si vedela zvážiť za a proti. Nesťažuj sa stále.

timea7
21. dec 2015

@macik131314 skús to inak, nedaj sa v žiadnom prípade strhnúť do hádky, ak ti už ide bok vyvaliť, tak radšej odíď do inej miestnosti. Naopak, ukáž mu, že ťa nenaštve, ani tým, že sa nebude s tebou baviť, daj mu najavo, že to prežiješ, ani tým, že bude komentovať, čo všetko si urobila alebo neurobila. Ak začne, choď do inej izby, daj mu najavo, že jeho kritiku máš na háku. Ak sa chce s tebou rozprávať, vypočuť si a prijať aj iný názor, ako ten svoj, nech sa páči, ak nie, nech si svoje komenty nechá za dverami vášho bytu. Povedz mu, že pre teba je dôležitejšie venovať sa dieťaťu, ako leštiť nábytok, ono si nebude pamätať vyblýskané obloky, ale vaše hádky a to je zlé. Konečne už niečo rob, to, že cez týždeň býva u rodičov, nie je najvhodnejším riešením, kto vie, čo mu tlačia do hlavy a najmä svokra môže lietať s prachovkou päť krát denne, nemá nič iné na starosti....

borkavan
22. dec 2015

@macik131314 ty si také trdlo makové. Však, keď hovoríš, že je dobrý muž a len sa s tebou nevypráva pre také veci ako píšeš... tak sa netráp vtedy. Lebo vieš, že je to jeho povaha, ktorá sa nezmení.
Proste mávni rukou a čakaj, ked ho to prejde. Toto budeš mať do konca života a to sa vždy chceš trápiť?

a kedže chodí na týždňovky, tak vždy ked má prísť vylešti všetko, uprac, lietaj ako handra tie dva dni... A potom cez týždeň oddychuj.

A hlavne sa netráp, že ťa furt buzeruje. Opustiť ho nechceš ako som pochopila. Buzorovať ťa bude, asi je to jeho prejav lásky, alebo spôsob ako chce vládnuť nad tebou, tak mu to umožni. preboha.

natalym
22. dec 2015

@macik131314 Ja by som mu povedala, že ak sa chce správať ako debil tak nech ani na víkend nechodí. Prosto sa mu nedaj, čím viac sa dáš, tým to bude horšie.

diablikovci
22. dec 2015

Ja by som mu to vrátila tak isto ako on. Napr pri milovaní buď pedantna. HM nie takto lebo tu má tlači a nie takto lebo máš krivo chrbticu a pozerala by som do plafona a ked sa opyta že prečo tak si trošku bokom a mohlo by som začať skúlit. Alebo by sa na jedol a dáva riad do dresu? Skočim a povie nie takto lebo sa obiju hrany taniera to treba položiť vedľa dresu a príbor takto aby dieta to nelákalo. Ale sa holi? Idem okolo a pozriem či je dajakA voda na zemi a hned mu poviem zlatko to ako sa holis, pozri čo je na zemi pribehne dieťa a spadne lebo sa šmyk ne na tvojej mlake. Špinavé topánky od blata? Zlato to čo máš tam. Čo si oral dnes? Ako keď človek chce tak nájde dosť nedostatkov napr špinavý golier na košeli, alebo špinavé rukavI na bunde, alebo na kabáte. A keď má dieťa zobudiv noci urobím okolo neho čo treba a tak o 5 min a zahrám že som tvrdo zaspala a čosi sa mi sníva kopnem do neho alebo pritulim sa a budeM sa triast od zimy no proste aby sa on zobudil. Alebo to ho dorazi podla mna ked sa zacnes pytat zlato mozem ist na wc a mozem si prdnut.
Ja by som mu dala a ako mna moja mama hovorí čistý provokater som 😀 . Vyskúšaj som zvedavá či to aj toto by hovoril mamičke.

natalym
22. dec 2015

@diablikovci Si dobrá. 😉

libka1
22. dec 2015

Podla mna mas este horsiu situaciu ako pred rokom. Nedesi ta predstava dalsich 40 rokov v takomto "super kolektive"? Mna striaslo uz len pri cisle 1 rok. Bud sa s tym musis naucit nejak zit a nevsimat si to, alebo naozaj urobit nejake opatrenia aby ten "dobry muz" prestal z teba robit handru. Vacsinou ludia zajdu len tam, kam ich pustime....

libka1
22. dec 2015

Jo, a ked s s tebou nebavi tak sa pekne oblec a vyraz niekam. Normalne mu povedz ze sa ti ziada ludskeho slova rak sa ides niekde zabavit, porozpravat. On nech zatial porobi co mu vadi a budete obaja spokojni a

diablikovci
22. dec 2015

@natalym dik 🙂. To život zariadil. Mala som za pár takých ľudí okolo seba. A aj keď je niekto pedant tak aj tak sa nájdu chyby.

lenbea
22. dec 2015

@macik131314 no toto nie je dobre. možno ho matka podpichuje a preto má také názory. pre svokry nikdy nebudeme dobré. ale musíš znova nadobudnúť sebavedomie a nedať sa. ked Ta zas budú ohovárať, tak mu povedz, ž eTy ho so svojou mamou neohováraš a tiež nie je dokonalý. ak zas Ta bude za niečo obviňovať, tak mu povedz, že možno raz budeš musieť ísť do nemocnice a on bude musieť robiť to, čo Ty a potom sa zbadá. a ak sa jeho mame nikdy nič nestalo, tak je to blbosť, akurát on si to myslí, lebo ona sa mu tak asi prezentuje. a ked raz zase začne s jeho matkou, tak mu povedz, že sa mal oženiť s ňou, ked je najdokonalejšia a jediná bezchybná. Niektorí muži chcú mať nad ženou akúsi nadvládu a dosahujú to rôznymi spôsobmi - znižovaním jej sebavedomia... a ked Ta ohovára s mamou ide sám proti sebe, šak on si Ta vybral, tak čo je teraz nespokojný.

penn
22. dec 2015

@macik131314 pre pana jana. Ako toto dopadlo?

tilka82
22. dec 2015

@macik131314 ahoj,len som chcela,ze na tvojom mieste by som si zmazala meno v profile,lebo nikdy nevies kto ta tu spozna. A na tvojho muza nemam slov,sa cudujem,ze si s nim tak dlho vydrzala.a drzim prsty,aby si bola stastna a bolo uz len dobre

inull5
22. dec 2015

už tu bola diskusia o pedanrnom chlapovi..to sa za rok u vás nedoriesilo?? Chce mať všetko tip top.aj ja to tak chcem ale sme s mužom na rovnakej vlne lebo tiež nemá rád bordel.mám dve deti jedno ma 4 roky a 9 mesiacov a druhé 2 roky a môžem ti povedať že sa to dá,pokiaľ je žena na materskej a nechodí do roboty.tiež vstávam k malému niekoľkokrát za noc.tiež mi postupa dlážku,no tak ju umyjem,rozhadzuju hračky,spolu to upravené,upratujem denne,denne musím variť,pre malého špeciálne a som tu. Neznášam bordel,rozhádzané veci,hracky.obe deti mám doma,dcéra nie je v škôlke a môžem ti povedať že obaja patria k veľmi nezbednym deťom..jeden skáče zo záchoda,druhý z postele,potom zo stolíka na sedačku,včera mi odtrhol záclonu aj s garnizou,dnes som napr.umyvala dlážku dva krát pretože malý mi vytlačil citrón a roznosil po dome kým som vesala prádlo a druhý krát už ani neviem čím ju zaspinil.taktiež chcú stále niečo tvoriť,takže aj s tým urobia bordel.bola som na viacerých návštevách kde museli robiť doslova koridor aby sme si vôbec sadli na sedačku.nechodím síce na nákupy,toto robí muž,ale potom čo ženy ktoré majú deti 4? Ci 5?poznám takú čo ma 4 (vekovo 6,4,2 a bábo) a bordel doma nemá. A taktiež poznám takú ktorá ma 1 chlapca a doma?no otras! Nestíha upratovať, variť,jej chlap je na polotovaroch a iných srackach,dieťa na kupovaných prikrmoch,prať,žehliť už vôbec nie. A jej odpoveď je že sa venuje malemu preto nič nestíha.ok ale sorry sedieť celé doobeda pri malom ako sa hrá s autom,alebo pozerá knižku nie je venovanie sa.nie že to tu niekto pochopí že je tým myslím zakladateľku,myslím konkrétne moju známu.

alex63
23. dec 2015

...no podľa toho, čo teraz stvára, by som za jeho správaním hľadala inú ženu ☹

libka1
23. dec 2015

@inull5 ale to co pre niekoho je bordel pre druheho bordel byt nemusi. myslim teraz nesulad medzi zakladatelkou a jej muzom. nevieme aku ma domacnost, mozno tam realne vobec nie je bordel, ale v manzelovych ociach je. ja ked si porovnam moju domacnost s maminou, tak som na tom podstatne horsie. moja mama neustale lesti, vysava, utiera prach a pod. u nej si este ani kavu neviem poriadne vypit, lebo ked sa vratim zo zachoda a chcem si ju dopit, salka vsak uz je umyta s tym ze "ja som myslela ze uz to nebudes" 😀 😅 takze tazko sudit ako je to u zakladatelky.
ja osobne zas neuznavam ked niekoho dennou naplnou je len to, aby mal vsade poriadok. my mame napriklad pocas dna rozvlacene hracky po byte. no a co? na vecer sa spracu. toto vo mne vybudovala prave moje prehnana poriadkumilovna mama. je to super mama, ale to detstvo v tomto smere upratovania bolo peklo. nic ine neriesila len aby bol poriadok 🙄 neustale napominanie a kecanie o tom co akurat nie je na poriadku. zostalo jej to do dnes a vekom sa to este zhorsuje. akurat ma stastie ze uz jej nikto doma nerozhadzuje. 😀

Strana
z4