Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
Proste niečo tu nesedí.
@natalym ja mam pocit, ze on riesi lasku. 😉 prave preto caka a nechava to na nu..ja byt nim, bojujem jak chlap a minimalne dnes s tym vinom hehe 😀 ale je logicke a velmi pochopitelne ze riesi aj byt. Su v nom jeho peniaze a to v ramci BA urcite nejde o par supov. Proste jedno je spojene s druhym. Tu by som aj ja bola "svina". Chces za inym?chod. Ale ak som byt tahala ja, tak to tak aj bude vyzerat. V dnesnej dobe normalne. Ako pravnik hovorim- postupuje spravne . 😉
@alexandramaria Mne to príde celé divné.
@markina8 platime ho 2.5 roka... a keby som odisiel, ona zas nie je ten typ jak natalym, ze by si sadla na gauc a bola stastna ako dobre obisla.... cize v takom pripade by som sa nechal z polovice minimalne vyplatit... na co peniazky nema ani ona ani ja... nechapem, preco tu niektori ludia robia z nas prvotriednych nepriatelov... ved sme sa o tom v pokoji porozpravali a dohodli... bez stresu a donutenia... samozrejme, pokial nie je nic podpisane, mohla by dojst s inym navrhom, vsak nebyva v jaskyni, hovori tiez s ludmi a pod... ale neprisla... rezignovala a hlada si ubytko... dobre - nedopadlo to medzi nami najlepsie ale stale spolu dobre vychadzame a vazime si jeden druheho... preto sa snazime veci riesit spravodlivo
Nechce byt, nechce chlapa, tak čo?
@river_flows Tak žiadny problém potom.
@markina8 dnes nemam zrovna silny den... skoda, ze ten koment nemozem vymazat... ale vela ludi hovori, ze neviem byt svina...
@river_flows Keby si bol taký frajer tak pri kúpe bytu by si kľakol na koleno, no ale ok.
@river_flows "platim" ci "platime"? raz pises tak a raz tak, nevyznam sa uz v tom
@natalym ja som si klakol uz pred tym... boli sme zasnubeni
@markina8 platim...
Proste este chvilku neries byt. Skus zabojovat o nu. Ocividne ju mas rad a mam pocit ze toto este mozete zlepit. Ako sme sa bavili, posnaz sa, a uvidis. Byt mozes riesit potom, ked uz.bude na milion % istota ze.vy dvaja ste na konecnej. Toto je prilis cerstve.
@alexandramaria tak este je za nami len prvy tyzden... ja ju urcite chcem a aj som sa snazil o nu prve tri dni bojovat, ale povedala ze uz mi nechce dat sancu, lebo sa boji, ze zas pride take obdobie, ze sa to pokazi... chce byt teraz proste sama ( rozumiem tomu tak ze chce byt sama ale stretavat sa s nim )... a to urcity cas potrva
Týždeň???????????????? A on rieši byt!!!!!!!!!!!!!!!
@alexandramaria no ked si predstavim ako to vyzera u zien ked sa do niekoho poblaznia, tak to nezlepia teraz urcite. Skor s odstupm casu, ale teraz je prave naopak najmensia sanca, ked je cerstvo zalubena
@natalym este nic neriesim... iba sme sa o tom rozpravali a informovali v prislusnych instituciach... navyse, kedze sa chce odstahovat a vsetko je napisane na nu ( myslim ako hypo, elektrina, plyn, net ) ... asi je fajn, ze ten byt riesime, ci?
@river_flows in vino veritas. Mozno z nej dnes vytiahnes viac. 😉 drzim palce. Velmi.
@river_flows Riešiš.
Bohužiaľ neverím Ti. Nehovoríš celú pravdu.
@markina8 presne to si myslim aj ja, ze proste musim pockat.... teraz nic nezmozem... mozem ju len trosku nenapadne dobyjat - vinkom, srandickami, rozpravanim sa, a pod...
@natalym a co ma? Kazdy vecer ju v nom privitat s myslienkou, ze si to mozno pred hodinou rozdala s inym? Ved trosku empatie. Ja mam pocit, ze skor sa rozkukava, ako by to s tym bytom slo vyriesit, aby to bolo koser.
@river_flows 17 stran sa mi citat nechce....ale si mi asi prvy sympaticky chlap na tomto fore z tych par prispevkov.
Good luck 😉
@alexandramaria Po týždni?
@natalym ona sa so mnou rozisla zo dna na den... to je tiez koser? ja viem, ze to nebol zrovna idealny vztah, ale keby sme si o tom aspon trochu pokecali, ze by ma na to aspon pripravila ( a seba tiez )... tak to mozno nie je take... chaoticke
@river_flows Možno že ťa pripravovala, ale Ty si nevidel, necítil. To je fuk. Maj sa pekne.

@river_flows "ja by som ho chcel pokial ho uz ona nechce??" podla toho co si pisal je to TVOJ byt, tvoj tvoj tvoj a nikoho ineho... Rozum mi stoji...