icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

markina8
17. feb 2016

@river_flows "ja by som ho chcel pokial ho uz ona nechce??" podla toho co si pisal je to TVOJ byt, tvoj tvoj tvoj a nikoho ineho... Rozum mi stoji...

natalym
17. feb 2016

Proste niečo tu nesedí.

alexandramaria
17. feb 2016

@natalym ja mam pocit, ze on riesi lasku. 😉 prave preto caka a nechava to na nu..ja byt nim, bojujem jak chlap a minimalne dnes s tym vinom hehe 😀 ale je logicke a velmi pochopitelne ze riesi aj byt. Su v nom jeho peniaze a to v ramci BA urcite nejde o par supov. Proste jedno je spojene s druhym. Tu by som aj ja bola "svina". Chces za inym?chod. Ale ak som byt tahala ja, tak to tak aj bude vyzerat. V dnesnej dobe normalne. Ako pravnik hovorim- postupuje spravne . 😉

markina8
17. feb 2016

@natalym uz sa to tu viackrat preberalo. Jej vysla hypoteka pre mladych, nie je hypo len na nu, ona je hlavny dlznik, on je spoludlznik, cize hypo maju kvazi spolu

natalym
17. feb 2016

@alexandramaria Mne to príde celé divné.

markina8
17. feb 2016

@natalym mne to prislo ok, kym jej nechcel na rozlucku venovat svoj byt :D

natalym
17. feb 2016

@markina8 Tak logicky kto platil, toho byt je. Ak to vie preukázať a ešte plus, že ona byt nechce, tak nechápem aký problém?

river_flows
autor
17. feb 2016

@markina8 platime ho 2.5 roka... a keby som odisiel, ona zas nie je ten typ jak natalym, ze by si sadla na gauc a bola stastna ako dobre obisla.... cize v takom pripade by som sa nechal z polovice minimalne vyplatit... na co peniazky nema ani ona ani ja... nechapem, preco tu niektori ludia robia z nas prvotriednych nepriatelov... ved sme sa o tom v pokoji porozpravali a dohodli... bez stresu a donutenia... samozrejme, pokial nie je nic podpisane, mohla by dojst s inym navrhom, vsak nebyva v jaskyni, hovori tiez s ludmi a pod... ale neprisla... rezignovala a hlada si ubytko... dobre - nedopadlo to medzi nami najlepsie ale stale spolu dobre vychadzame a vazime si jeden druheho... preto sa snazime veci riesit spravodlivo

natalym
17. feb 2016

Nechce byt, nechce chlapa, tak čo?

markina8
17. feb 2016

@natalym toto sa tu uz doriesilo, len par prispevkov dozadu sa tu niekto rozculoval preco jej neda polku bytu, tak preto sa to tu zas vytiahlo

natalym
17. feb 2016

@river_flows Tak žiadny problém potom.

river_flows
autor
17. feb 2016

@markina8 dnes nemam zrovna silny den... skoda, ze ten koment nemozem vymazat... ale vela ludi hovori, ze neviem byt svina...

natalym
17. feb 2016

@river_flows Keby si bol taký frajer tak pri kúpe bytu by si kľakol na koleno, no ale ok.

markina8
17. feb 2016

@river_flows "platim" ci "platime"? raz pises tak a raz tak, nevyznam sa uz v tom

river_flows
autor
17. feb 2016

@natalym ja som si klakol uz pred tym... boli sme zasnubeni

river_flows
autor
17. feb 2016

@markina8 platim...

alexandramaria
17. feb 2016

Proste este chvilku neries byt. Skus zabojovat o nu. Ocividne ju mas rad a mam pocit ze toto este mozete zlepit. Ako sme sa bavili, posnaz sa, a uvidis. Byt mozes riesit potom, ked uz.bude na milion % istota ze.vy dvaja ste na konecnej. Toto je prilis cerstve.

river_flows
autor
17. feb 2016

@alexandramaria tak este je za nami len prvy tyzden... ja ju urcite chcem a aj som sa snazil o nu prve tri dni bojovat, ale povedala ze uz mi nechce dat sancu, lebo sa boji, ze zas pride take obdobie, ze sa to pokazi... chce byt teraz proste sama ( rozumiem tomu tak ze chce byt sama ale stretavat sa s nim )... a to urcity cas potrva

natalym
17. feb 2016

Týždeň???????????????? A on rieši byt!!!!!!!!!!!!!!!

markina8
17. feb 2016

@alexandramaria no ked si predstavim ako to vyzera u zien ked sa do niekoho poblaznia, tak to nezlepia teraz urcite. Skor s odstupm casu, ale teraz je prave naopak najmensia sanca, ked je cerstvo zalubena

markina8
17. feb 2016

@natalym podla mna je OK ked riesi byt, kedze ona ma uz druheho frajera. Nech ho ma a odstahuje sa, je jedno kolko casu ubehlo, ale cim skor

river_flows
autor
17. feb 2016

@natalym este nic neriesim... iba sme sa o tom rozpravali a informovali v prislusnych instituciach... navyse, kedze sa chce odstahovat a vsetko je napisane na nu ( myslim ako hypo, elektrina, plyn, net ) ... asi je fajn, ze ten byt riesime, ci?

alexandramaria
17. feb 2016

@river_flows in vino veritas. Mozno z nej dnes vytiahnes viac. 😉 drzim palce. Velmi.

natalym
17. feb 2016

@river_flows Riešiš.
Bohužiaľ neverím Ti. Nehovoríš celú pravdu.

river_flows
autor
17. feb 2016

@markina8 presne to si myslim aj ja, ze proste musim pockat.... teraz nic nezmozem... mozem ju len trosku nenapadne dobyjat - vinkom, srandickami, rozpravanim sa, a pod...

alexandramaria
17. feb 2016

@natalym a co ma? Kazdy vecer ju v nom privitat s myslienkou, ze si to mozno pred hodinou rozdala s inym? Ved trosku empatie. Ja mam pocit, ze skor sa rozkukava, ako by to s tym bytom slo vyriesit, aby to bolo koser.

mircalla
17. feb 2016

@river_flows 17 stran sa mi citat nechce....ale si mi asi prvy sympaticky chlap na tomto fore z tych par prispevkov.
Good luck 😉

natalym
17. feb 2016

@alexandramaria Po týždni?

river_flows
autor
17. feb 2016

@natalym ona sa so mnou rozisla zo dna na den... to je tiez koser? ja viem, ze to nebol zrovna idealny vztah, ale keby sme si o tom aspon trochu pokecali, ze by ma na to aspon pripravila ( a seba tiez )... tak to mozno nie je take... chaoticke

natalym
17. feb 2016

@river_flows Možno že ťa pripravovala, ale Ty si nevidel, necítil. To je fuk. Maj sa pekne.