icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

cecil36
17. feb 2016

@alexandramaria nie som psycholog ani psychiater, iba mam z psychologie statnicu, tot vsjo. A porozchodove stavy su jedna vec egocentricka osobnost druha.

mircalla
17. feb 2016

Celkom mile ako sa tu vie par zenskych pohadat na uplne inu temu, aka bola diskusia....

mirka17
17. feb 2016

nechcem tu podrypovať 🙂, ale ja si myslím že byt nie je ani jedného, byt je založený v prospech banky pokiaľ sa nevyplatí hypotéka. takže ona mu nedaruje polku bytu, ona sa zbavuje celého úveru! podľa mna výhodné pre oboch, on na to má, ona na to nemá, kľudne jej mohol darovať svoju polku, úver je na nu, a ktovie ako by to zvládla. ja by som bola len rada, všetko porieši, vybaví 🙂

kondaska1
17. feb 2016

@mirka17 vsak toto, tu sa trhaju, ze co to je za hajzla , ze ona mu DARUJE svoju polku bytu a on ju do toho vmanevroval. Byt maju 2,5 roka, hypo platil on aj reziu, tak nie je o com...pravne ma narok na vyplatenie tych niekolko poliek splatok, ale moralne nema narok na nic. Vsak baba moze byt len rada ze sa zbavi tej zataze a nemusi absolvovat torturu predaja, vyplacania dane a delenia dlzob...

mircalla
17. feb 2016

@mirka17 tiez si myslim🙂

river_flows
autor
17. feb 2016

heh, clovek tu par hodin nepachne a takato sprcha... ano, poznam pary, kde si holka, co zarabala par supov zobrala uver aby mohla priatelovi kupit auto, potom sa rozisli a ona ten uver splaca dodnes... ja to beriem tak, ze pokial sa s partnerom dohodneš, môže byť každému šumafuk, či je to spravodlivé alebo nie... diskusiu necham otvorenu, je mi jedno, kam to bude smerovat, vidim tu par osobnosti, ktore su zjavne v horsom rozpolozeni ako ja 🙂 ked sa mi bude chciet, nieco sem pridam... dnes sa nic pozoruhodne nestalo - az na to, ze prvykrat za posledne tyzdne bola doma skor ako ja 😀

markina8
17. feb 2016

@river_flows vinko bolo? 🙂

river_flows
autor
17. feb 2016

@markina8 nebolo, ked som prisiel, uz spala... aj zajtra je den.... a ked nie, nie je jedina na svete 😉 ... stravil som vecer u priatelov a trosku sa zas vyliecil... na druhej strane, ked som ju nasiel taku zasnivanu, spomenul som si na pekné chvíle... vedel som sa na ňu pozerať hodiny... škoda... takze som ju len prikryl a vo vedlajsej izbe sa tvarim, ze ma to netrapi

river_flows
autor
18. feb 2016

update... dnes rano sme sa kratko rozpravali a vyzera to tak, ze uz zistila, ze pokial si chce zabezbecit samostatne byvanie, bude musiet v nasom byte este nejake 3 mesiace zostat... sa ma pytala, ci som s tym ok, no mna skor zaujimalo, ci su s tym ok oni dvaja - lebo viem, ze on ju uz urcite namotava, akurat je otazka, v akom stadiu je ona, kedze povedala, ze s nim o tom hovorila a ze sice netvrdi, ze spolu nekavickuju ale nic viac zatial nechce riesit, lebo si chce najskor zariadit svoj vlastny zivot.. On je s tym udajne ok a vraj pocka... zaujimava situacia... ked som jej naznacil, ze za 3 mesiace dalsieho spolocneho byvania si mozeme este najst k sebe cestu, tak sice povedala, ze ona tu tak uz moc nevidi, ale spojila to hlavne s tym dovodom, ze "po tom, co som ti urobila..." vyzerala pomerne úprimne a asi jej bolo aj luto, kde sme sa ocitli... vecer si ideme spolu sadnúť ( z jej iniciatívy ) ...

krajcikovad
18. feb 2016

@river_flows ja len tolko, ze utekaj od nej na mile daleko, podrazila ta raz, urobi to znova... To je moj nazor...

river_flows
autor
18. feb 2016

@krajcikovad ... dost som o takych veciach cital v poslednych dnoch a nie je to nic zriedkave, ked niekoho ocari kolega/kolegyna... potom zalezi ako sa s tym ten clovek vysporiada - nehovorim, ze nepresla kus za ciaru, ale kto nerobí chyby?... musim sa jej trosku dostat pod kozu, aby som vedel, ci sa o nu este oplati bojovat...

krajcikovad
18. feb 2016

@river_flows kazdy robi chyby, nikto nie je bez chyb...bojovat budes iba ty, a myslim, ze si zasluzis viac, ako iba trpnut, ci si znovu niekoho nenajde...

agathachristie
18. feb 2016

@river_flows vidis, trosku na nu zabudnes, trosku ti je lepsie a prides domov a ona tam je... za 3 mesiace budes z toho zrely na psychiatriu.

river_flows
autor
18. feb 2016

@agathachristie je mi to jasne... ale bojovat o nu je asi to najmenej, co mozem urobit 😉

river_flows
autor
18. feb 2016

@krajcikovad - jasne, citim sa nanic a je to tazke, ale mam pocit, ze ju tazi pocit viny. Ja uz ako tak spavam ale ona hovori, ze nemoze... bohvie, ci je to len faza alebo je to skutocne tak... okrem toho, neviem si predstavit, ze by ten chlap na nu fakt cakal 3 mesiace... aj ked stat sa moze vselico

krajcikovad
18. feb 2016

@river_flows len skusa tvoju dobrotu...

markina8
18. feb 2016

@river_flows 3 mesiace je strasne vela...ak to dovolis, si samovrah. Predstav si ze sa viac zblizia a jednu noc nepride domov a prespi u neho. Ako ti bude? Nebudes to znasat dobre..Mozno jej aj zavolas, lebo sa budes o nu bat a vyrusis ich pri niecom, to by bolo neprijemne pre vsetkych...
Na druhej strane, nechcem nijakym sposobom v tebe zivit nadej, ale ako si aj pisal, to poblaznenie do kolegov je velmi caste, rozdiel medzi muzmi a zenami je v tom, ze muzi toto poblaznenie vacsinou ustoja(chvilu podvadzaju, ale nevzdaju sa svojho zivota ani partnerky a potom s tym seknu a sekaju dobrotu), naopak zeny ked sa poblaznia a nemaju ine zavazky, mam pocit ze idu bezhlavo do toho, obetuju niekolko rocne vztahy atd, a vacsinou si s odstupom casu uvedomia, ze to nemali riesit tak radikalne, vtedy je uz ale neskoro. Mozno je to aj tvoj pripad. Ak chces o nu bojovat, tak bojuj, ale vziadnom pripade to nerob sposobom "vtieravym", nebud jej stale nablizku, v nicom jej nepomahaj, najom nech ti plati, zi svoj zivot, pozvi si k sebe kludne kamosku na vino atd. Nech ziarli a vidi o co prisla, nech vidi ze ta to nepolozilo ale prave naopak, zijes aj bez nej a uplne vpohode. Ked zaciti, ze uz jej nelezis pri nohach, uvidis ako sa moze jej spravanie zmenit

markina8
18. feb 2016

@river_flows a este jedna poznamka, nepozeraj sa vobec na to co "ten chlap", ci na nu pocka alebo nie, hadam nebudes druha volba? To by ta tesilo? Ze s tebou ostala pretoze on na nu nepockal? Ak by sa k tebe vratila, musi to chciet uprimne ona a nie preto, ze nema inu moznost a s tym druhym jej to nevyslo

agathachristie
18. feb 2016

kamos takto byval s kockou po rozchode. raz prisiel domov a ona tam akurat sulozila so svojim objavom (s ktorym ho podvadzala uz predtym, ale to zistil az potom).

charity
18. feb 2016

@river_flows Preco ju nevyexpedujete k novemu objavu? Zda sa mi to alebo kolega o nu nestoji? Ved by mu malo vadit, ze ona zije s inym chlapom. Mne to pripada ze to on s nou nemysli vazne...

A prepac, ale ta Tvoja mi tiez uz zacina pripominat osychopatku. Pouzit trpiaceho ex na svoje pohodlne byvanie na tri mesiace, to je silna kava.

A prestan jej naznacovat navrat k sebe. To nie je atraktivne... Nepodkoadaj sa. Zi svoj zivot, nauc sa byt sam a ona dolezie az bude mat pocit, ze Ta straca. Tym ze nezije s kolegom ma ona moznost si ho idealizovat. Tlac na to nech ziju spolu. Budes ju mat spat rychlejsie. Tot moj nazor.

markina8
18. feb 2016

@charity dobre pises, co pises 🙂

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 presne tak to chcem robit.. nevtieravo... ale tak, aby som sa na seba mohol potom pozriet do zrkadla, ked odide a mal pocit, ze som urobil vsetko co som mohol

river_flows
autor
18. feb 2016

iba jej chcem nevtieravo ukazat, o co prichadza... nic viac... ja sa mu tiez cudujem - byt nim, hned si ju k sebe nastahujem...

river_flows
autor
18. feb 2016

nezivim v sebe falosnu nadej, ale ak ju stratim, nech to nie je len tak - bez boja... mam pocit, ze trochu vaha... a keby s nim chcela hupnut do postele, uz to davno urobi...

markina8
18. feb 2016

@river_flows to co s nim mala a ci s nim spala ani neries. Urcite s nim toho mala az az, ked sa s tebou rozisla. Pravdu sa aj tak nedozvies a naco aj? vysledok je stale rovnaky.
Neviem, mne to pripada s tymi troma mesiacmi, podla toho co si pisal, ze ona s nim chce tri mesiace chodit a az potom sa k nemu nastahovat, mozno su tak dohodnuti, ze sa chvilku spoznaju, nech to nerobia hned. A v tom pripade, samozrejme ze pre nu nema vyznam ist na 3 mesiace inam. A takto ta pekne zneuziju, urobis im velku sluzbu

alexandramaria
18. feb 2016

Baby nerobte z nej čarodejnicu, dnešná doba je síce nahlavu, ale možno s ním naozaj ešte nič nemala. Teda s tým druhým. Ešte aj v dnešnom svete sú dievčatá, čo majú svedomie 😉 ja by som ju nevykresľovala ako tú zlú. Možno sa fakt namotala, tápa a sama nevie čo a ako. Už len to že vyvinula iniciatívu ísť si sadnúť von s ex, je znamenie, že určite jej na ňom záleží. Ja si tiež myslím, že keby ten kolega stál čo k čomu, chce ju pri sebe. Chlap proste toto neustojí, že kočka čo sa mu popačuje býva s ex. A 3 mesiace?! Nehrozí. Proste tu ide iba o to, či jej to vieš odpustiť a napriek všetkému o ňu stáť. Máš šancu ako nikdy predtým, snaž sa. 😎 😎 ten sok to neustojí, 3 mesiace je strašne veľa.
@river_flows

0silvia0
18. feb 2016

@river_flows citujem ťa: ked som jej naznacil, ze za 3 mesiace dalsieho spolocneho byvania si mozeme este najst k sebe cestu...
prosím ťa, toto jej nenaznačuj, skús sa aspoň tváriť že si s tým vyrovnaný... toto je také nechlapské, si ako psíček poslušne čakajúci na nejaké zvyšky zo stola... Viem, že ju máš stále rád, viem, že ju chceš naspäť, ale keď ona vidí tú tvoju psiu oddanosť, musí ju to zákonite od teba odrádzať. Daj do svojho správania trochu viac chlapskej esencie 😉 , skôr tvoja vyrovnanosť so situáciou ju môže viac pritiahnuť, len jej nerob havina... a neukazuj jej, že si ochotný dať 10 šancí...

markina8
18. feb 2016

@alexandramaria suhlasim vpodstate so vsetkym, ale uz sa mu priznala, ze sa bozkavali. A ako to byva, tak sa nikdy nepovie cela pravda :D sex mozno nemali, ale podla mna su uz dost daleko, ked sa AZ rozisla. Ja v tomto nikomu neverim, lebo presne tak, dnesna doba je nahlavu. my ludia sme nahlavu :D

mysicka36
18. feb 2016

Bože toto sa tu nedá čítať. Ďalší chlap čo si nevie buchnúť do stola.
Ja to vidím takto: Bol si jej prvý a začal hlodať červík v hlavičke že by mohla skúsiť aj inú klobásu...
Akurát jej nabiják si ju k sebe nechce nasťahovať 😎

river_flows
autor
18. feb 2016

@0silvia0 ja som to zas nepovedal uplne v tom slova zmysle... skor som sa jej opytal, ci pripustila aj tu moznost, e si za tie 3 mesiace budeme blizsi... je to dost dlha doba... uz neriesim ani oddanost... ani ju nejdem natahovat z dovodu, aby som sa jej podlizoval - skor idem do toho preto, aby som mal ciste svedomie pred tym bananom co sa o nu snazi