icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

river_flows
autor
18. feb 2016

@ejco no praveze ako nie sme spolu tak mi vypisuje ze pride neskor a kde som co som... predtym to nerobila skoro vobec... minuly tyzden hned po rozchode som jej povedal, ze vecer nepridem domov a za 3 min som mal SMS ze kde budem spat...

markina8
18. feb 2016

@river_flows
joj, hlavne nezabudajme na to, ze ti nemusi hovorit pravdu. Chce ho, ale nechce s nim byvat?? Takto sa tvari pred tebou zrejme len, pretoze je jej trapne, ze on nechce byvat s nou(comu sa ani necudujem, kedze si len zacali, hadam si k sebe nenastahuje len tak niekoho) Hlavne sa nenechaj opantat recami, my zeny vieme byt velke manipulatorky

river_flows
autor
18. feb 2016

@oldman50plus ... ja viem, v podstate mas pravdu - je to cele o osude.. ak mame byt spolu, tak sa to nejako - hocijako urovna... ak nie, tak mozeme robit co chceme a nebude to fungovat...

markina8
18. feb 2016

@river_flows asi si chcela priviest milenca :D ale nie, toto je dobre znamenie, mal by si jej taketo veci robit viac

mirka17
18. feb 2016

@river_flows hypo si môže vybavovať aj od neho ako píšeš, ale až vtedy si hypo môže vybavovať, keď ti daruje tu polovicu bytu, a úver prepíše na teba, lebo keďže už jeden úver má, tak druhý nedostane. Takže zdvihni svoju riťku, vyriešte si bytovú otázku a potom nech si vybavuje úver.

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 osobne si myslim, ze vacsia iniciativa ide teraz z jeho strany

markina8
18. feb 2016

@river_flows stretol si ho? pocul si ho? videl si ako sa k nej chova? Pokial mas vsetky tieto info len od nej, tak pre istotu never nicomu

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 povedzme, ze som videl par smsiek... on sa jej vyznal, ze ju lubi - ona citi, ze k nemu citi nieco, co ku mne uz davno nepocitila...ja neviem, ja byt holka, co si nasla novu super lasku tak idem za nou hlava nehlava... ci?

ejco
18. feb 2016

Hmmm,tak to neni este v tej ritke.Ty ju poznáš najlepšie a vies,co ti vyčítala vo vašom vzťahu.Su dve možnosti.Bud chce,aby si zabojoval o ňu (lebo mala pocit,ze nežiarlis a nemiluješ,nuda),alebo si je tebou moc istá a preto sa zahráva,lebo nemá hranice.A tu by som robila to co neni u teba zvykom(v noci nebola doma a podobne),proste nech ma cervika a nech rozmýšľa co sa deje.

markina8
18. feb 2016

chlapi si velmi casto vedia pomylit "chut na sex so zenou, ktoru som este nemal" s laskou :D A hej, mala by ist hlava nehlava, ale ked nema kde byvat, tak zapojila aj rozum asi 🙂

@river_flows

river_flows
autor
18. feb 2016

@markina8 ja viem, ze su urcite "zvyky", akurat fakt neviem, co sa jej odohrava v hlave... o tom vlastne bude aj dnesny pokec... ale dik za smerovanie... myslim, ze to dnes celkom ukecam 😉

river_flows
autor
18. feb 2016

@ejco no ja mam naozaj pocit, ze nevie celkom presne, ci robi spravne... jednak sa obvinuje ze mi ublizila a napriek tomu byva so mnou v jednom byte... k nemu sa jej nechce, lebo tiez si nie je ista - mozno porovnava, zvazuje, natahuje cas... je mi jasne, ze to musim vyriesit radikalnejsie... pojedm s nou na tu veceru, poviem jej nieco v zmysle ze takto to uz dalej nejde - ked si sa rozhodla skoncit, musis odist - ak chces bojovat, mozes zostat... dam jej cas na rozmyslenie do nedele ( aby sa trochu povarila... ) - medzicasom budem prespavat inde... a v nedelu pridem a spytam sa jej na konecne rozhodnutie... ak bude chciet odist, dam jej tyzden na vystahovanie a bude vymalovane... asi to bude to najlepsie riesenie...

markina8
18. feb 2016

@river_flows a dufam ze ucet za veceru pojdete 50:50 🙂
a to ze budes prespavat inde jej neoznamuj, ani jej nehovor na kolko noci a podobne. Proste odid a nereaguj na jej otazky kedy sa vratis

ejco
18. feb 2016

@river_flows ano skús to takto.Ja osobne by som jej povedala,ze to takto nejde,ze vidí,ze sa trapite obaja a ze si sa rozhodol,ze z bytu odídeš do ... a vrátiš sa ... a ze aby bola odstahovana.A na záver by som jej dala v kaviarni na stôl nieco,co vas spája,alebo nieco na co mate pekne spomienky.A balila by som sa pri nej,nech ju to boliiiii.

markina8
18. feb 2016

@ejco nieco co ich spaja, to by mohla byt napriklad ZMLUVA O HYPOTEKARNOM UVERE :D

ejco
18. feb 2016

Samozrejme by som jej nehovorila kam idem,s kým a podobne.Nezdvyhat telefon a iba odpisovať a aj to len na každú druhu SMS jedným slovom,ziadne rozpisovanie(žijem,som ok,nieco sa doma pokazilo?)

ejco
18. feb 2016

@markina8 napríklad 🙂

mysicka36
18. feb 2016

@markina8 to sa dá velice rýchlo vyriešiť v banke a vyplatením bývalej z polovice doteraz uhradených splátok. Na viac totiž mladá nárok nemá. V podstate to ajtak vyhrá, lebo dostane polovicu splátok, ktoré platil sám @river_flows. A je to vybavené. Nemusia už viac riešiť budúcnosť, deti alimenty..... 😉

Ja osobne so svojou hrdosťou by som v deň rozchodu od bývalého odišla (aj k mame) a navrhla dátum, kedy túto našu pupočnú šnúru ideme do banky "prestrihnúť" 😀

river_flows
autor
18. feb 2016

@ejco najhorsie na tom je, ze jednie, co nas v sucasnosti spaja, je iba minulost...

river_flows
autor
18. feb 2016

@mysicka36 tak ona sa vzdy tvarila hrdo, akurat to nevedela dat najavo tym spravnym sposobom... mam dojem, ze si doteraz mysli, ze to, ze mi povedala ze je koniec bola najtazsia chvila v jej zivote... ako keby nechapala, ze tym to len zacalo

nelinka2009
18. feb 2016

@river_flows je fajn, ze to vies a bolo by dobre si uvedomit, ze vas nespaja ziadna buducnost.

ejco
18. feb 2016

@mysicka36 ja si myslim,ze ked sa človek zamiluje do druhého,tak bezhlavo idem z domu preč aj pod most.Ten novy objav asi neni kompletný,kedže toto toleruje.

markina8
18. feb 2016

@mysicka36 ano, to ja hovorim od zaciatku, ved ak ju to tak mrzi ze mu ublizila, ako mu tvrdi, tak preco ho trapi svojou pritomnoustou? Ona to urcite s tou hypotekou nemysli vazne, pochybujem ze si nezratala, ze ked zaraba 600 eur a mala doteraz na zivot 600 eur a vzala by si hypo so splatkou dajme tomu 250+ energie 100 , tak by zrazu bola ochotna a schopna zit z 250. Taka blba nie je, skor vychcana a to by som jej teda hned zarazila

ejco
18. feb 2016

@river_flows ved jej na záver rozhovoru vytiahni napr. jej fotku z peňaženky a povedz jej,ze si ju tam chcel nosiť cely zivot.

charity
18. feb 2016

@river_flows K Tvojmu planu mam par poznamok:

1/ Ak su dvaja po rozchode od seba, trva tri tyzdne, kym tuzba po druhom vyvrcholi, takze odchadzat len na styri dni je blbost. Treba ju nechat vydusit tri tyzdne bez kontaktu a bude viac ochotna na navrat.

2/ Ona môže u Teba bývať, aby manipulatívne zvyšovala svoju cenu v očiach toho druhého. Už to, že jemu vypráva len to, že k nemu niečo cíti, keď pri Tebe sa netají, že je zamilovaná, ukazuje, že teraz robí hrátky na zvýšenie svojej atraktivnosti a túžby v novom samčekovi. Tvoj byt jej slúži len ako odlietávacia plocha a Tvoje city idú zjavne bokom...

3/ Ak mám pravdu, že slečna je tak troška psychopatického razenia, tak to, že vyklidíš byt jej bude len a len vyhovovať a rada tam ostane aj rok bez Tvojich psích očí.

4/J Rozhodne by som jej dala ultimátum, že sa má do nedele zdekovať z bytu, ALE nedodala by som tú hlášku, že ak chce bojovať o Váš vzťah, tak môže ostať, lebo:
a/ ak je psychopatka, tak bude predstierať boj o Váš vzťah len aby mala čas a priestor na hrátky s druhým a vybavené bezstarostné bývanie...
b/ je na nej, aby zabojovala a ona navrhla, ze ostane a zabojuje za Váš vzťah. NEPODKLADAJ SA JEJ. Nenavrhuj jej to stále dokola, že snáď sa niečo medzi Vami zmení... Tvár sa, že pre Teba je to už hotová vec, že ona sa s Tebou rozišla a teda nech to aj dokončí... Len tak začneš byť pre ňu znovu nedosiahnuteľný a atraktívny.

Ked pustiš ženu z ruk a ona sa to k Tebe nevrati, nie je to Tvoja partnerka. Ale k rohožke sa nevráti nikto. Tak sa prestan spravat ako rohozka, ktora vyprava, ze sice Ta opustila, ale snad zmeni nazor... 😉

markina8
18. feb 2016

@charity Lepsie by som to nenapisala. Ak si to este neprijal, ze je uplny koniec a stale tam vidis sancu, hlavne to aspon pred nou hraj, ze vsetko je ukoncene a teraz sa idu podnikat kroky k jej odstahovaniu. A doma alebo tu sa kludne vyplac, ale jej nic nedaj najavo..presne tak, nebud rohozka

ejco
18. feb 2016

Musi zistiť,ze stratila tu istotu co si myslela,ze ma a musi ona o teba zabojovať.Dostan ju do situácie,kde sa bude cítiť blbo, napríklad ked sa budeš baliť.Nesmie v noci spávať,musi sa trápiť a ty buď ten nie vysmiaty,ale vo väčšej pohode ako ona.Zaujimalo by ma ci chodi po byte ako hrdinka,alebo skor ako zmoknute kura.

markina8
18. feb 2016

@ejco Ako, ja by som jej tu radost neurobila a nezdekovala sa z vlastneho bytu na 4 dni. Ja by som sla na jeho mieste normalne sa vecer bavit a prisla by som az rano a na otazky kde a u koho som spala by som nereagovala, navyse by som sa tvarila velmi spokojne a vysmiato a cely den si s niekym vypisovala po telefone. Nech premysla dievca

ejco
18. feb 2016

Pri tebe ma istotu a to je zleee.Musi strácať pôdu pod nohami a pri tebe ju ma pevnú.Rob presne pravý opak toho co doteraz.Proste buď iný.Tak ako ženy to robia (zmen účes,kúp si nieco co neni tvoj štýl,necvicis?Zacni! Kúp si nove navlecky a tie vaše jej daj a podobne).

ejco
18. feb 2016

@markina8 tak vysmieval sa tiez neni moc dobre,ale musi byt vo väčšej pohode ako ona.Hrat machra na koni to nie.Ale SMS kovala by som pri telky jak blázon,alebo by som sa mozno zatvorila sama do izby a hodiny nevyliezla.Proste robit to co ju bude zamestnávať rozmýšľaním,ze kurnik co sa s ním deje.