Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@markina8 ked na to idu pomaly, mozno by sa to dalo este zvratit, ci? 😀 ja viem, ze fabulujem.... je to v prdeli...
@river_flows nehraj machra,ale nerob ani uplakane decko co chce čokoládu.Podla mna nevie co chce.Ak je možnosť ju získať,tak jediný spôsob je,ze zmenis vsetky svoje návyky,ze budeš robit veci,aby ta nespoznavala,aby ju to zralo a aby mala čoraz väčší záujem o tvoju osobu.Kup si lístok do kina,daj ho tak,aby ho videla a uvidis ci sa bude pýtať naň,alebo nie.Ak sa opýta s kým ides do kina,tak jej povedz ci to neni jedno.Alebo opačne,zožeň si dva použité lístky z kina a polož ich na botnik a vyckavaj ci bude zisťovať s kým si bol v kine a nechaj ju nech sa zoziera.MUSI ZISTIŤ,ZE TA STRÁCA.
@river_flows jednemu nerozumiem, pises tu ako celkom rozumny muz, hadzes terminy, hypotezy, analyzy, riesenia...pozri sa nato s odstupom. pride ti normalne aby sa takto chovala babenka ktora je zasnubena, 3 roky sa snazi s frajerom o babanko len preto ze sana nu nejaky kolega usmial a fajn sa s nim da pokecat a este spolu nic nemali???? Naozaj si myslis ze preto by sa s tebou rozchadzala??? Nie, ona je zamilovana a je jej vsetko jedno, tak to s nou mava , ze opusta preto vsetko, rusi svadbu, ak by mala deti necha ich tebe...je tam ale jedno ALE . On ju nechce k sebe nakvartirovat. Ona si to uvedomuje a hraje to na teba, vyhovuje jej to ako to je teraz, je proste pohodlna a zvyknuta na urcity standard. Ze neje , nespi. To hovori tebe. Pravda je niekde uplne inde. Ale neda sa sediet na dvoch stolickach. Prilis vsetko analyzujes a robis rozne teorie. Mal by si sa zacat chovat inak, tak ako ti tu radia. Az ju pritlacis k rozhodnutiu, mozno sa budes sam divit. Takto to je ako jedna mexicka telenovela...
@kondaska1 ja viem... v kazdom komente je kus pravdy, akurat nazivo je to o inom.. keby som mal nejake zivotne skusenosti s tymto, mozno z toho vyjdem lahsie.. takto si to musim asi odzit alebo neviem...
@river_flows Dievča z rozpadnutej rodiny, velmi zlé podmienky, nemá vzťahy ani s matkou ani s otcom také, že by sa k nim mohla vrátiť... a Ty sa divíš, že pri takomto vzore v pôvodnej rodine nedokáže udržať dlhodobý vzťah? Buď rád, že to končí teraz a nie po deťoch... Toto nebola dobrá voľba na matku detí.
@maria1989 to si nemyslim.. vlastne fakt neviem.. ona hovorila jeden den tak a druhy tak 😖
@river_flows ja sa v tom nevyznám, len sú aj také ženy, a ak sa vám dvom nezadarilo. ale to už ty musíš vedieť.
@charity prvych 6 rokov zvladala skvele... az som sa divil... mozno nebude vsetko len tou rodinou... moja tiez nie je celkom exkluzivna.... ale ja som sa snazil poucit z chyb, ktore moji rodicia robili pri komunikacii, vychove a pod... myslim, ze ked niekto chce, vie sa spravat zasadovo a zodpovedne... bez ohladu na povod - aj ked samozrejme, moze to zohravat urcitu rolu
@river_flows vies co, je to jedno velke rozmaznane decko co sa necha vydrziavat a odmieta sa postavit na vlastne nohy
@river_flows To som si kedysi myslela aj ja... za mladi. Dnes uz nepoznam nikoho, komu by vydrzala rodina dlhodobo pri takomto základe. Pár rokov sa dá komédia hrať a psychopati sú v komédiach výborní. Len dúfam, že až jej budeš baliť kufre, nezistíš, že aj snahu o dieťa len hrala a pritom brala antiko...
@river_flows vyhovor jej svoje pocity,nebuď nešťastný,neplač,nepros.To je priorita c.1.Zober si dovolenku a chod na pár dni preč a nic jej nehovor.Bal sa pred nou.Ak sa opýta kam ides,tak sa na ňu pozri a povedz jej,ze nech sa nepýta veci,ktoré ju nezaujímajú.Hraj jej na city a nezodpovedavaj jej otázky.Odpovedaj slovom a dvojzmyselne.
@charity to mi tiez niekto tlacil do hlavy, ze papala popritom HAK ale zas mala taku vyhadzanu tvar ze mi to pride nepravdepodobne... a ze by tabletky skryvala 2 roky? az taky psychos snad nie je...
@river_flows hlavne si uvedom, ze okrem oldmana sme tu same zeny a vsetky do jednej ti vravime, ze nechceme handry a uz vobec nie take, ktore sa po rozchode (iniciovanom nami) este vnucuju a dufaju, alebo davaju akokolvek najavo, ze nas stale chcu. Tu mas online rady za zensku stranu free a pokial tvoja exka nie je tretie pohlavie, tak rozmysla rovnako.
@romanovic ale ved ja sa nejak nevnucujem... to ze jej dohovoaram, ze robi kravinu nie je vnucovanie.. to ze jej hovorim, ze nic nie je take zle aby sa to nedalo opravit, nie je vnucovanie... aj vecer sa skor zavriem v izbe ako by som mal byt pri nej... proste teraz hram tu jej divnu hru
@markina8 ja viem ze by som ju nemal chciet.. uvedomujem si, ze na svete je x lepsich zien.... ale hovor vode aby nebola mokraaa... ☹
Ahoj,ja si myslim presne to iste co ostatne baby...vravel si ze v marci ma novy job...to bude mat zrejme aj vacsi plat,tak zrejme kvoli tomu musi u teba ostat este 3 mesiace,kym nezacne viac zarabat...si velky dobrak si myslim a tak trosku aj naivny...nemyslim si ze by ta opustila kvoli kavickovaniu s kolegom,bude v tom nieco ine,bud vo vasom vztahu alebo vo vztahu s nim...a s tym ze ona neje,nespi to vobec tak nemusi byt...ja osobne by som nebola taka kludna keby so mnou byvala v jednej domacnosti a bohvie co vystrajala s kolegom,a ani by som sa nemohla na toto pozerat.Skus urobit nieco podla seba a nie podla nej...Ludia dokazu vyuzivat dobrotu druhych ludi...mozno sa v nej mylim ale mam pocit ze ta tiez trosku vyuziva.
@ibo jo, kazdy ma ten pocit.. a ja to viem, ze som sa nechal trosku vyuzit... na druhej strane nechapem racionalitu jej rozhodnutia... s tym kolegom ak aj bude, nepride ziadna zmena - praca ta ista, zvyky tie iste, stereotyp, slovenska realita.... az kym nepride novy kolega
@river_flows Dohovarat jej a vypravat, ze vsetko sa da napravit, vnimam ja osobne ako vnucovanie.
@river_flows Ahoj. Necitala som uplne celu diskusiu. Ale myslim, ze tak ako pises, musis si to prezit. Mala som raz vztah, nie velmi vazny, ale predsa vztah. Po 4 rokoch ma nechal zo dna na den, len smskou a tiez som nechapala, ako to mohol len tak cele zahodit a podobne. Doteraz vlastne neviem presne preco ma nechal prave vtedy. Len ti chcem povedat, ze je normalne, ze teraz sam nevies co by bolo lepsie a nevies poriadne ani co citis, ani kde sa stala chyba. Ale niekedy sa proste stane, ze ten druhy sa rozhodne, ze to uz nie je fajn, je to jednoducho jeho rozhodnutie a nic viac, kazdy ma pravo sa rozhodnut ako chce a ani nie je povinny vysvetlovat dovody. O rok, dva, sa na to cele budes pozerat inak a aj ked ti tu niekto poradi najlepsie ako sa da, ty potrebujes trosku odstup, spamatat sa z toho. Je jasne, ze si robis nadeje a ze ju nechces vyhodit na ulicu, o to to bude tazsie a ty to vies, ale taketo veci sa nedaju prekusnut zo dna na den, ze jasne, nechala ma, som s tym zmiereny a nemam ziaden problem a uvazujem rozumne. Prijmi ten fakt, ze teraz sa na to nevies pozerat s odstupom a neber svoje pocity az tak vazne. Casom si uvedomis viac veci, uz ci sa date opat dokopy alebo ostanete rozideni. Casom mozno stretnes take dievca, ze budes vdacny, ze ta nechala. Ja som byvaleho povazovala za najskvelsieho chlapa na svete, ktory ma samozrejem aj par chyb a ked som spoznala terajsieho manzela, az som neverila, ze som za byvalym mohla plakat a pokladat ho za nejaky ideal. Prva laska, clovek je zaslepeny tak trochu... Neboj sa, bude ako ma byt, trochu sa otrasies. Hlavne sa snaz riadit rozumom a nevycitaj si, ak mas rozne pocity a nadeje, to je normalne, len ich proste neber az tak vazne. Ten chaos a bolest po rozchode si musis prezit, bez toho to nejde, ale prejde to a bude lepsie
@river_flows ale trt prestalo odmietat, keby mala kam ist tak uz davno je zbalena...u teba ma full servis, preco by to komplikovala ked nemusi

@markina8 k rodicom sa vratit nemoze... rozpadnuta rodina - velmi zle podmienky... navyse v oblasti, kde by si pracu tazko zohnala.. ja viem, ze by mohla ist do podnajmu - preto sa cudujem, ze nechce, ked uz bola taka sebaista, ze to zvladne