Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@river_flows je úplne jedno, čo zanedbala ona, alebo suseda, jej muž, pes, alebo červená čiapočka 😉 To, čo máš ty v hlave a na duši je len tvoje.
@river_flows Aj ja si myslim, ze ti to diskutovanie moze pomoct, pretoze anonymne vies povedat aj veci, ktore by si ani najlepsiemu kamosovi nepovedal, lebo sa napriklad hanbis. A dostat to zo seba von treba. Ved nikto ta tu nechce ukamenovat, kazdy sa snazi pomoct, zas z vela diskusii vyjde hlavny akter nakoniec ako idiot a odide urazeny a podobne, to tvoj pripad nie je. Asi kazdy co tu pise si niecim ako ty presiel, takze vieme s odstupom casu povedat, ze vsetko zle je na nieco dobre a presne ako pises casom sa ti ulavi a ked stretnes o nejaky cas inu zenu, dojde ti na co bol tento rozchod dobry. Inak by si ju predsa nemohol stretnut.
@markina8 sakra tak chcela si so mnou pokecat, naobed napise ze v pohode, ze zrusi aj anglictinu a teraz dosla sms ze anglictinu zrusila ale zostane dlhsie a vidime sa doma ( co pravdepodobne znamena, ze zostane s nim )... nemam na nu nervy tvl... asi si fakt idem hladat novy model - ani som jej neodpisal bo by som ju musel poslat niekam
@river_flows aha., takze ide s nim...budes to musiet predychat..ja by som jej len napisala, ze OK, ale ked prides musime spolu prebrat bytovu otazku..a pekne s kludom jej dala termin do konca februara na najdenie si ineho byvania
@markina8 mozno nejde s nim ale nieco mi hovori ze ano.... ono je to aj tak jedno... zase raz sa na niecom dohodneme a ma to v pazi - asi sa nikdy nezmeni... to s tym ultimatom sa mi zacina pacit cim dalej tym viac
@river_flows som rada, ze konecne uvazujes triezvo a naivita odchadza. Hlavne ries veci s kludom
@river_flows nebeď pesimista, možno ti niečo šla kúpiť
@maria1989 jasne... sampanske a jahody... na sprijemnenie vecera 😀
@river_flows nikdy nemôžeš vedieť, čo žene beží v hlave 😅
@maria1989 no tej mojej asi nie
@maria1989 tak teraz napisala, ze najneskor o pol osmej je doma, takze to bude iba male zdrzanie... aj ked, moze mi to byt jedno, ze? ved uz nie sme spolu
@maria1989
@river_flows šampanské a jahody 😀 😝 😎 pozvite aj mňa 😀 ja také lúbim 😀
presne ako ti baby napísali. Nič jej na to neodpisuj a doma večer pekne s pokojom prednes otázku jej osamostatnenia. Ja som si v BA našla izbu za dva týždne. Nie je to nič náročné.
@river_flows počuj, ja osobne by som mužovi písala, kedy dôjdem, LEN v prípade, ak by som si myslela, že sme ešte spolu. inak by som predsa mohla napísať aj susedovi, kedy dôjdem
@river_flows alebo ešte posrandujem - našla predsa len túto diskusiu, a vypočítala si, že kým ju prečíta, bude pol 8 😀
@maria1989 ved to je to divne... odkedy sme od seba, stale mi pise, kedy pride... 😀 ja to nechapem... predtym nic.... rozpravame sa v pohode... predtym nic 😀 no, mile slecny, teraz je vasa chvila - co tym sleduje?
@alexandramaria uz som jej odpisal, ze predsa nebudem cakat na gauci so stopkami v ruke - ze sme slobodni ludia... a ze sam mozno dojdem neskor... ale nic viac, ziadne detaily 😉
@river_flows žiaľ netuším
@river_flows Hlavne si nenamyslaj, ze preco chce ostat u teba, ci predsa nie je sanca... Ignoruj take myslienky, neprikladaj im dolezitost. Nevyzera to ako skratove konanie, ale asi to zvazovala dlhsie, par dni uz aj preslo, takze to ma premyslene aspon v tom, ci chce s tebou ostat. Aspon tak mi to pripada. Ak by mala zly den a ta nechala, o dva tri dni by nad tym nariekala, preco konala skratovo. To iste, ze ty to chces riesit a ona nie. Ked ona dospela k tomu, ze to chce ukoncit, nema dovod to chciet napravat, mozu jej vadit skutocnosti, ktore sa ovplyvnit nedaju. Vztah funguje tak, ze dvaja spolu chodia a na problemoch zistuju, ci chcu spolu ostat ci nie. No a niektore problemy prekonaju a niekedy pridu take, co neprekonaju a sa rozidu. To je normalne. Respektuj ju, ze mozno dospela k takemuto nazoru, ze to uz nema zmysel. Respektuj aj to, ked ti to nechce povedat. O nej to nevypoveda nic pozitivne sice, ale aj tak ma na to pravo. Nic ste si neslubili, len ste spolu chodili.
@river_flows mehehe, ták, dobre robíš. No čo tým sleduje, čo asi? Ani s tebou, ani bez teba. 😉
inak môžem otázku? Koľko ste boli zasnúbení, resp. prečo ste sa nestihli vziať?
@cervenaruza123 ale oni boli zasnúbení. A to nie je "iba" chodenie...
@river_flows Co tym sleduje? Podla mna ma vycitky, tak sa snazi byt mila a na druhej strane vie, ze je od teba teraz vlastne zavisla, kedy ju vyhodis z bytu, tak chce byt dobra, aby si to nespravil. Mozno podvedome v tebe chce vzbudzovat nadej, ze to nie je ukoncene, lebo ona to povedala, ciste svedomie ma, ale pre pohodlnost je pre nu fajn ostat u teba a zaisti si to tym, ak si budes robit nadeje, ze mozno to uplne neskoncilo. Cisto teoreticky by mohla aj vahat, ci spravila dobre, ale neviem no, to by sa podla mna inak spravala
@alexandramaria Aha, to som akosi prehliadla, pardon
@river_flows presne ako pise @cervenaruza123 , chce byt len mila, nech nedojde k nejakemu konfliktu medzi vami. A ak ste sa dohodli ze pojdete na veceru a ona to zrusila kvoli nemu tak ma len vycitky a preto napisala ze pride akoze skoro, nech to cele neznie tak blbo. Ona ti oznamuje kedy pride, pretoze si teraz ako jej rodic u ktoreho byva a musi dodrziavat pravidla, aby si ju nevyhodil 🙂
@river_flows ženy nie sú auto, aby si si hľadal nový model a hlavne týždeň po rozchode.
Keď som teraz videla, že diskusia má toľko stránok, som sa len zasmiala, idem vypnúť to upozornenie, lebo ma to už nebaví a tým, že Ti stále odpisujeme, tak to vkuse riešiš, lebo nemáš silu na to, vypnúť koníka a zámerne sa tej téme nevenovať.
Myslím, že na ňu bolo povedané viac než dosť a tiež vnímam, že je to kontraproduktívne, ako to niekto vyššie spomenul. A hlavne, Ty stále ideš svoje dookola, si sa úplne zacyklil. Čím viac ju budeš v hlave "precvičovať", rozprávať, riešiť, analyzovať a neviem čo, tým to budeš mať len ťažšie. Keď sa do toho nebudeš rýpať, bude to fungovať samé.
Návody si dostal, Klimeš, ktorý je fakt odborník na rozchody Ťa nezaujal a aj keď súhlasíš s babami, čo Ti napíšu, aj tak si v tom svojom zacyklení.
Tak veľa rozumu prajem!
A mozno fakt čaká,ze zabojujes,ze urobíš nieco veľké pre ňu.Vaha a ty sa v jej očiach k ničomu nemas.Nechcela sa vydávať?

najhorsie na tom je to, ze viem, ze ked odide, ulavi sa mi ( casom ) - a najradsej by som uz bol v tom obdobi po... ale nejde to, proste si to musim vyzrat... a nie j epravda, ze tato diskusia sa nikam neposuva... mne niektore nazory celkom pomohli, niektore menej - ale kazdopadne je to celkom dobra studnica vyrokokv, ktore mozem pouzit niekedy v buducnosti... 😉