Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@river_flows Casto, ked maju baby doma blbu situaciu, utekaju z domu k novemu partnerovi aj ked ho nelubia, proste aby mali kde byvat. Mnohe sa rovno vydavaju a rodia deti. Netvrdim, ze je to Vas pripad..
@river_flows Pre teba je dolezite a ma velku cenu, co ste spolu dosiahli, pre nu mozno az tak nie. Mozno ta uz proste nechce milovat. To, ze tebe sa zda, ze je to chyba a bolo by to pre nu najlepsie tak alebo hentak, este neznamena, ze to je naozaj pravda. Je to len tvoj nazor. Moze byt pravdivy, ale ona si sama vybera cestu. Ak sa rozhodne vybrat si zlu, nasledky bude niest. Uz to nerozoberaj, nechci od nej nic, len aby sa cim skor odstahovala, aby si to lahsie zvladol. To je cele. Ked naozaj robi chybu, ona na to aj sama pride, ak je inteligentna. A tym ze spolu byvate a si k nej mily, podla mna sa to len natiahne aj u nej, lebo to akoby hra na obe strany, teba si este trochu drzi, mozno keby to s tym druhym nevyslo, zaroven ale ste uz rozideni a vlastne mozno ma nejaku citovu krizu a potrebovala by facku od zivota, aby sa spamatala, lebo tak len vymysla, co by asi tak chcela a co by asi nechcela a vlastne len caka... Nech sa odstahuje, bude musiet riesit prakticke veci, postavit sa zivotu a jeho problemom a mozno prave tak sa jej otvoria oci a uvedomi si co spravila. Aj pre nu by to bolo lepsie podla mna. Obaja si precistite hlavy
@oldman50plus tak oni sa poznaju uz nejaky ten piatok a verim, ze mozno nebolo nic moc medzi nimi ale holke, ktora je mimo staci obcas aj nejaky dobry posluchac... a potom sa uz vezie
@cervenaruza123 hej, za cely tento den som napokon dosiel k tomu, ze musime ist co najskor od seba... a potom, po case sa uvidi
OK. napisem svoj pribeh, dovod preco sem tolko prispievam a mam pocit, ze k tomu mam co povedat. Bola som na mieste tvojej frajerky. Vpodstate.
Mala som rocny vztah, 23 rokov, zacali sme spolu pomaly byvat, bol trocha lajdak tak celkovo vzivote a mal vela svojich much, ale lubila som ho tak som vela veci prehliadala. Zrazu som lepsie spoznala spoluziaka, ktoreho som si dovtedy nevsimala, pretoze bol taky cely tajomny, nieco na nom bolo, vsetky ho chceli a mna zacal dost zaujimat. Zrazu som rada chodila na skolske akcie (dovtedy som bola radsej pri frajerovi doma), krajsie sa obliekala do skoly, celkovo chodia castejsie do skoly a tak. Nijak som si to ani ja sama na sebe nevsimala, skor som to robila podvedome. Potom ked sme sa viac zacali bavit a zacalo byt jasne, ze aj ja sa spoluziakovi pacim (ale bol to ten typ ze by nic neriesil so zadanou), tak som si zacala priznavat, ze mi pomotal hlavu niekto iny ako moj frajer. Zrazu mi frajer nebol v nicom dobry, vsetko co mi dovtedy na nom vadilo ale nepovedala som to lebo som ho mala rada som mu vykrikovala, hadali sme sa, mne sa nechcelo chodit domov za nim a podobne.
Podotykam, ze sme nic so spoluziakom pocas mojho vztahu nemali, len sme si parkrat pisal ina fb. Vyvrcholilo to jeden vecer, ked som si pisala s tym spoluziakom (len o skole + nejake srandy, ale uz sme obaja vtedy vedeli ze sme si sympaticki) a frajer do mna zacal dobiedzat s kym si stale pisem, preco som stale na tom zavesena, proste mal podozrenie a opravnene. A ja som si tak strasne chcela s tym spoluziakom pisat! a on mi v tom branil, vtedy sme sa strasne pohadali a jedine co som chcela nech mi proste nezavadza v pisani s nim, moj frajer ma uz v tej chvili absolutne nezaujimal, samozrejme ze som mu nepovedala ze si pisem so spoluziakom ktory sa mi paci, vzala som si perinu a sla spat do inej izby..no spat, vskutocnosti som si sla pisat so spoluziakom. Potom tieto hadky trvali este par dni, ja som odrazu citila ze mojho frajera absolutne nelubim (on nebol typ ako ty, ze by prosil alebo bol kludny, on sa so mnou hadal a krical a upodozrieval ma zo vsetkeho), tak som mu jedneho vecera povedala, ze koncime a na druhy den som sa aj odstahovala.
A ak mam povedat uplne uprimne, neodstahovala som sa zato ze som vtedy bola mudra a sebestacna a podobne, odstahovala som sa aby som mohla v klude a s cistym svedomim budovat vztah so spoluziakom.
Frajer po odstahovani zistil ze je zle, prosil a plakal. Pamatam si doteraz, ako som bola na kruzkovici s danym spoluziakom (v ten vecer sme sa prvykrat bozkavali) a on mi chvilu predtym volal a plakal mi do telefonu, ja som bola uplne chladna.
A teraz ako to cele dopadlo.
So spoluziakom som sa stretavala cca mesiac-dva a omrzel ma, chcela soom spat svoj stary zivot. Byvaly to potom uz aj tusil ze niekoho mam ale nevedel viac. Ja som to skoncila so spoluziakom, cim som mu velmi ublizila(jeho slova), snazila sa o byvaleho, ten ma uz nechcel po tom vsetkom.
Takze zaver toho celeho boli tri zlomene srdcia ale pre vsetkych velka skola.
S odstupom casu viem co som urobila zle a STRASNE mi toto cele pomohlo a teraz uz viem ze by sa mi to nestalo.
Preto az moc dobre chapem tvoju byvalu, chapem skoro kazdy jej krok, scenar je vzdy rovnaky v takomto pripade
@river_flows ako dlho ti vydrzi tento nazor, ze musite ist od seba?
ja mu davam trvanie do zajtra. a max tyzden.
@moonlight1210 no ak to dnes doma poviem, tak to bude asi platit... uz to inak nevidim... k veceru moja depka odchadza... dobre nacasovane 😉
@markina8 zaujimavy pribeh... aj poucny... skoda, ze ho nebude citat viac zien 🙂 ale zas, zivot nie je len o dobrych veciach... 😉
@river_flows ale kazda zla vec je na nieco dobra. Potrebujes si aj ty tymto prejst, aj ona bude mudrejsia. Mne sa teraz veselo na nu naklada, ked som si to uz prezila a uz viem co je spravne a co nie..ona to raz tiez bude vediet. Vtedy som sa chovala tak hlupo, ze dnesna ja by ju odsudila za jednu sekundu. tak to bohuzial je
@markina8 som zvedavy, co bude zas doma a ako to vezme... potom napisem 😉
@river_flows no ale co som tym chcela povedat, ze dopadlo to tak ze som chcela byvaleho spat, ale naozaj sme boli dva mesice v odluceni, nevideli sme sa, on sa mi neozyval, nabazila som sa toho druheho a zistila som ze nie je vlastne vobec taky zahadny a zaujimay, ale obycajny chalan a to zaujimave som mala a sama sa toho vzdala
@river_flows ok, som zvedava na dalsie pokracovanie 🙂
@markina8 myslis, ze bude nejaka sanca, ked ju realne vypoklonkujem, ze by jej to zrazu doplo a odmietla by odist? podla mna nie, ale ty vies, ako si vtedy rozmyslala
@river_flows Markina sa chcela odstahovat a zjavne aj mala kam.
@charity aj moja ex sa ma kam.. keby chcela.. len je pohodlna
@river_flows Pocitaj s tym, ze jej to dopne az po par tyzdnoch az mesiacoch.
@alaguema vzdy som si myslel, ze zeny utekaju od grazlov, maniakov, manipulatorov a idiotov... mozno vam to bude zniet prilis pysne, ale nepovazujem sa ani za jedno... fakt som nemal velke zivotne naroky... stacila mi normalna holka, obycajny zivot... zazitky, radost, rodina, harmonia... asi sa to uz nehodi do dnesnej doby ☹
@charity pocitam s tym.... ale to uz bude asi neskoro... minule som mal vonku pocit, ze som nedostatkovy tovar 😀
@river_flows nechápeš, že na tieto otázky ti tu nikto neodpovie? Ako má niekto vedieť, či tam je šanca? Ty tu hľadáš nejakú nádej, nejakú skúsenosť, ktorá ti nahrá. Ale to je iný príbeh, iný život, iní ľudia. Tvoja ex sa zachová, ako sa zachová. Prestaň sa už na to tak fixovať, lebo to stopro spozná a môže hrať (takmer s istotou) to bude hrať v tvoj neprospech. A ak ju chceš vypoklonkovať len preto, aby si vyvolal nejakú reakciu, tak to môže byť aj taká, ktorá sa ti páčiť nebude. Ak má dievča trochu vkusu, tak ak ju po tom všetkom pošleš preč, tak pôjde, aj keby chcela ostať. Nechaj to pár dní plynúť svojim tempom, prestaň tlačiť na pílu...to ešte nikdy nikomu nepomohlo.
@river_flows Ty ale vazne si nedostatkovy tovar. Dobre zarabajuci, rodinne zalozeny... To je dnes velke lakadlo...
@alaguema oki doki.. hlavne pokoj.... na nic netlacim... snazim sa byt opatrny 😉
@charity ...a preto ta opusti niekto po 8 rokoch zivota... asi som mal byt daky plemenny zrebec ze zahoracke diskoteky 🙂
@river_flows si možno ešte naozaj veľmi neskúsený. Nie, nie je to tak, ako si myslíš...ľudia utekajú zo vzťahov, v ktorých už nie je nič, čo by ich tam držalo, ostal len vyčítavý pohľad partnera, ktorý cíti, že sa blíži záverečná. Lásky proste niekedy vychladnú, nie každá má životnosť sto rokov.
@charity apropo, ako som si vsimol v poslednych dnoch na soc. sietach, takito chlapi ( hlavne ti cerstvo rozideni ), su hlavne velkym lakadlom pre slobodne mamicky 🙂
@alaguema ...ale neplati to apriorne 😉
@river_flows Ja by som povedal že hlavne ženy pre ktoré si prvý vážný partner potrebujú vo vzťahu ľahučko cítiť neistotu, inak sa nudia a skôr či neskôr začnú vymýšľať.
A nedostatkový tovar skutočne si, spústa žien prešla nešťastným vzťahom s niečím ako si spomínal vyššie a tie potom sú za normálneho hoci občas nudnejšieho chlapa vďačné, nemusí byť sexi ako Brad Pitt a tajomný a vzrušujúci ako Johny Depp ani superhrdina ako Chuck Norris 😀
@river_flows Asi to bude tym, ze na Slovensku su takyto chlapi volni asi mesiac... Tak ich lovia vsetky... A az sa ozenis, zistis, ze lov na Teba neskoncil. Plodny otec sa hodi kazdej zufalej tridsitnicke... A moviti s vlastnym bytom a autom su zase trofej pre dvadsiatnicky...
@river_flows Nove vyskumy o nevere ukazuju, ze trend od nevery zlemu partnerovi /pije, bije.../ presiel k nevere style "upgradovat" partnera, teda ist do nevery a neverou ziskat niekoho este lepsieho a zaujimavejsieho. Je to uz taky konzumny nahlad na vztahy...

@river_flows Na základe vlastnej skúsenosti by som povedal že ak robíš čo robíš stále to nie je dobre znamená že tvoja partnerka má milenca, teda minimálne že o tom silne rozmýšľa. Podľa mňa to ženy robia preto že si ťa potrebujú patrične pred sebou zhnusiť a tak mať ospravedlnenie pre seba samú "keď podľahnú".