Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@river_flows To by si mohol cakat aj desat rokov pri nasich sudoch. Co Ti brani jej slusne povedat, nech odide? Ci jej budes prat aj gatky po sulozi ako spravny kamarat? Toto spolubyvanie uz zacina byt chore a zasahujuce kilometer cez Tvoje hranice.
@charity... no ja som jej velmi jasne naznacil, ze po tom co urobila ocakavam, ze sa zbali a odide... dnes vraj bude spat u kamosky.. zajtra - neviem a je mi to jedno... prat jej nic nebudem, od vcera vecera sa uz ani moc nebavime ( pretvarka z jej strany skoncila ) ... ja dnes idem vybaviť darovačku k pravnikovi, ona to len podpiše, potom banka, kataster a snad ju uz v zivote neuvidim... je smiesne, ze ked teraz pozeram fotky spred roka, dvoch, tak tam vyzera naozaj stastne, oci sa jej smeju... zarazajuce, ako dokaze bratislava zmenit charakter cloveka, ktory nema dostatocne pevnu volu...
@kondaska1 - no, nahodou som zahliadol jednu vcerajsiu sms od pana dokonaleho a ten tam bol taky happy a vdacny za to vcerajsie rano, ze mam realny dovod si mysliet, ze to bolo ich poprve... neuveritelne, ze este pred dvoma tyzdnami som ju realne miloval a dnes je to pre mna uplne cudzi clovek... 😖
@river_flows :( necitaj neries nepytaj nechci nic vediet a posli ju prec... do konca tyzdna ma byt odstahovana.. nech ide kocka... Zaujimaj sa o seba a nie o nu.. da sa to..zvladnes to
@river_flows vies, niekedy je takato terapia sokom najucinnejsia, a faza hnevu je vzdy lepsia ako faza totalneho smutku. Takze da sa to brat aj ako vyhoda, ze sa to stalo a ze sa aj ona ukazala, ze bola prehnane mila, len z vypocitavosti. Mna neprekvapila, ja som vedela, ako to bude, nevravim, ze to musi byt zla osoba, ani si nemyslim, ze je ale toto su situacie ktore ukazu charakter a tu je aspon vidiet aka je honba za vlastnym stastim silna, ide sa takpovediac cez mrtvoly a zachovala sa tak, za co by zrejme inu kamaratku bezvahania odsudila.
Ja som si inak uz myslela, ze tato cela diskusia je u konca, niekto aj vyssie pisal, ze ho bavila, lebo videl pokroky, tiez to tak vnimam.
Ja ti budem rada "otvarat oci" az do jej odchodu, ak o to stojis, lebo mozno potrebujes troska postrcit, co je uplne normalne.
Drzim ti fakt palce, nech to mas cele cim sokr za sebou a mozes sa plnohodnotne zacat liecit bez toho aby si sa musel pozerat na vysmiatu poblaznenu tvar tvojej ex.
A este do toho je aj pondelok, ale aspon vyzera ze bude pekny 🙂 dobre ranko vsetkym co sa tu dnes zideme 🙂
@markina8 co ja viem...fakt to teraz beriem lepsie... Ta liecba sokom zabera... Netusim,co ma este pri nej caka - fakt si nemyslim,ze je to nejaka zla osoba,akurat v poslednom case pod vplyvom okolnosti robi kravinu za kravinou - co sa jej pravdepodobne este vypomsti. V podstate dalsi scenar je tu jasny,tak neviem,ci tu bude este o com pisat... Dnes mam byt sam pre seba...keby som nebol prechoreny,tak si uz len z trucu zabezpecim daku milu spolocnost 🙂
@river_flows ved sa nemas kam ponahlat, ja som raz bola na rande s chalanom, ktory mi povedal, ze este byva so svojou ex. Presne tvoja situacia. Ze dokonca spolu este aj spavaju v jednej posteli, lebo sa nevedia rozhybat v odstahovani..Dokonca ani nevyzeral, ze to nejak vehementne riesia. Totalne sa mi tym znechutil, za prve, naco randi, ked este nema nijako doriesenu situaciu a za druhe bol pre mna hlupak, ktory nedokaze radikalne riesit veci v zivote. V neposlednom rade bolo na nom vidiet, ze rozchod nebol z jeho strany, takze to bolo napoly rande a napoly utesovanie, ze neumrie sam. Uznaj, nie moc sexi :D Potom nevedel pochopit, preco som s nim uz druhykrat nesla, tak som mu aj povedala, ze toto je jeden z dovodov.
Tak si davaj pozor, aby si to povedal zene minimalne dopredu, ze ak k tebe pojde nech sa pripravi, ze tam budu vsade veci tovjej ex, ktora uz je ale na odchode 🙂
Este ma pobavilo,ze chcela zavolat mojej mame,ktora ju brala ako vlastnu dceru (co doma nezazil ) a ospravedlnit sa jej... Akurat neviem,co by jej asi povedala; nieco v tom slovazmysle ze dakujem za vsetko co ste pre mna urobili a prepacte,za opustam vasho syna s kolegom,ktoremu som sa 10 dni po rozchode nahodou nastokla na lofas? 🙂 doteraz neviem,ako sa to stalo ale hlavny dovod je,ze vasho syna nemilujem a nie som pre neho dost dobra..? ... Ako dost mam obavu,aka bude dalsia v poradi...
@markina8 neboj ja sa nikam neponahlam ;) Najskor si doriesim veci a potom sa pustim do hladania tej pravej ;)
@river_flows to ze s nim spala neries, moze si robit po rozchode uz co chce, aj ked viem ze pre teba (a hlavne pre chlapov celkovo) je zrovna toto dost neprijemna vec. Ale naozaj ti to pomoze. Ale tak isto ako ona uz nie je tvoja frajerka, tak isto nema dovod volat niekoho mame a ospravedlnovat sa. To su trapne gesta, aj tak ju uz nikdy neuvidi. Jooj nech uz ide prec a mas pokoj 🙂
@river_flows No uz som si myslela, ze je to ako-tak doriesene, ale..
no je to sila, ked sa Ti zveri s takou intimnostou, ako je "zblizeni" s panom dokonalym..vidim za tym jedinee.
ublizit ti..spolumajitelka-nespolumajitelka, na tvojom mieste s nou vydrzim do konca mwsiaca, a nech ide..naozaj to z jej strany zavana snahou ublizit ti, aby sa ona necitila az tak vinna.
@river_flows inak ani do hľadania tej pravej sa nemusíš až tak ponáhľať 🙂 Dobré je nechať si od vzťahov nejaký čas pokoj a byť aj chvíľu sám. Behanie zo vzťahu do vzťahu tiež nie je ideálna situácia, aby si nebral všetko len zo zúfalstva...
@river_flows nastokla na lofas 😀 😀 no mňa vyzuje 😀 to je dobre, to budem používať. A nie, Bratislava nemení podĺa mna ludi. Mesto ako kazde ine,zalezi iba na charaktere cloveka. Nehovorim, ze tvoja exmica je zla, ale proste neoplati sa ti riesit co by a ak by. Pokial mali sex az teraz prvyraz, tak romanik musel trvat ovela dlhsie nez 10 dni. A tebe to moze byt jedno. U mna by tymto ako zena skoncila.
samozrejme, je už po oficiálnom rozchode, tak má právo riešiť si ďalší vzťah. Až na to, že je tu taký detailík - žije s bývalým. Tak bolo by mi blbé zobrať sa rovno z postele u súčasného frajera do bytu k bývalému, a tam si celá rozjarená snívať, aké to bolo fajn. Trošinku ohľaduplnosti k človeku, s ktorým som prežila 8 rokov by nezaškodilo.
@river_flows, ako už bolo spomínané, možno aj toto pobúrenie, ktoré teraz prežívaš, ťa trošku zmobilizuje k tomu, že sa cez to skôr prenesieš. Tak je na mieste na ňu tlačiť ohľadom rýchleho riešenia bývania.
@bolavyzub jasné, dnes som už bol za právnikom... darovacia zmluva bude do stredy hotová 😉 dokonca aj jej najlepší kamaráti sú rozčarovaní, čo vyvádza - ale máš pravdu - ja už som cez to prenesený a späť by som ju za žiadnych okolností nechcel...
@river_flows takto sa nam pacis 🙂
@markina8 presne, nastúpili chlapské rozhodnutia a chlapské konanie 🙂 dobre sa to číta.
@river_flows bude dobre, máš tu malý fanklub. 😝
ďakujem vám.... radšej by som mal žiadny fanklub a normálnu ženu... takto som vďačný aj za vás ( bez urážky ) 😀
@river_flows ono bud vdacny, ze ta to tak prepleslo ... lebo keby s nim nespala, tak by ste najskor (pri tvojej snahe byt dobrymi kamosmi) zdielali spolocny bejvak este tyzdne/mesiace. takto si sa aspon spravne nasral a nastartovalo ta to konat. jedina cesta je od seba. nech si chrape s kym chce, aspon ukazala, ze neslo o to, ze nevie, s kym chce byt. islo jej len a len o noveho chlapa. mam taky skryty pocit, ze bude u neho velmi rychlo nastahovana ....
a ako nehladaj milu spolocnost len napriek - ako ti pisala daka baba vyssie, najhorsie je ist na schodzku/dopostele s niekym, ked este nema uzavrety exvzah. o tebe to nevypoveda nic dobre a babu to len urazi.
OK, takze dnes zmluva, cez tyzden banka a hola, ide sa upratovat bejvak. porozdelujte veci, fotky zamkni v PC a do skrine, popros dake kamosky, nech ti pomozu prezariadit byt a vymazat stopy - lebo ono to este chvilu potrva, no postupne vysumi.
drzim palce.
takto aspon vies na com si ;)
@river_flows normálnych žien je kopec. Treba iba dobre hľadať 🙂
kamosky mi teda byt zariadovat urcite nebudu.. konecne si ho mozem zariadit po svojom a ja budem niekoho volat? 😀
@evulik858 viem - na zaciatku 😖
@river_flows no tak potom OK, ja len ze ak potrebujes "vycistit" priestor, tak kazda ruka je dobra 🙂
ked mas predstavu a vkus a prachy, tak hor sa do toho.
...tak aspon ten vkus a predstavu mam 😀
@river_flows Mna ked frajer nechal len tak zrazu, cez smsku, dokonca v obdobi, ked nam bolo spolu najlepsie a dokonca den po Vianociach, tak som nechapala, plakala, bola som zufala. Ale s odstupom casu som pochopila, ze to presne takto bolo uplne najlepsie a som rada, ze bol taky "zbabelec" a ukoncil to takto. Inak ako sa poznam by som ho prosila, dufala, chcela vysvetlenia a len by sa to skomplikovalo a natahovalo... Ale take veci sa nedaju ocenit hned, daj tomu cas, netrap sa preto, ze by si mal byt podla logiky uplne v pohode, pocity a nalady nefunguju uplne podla rozumu.
A nehladaj nasilu dalsie dievca, daj si cas, vsimaj si vsetky dievcata, ake su, potom lahsie najdes tu pravu. Laska sa ani neda naplanovat, proste bud pride alebo nepride. Niekedy ju clovek nechce a ona pride a niekedy naopak. Nechaj to prirodzene plynut. Aspon isty cas, aby si zo zufalstva nevhupol do vztahu s niekym, koho nebude dobre poznat a historia sa zopakuje.
@river_flows mame niečo nové ? 😎 😎 😝
Drž sa 😉

@markina8 ..keby som jej ho nechal,samozrejme by som ziadal vyrovnanie ;) cez pravnika a pod 🙂