icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

bratislavcankanm
23. feb 2016

@river_flows dufam, ze len co budes mat podpisanu darovaciu zmluvu, tak uz ju do bytu nepustis...

pobavila som sa na tom "hlavne, že potom prišla v pohode domov ", tvoj prispevok 21. feb o 19:28 ... nuz, su aj taki ludia, nielen zeny, ale aj chlapi... moj exmanzel (vtedy este nebol ex) sa takto v pohode vratil domov (ku mne) po dovolenke so svojou milenkou, normalne prisiel, lahol si do spalne, do manzelskej postele... vtedy som ho uz z bytu viacmenej vyhodila (konecne)... ale bol na mna nahnevany, nechapal, ze ho posielam prec, ze kam on ma teraz ist... pritom mal kde ist, ma v BA kamaratov aj brata...a byvanie, ktore uz predtym zabezpecil pre seba a svoju xxxxx ( v rekonstrukcii, ale obyvatelne)

takze tak...

kattarinn
23. feb 2016

@bratislavcankanm nechapem ako niektorym ludom taketo veci nedochadzaju.. ze to co robia nie je normalne

river_flows
autor
23. feb 2016

@alexandramaria ex uz druhy den nespi doma, ale u kamosky... Vcera sme boli spolu v banke a zapocali procesy veduce k tomu, aby sa cele bremeno presunulo na moje plecia... trosku sa potulujem na soc. sietach ale nie preto, aby som hned hupol do vztahu ale skor z nudy a za ucelom nadviazania novych kontaktov... okrem toho ma prikvacila daka chripka, takze fakt, ze po psychickej stranke som uz na 99% vyrovnany je trosku zatieneny mojou fyzickou indispoziciou.... to je zatial vsetko 😉

river_flows
autor
23. feb 2016

@kajcinka dakujem... budem sa... este neviem koho alebo coho, ale budem 😉

river_flows
autor
23. feb 2016

@bratislavcankanm zivot prinasa vselico, treba to brat tak... 🙂 mozno jedneho dna pridem ja tak do bytu ako tvoj manzel... aj ked skor pochybujem... 😀

river_flows
autor
23. feb 2016

@kattarinn niektori ludia prost eidu za svojim stastim cez mrtvoly... nepoviem, keby bola nejaka pritlacena, ze ju doma tyram alebo vyhadzujem... ale proste beriem to tak, ze priroda a prirodzeny vyber vyhrali nad rozumom... ked sme sa vcera stretli v banke, pripadal som si, ako keby som sa stretol so znamou po rokoch... ako by to ani nebola pravda, ze pred 3-4 tyzdnami sme zdielali jednu spalen, vsetko si hovorili, fungovali ako tisice inych parov na slovensku - a zrazu sme uplne cudzi ludia.. ako ja mam stale voci nej respekt, vzdy bude moja prva... a aj vcerajsie rozhovory boli viac-menej korektne...horsie je ( pre nu ) ze ked sa hypoteka prepise na mna, tak musi min. 2 mesiace cakat, kym poziada o novu... takze vcera pochopila, ze si tak ci tak musi hladat podnajom... ako, nie je to o tom, ze by som ju nenavidel... stale je to na prvy pohlad ona - ked som sa ale prizrel vcera blizsie, vyzerala strasne utrapene, aspon o 10 rokov starsie ako pred dvoma tyzdnami a napriek tomu, ze je stale velmi pekna, uz nema v ociach to blaznovstvo, tu iskru... proste mi pripadala ako vyzmykana handra... co sa da robit... vcera vo mne proste nieco zomrelo, nieco, kvoli comu som dlho existoval ( a musim sa priznat, ze mi to trochu chyba )...

nelinka2009
23. feb 2016

@river_flows ty to hlnejak super zvladas... No drzim palce

markina8
23. feb 2016

@river_flows a ake socialne siete skusas? Tu na B alebo tu na P? :D

river_flows
autor
23. feb 2016

@nelinka2009 tak co mam robit... cesta spat je zarubana a smutit 10 rokov nemozem... ona si ma o koho hlavku opriet a ja som ostal sam v byte... este aj chory 😖 okrem toho som chlap a po tom vsetkom, cim sme si v poslednych tyzdnoch presli, uz ozaj nemienim plakat alebo co... musim sa teraz sustredit na seba, kedze sa uz na mna nema kto iny sustredit 🙂

river_flows
autor
23. feb 2016

@markina8 zatial iba tu na P... ale mam tam iny nick ako tu 🙂 ako ked vyzdraviem, tak sa chcem socializovat hlavne vonku... ale kym su veci tak ako su, myslim si ze P nie je zla volba ( aj svoju byvalu som stretol tam ) 😀

markina8
23. feb 2016

@river_flows ja som dufala ze skor B, casy sa za 8 rokov zmenili, ver mi :D mal by si to vystriedat

river_flows
autor
23. feb 2016

@markina8 B je B A D O O ci ktoru myslis? ako musis si uvedomit, ze v tychto veciach som zostal zaseknuty niekde v roku 2007 😀

markina8
23. feb 2016

@river_flows no to mi doslo ked si napisal, ze si na pokeci :D tam podla skusenosti z modreho konika chodia len muzi podvadzat :D fakt skus radsej badoo (sama som tam chodila a je to vpohode, aj poznam ludi co sa tam zoznamili a su normalni :D)

river_flows
autor
23. feb 2016

@markina8 hehe... pracujem ako analysta a z tvojho komentu vyplyva, ze ma povazujes za normalneho cloveka 🙂 nuz ktovie, ci sa nemylis 😀

markina8
23. feb 2016

@river_flows aj ja som analyticka neboj sa nic :D

river_flows
autor
23. feb 2016

@markina8 to tu o sebe moze tvrdit kazda 😀 resp. kazda to tu o sebe aj tvrdi..

markina8
23. feb 2016

@river_flows haha to mas pravdu, ale nie len vztahova analyticka ale aj s tym pracujem, asi profesionalna deformacia

river_flows
autor
23. feb 2016

@markina8 to sa hned pozna... 😀 a si aj zadana ci ako vsetky vztahove analyticky sa pohybujeme skor na teoretickom lade?

markina8
23. feb 2016

@river_flows toto nie je o mne, sustredme sa na teba :D ale vidim, ze sa zacinas z toho dostavat :DD

alexandramaria
23. feb 2016

@markina8
@river_flows pocuvajte vztahovi analytici. Namiesto P a BDO odporucam ti siet alebo appku na T 😉 tin.d.er 😀 ma tu vyhodu ze sa tam da cloveku napisat az vtedy ked ste.si odojstranne sympaticki a date si navzajom like. Vznikne match a mozete pisat. Inak nie. Dobre riesenie, usetri sklamanie 😀

markina8
23. feb 2016

@alexandramaria ano ano este som chcela spomenut aj to na T, ale bala som sa ze to nebude poznat, kedze je 8 rokov pozadu :D musime ist na neho pomaly haha

river_flows
autor
23. feb 2016

@alexandramaria ako som stihol zisit, sklamania su prirodzenou sucastou nasho zivota 😉 ten tinder to nie je to, ze ti to ukazuje ludi v urcitom okruhu a ty mu posles nieco ako like a on potom teba atd?

markina8
23. feb 2016

@river_flows zlate ako to pises, znies ako socialnosietovy panic :D

river_flows
autor
23. feb 2016

@markina8 zniem tak, lebo ním v podstate som 😀

romanovic
23. feb 2016

@markina8 @alexandramaria s hrozou zsitujem, ze som zastala (zaspala? 😀 ) este niekde v praveku. Doteraz som netusila, ze existuje nejaky tinder a o badoo som si nasrata myslela, ze je to nejaky haluzny spam, lebo mi odtial chodia obcas nejake ponuky na mail a nechapem, ako je to mozne, ked som tam v zivote nebola 😀 😀

river_flows
autor
23. feb 2016

@romanovic nie si sama... 😉 človek sa učí... každý deň 😀

markina8
23. feb 2016

@romanovic no zalezi asi kolko mas rokov a ci si zadana :D zase, podla mna je skor dobre, ze to nepoznas a teda si to nikdy nemusela pouzit 🙂

river_flows
autor
23. feb 2016

@markina8 tak človek nikdy nie je donútený to použiť... ešte existuje taká praveká forma nadväzovania ľudských vzťahov... kamarát to minule spomínal... vraj sa to volá.... ehm.... už to mám - rozhovor 😀

romanovic
23. feb 2016

@markina8 No my sme spolu 18 rokov a ked ho raz zabijem, tak pojdem sediet a nie pokecovat a badoovat 😀

markina8
23. feb 2016

@river_flows tak vitaj v dnesnom svete, dnes ta na ulici nikto nezastavi 🙂 vsetko sa uz deje online, kamoska caka 2 roky kym jej niekto zazvoni pri dverach, lebo inak sa zoznamit nedokaze