Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?
Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?
@river_flows haha, stara skola je urcite fajn 🙂
začínam rozmýšľať, či nezačnem prispievať aj do iných diskusií, keď už tu mám taký fanklub 🙂 ... vždy som nechápal, ako môže niekto stráviť celý deň na birdz, spovednici či ako sa to volalo alebo na iných diskusných fórach a komunikovať tam stále o niečom a zároveň o ničom... ale má to svoje čaro 😀
snáď už čoskoro vyzdraviem, vypnem komp a vybehnem do mesta pozrieť si skutočné ľudské tváre... 😎
ani ja som nevedela, že niečo také existuje. Minule mi to jedna kamarátka povedala cestou do BA v aute. Že tak chce chytiť chlapa. 😀 akože ja som si to ani nestiahla, ani som sa nikde neregistrovala, ale viem že to existuje 🙂 tiež dávam prednosť klasickému nadväzovaniu vzťahov.
@markina8
@river_flows
@romanovic
ahoj, myslim, ze v celom tom tvojom konani aj postoji chyba trochu toho spravodlivého hnevu...na ktory mas plne pravo...Ja som sa do podobného pribehu dostala...moj terajsi manzel (sme spolu 9rokov) mal 5 rokov priatelku, zili spolu, riesili dokonca stavbu domu...ale jej staaaale nieco chybalo, zacalo ho podvadzat a odisla a ten moj somar ( 🙂) ju este aj na letisko zaviezol, ked letela za tym druhym....o pol roka sa situacia otocila ale to uz mal mna a aj ked sa byvalka dost snazila.....nasa vtedy len 6 mesacna laska to ustala.... myslim ze sme naozaj naozaj statsni a aj ked sa mu vtedy zrutil svet (z rozpravania jeho kamaratov viem), tak vsetko dopadlo dobre 🙂 Aj sme sa o tom rozpravali a ja som strasne hnevala, ze preco bol taky dobry strasne na nu , ze nemal gule a mal ju za to co spravila vyposielat do P...kazdopadne karma zafungovala...a aj ked sa ti to teraz nezda, mozno to tak malo byt a ta tvoja skutocna niekde sedi teraz na vine a najde si ta...drzim palce...
dosť už tých povzbudivých príspevkov, lebo sa z toho rozchodu začnem ešte tešiť 😖 😀
tak ja dam menej povzbudivy. Bola som trocha v ulohe tvojej ex, ukoncila som dlhodoby vztah. Boli sme spolu asi 14 rokov. Urobili sme vo vztahu vela chyb, obidvaja, uz som nedokazala u seba ozivit city. Napriek tomu, ze som sama 3 roky, nikdy som toto rozhodnutie neolutovala a nechcela sa vratit. Teraz ma on vztah, uz dlhsie, ale vychadzame spolu dobre a vieme sa dohodnut, lebo mame deti.
Tebe drzim palce, stava sa to a treba sa s tym co najlepsie vyrovnat a hlavne poucit sa.
@river_flows ved to by bolo super 🙂
@evulik858 🙂 to aj je...
@river_flows tak co, exka je prec?
@romanovic jo ;)
@river_flows ale sak nam napis blizsie nieco 😀 ako to prebiehalo a taaak, zvedava som 😀
Vsetky sme zvedave a hlavne nesetri podrobnostami 😁😁😁
Tak tak zvedavé sme....
chceme vedieť detailiky 😝
Prečítala som skoro celú diskusiu ...je tu toho dosť. :D Tak na začiatok klobúk dole, že si mal s tvojou ex toľko strpenia a bol si dosť ústretový ....myslím, že ak by bola situácia opačná tak by si letel z bytu bleskovou rýchlosťou, ktovie či by mala s tebou toľko strpenia ona, že nemáš napr. kde bývať. Ukončiť 8-ročný vzťah asi nieje ľahké, ale tak je dosť čudné že napr. nechcela svadbu. Ved si písal že 2,5 roka už máte byt tak svadba by bola aspoň z môjho pohľadu také logické pokračovanie vztahu. Píšeš ze si bol jej prvý a ona tvoja prvá. Milé, to sa dnes tiež už nevidí. Ludia tak často menia partnerov. Možno ak tvoja ex dostala paniku, že či to do konca života bude už len s tebou a asi chcela vyskúšať niečo nové. Otázka je len či sa raz nebude biť po hlave že zahodila 8 ročný vzťah kvôli chvílkovému vzplanutiu citov :/
mnooo... v prvom rade ste zlaté, že sa "zaujímate" ( pôvodne som chcel použiť výraz "ste zvedavé", ale v rámci toho, že ste to tu v neblahých časoch prežívali so mnou, budem aj ja voči vám ústretový a budem v tejto telenovele pokračovať :D ) - neviem, ako veľmi do hĺbky mám ísť, za ten čas sa udialo viacero zaujímavých vecí... takže po rozchode sme nejaký čas bývali spolu, ale podľa mňa si dosť vyčítala, že mi ublížila ( čo aj urobila ), a tak prespávala väčšinu týždňov u kamarátok, resp. uňho ( čo v konečnom dôsledku je bezpredmetné )... nikdy som ju nemusel vyhadzovať, ani som to neurobil, sama videla, že spolu byť nemôžeme - pomerne dosť sme sa aj doťahovali... pomerne tvrdý som už musel byť, keď si za mesiac a pol nevedela nájsť ubytko - s čím by som ešte vedel ako tak žiť - akurát som nevidel ani snahu niečo robiť s vlastným osudom. Dohodli sme sa, že mi podpíše darovaciu zmluvu a že hypo aj všetky platby za byt prejdú na mňa... prešlo pár týždňov, pokiaľ si našla podnájom, do ktorého sa presťahovala začiatkom apríla... medzitým sme sa popri hádkach snažili nájsť aj nejaký ten pokoj, spoločnú reč a vytrieskať z tých 8mich rokov aspoň to, že na seba nebudeme zbytočne zlí... to sa myslím aj podarilo.. akurát ma trošku zarazilo, že keď malo dôjsť k podpisu zmlúv a pod, čoraz častejšie začala hovoriť o vyrovnaní... Ako, vec sa má tak, že kým sme bývali v podnájmoch, s nákladmi sme sa delili, ale odkedy sme v byte, ťahal som to z oveľa väčšej časti ja... nechcem tým povedať, že som ju živil ( ako to pri jednej výmene názorov pomenovala ona ) - zase zohľadňujem rozdiely platov na základe rodovej (ne)rovnosti a pod... ale fakt je, že som do spoločného života ( v byte ) investoval viac peňazí, viac snahy a viac energie ako ona... ako bol som chvíľu taký že .... hm koľko si zapýta, tak som sa jej opýtal... trochu sa okúňala, ale potom to vyjadrila nejako percentuálne, takže som si vypočítal, že by som jej mal dať nejaké 3 tisícky -... s tým som nebol ktovieako ok - zdalo sa mi to proste veľa - môj návrh bol povedzme 1000 na nejaký ten rozbeh... beriem do úvahy, že z právneho hľadiska by mala na vyrovnanie právo, ale spomenul som jej morálne hľadisko, na čo sa pomerne urazila ( aspoň taká bola prvá reakcia )... Na druhý deň som prichádzal domov s tým, že asi nastane pravý boj o majetok 🙂 - ale na moje veľké prekvapenie bola dosť submisívna ( a pravdupovediac aj zničená ) a povedala mi, že nič odo mňa nechce a že mi darovačku podpíše bez okolkov... tak napokon aj bolo ale fakt sa vzťahy medzi nami pomerne zlepšili a rozhodol som sa, že aj keď nič nechcela, určite sa s ňou podľa možností vyrovnám ( tých 1000-1500 som jej ochotný a schopný dať )... nie som hajzel, síce som z tohto celého vyšiel asi ako najväčší porazenec ( na prvý pohľad ), ale za tie dva mesiace žijem úplne inak - som v jednom kole - futbal, fitko, priatelia, točia sa okolo mňa ženy a pod, som sebavedomejší, začal som inak jesť, inak sa obliekať - iste, sú chvíle, keď mi samota nevonia, predsa len som bol zvyknutý s niekým zdieľať ten život, zážitky, problémy..... každopádne, keď sa teraz s odstupom času pozerám na to, aký som bol v tom vzťahu k jeho koncu, asi to fakt nemalo zmysel ťahať ďalej... a pravdupovediac, nadobúdam dojem, že nielen ona si potrebovala odžiť svoje, ale aj ja... teraz sa stretávame zavše - napr. cez víkend došla, uvarili sme si kura, najedli sme sa, pokecali, čo je nové a potom išla kuknúť rodinu... bavíme sa v pohode a otvorene aj o nových ľuďoch okolo seba, nových zážitkoch, problémoch... je to celkom fajn, aj keď niekedy sa mi za ňou cnie a pri niektorých rozhovoroch mám pocit, že aj ňou lomcuje nostalgia... obaja si pripúšťame možnosť, že niekedy v budúcnosti sa ešte možno dáme dokopy, ale to asi necháme na osud... 🙂 takže toľko o tom, ako to celé (ne)skončilo... lebo stále sme si pomerne blízki a to je myslím maximum, čo sme z toho celého mohli vytrieskať... samozrejme, rozchod nebol dobrý ( ktorý rozchod je? ), ale určite to s odstupom času beriem ako školu do života a poučenie do budúcnosti - aký mám a nemám vo vzťahu byť... toľko k veci.. dobrú noc vám prajem ;)
@patrisssia19 inak, svadbu sme plánovali snáď každý rok a potom z toho nejako vzišlo.. o to viac sme pracovali na bábätku, ale tam z toho zas nič nevzišlo... asi to tak malo byť, ktovie.. s dieťatkom by bol rozchod asi ešte ťažší... a k tomu, že som ju nevyhodil - nie som sviňa - napriek tomu, čo urobila, vážim si ten čas, ktorý so mnou strávila... tiež mi toho veľa dala a vo vzťahu ani v živote neurobila nejakú zásadnú chybu... toto sú veci, ktoré asi k životu patria.. ktovie
@river_flows to je pocit? Alebo máš dôkaz? Že ona za tých 8 rokov vášho vzťahu investovala do spolužitia smiešnych 1000 -1500€ ktoré by si jej vedel/mohol vyplatiť????? Ty si iný vtipalek teda a ona teda riadne naivná,ked bola ochotna na toto pristúpiť. 😀 riadna haluz
@katarinapekna a na tuto matematicku slucku si prisla ako?
@katarinapekna 2,5 roka maju byt, z toho co donho investovala ju vyplacal, nie do vztahu. to sa odkedy ludia vyplacaju z toho, co investovali do vztahu 🙂 ak on platil hypo aj energie, tak nechapem, co by jej mal platit. vazu ,tanier a perinu predpokladam ze si zbalila so sebou...
@river_flows no o tom bábätku máš pravdu, možno je lepšie že sa nezadarilo. Nie je pre deťúrence dobré ak vyrastajú v neúplných rodinách a je mi hrozne ked vidím ako si niektorí rodičia po rozchode/rozvode pohadzujú deti medzi sebou ako "horúce zemiaky" kedy im to pasuje. ( česť výnimkám samozrejme) . Ale ako už baby písali, hlavu hore život ide ďalej, bola to pre teba určitá kapitola života (i keď pomerne dlhá) príde niečo nové, teda skôr nejaká nová 🙂
A všetko sa deje z nejakého dôvodu, a človek až časom pochopí načo to celé bolo dobré, aj keď v prvom momente sa mu zdá že je to strašne zlé.
@katarinapekna niečo by som ti k tomu povedal, ale nejaké holky ma už predbehli, tak si to snáď pochopila ;)
@river_flows obcas pride, urobime si kura, najeme sa, pokecame a hlavne pripustame ze v buducnosti sa mozno dame dokopy...to co je??? zeby spominala za zlatymi casmi ked nic nemusela a vsetko mohla...
@river_flows Katkapekna je náš trollko, my sme na ňu a jej tliachaniny zvyknuté 😀 😎
Ahoj tesim sa ze si sa nakopol a ides dopredu 😉 prajem vela stastia v zivote.
@river_flows a ak by si tu ešte náhodou bol, tak mňa veru zaujíma, ako to celé dopadlo 😀
@alexandramaria Ja som s nim pisala naposledy v maji sukromne...a byvala bola uz odstahovana, s novym priatelom a nastahoval sa k nemu kamos...dalej neviem, ale ja si mysliim, ze uz je stastne zadany 🙂 nieco mi to nasepkava
chlapče, nechcem ťa kritizovať, ale máš slúšný nábeh na to, aby ťa ženské zneužívaly.
takéto slovné zvraty ako "stále ju milujem.. chcem o ňu bojovať... nechcem ju vyhodiť, kým sa k nemu nepresťahuje... jej príjem je oveľa menší než môj..atď" - sa zobuď. v jej očiach si úplný chudák, a preto sa s tebou aj rozchádza.
@germaniawerks ... možno som sa poučil ;)

@markina8 zabúdaš na jednu vec... používam stále zvádzacie metódy - verzia 2007... 😀