icon

Spoločné bývanie po rozchode. Ako zvládnuť komplikovanú situáciu?

river_flows
15. feb 2016

Ahojte... v prvom rade musím podotknúť, že som chalan. S priateľkou sme spolu boli vyše 8 rokov a teraz, ako to už býva, sme sa rozišli - na jej podnet z dôvodu, že sa necítila šťastná. Ja som dlhšie niečo tušil, ale ona svoje pocity dlho držala v sebe a akonáhle som chcel o tom kecať, ignorovala ma, prípadne hľadala únik, ako to proste nepreberať a nepracovať na tom. Teraz sme sa takpovediac zo dňa na deň rozišli ( pár dní predtým sme ešte plánovali bábo, dovolenky, neviem čo všetko ). Je tam aj nejaká tretia osoba, s ktorým si je blízka, aj keď ešte k ničomu vážnemu nedošlo... argumentuje tým, že s ním cíti niečo, čo so mnou už dávno nie - že sa vie znovu smiať. Na druhej strane, tým, že si myslela, že to zlé obdobie preklenie sama, stratila šancu zachrániť náš vzťah... Ok - teraz sme rozídení, ale - byt je napísaný na nás oboch. Jej príjem je o dosť menší, takže byt idem prepísať na seba. S tým druhým chalanom je pár dní a môže ísť iba o zaľúbenosť - navyše je teraz veľmi psychicky dole, takže jej skôr che žiť sama ako byť s niekým... Momentálne nemá podnájom a vie, že by si ho nemohla ani dovoliť. K nemu ísť nechce, pretože je to ešte krátko a prespávanie u kamošiek nie je dlhodobé riešenie. Ja ju stále milujem, ale chápem jej rozpoloženie a vyslovene si neprekážame, takže som ju nechal bývať u seba - kým si niečo nenájde. Na druhej strane je ale zrejmé, že okrem bývania u tej tretej osoby to nebude možné. Lenže kým k nemu pôjde, môže ubehnúť dosť času a napriek tomu, čím sme si prešli, nechcem ju vyhodiť na ulicu, takže ju nechávam u seba. Ďalšia vec je, že ak by jej aj ponúkol spoločné bývania ( po pár dňoch ), skôr by to bolo z jeho strany vynútené ako chcené a pokiaľ by to trvalo dlhšie, viem si z jeho pohľadu predstaviť, aké by to bolo, že sú spolu ale ona stále býva u mňa ( stále spíme spolu v jednej izbe ). Viem, že je to komplikované a že to chce čas. Ako hovorím, snažil som sa o ňu zabojovať, postaviť nový vzťah na chybách toho starého, ale on má výhodu v tom, že k nemu niečo cíti. Je jasné, že rozchod plánovala dlhšie ale zároveň je zrejmé, že si to naplánovala iba po tú sekvenciu, kedy mi povie, že je koniec. Čo si o tomto celom myslíte?

river_flows
autor
15. feb 2016

@natalym byt vacsi nema.... a pokial ide o to druhe, neviem 🙂 asi to ani nema nejaky vyznam rozoberat, kedze ja som taky slovensky priemer a ona viackrat povedala, ze vacsieho by uz nezvladla... takze skor bude mat mensieho 🙂 dost bolo vtipu... dakujem za podnetne prispevky... idem dom.... potom este mozeme rozoberat tento komplikovany pripad

river_flows
autor
15. feb 2016

@nelinka2009 no to je sice fajn, ale podla vlastnych slov sa k nemu stahovat nechce... skor mam z nej pocit, ze by najradsej sama zdrhla niekam na opusteny ostrov a ponorila sa na par dni do seba

maria1989
15. feb 2016

@natalym 😀 😀 😀

nelinka2009
15. feb 2016

@river_flows chuda nema kam... Ale svtebou byt nemoze, lebo si proste taky aky si.a pozna ta moc dobre a dlho a vie ze ta nechce.. S nim byt nemize lebo ho pozna kratko... Ako chuda dievca...

maria1989
15. feb 2016

@natalym čo si ... si prečítaj, že väčšieho by nezvládla 😀 ty kokos, asi ešte nevidela pôrod 😀

maria1989
15. feb 2016

@nelinka2009 no chúďa môže byť... tak nech ho vyplatí z toho bytu, a môže si tam bývať sama.

natalym
15. feb 2016

@maria1989 No to nejdem rozoberať, celá táto debata mi príde dosť čudná. Čo ja viem ľudia sa schádzajú a rozchádzajú.

maria1989
15. feb 2016

@natalym veď žartujem 🙂 😉

alexandramaria
15. feb 2016

@vespertine pol roka po rozchode ste spolu bývali? Podobnú situáciu registrujem vo svojom okolí a teda, mne sa to nezdá normálne. Môžem sa spýtať - a čo sex? Bol vtedy? mne sa nezdá dôveryhodný scenár že bývalí partneri zrazu začnú okolo seba chodiť ako cudzí a tak...muž a žena v jednej domácnosti.. to takmer vždy sklzne k sexu , nie?

natalym
15. feb 2016

@maria1989 Však aj ja som, keď tu už bolo to porovnanie.............. Skoro podobný len s malým rozdielom, nie je to on.

natalym
15. feb 2016

@alexandramaria Však semo tamo si to rozdajú. V rámci dobrých vzťahov. A nie je to dneska v pohode?

maria1989
15. feb 2016

@alexandramaria veď už pred rozchodom mohol sex haprovať, tak konečne sa vyslobodili od sexuálnych povinností

alexandramaria
15. feb 2016

@natalym
@maria1989 vidíte baby, veru, aj z druhej strany sa to dá brať , že sa odbremenili od sex. povinností. Lebo jeden známy toto riešil, presne, zostali spolu bývať pol roka po rozchode, ale s tým, že ten sex vraj bol žalostný počas celého vzťahu. Tak ma to zaujímalo..mne ako nestrannému pozorovateľovi sa nezdá košer, žeby muž a žena pol roka po rozchode nemali sex. Akési čudné, veď príležitosť robí zlodeja a tak celkovo...7
asi som konzerva. 😀

stolvertka
15. feb 2016

Dievca sa asi nevie rozhodnut.Na jednej strane istota, ku ktorej "akoze nic neciti", na strane druhej napadnik, ktory ju vie rozosmiat.Ha ha ha..No zasmiali sme sa.Zivot nie je len o smiechu, ale aj o smiechu.Ak po 8 rokoch vravi, ze uz to nie je co byvalo, ma pravdu.Rokmi spolu prezitymi ziskavame spomienky, skusenosti, spolocne riesenie veci, spolocne dovolenky, vylety, sviatky, choroby, zle nalady, spolocne ranajky, trucovanie, udobrovanie.
Asi jej chyba len ten pocit zamilovanosti, co byva na zaciatku.Mozno..co ja viem, asi si neuvedomuje, ze toto je ten obycajny stastny zivot.Rehotat sa predsa nebude stale.Ani s tym panom uzasnym.

hroma
15. feb 2016

@river_flows pisem ti z ineho pohladu... mala som 4rocny vztah, ktory bol ok.. ale kedze som ja hyperaktivna, furt volakde chcem ist, chcem aj to aj to, tak akosi sme sklzli do stereotypu,ze som cakavala na neho kedy pride z firmy, a od unavy som nevladala nic.. som velmi sebestacna a hnevalo ma to cakanie a pritom som vedela ze by sme mohli to a tamto..a tak zacala som zle spavat, a on nic on muzikant.. on vsak stale zakazdym mavol rukou..budee.. vydrrrz..nerieees....a ja z toho zleho spanku som zacala sportovat nech teda lepsie spim.. a tam som stretla "pana bozskeho".. blesk jak z jasneho neba, iskri lietali, narazky, chcenie, dobijal ma a ja odmietala zo zaciatku, ale bolo mi s nim fajn..3x do tyzdna sme sa vo fitku stretli..inokedy nie.. spanok zase na vybornu, s ex som uz nechcela spavat, pripustila som moznost ze sa vyspim s nim.. vsetko to vsak trvalo mesiac!!!...a to uz ako 30r.baba s 1 dietatom.. ked som sa s panom vyspala po mesiaci, tak o tyzden na to som sa s ex rozisla..az ked som si bola trosku ista ze to bude pokracovat (trocha nezodpovedne,akosi som to vycitila..a chcela som ho!!). juj, nasi sa hnevali, ale utraslo sa to..s panom som 3 roky..je to presne ten typ cloveka ktory ma rovnaku krv ako ja..nase srdcia ako puzzle zapadli presne..na chlp.. s ex som uplne zrusila kontakt..hneval sa.. jesitnost.. a pritom velku firmu riadil..ale vztah nevedel zvladnut...myslel si ze to vsetko automaticky pojde aj bez komunikacie.. veruze nie 😯.. a paradox je ze mi pri panovi vela veci nevadi ako pri ex(tam som priam vyvadzala).. vie mi to tak krasne s laskou vynahradit.. my sme dosli do levelu, ze vsetko s laskou a radostou (3roky).. jasneee, este zaujimave roky pridu..viem viem..ale je to inee.. 😉

Tak, neviem co ti radit... ale ponukla som ti pohlad "nevernej".. 😉..mozno ti to helpne..

Mozno to tak ma aj ona..neviem...ta neistota..aj ja som bola z toho na nervy..ale rozhodla som ist inde..

vespertine
15. feb 2016

@alexandramaria sex nebol ani raz za ten polrok.

jeennyv
15. feb 2016

Ja cim vic citam jeho pripevky ako celok, myslim si, ze tam je hlavny problem otazka vdacnosti a ocakavanie, ze za to co vsetko pre nu urobil teraz budu spolu cely zivot.. podla mna velka chyba je na jeho strane resp. on tak podvedome resp. vedome aj chcel, ze ju nenaucil samostatnosti a postavit si na vlastne nohy..on chcel, aby u neho byvala, tahal ju z prindy a teraz jej to chce nejak "vyfakturovat" cloveka nedonutis, aby ta chcel a miloval a teraz ako byt s niekym z vdacnosti..cele zle pre oboch...

mandala77
15. feb 2016

@river_flows keď som sa ja posledne rozišla, tak mi veľmi ohľadom rozchodu pomohli videá českého psychológa Jeronýma Klimeše a on hovorí tomu čo zažívaš Ty - že to sú prechodené vzťahy. Ste spolu 8 rokov a nijako sa to nevyvíjalo. Nie som zástanca sa hrnúť hneď do svadby a detí ale on hovorí, že keď je pár dlho spolu a nemajú deti, tak to zvykne takto končiť. Lebo sa to akoby nikam nevyvíja.

markina8
15. feb 2016

@jeennyv nieco na tom bude, ale druha strana je ta, ze on moze chciet urobit z nej chudatko kolko len chce, ale nasilne ju nedonuti, cize ak by ona sama bola cielavedoma a samostatna, nikto by ju nedonutil aby ju zivil...mne to nepripada z jeho prispevkov, ze by chcel od nej nejaku vdaku, tomu sa da chapat ze po 8 rokoch nechape a nahlas sa pyta ako sa to PO TOM VSETKOM (co pre nu urobil) mohlo stat. Myslim ze na piaty den po rozpade 8 rocneho vztahu sa este drzi pomerne dobre. Uvidime s cim pride zajtra

jeennyv
15. feb 2016

@markina8 to je tiez pravda..ja si myslim, ze v tomto pripade je mnoho pohladov a pravd a poculi sme len jednu stranu..aj ja som napisala, ze je to ista vybabranost byvat u jednoho chciet ineho, ale jeho argumenty mi niekedy uz pripaduju velmi majetnicky a cez

yussuf
15. feb 2016

@river_flows mne to príde tiež ako napísala Timea, že čakáš stále, že sa k tebe vráti, ale ona mi z toho opisu vyzerá byť ako keby teraz sama nevie, čo chce. A keď si to uvedomí, tak bude neskoro
Neviem si predstaviť, že by som sa s niekym rozišiel a ostanem s ním bývať, ako dočasne, týždeň, pohoda, ale nech si nájde niečo iné. A ešte, že spolu v izbe 😢

river_flows
autor
15. feb 2016

ok dámy a páni... je tu vyvrcholenie... sme definitívne ko, ale aspoň sme našli spoločnú reč... presvedčil som ju ( aj keď niekde v kútiku duše to sama vedela ), že asi najpodstatnejšie bude hľadať si bývanie, tak už na tom maká... tiež som jej povedal, nech dá pánovi božskému pokoj, kým si nezariadi bývanie, aby sme zvládli aj papierovačky v pohode a kľude - ak je to normálny chlap, tých pár týždňov na ňu počká... keď to zvládnem ja, musí aj ona... a potom, keď nadíde deň D, rozlúčime sa a život pôjde ďalej... myslím, že sme sa konečne za tých 5 dní pochopili, lebo ja som viac-menej vedel, že som ju stratil, akurát na to išla tak prvoplánovo bez nejakej racionálnej prípravy... Po dnešnom rozhovore by najbližšie týždne nemuseli dopadnúť až tak hrozne, ako sa očakávalo.. a apropo - s pánom dokonalým ešte nič okrem pár bozkov nemala... takže síce pre mňa pyrrhovo víťazstvo, ale aspoň ma nebude zožierať predstava, že mi ju niekto práši za chrbtom, kým sa odsťahuje.. ďakujem ešte raz za vaše názory a pohľady... držte sa a množte sa ;)

timea7
16. feb 2016

@river_flows ty tomu fakt veríš? Fakt máš 29?

river_flows
autor
16. feb 2016

@timea7 neverim, ale uz mi je to jedno... a hlavne, vyhodil som ju z izby 😉 pokusim sa co najrychlejsie urobit papierovacky a nase cesty sa definitivne rozidu...

cecil36
16. feb 2016

@river_flows ty co dokola riesis cudzieho chlapa a jej mozny vztah? Rozisli ste sa,povedala ti to na rovinu. Mal si dat ultimatum dokedy sa vysporiadate majetkovo a dovi dopo. Namiesto toho pytvas jej buducnost. A to uz ani nehovorim tie sproste ulimata, ze si ma dat pokoj s nim kym si nevyriesi byvanie. No ak ti vadi, ze si zacina novy vztah tak ju vyhod alebo ak nemozes/nechces tak rychlo vyporiadaj byt. Stacilo na rovinu povedat ok draha moja nechces, hladaj si byvanie alebo ma vyplat. Ale nie ty si si povedal, ze ju ziskas spät. To, ze ona isla na to prvoplanovo a bez racionalnej pripravy (ak je to teda pravda) je jej problem, jej zalezitost a teba do toho prd makovy. Btw nikto ti ju neprasi za chrbtom, nie je tvoj majetok a uz ani tvoja frajerka. Neviem, ja mam pocit, ze ty si ju v tom vztahu dost dusil. Podla tvojich ocakavani sa ma spravat takto a takto, robit veci racionalne atd.

river_flows
autor
16. feb 2016

neviem, nemam manual na rozchody... cely zivot sme prezili spolu... mozno preto to ide tak ztuha... vo vztahu som ju nedusil, daval som jej volnost - asi ide len o to, ze ako chlap mam na to trochu iny pohlad ako ona... Hlavne sa toho stalo prilis vela vo volmi kratkom case - ako som hovoril, 2 dni pred rozchodom vyzeralo byt vsetko fajn - aj ked to uz nebola faza najvacsej zamilovanosti, ale zdala sa byt v pohode... mozno ma najviac hneva to, ze to so mnou vobec neriesila a dusila to v sebe.. proste ze som prisiel o jej doveru... ako som uz povedal, teraz to uz neriesim... snad prebehnu veci hladko a kazdy z nas najde to svoje vysnivane stastie

0silvia0
16. feb 2016

@river_flows na tvoje predstavy čo kto s ňou bude robiť sa môžeš vykašlať. Pred chrbtom, za chrtbom, vedľa chrbta - predstavy nechaj tak, nerieš a nechaj ju ísť aj vo svojej hlave a vo svojich myšlienkach 😉

cecil36
16. feb 2016

oprava pitvas 😀

natalym
16. feb 2016

@cecil36 Ako ženská by som povedala......... 🙂

river_flows
autor
16. feb 2016

@0silvia0 uz sa stalo...