icon

Spoločne bývanie po štyroch mesiacoch vzťahu

27. jún 2022

Ahojte.
Chcela by som sa spýtať, ako u Vas (vo Vasich vztahoch) prebehol začiatok spolocneho byvania. Sme s priatelom spolu cca 4 mesiace. Dnes sme sa zhodli, že to teda skúsime a príde byvat ku mne (k nemu nechcem ist nakolko byva v byte s babkou). Samozrejme u mna uz bol, aj ja unho, prespavačky fungovali a funguju dobre. Ale predsa byvanie je taky troška iny krok a ja neviem ci to zvladnem. Mam 31 (on 38) obaja sme zvyknuti na to svoje, obaja mame zauzivane nejake svoje veci, obaja mame radi svoj osobny priestor. Myslite si, ze po 4 mesiacoch je to skoro?

domiklik
28. jún 2022

Hmm... My sme si po 5 mesiacoch chodenia brali spoločnú hypotéku... Podarilo sa

syslik81
28. jún 2022

tak pre mna to skoro je ... pridete o spolocne randenie,spoznavanie sa ,,, este mate ruzove okuliare -tie opadnu a co potom? podla mna tie prespavacky , tesenie sa jeden na druheho etc ale zaroven mat potom aj klud a chvilu pre seba v byte kazdy zvlast ku vztahu patria .. a vy to hned preskocite ... nieste najmladsi mate kazdy svoj komfort a zrazu bum .. uz sa on musite delit s niekym koho ani nepoznas.. podla mna by som sla najskor na vikendy ..predlzila na predlzene a potom tyzden dva .. a ak by to slo az cca po roku byvanie

katkine_terapie
28. jún 2022

Autorka: Keď by si bola presvedčená, že takto je to správne a takto to chceš, nerozmýšľala by si nad osobným priestorom a neriešila či je to skoro. Je jedno ako to kto mal, ak ty o svojom kroku nie si presvedčená, tak ho nerob.

elenita
28. jún 2022

@katkine_terapie presne tak. U nas vsetko slo samo, citila som, ze tak je to spravne a ma to tak byt. Ak by som mala akekolvek pochybnosti, nesla by som do toho.

janickacrazy
28. jún 2022

My sme začali bývať spolu po 2 mesiacoch. U nás to bolo ale spontánne, proste raz tu muž prespal a už neodišiel. 😂 Je to už 14 rokov a stále sa ľúbime ako kone. Nám to vyšlo, aj keď všetci boli proti, že to je moc skoro a bla bla.

kitycat
28. jún 2022

Ja som dostala navth na spolocnr byvanie po cca 6. mesiacoch... Stahoval sa spolubyvajuci a trebalo vyplnit medzeru.

Pytala som sa, ci to nie je prilis skoro.. Mala som Prenajom a ze je to vazny krok.

Predtym som chodila k nemu na skoro kazdy vikend. Stale mam rada, ked obcas niekam vyrazi na vikend s kamosmi... Mam rada samotu ale aj to, ze sa ku mne vrati a ja k nemu

cacianka
28. jún 2022

Dajte si postupne bývanie, 1- 2 dni, 5, týždeň, 2 tyzdne, a dohodnite sa s nákupmi, varením, prípadné náklady, sonduj či a ako je ochotný prispievať na pokrytie potrieb

terezka1947
28. jún 2022

@mamkalentedkova vidíš,to je veľmi indi-vindi.
Kto sa chce spoznať,spozná sa aj bez spoločného bývania.
Skúša sa oblečenie,nie ľudia.
Čiže keď už do spoločného bývania,tak s človekom,s kt.si viem reálne predstaviť budúcnosť. Nie s človekom,kto.chcem testovať,či je vôbec ten pravý,či ľavý.
A dá sa úplne v pohode zistiť počas chodenia,kto aký je.
Nemusia ľudia chodiť iba do kina,mlčať pri káve,či na diskotéky 😉
Ale,každý je v tomto strojcom svojho šťastia.

7lenka11
28. jún 2022

Robte, ako cítite. Moji svokrovci boli po 4 mesiacoch už zobratí a svokra nosila pod srdcom môjho manžela. Proste po 3 mesiacoch sa vzali a začali žiť naplno, sú spolu už 29 rokov 🙂 Spoločné bývanie je vo vašom veku úplne normálne, nevidím na tom nič zlé, to nie je hypotéka alebo nejaká veľká investícia. Keď vám to nebude klapať, tak sa proste odsťahuje..

papaya308
28. jún 2022

Ja som po 4m bola už vydatá😅 za mňa určite skúste,sú páry čo to spolu ťahajú 10rokov a po mesiaci spoločného bývania sa rozídu, za mňa na hlavu. Nemáte už 20

ninkaam
28. jún 2022

My sme s partnerom chodili 4 mesiace a potom som sa ku ňu nasťahovala. Doteraz sme spolu, čakáme prvé babatko, v septembri mame svadbu. V postate sa u nás tým spoločným bývaním nič nezmenilo, len viac spoločnych povinnosti, ale zvladame vsetko spoločne. 🙂

autor
28. jún 2022

My nejdeme spolu investovat do ziadneho bytu, ani nabytku ani nic (ja mam plne zariadeny zrekonsteuovany byt) a pritel byva v tom istom meste, dokonca peši odomna je to 15 minut, takze nestraca ziadnych kamosov a ani kontakt so svojim bytom (nestahuje sa na opacny koniec krajiny). Navrhol to on mne, resp. doslova to zhodnotil, ze potrebujeme spolu byvat aby sme spoznali, nakolko on planuje so mnou buducnost (dom, dieta atd) a uz nemame 20 rokov ze mozeme randit roky a potom sa rozist.

mamkalentedkova
28. jún 2022

@terezka1947 áno..nikto tak tvoj názor neberie ..ja som stále presvedčená že počas randenia všetky zlozvyky neodhalis..a je iné ,keď si. Nejde na návšteve ..tam sa človek ešte ako tak drží..nebude so v trenkách skriabat gule napríklad ..ako keď si "doma" uvoľnený pri telke ...na návšteve sa nevyvalim na gauč a nebudem túlať do mobilu trebárs ,keď viem ,že ten čas s partnerom,s ktorým som chvíľu je mi vzácny ,ale keď sa každý deň vraciam domov a ten človek tam je ..tak sa chválim a tuknem si ...je to proste úplne iné

mamkalentedkova
28. jún 2022

@terezka1947 keď a niekým randim..neriešim či kúpi pečivo on alebo ja ..lebo nakupujem sebe domov ..keď žijeme dvaja ,asi sa to inak delí trošku tiež ..keď a niekým randim,neviem či chce každú nedeľu o 12:00 rezeň ,alebompol.dna doma v pohode prespí na gauči

kvetinka75
28. jún 2022

my sme začali bývať po 2,5 roku spolu. nemali sme vtedy kde ale ak by bola možnosť, určite by sme boli spolu už po pár týždňoch. My sme boli mladší - 21 a 24 r. Takže sme sa ,,nemuseli,, prispôsobovať. Bývali sme u rodičov, tak to bolo asi jednoduchšie. Mali sme 1 iozbový kde sme bývali neskôr aj s 1 dieťaťom. Neskôr sme sa presťahovali do väčšieho. Myslím, že 2 izbový je dosť pre 2 ľudí. Len teraz niektorí potrebujú priestor - ja neviem vlastne na čo. veď spálňu budete mať zvlášť a obývačku, príp. pracovný kút tiež. Neviem prečo by to malo byť málo. Čím skôr sa k sebe nasťahujete, tým skôr zistíte, či to bude fungovať. Načo zbytočne strácať čas randením a spoznávaním sa iba príležitostne. Takto o sebe zistíte oveľa viac a kď to nebude fungovať, nestratíte roky.

martina1503
28. jún 2022

My s manzelom sme sa spoznali a asi po 1-2mesiacov sme sa spolu nastahovali do spolocnèho bytu.Po 3mesiacoch spoznania som zostala tehotná a sme spolu skoro 12rokov a z toho uz 10r. stastneho manzelstva a 2krásne deti.Ja si myslím ze na takèto veci nie je nikdy priskoro.Prajem vela stastia a majte a radi.

kvetinka75
28. jún 2022

autorka - choď do toho a časom uvidíte. Dohodnite sa na financiách a časom zistíte či to funguje alebo nie. Plánujete rodinu - dieťa, načo zbytočne strácať čas randením. Keby ste mali 25 nepoviem ale máte aj vek na to. Zistíš rýchlejšie či sa k sebe hodíte a môžete sa zase posunúť ďalej a ptoom už riešiť aj niečo spoločné

autor
28. jún 2022

To je dalsia vec co ma mata a to financie. Obaja zarabame dost dobre, nie sme milionari, ale ja mam len hypoteku on nic, ani hypo ani leasing ani nic. Ale čo teraz, mam mu povedat tak zlatko, teraz mi das 20 euro lebo nakup stal 40?
Ja viem ze sa vam to zda byt mozno hlupe, ale prisaham, nikdy som ja nic take neriesila.
Aj teraz ked sme spolu tak napriklad ja navarim, ale on ma vozil do prace (mam sice vlastne auto, ale mali sme to po ceste tak ma braval on), alebo on platil vylety a ja nakupy a tak….

kruela02
28. jún 2022

Mám kamaráta ktorého si ženská k sebe nasťahovala po 3 dňoch 😀 ona má aj 3 deti a je o 5 rokov staršia ...klape.im.tp sú spolu 5mes takze nevyskusas nevieš ☺️

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
28. jún 2022

@mamkalentedkova môže byť, nemusí.
Potrebuješ vidieť ako sa správa on doma,on k ľuďom okolo,poznať jeho názory na život,svet,nie iba či má ponožky pod stoličkou,či ich dáva do koša.
Niekomu spoločné bývanie pomôže,niekto tých spoločných bývaní vystrieda kopu,niekto sa do toho spoločného bývania tak zamotá,že už späť cesty niet,resp.tazko,tak sa vzdá a nejako vydrží,atď,atď.
Ja som s manželom bývalá až po svadbe a paradoxne má neprekvapil ničím,akurát možno tým,že už vyše 10r.som napr.nerobila raňajky 😊
Čiže neznamená,že keď s niekým dopredu človek nevyskúšať,nevie,do čoho ide.
A nikde nie je napísané,že keď vyskúša,automaticky to dobre dopadne.
Čiže indi-vindi.

autor
28. jún 2022

@zahrajzlato babka ma 90 rokov a byva unho nie on u babky.

janickacrazy
28. jún 2022

a kto sa o nu bude potom starať?

autor
28. jún 2022

@janickacrazy babka je este sebestacna uplne, dokonca ona vari, ked sme tam, perie, upratuje, je mega čula, sice si nepamata co bolo vcera ale povie ti co varila vnucikovi pred 25rokmi 6. aprila 😂
A čo sa tyka starostlivosti o ňu, samozrejme nadalej jej bude chodit priatel nakupovat, nadalej jej bude chystat lieky, atd. Ako som pisala, byva 15 minut pesi (autom 5 minut) od mojho bytu. Takze babku urcite nenechame samu (ano aj ja ju mam rada) a ak bude s babkou “zle” som pripravena sa prestahovat tam, ale na začiatku by som bola radsej ak by sme to skusili len ja a on, aj kvoli tomu sme sa “rozhodli” pre moj byt a nie jeho byt.

janickacrazy
28. jún 2022

tak to je super, že sa tak drží ešte v tom veku

avanka
28. jún 2022

Mala som 24,priateľ 26, po týždni mi povedal,že teba si aj tak raz vezmem...bývame spolu od prvého dňa a už 15 rokov je mojím manželom .bývali sme spolu 2 roky, zasnúbili sme sa po 6 mesiacoch..máme 2 deti a sme šťastní

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sabina_71
28. jún 2022

Neboj sa 🙂 raz by to prišlo 🙂 možno to nebude úplne easy, sle myslím si, že treba komunikovať keď sa niečo nebude páčiť. Ale keď sa lubite bude to o niečo ľahšie 🙂 my sme začali žiť po 8 mesiacoch. Ale tiež sme si museli čo to vysvetliť 🙂 zvládnete to 🙂

mandzula
28. jún 2022

Ja si myslim, ze v takom veku je to v pohode, nemate velmi na co cakat. Podla mna je dvojizbak pre dvoch v pohode, a ak vam to bude klapat, mozte si spolu casom zabezpecit vacsie byvanie. Ja som sa so sucasnym muzom davala dokopy, ked sme mali obaja 32 rokov a byvat sme spolu zacali po tom, ako sme dali tyzden v karavane cestou do Svedska, 24/7 na tych par m2 preverilo nasu kompatibilitu dokonale.🙂

katkine_terapie
28. jún 2022

Autorka: Tak tohoto by som sa celkom bala: "sice si nepamata co bolo vcera ale povie ti co varila vnucikovi pred 25rokmi 6. aprila" Je to horsia moznost akokeby to bolo naopak.