Spoločné bývanie so svokrou
Ahojte,s priateľom mame 2rocnu a 2 mesačnú dcerku. Bývame v 2 izbovom byte,starostlivost o ne da dost zabrať keďže som s nimi väčšinou cele dni sama. Pristelova mama ma určite zdravotne problémy,ale zatiaľ ešte celkom dobre aj pobeha navari si a podobne,začína však napr.stracat kľúče a pod. Priatel mi neustale prizvukuje ze čoskoro sa stane ze bude s nami byvat.Neviem si to však predstaviť keďže byt je podla mna tak akurát pre 4roch mame tu spálňu obyvacku kuchyňu chodbu a kúpeľňu. Priatel sa vyjadril ze o niekoľko rokov sa o ňu bude treba postarať,avšak on ze nebude pri nej na opatrovateľskej.Ja si neviem predstaviť ze by mi ju sem namaľoval uz teraz keďže starostlivost o deti da zabrať a ešte keby som tu mala ju za krkom amen,keďže je dost vyrivačná všetko jej vadi a komentuje hlavne výchovu staršej dcérky.
@lucka_1998 no podľa toho čo tu píšeš, že aj keby s vami bývala rok tak ty k tomu nemas čo povedat by som sa veru do tej svadby veľmi nehrnula.. myslíš, že potom bude iný? Nebude… nebudes môcť povedat si svoje ani teraz, ani potom…
Hrozne, že sa takto k tebe správa, veď si matka jeho dvoch deti.. takto by som určite nechcela žiť.. mám pocit že si pre neho nič.. akoby len slúžka.. a nie rovnocenná partnerka
Bývali sme s našimi 3 roky po svadbe a už nikdy viac… veľmi to narusalo naše súkromie aj vzťah s manželom… dupľom keď sa narodila dcérka… ak je tvoja svokra taka ako hovoríš, tak ver mi, že bude horšie ako teraz…
@lucka_1998 ako tak čítam,.tak buď to skončí tak, že budete všetci v byte so svokrou, alebo ty odídeš s deťmi a on bude s matkou. A čo sa stane? Nakoniec ju dá do ústavu alebo bude u sestry, lebo sa o ňu nepostara. Nacrtni mu scenár, že ty odídeš s deťmi preč. Čo spraví? Veď predsa musí chodiť do práce. Pekne je využiť jednu osobu keď je doma, ale keby ty neexistujes s deťmi ako si poradí? Neviem teda čoho si schopná, ale keď nemáš kde ísť, tak len prijať jeho matku a tlačiť sa v byte a očividne ju trpieť( dedukukem z toho ako ju opisuješ).
@lucka_1998 ten chlap nemá všetkých 5 pokope...traja by ste spali na jednom gauči? 5ti v 2izbáku? A 4ria žili v jednoizbáku? To čo mal za rodinu? Tak sa nedá slušne žiť. Škoda, že si si s ním taká strašne mladá narobila hneď deti. Lepšie by bolo najprv si niečo odpracovať, našetriť na poriadne bývanie a až potom mať deti, keď sú na ne podmienky. A s tou svadbou mu šibe? Je pre neho dôležitejšia nejaká blbá oslava pre 50 ľudí ako zabezpečenie istôt pre vlastnú rodinu keby sa niekomu z vás niečo stalo? Nie je on náhodou trochu sprostučký? Keď on tebe vykričí tie jeho blbé nápady a názory, ty ako reaguješ? Nedaj sa a argumentuj. Potom ak to nevyjde, odsťahovanie sa k mame s deťmi bude tvoja posledná možnosť.
Aha, takze on sa nechce zenit, on chce o vsetkom rozhodovat, byt je jeho aj bude jeho, aj keby ste sa zobrali. Ty sa mas obetovat a trcat bez penazi doma, nic nenasetris, ale postaras sa mu o deti a mamu a nebudes mat nikdy nic, lebo z opatrovatelskeho si vyskakovat nebudes. On bude mat splatenu hypoteku, postarane o mamu a bude pan dolezity. Dobre to ma vymyslene.
A tie rehabilitacie sa nedaju inak vymysliet, aby si nemusela od 2 mesacnej odist? Neviem si predstavit odist od takeho maleho. On to berie tak, ze oni pomozu tyzden s kojencom a ty pomozes 20 rokov so svokrou.
@lucka_1998 noo keď musí chodiť do roboty aby mal na hypotéku tak potom nech chodí ešte do jednej roboty aby mal na opatrovateľku,keď sa starať chce ako vzorný syn ale on osobne nie.. a co sa týka bytu my sme 3ja v 3 izba ku a mame problém lebo spálňa detská obývačka a chyba nám bordel miestnosť.vies to je ta miestnosť do ktorej dáš sušiť prádlo, zehlis tam, máš tam veci na cvičenie ako fit loptu a bežiaci pas,korčule atd a máš tam písací stôl a skrine s mimosezonnymi vecami. Tak či tak povedz mu ze ty chceš ísť určite do prace a zarábať na svoj byt do ktorého pôjdeš keď sa budete hádať pre svokru a budeš chcieť odijst..
@0silvia0 no neda keďže mam 2rocnu ktorá ma problémy s chodeniim chceli sme zobrat aj mladšiu ale nedá sa kvoli tomu ze je covid
@0silvia0 a zase to prekladat na neskor to bys me sa tam dostali az v lete a to je uz neskoro bohužiaľ lebo dcérke sa začínajú skracovať slachy
@jajanka31 no on chodí do jednej a ešte aj do druhej vypomahat lebo mu to všetko ledva aj tak vychádza samozrejme ze som mu to povedala
@lily246 samozrejme ze argumentuje myslím si ze som dost inteligentná kazdy co ma pozna vie ze som ale on by aj z najmudrejsieho spravil debila s jeho názormi kazdy hovori ze je tvrdohlavy aj jeho mama mi sama povedala ze je kruty
@nurielka netusim co by spravil v tomto prípade
@veronika3110 viem ze sa nezmení, ano aj ja mam niekedy ten pocit
predovšetkým gratulujem k skvelému výberu partnera. Byt je jeho a ty tam nemáš žiadne slovo, na deti viac-menej kašle, zabezpečiť väčšie bývanie nedokáže (alebo nechce, keďže v jeho detstve bývali ako Ťapákovci), za ženu si ťa nezoberie, ale počíta s tebou ako opatrovateľkou svojej matky, ktorá je pre teba cudzia žena. Skvelé. Uprac si najprv jeho, to je tvoj najväčší problém, keby nebol, aký je, nenapadol by mu taký nezmysel ako nasťahovať si matku do 2-i bytu, ktorý je nedostačujúci už pre jeho terajšiu rodinu. Ak sa s ním nedá pohnúť (čo podľa toho, čo čítam, je vysoko pravdepodobné), zváž si veľmi starostlivo, či teba a deti pri takomto človeku čaká pekná budúcnosť
@lucka_1998 otvorene jej povedz, že si neželáš, aby ti hovorila, ako sa majú stravovať tvoje deti. Ak chce u vás byť, nech rešpektuje všetko- bývanie, kuchyňu, výchovu. Doma, u seba, v jej byte nech si robí a komentuje čo chce. To, že jej vadí, že je tvoja dcéra je chudá, je jej probém ( mama priatela) , a nie tvoj. (možno preto ju nechce dcéra mať v byte )
@lucka_1998 je kruty, neempaticky, manipulativny, pozera len na seba, huci po tebe... vzdy bol taky, alebo az po detoch?
@lucka_1998 on chodí po zoznamkach a ty si na utvrdenie vzťahu s ním urobíš druhé dieťa 🤦🤦 toto mi mozog už fakt neberie ...
@mell27 prestal to robit takže som mu potom odpustila ale uz mu neverim na 100 percent ani nikdy nebudem
@lucka_1998 tak gratulujem k výberu partnera, ktorému nikdy veriť nebudeš a to, že nechodí na zoznamky nemôžeš s istotou vedieť, lebo takéto typy mužov sa nikdy nezmenia. Má ťa v hrsti,môže si dovoliť, čo len bude chcieť a tebe keď sa nepáči, môžeš si zbaliť igelitky a vysťahovať sa. Prosím, neber to v zlom, ale taká je realita. ...
@lucka_1998 ale v tejto diskusii o pokeci pises, ze s partnerom vsetko ok, obcas sa nezhodnete ale mate sa radi. Tak ako je to vlastne s tym vasim vztahom?
@0silvia0 no to bolo tuším pred 2 rokmi alebo kedy ako sme sami začali byvat a dieta prislo tak začali nezhody
@mell27 viem viem ze môžem od neho hocičo cakat preto ma toto všetko trapi lebo s jom nepohnem ani v tej svadbe ani s ničím uz som aj premýšľala veľakrát ze z malými pôjdeme prec
@lucka_1998 Nad svadbou s takým kreténom ani neuvažuj, ... Myslím, že už si si dosť problémov s ním urobila...
Inak zaujímavé, že postupne pri čítaní príspevkov sa to nakoniec celé otočí a zistíme že vaznejsi problém je nakoniec úplne inde
Ja som sa o svokru starala, ale byvame v jej dome, mame samostatnu domacnost, takze nebol nikto u nikoho nasackovany v obyvacke, kupelni atd. Takze mi prislo prirodzene sa starat o nu, kedze sme tu a necakala som, ze sa bude starat jej dcera (samozrejme,ze pomahala aj ona, isty cas bola aj u nej, ale to kvoli svokrovi, nieze by sa tu nemal kto o nu starat), ale teda ja som sa starala ked som prisla z prace stylom ze som navarila,upratala, nakupila, porozpravali sme sa atd. Ale aby sa PRIATELOVA mama nasackovala do 2 izboveho bytu a ja by som sa mala o nu starat a este sa uskromnovat kvoli tomu...no to urcite...to by sa ten priatel musel inak chovat ku mne, a nie ze kricat, aby som bola ochotna toto robit...a aj to len v pripade, ze by bol jedinacik a nie, ked ma sestru s velkym bytom...
@lucka_1998 prečítala som to až sem, do konca a mám dosť
Môžeš sa snažiť koľko chceš, dúfať , myslieť si že niečo sa zmení, zlepší .
Nezmení, nezlepší! Ver mi, som stará korytnačka a už som v živote zažila, videla, počula dosť veľa.
Rovno ti radím, čím skôr sa dohodni s rodičmi, popros ich o pomoc, vysvetli im, a čím skôr sa tam aj s deťmi odsťahuj.
Tvoj partner je jeden primitívny chuj ! Ešte niečo ?
Takže - vykecavanie a písanie s cudzími ženami ✓
- matka jeho detí nie je jeho manželka ✓
- matka jeho detí nie je rovnocenný partner✓
- deti si natr.tka ale normálne zarobiť na ne nevie ✓
- strechu nad hlavou vyriešil naho.vno ✓
- o deti sa nevie ani trochu postarať, o domácnosť detto ✓
-komunikacia a riešenie situácii je otrasná, direktivna, nekompromisná ✓
- matka je jeho grál, ale staraj sa ty, počúvaj jej drísty ty, trp ty, aj makaj okolo nej ty (vrátane pokadenej riti)✓
- o domácnosť sa staraj ty, drhni byt v ktorom ti nepatrí ani kľučka a ani nikdy patriť nebude ( možno tak váza)✓
- dokonca nemáš ani plnohodnotné spanie/pohodlie pre tvoj zdravotný stav a normálnu potrebu človeka ktorý má na pleciach to čo ty✓
Ešte som veľa odsekov zabudla, ale baby ti ich už napísali.
-kym ty ideš rehabilitácie so staršou, oni nemajú čo stratiť miminko, ale sa oň plnohodnotne postarať, a ako keď sú obaja mantaví ?! Nemôže pomôcť tvoja mama ?
V rozpoložení aké mám teraz po prečítaní, mi odvalilo dekel, že ani si neviem spomenúť na slušné a výstižné vyjadrenia .
Tu je mrte iných problémov, a veľmi závažných , nie či príde svokra bývať k vám.
Opakujem - čím skôr odíď
@lucka_1998 uplne otrasne ako to citam dalej a dalej.. S tymto muzom nikdy stastna nebudes.
On vidi len seba a rozsirenie svojho genomu.
Po kupeloch by som sa pakovala k rodicom a radsej im z vdaky utierala zadky...
Skoda, ze clivek nevidi buducnost, ale tie zoznamky a sttrata dietatka.. Ani zasnuby ani nic, a to si sa javila ako velmi mudra a rozhladena podla prejavu, no ale z lasky kolke spravime chyby.. Tak dalsie uz nerob..
Krasne ti to zhrnula @cacianka, az na to, ze tam ani vaza nebude.. Tento chujko si myslim, v zivote nekupil kvety.. Tak na co vaza.. 😢
@cacianka
@kitycat u nich doma to nie je tiez ruzove, vid starsiu diskusiu o jej matke...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-starost-o-moju-mamu/

@syslik81 on uz predpoveda buducnost a byt je jeho do svadby sa nehrnie takže asi pretoto aby som nemala žiadne pravo ked si ju sem nasackuje