Spoločné bývanie so svokrou
Ahojte,s priateľom mame 2rocnu a 2 mesačnú dcerku. Bývame v 2 izbovom byte,starostlivost o ne da dost zabrať keďže som s nimi väčšinou cele dni sama. Pristelova mama ma určite zdravotne problémy,ale zatiaľ ešte celkom dobre aj pobeha navari si a podobne,začína však napr.stracat kľúče a pod. Priatel mi neustale prizvukuje ze čoskoro sa stane ze bude s nami byvat.Neviem si to však predstaviť keďže byt je podla mna tak akurát pre 4roch mame tu spálňu obyvacku kuchyňu chodbu a kúpeľňu. Priatel sa vyjadril ze o niekoľko rokov sa o ňu bude treba postarať,avšak on ze nebude pri nej na opatrovateľskej.Ja si neviem predstaviť ze by mi ju sem namaľoval uz teraz keďže starostlivost o deti da zabrať a ešte keby som tu mala ju za krkom amen,keďže je dost vyrivačná všetko jej vadi a komentuje hlavne výchovu staršej dcérky.
@0silvia0 radsej upratovat sporivej mame a otcovi, ako frajerovi a jeho mame. Je to tam take z blata do kaluze... Este vyzivne k tomu dostane a mozno si aj nieco pre seba na zlepsenie nalady dopraje.
Pokial sa ten jej neuvedomi, tak by som s nim uz Vianoce netravila, mama mu uvari..
@lucka_1998
Ja bývam s manželom a malým synom v dvojizbovom byte. Máme ešte veľkého psa (cca 45 kg). A je nám tu tesno. Neviem si predstaviť mať ďalšie dieťa a k tomu ešte svokru v byte.
Nezávidím ti túto situáciu. Tvojho priateľa očividne nezaujíma tvoj názor a správa sa k tebe ako k človeku, ktorý ani nemá právo niečo k tomu povedať. Neberie ťa ako rovnocennú partnerku. To by som netolerovala.
Môj muž mi nikdy, ani jediný raz nepripomenul, že byt je jeho, hoci je. Kúpil ho ešte predtým, než sme spolu začali chodiť. A napriek tomu o všetkom okolo bytu rozhodujeme spoločne.
Na tvojom mieste by som priateľovi povedala, že ak nasťahuje svokru k vám, ty pôjdeš k rodičom. Ako si to vôbec predstavuje - že nebudeš chodiť do práce? A ešte vraj do toho nemáš čo hovoriť 🤦. Ak by odmietal tvoj názor a nasťahoval si mamu do bytu, skutočne by som k rodičom odišla.
A jeho dôvod, prečo nechce svadbu, je naozaj malicherný. Keby sa chcel oženiť, tak na počte hostí mu záležať nebude. Ale v stave, v akom sa nachádza váš vzťah, by mi ani nenapadlo sa za neho vydať.
@lucka_1998 o par rokov, ako on povedal, ak nebudete mat 3.dieta, deti budu v skolke, skole a ty v praci. Na to nemyslel? Ci si to predstavuje tak, ze ostanes dalej doma.zavreta, bez prace a budes sa starat o svokru?
Byt je jeho, mamicku chce nastahovat, zijete v dvojizbaku, ty si len jeho priatelka a mate dve deti. Gratulujem :D Na tvojom mieste asi idem do dalsieho dietata. To mozno vyriesi vase nezhody, ako malo vyriesit to druhe. Ci.....?
@lucka_1998 no istotne by som sa nestarala o tvoju "svokru" . Ak je to jeho byť,nech si ju tam vezme,ale ja by som odtiaľ odišla, k rodičom, dom podnajmu. Ale ty sa nestaraj, nie ste mi manželia,dochovas ju a rozíde sa s tebou a ty skončíš s holym zadkom, ani pracovné skúsenosti,ani nič našetrené,nič. Nech sa stará sestra a on. Ty do roboty,on nech si žije z opatrovatelkseho. Ak nie,nech jej zabezpečia domov dôchodcov. Ale nech si ho platí zo svojho ,keďže nie ste manželia (a on ani asi nechce byť,keď vymýšľa so svadbou,na ktorú nemáte,keby chcel svadbu, bolo by mu jedno). Ty si zarábajú svoje a šetrí si peniažky,on si šetrí a spláca hypotéku na svoj byt, ty nič.
@lucka_1998 po prečítaní komentárov utekaj rýchlo od neho,bude platiť aspoň výživné a ty nebudeš s takým debilom. Je to to treba ? ( Inak už po prvom dieťati si ho mala.poslat do prdele, keď si mu neverila na 100%)
Ty necháš 2 mes.dieťa na starosť 70 r babke a ďalšej žene? Ono nemá otca.ktory by zobral ocr a postaral sa o vlastné dieťa?
jedno krásne ráno príde deň, kedy sa zbalíš a pôjdeš bývať naspäť k rodičom s 2 deťmi a tvoj problém "opatrovanie svokry" už bude fuč. Stačí vyčkať na ten deň....a máš po probléme
Nečítam odpovede...ak má svokra diagnózu, nasťahovaním k vám si zničíte život a manželstvo (viem že ešte nie ste manželia, tak u vás partnerstvo. A je jedno či to bude v 2izbaku alebo v 8izbovej vile. Starostlivosť o takeho človeka tá zničí akokoľvek ste si blízky. Moja mama opatrovala babku rok - každý deň po robote u babky do večera, všetky víkendy babka u našich. Sekla som s tým vlani, takmer pol roka nám trvalo vybaviť všetky papiere a nájsť domov kde bolo voľné a mamina a babka súhlasili s umiestnením. Babka je v domove od marca, mamina ju navštevuje každý týždeň, a odvtedy sa dáva dokopy u psychologicky. Babka sa samozrejme pýta domov ale kvôli demencii, parkinsonovi a už aj alzheimerovi ona už sama existovať nemôže a v dome mojich rodičov dokáže zablúdiť aj keď ho pozná 40 rokov. Držím palce, tvojmu mužovi sa musia otvoriť oči a myslieť aj na svoju a rodinnú pohodu. To spolubyvanie nie je len o izbe a jedle.
@janinah dala som mu na vyber bud pojde so starsou on alebo ja výhovorka jeho by v robote prepustili keby si zoberie volno takže jeho sestra sa mi ponúkla ze postrazi mladšiu inak som mladšiu chcela zobrat s nami len bohužiaľ saneda a so starsou tam ist musim
Celé zle... Už tetaz sa tlacite ako haringy, keď budu deti väčšie, tak už vôbec nijake súkromie nebude, a do toho chce ten hrdina nasackovat ti ženu, ktora ti ani nie je oficiálne svokra?Ale on sa starat nebude, však načo? A ako si to predstavuje, že ty sa staneš jej oficiálna opatrovateľka? Alebo co? Kto sa bude o ňu teda starať?
Veď keď pôjdu deti do škôlky, školy, tak ty normálne sa vrátiš do prace a s ňou bude doma kto? Alebo bude sama?
A kde akože ju chce on uložiť? Zavesiť na luster, alebo dat na chladnicku?
On so to predstavuje ako Hurvinek valku, nedokáže zariadiť ani väčšie bývanie pre vás, a ešte tam chce doterigat svoju matku?🙈🙈🙈
@lucka_1998 Ja sa ťa len spýtam,čo na túto situáciu hovoria tvoji rodičia.Keby si bola moja dcéra,už by si bola dávno doma .Nepochopím,ako môžeš mať dve deti s takýmto chlapom,bez svadby bez žiadnej istoty do budúcna.
@lucka_1998 ako tak citam ty mas daleko vacsi problem ako svokru kt starostlivost je este v nedohladne..mas 2 deti manzela na p..u a nemas ani byvanie .. ak sa pohadate si na ulici .. to si si mala davno posetrit ... zial uz je neskoro .. na hypo nemate aby ste predali a kupili vacsie -vas oboch a po pravde on ani moc s tebou ako rovnocennou partnerkou nepocita ..bud bude ako on chce alebo mas smolu ... zacala by som byt tebou mysliet na zadne vratka a odkladat tajne co to da aby si neostala s holym zadkom
@syslik81 odlozene mam to neboj nie som hlúpa aj male maju sporenie a maju tam uz dost vela penazi nasetrenych byt ma na hypotéku kupeny
@lucka_1998 to je milé, že priateľ automaticky predpokladá, že TY budeš opatrovateľkou jeho matky. To z akého titulu? Lebo si s tebou spravil dve deti? Povedz jednoducho nie 🤷. Ja by som povedala, nie, nemám na to povahu a CHCEM ísť do práce (ver mi, je to 100x lepšia možnosť než toto). Dáme financie dokopy, ja pôjdem do roboty, zariadime spoločný účet a z neho budeme platiť opatrovateľku. Ak má "svokra" diagnózu, dá sa aj vybaviť nejaká opatrovateľka cez Obecný úrad, aspoň 1-2x do týždňa. Ak priateľ sa chce postarať o matku, nech si zisťuje. Aj s opatrovateľkou to bude dosť boj, neboj sa... A mamku prisťahujte bližšie, ale nie k vám domov.
Realita je taka, ze ty tahas za kratsi koniec. Priatel ma vlastny byt, vlastnu pracu, jediny kto sa zbali budes ty s detmi... a ver tomu, ze sa ta zbavi pomerne rychlo, kedze nie si jeho zena.
Z toho co pises, on si evidentne vedie vlastny zivot a uz teraz rata s tym, ze dochova u seba mamu a vlastne s tebou nepocita, preto aj ta "svadba s 50timi ludmi", aby sa nemusel viazat. V podstate je na koni.
Velka skoda, ze si sa nechranila a isla si do rodicovstva s nim.
@lucka_1998 ak byvate styria v 2izbovom byte, tak to je v dnesnej dobe velmi hranicne a verim, ze len docasne riesenie. Aby ste tam vzali svokru je absolutne absurdne a je nerealne, aby ste v tak malom byte v takom zlozeni zili aspon ako tak normalne. Ak ti partner argumentuje, ze on vyrastal v 1izbovom(divim sa, ze sa za to nehanbi)tak mu povedz, ze nasi predkovia zili a spali v malych chalupkach 10ti, ale to neznamena, ze tak sa zije aj dnes. Ak by trval na pristahovani sa svojej mami(k tomu, ze sa o nu odmieta starat a aka je to od neho arogancia sa nebudem vyjadrovat), tak na tvojim mieste, ak sa to co k len trosku da, by som sa odstahovala. Drzim palce
Srandista.
Ty máš opatrovať jeho matku, aj piplat dvoje deti.
Opatrovateľka za pár šupov
@nicegirl369 ano docasne v budúcnosti by sme chceli ísť k našim maju 2poschodovi dom oni žijú hore a babka sama dole no ved tak to aj plánujem ako hovoris
@lucka_1998 tak ked ti zomrie babka a nasačkujete sa na jej miesto,/nevadí,ak to bude o 20+ rokov?/tak nech si on ten svoj byt nezabudne dať do prenájmu a peniažky nech mu pekne idú na účet,na jeho výlučný účet,,ked už u vašich budete bývať zadarmo alebo spoly zadarmo predpokladám....
Je mi smutno z takychto kvazi rodin-nerodin. Dufam, ze moje dieta bude mat viac rozumu. Avsak co som chcela- poukazat na vek. Partner 28,jeho mama 70. Toto patri do rubriky je "uzasne" mat dieta po 40. Chalan mlady a uz musi riesit nevladnu mamu.
@bettie veria ze tych muzov zmenia a hlavne nikdy nemali dobre rodine prostredie, nevedia, ako maju fungovat vztahy, co je to vzajomna ucta, laska
@lily246 človek mu povie vlastný myslím ze dost rozumný názor a otoci to proti tebe hneď ako aj s tym bývaním hovorím keby sme boli u našich v budúcnosti tam by mohla mat aj vlastnú izbu to by mala fajn ale tuto kde preboha na gauč by ju isto nedal isto by isla do spálne malé by boli v svojej izbe a ja s nim na gauči nikdy v zivote
@lucka_1998 pises že nie si hlúpa, máš dosť rozumu ale prepáč ja ten rozum nikde nevidím. Ako mozes mať dve deti s takým idiotom? Nestará sa o deti, ani len nie je ochotný sa starať, na všetko ma výhovorky…. Proste cele zle. Tuším že o pár rokov tu bude diskusia ako sa tlačíte aj so svokrou v dvojizbaku. Veľa stastia
@lucka_1998 to chces spravit svojim rodicom? Nasackovat tam seba a deti, to je OK.
Ale nasackovat tam aj JEHO MAMU a tohoto debila? To ti s prepacenim vy*rtkal mozog?
Bal si igelitky.. Toto je len horsie a horsie.. Však ta ma za nulu a vy sa mu budete cela rodina starat o mamu!
@lucka_1998 Urob si s ním tretie dieťa. Babka sa potom už nezmestí. Je to citlivý a vnivmavy partner...

@lucka_1998
Normalne mi zdvihlo tlak. Tu nejde v skutocnosti o svokru. Pokial mas aspom trochu moznost, vyser sa na takeho k…a a odid k rodicicim. Budes mat na starost “len” dve svoje deti a nie kretena, ktory ta bere ako sluzku! Radsej velmi skromne zo zaciatku zit ako s psychosom.
K tej jeho mame. Nie vsetci sme cez kopirak a nie kazdy zvladne vsetko. Opatrovala som babky s demenciou, jedna bola super zo zaciatku. Potom prisli operacie a vyvody, ktore si vytrhavala a hadzala z balkona. Zila do 90 ky asi. Nebolo realne opatrovat ju doma a to mala opatrovatelky cudzie. Rodina ju musela dat do domáova, a dokonca aj odtial sa babi vybrala na vylet do mesta.
Potom som mala babku na voziku a taku rypavu, ze som odisla. Tie debilne vlastnosti sa stupnuju v starobe. A dementny clovek je horsi ako dieta- ono casom vie co smie a nie. Ten dementny clovek robi casom veci az des. Starostlivost o neho je na slucku uz za idealnych podmienok. A v podmienkach ake mas mat ty??
To sa neda. Nas ridicia davali do jasio skolky, lebo to inak neslo, ked robili. My ale mame robit, starat sa a uzivat si z laskou mladu rodinu a starat sa este o cloveka s diagnozami. Cim skor si uvedomime, ze den ma len 24 hodin a mi len urcite moznosti, tym lepsie sa nam bude zit.
Ja viem s s presnostou svajciarskych hodiniek, ze by ma to fyzicky i psychicky polozilo. Takze som pre seba urobila urcite rozhodnutia.
Ako v inej diskusii uz jedna zena nspisala:
Rodicia by si mali uvedomit, ze neporodili deti na to, aby si z nich urobili potom opatrovatelov.
Hlad len na seba a svoje deti, neodpustaj, nemysli ze bude lepsie- lebo nebude. Drzim palce na odraz k novemu lepsiemu zivotu.