icon

Spolužitie len ako rodičia

slovenka290519
23. mar 2016

Máte niekto skúsenosť ako zvládnuť manželské spolužitie len ako rodičia? Bez akéhokoľvek iného vzťahu? Predpokladám, že je to jednoduchšie, keď city vyprchajú na oboch stranách a ostáva aspoň kamarátstvo a vzťah rodičovský. Ako však takto fungovať, keď jeden s tým nemá problém a druhý hej? Ide o problém so sexom, jeden z partnerov je pravdepodobne asexuál alebo proste niečo také, nie je to niečo, čo by bolo zatajené pred manželstvom, skôr išlo o neskúsenosť, nevedomosť a postupne tomu druhému začalo vadiť, že iba on je stále aktívny. S frekvenciou nebol problém, sex by mohol byť aj teraz ale už o to nie je záujem, lebo je tam z jednej strany strach, že je to predstierané a z druhej strach, že tomu druhému vadí, že to predstiera. Proste obaja sa majú radi, len táto oblasť po 15 rokoch vyšla ako problém. Snažia sa nerozísť kvôli deťom. Avšak jednému to nerobí problém fungovať ako rodič, prípadne toho druhého objať, pobozkať ale druhý si pri tom vždy robí nádej, že veci budú zas dobré a budú zas fungovať aj ako partneri, nielen ako rodičia. Je to patová situácia, pričom jeden vyzerá byť úplne v pohode, veď nejde o život a druhému sa rúca svet a nevie si predstaviť, že budú už len rodičia.

zexi
24. mar 2016

@vejula a inak vieš čo, ja som mužovi nie naznačovala ale priamo že už priamejšie to ani nešlo hovorila o tom že to problem je a veľký! a vieš čo mi povedal o pár rokov neskôr? že on si nejak nemyslel že to naozaj je problém, veď som bola kvazi šťastná, spokojná, prejavovala som mu lásku... proste ma nebral až tak vážne, nedával tomu takú váhu.. a ja som sa mohla aj rozkrájať, čiže ktovie aké boli tie naznačovania, preto opakujem ťažko súdiť, hodnotiť, ked nepoznáme druhú stranu, ako to vnímala ona.
vieš, človek raz povie, ale potom na pár mesiacov je všetko akože OK, ved snad mu to nebudem denno denne obuchavat o hlavu, snad rozumie hovorenemu slovu? a takisto sa nebudem utapat v ziali, radsej to hodim za hlavu, su tu deti, kopec inych starosti, radosti... potom znovu pripomeniem a znovu nič, a takto prejdu roky ani nevieš ako!

zexi
24. mar 2016

@vejula a to je ktory čo nechce ist do poradne? on alebo ona? lebo problem so sexom maju obaja.

vejula
24. mar 2016

@zexi ten čo ma problem so sexom - zakladatelka myslí na seba. Inak sam jej muž jej povedal, že jej nepovedal narovinu, žee mu to vadí, aby to nezačala hrať. To tu niekde zakladatelka tiež písala.

charity
24. mar 2016

@macamac Podla toho, ze on odmieta sexuologa by som povedala, ze ma zabrany hovorit o sexe, takze az taky borec v posteli asi nie je.

maminuska
24. mar 2016

@alaguema ja myslím že si to vystihla veľmi pekne a súhlasím s tebou .

zexi
24. mar 2016

Nuž, ak to on odmieta riešiť, tak zrejme už o ňu záujem nemá žiadny. Len to zasa nesedí s tým čo písala, že po nej stále túži, ľúbi ju, atď.

alaguema
24. mar 2016

@zexi On nechce. Ona áno. Chápeš? Ten chlap proste chce mať legálnu bokovku s jej odobrením, potom, čo ju presvedčil, že 15 rokov pri nej po sexuálnej stránke trpel. Sympaťák je to 😀

zexi
24. mar 2016

@alaguema 😀

sardinka335
24. mar 2016

@alaguema musím s tebou len suhlasit...ale tiež to tu uz bolo povedane asi cca na prvých 3 stranách len sa to to čí stale dokola...jak u blbých..

maminuska
24. mar 2016

@alaguema a riadny manipulátor .

slnecnica174
24. mar 2016

@slovenka290519 Po vsetkom co tu bolo popisane ako poslednu moznost vramci zachrany manzelstva navrhujem navstivit odbornika. Mozno pomoze, mozno nie. Zmena musi nastat na tvojej strane a aj na jeho, pretoze ked sa on ''neodblokuje'' tak sa mozes snazit ako chces aj tak nic nezachranis. Mne bol navrhnuty, ''otvoreny'' vztah, pre nas oboch je sex. zivot dolezity, len my spolu uz nic neporiesime. Ja s tym tak isto ako ty nesuhlasim. Urob max., aby si vztah zachranila, a ked to nepojde proste ina cesta neni len sa rozist.

slovenka290519
autor
24. mar 2016

@vejula Myslím, že ty si z tých, čo chápeš ako to je. Nevadí mi, keď si niekto myslí opak, každý všetko posudzuje podľa seba, je to prirodzené. Je mi jedno, čo kto povie o mojom mužovi, ja viem pravdu, ja s ním žijem a poznám ho. Nechali sme to zájsť ďaleko, to bola chyba.
Ďakujem všetkým za pomoc, vidím, že veľa ľudí je empatických, ale veľa ľudí má problém sa odosobniť, je to normálne, kým človek nechodí v druhého topánkach, tak to nemôže naozaj vedieť.
Keby môj muž chcel, podvádzal by ma celé roky, pretože je to typ chlapa, po ktorom by chňapla väčšina žien. Nie všetci chlapi sú svine čakajúci kedy môžu podviesť.
Už nebudem reagovať takto, už to zašlo do veľmi intímnej sféry, aj tak nemám dobrý pocit, že je to vonku, ale v niečom mi to pomohlo.

gabyvt
24. mar 2016

@slovenka290519 na jednej strane píšeš, že ti povedal, že sa nikdy nedozvieš či mal s niekým iným sex alebo nie a na strane druhej mu stopercentne dôveruješ. Aj ja som stopercentne dôverovala, mala som po svojom boku atraktívneho manžela, na rukách by ma bol nosil, ideálny otec, bola som šťastná, že práve mne sa ušiel taký originálny exemplár manžela. Myslela som, že sme ideálny párik a dokonca života budeme až ma z toho krásneho sna prebrala nevera. A nie hocijaká, ale s "dámami" z pokecu. A to nám podľa môjho uváženia v posteli klapalo ako švajčiarske hodinky. Preto by som to na tvojom mieste nepodceňovala a nebrala na ľahkú váhu, lebo chlap, ktorý povie, že sa nikdy nedozvieš, či ťa podviedol je len krôčik od naozajstnej nevery. Potom bude zbytočne plakať nad rozliatym mliekom.

alaguema
24. mar 2016

@slovenka290519 v tomto si trochu na omyle. Ľudia, ktorí ti sem napísali, sú odosobnení, mňa sa tvoja situácia nedotýka osobne, píšem len na základe toho, čo si sem napísala ty. Sama si napísala, že chce mať sex mimo manželstva (veď by si o tom nevedela) a sama si napísala, že bol na krok od nevery, ktorej si zabránila, alebo tak si to aspoň myslíš. Tak ťažko si z toho niekto vytvorí obrázok verného manžela. Netvrdím, že je to sviňa, ktorá čaká na prvú príležitosť podviesť. Ale rozhodne to vyzerá tak, že to má minimálne v pláne a netají sa tým.

natalym
24. mar 2016

Keby to chcel utajiť, tak by to nepovedal, ale by to to utajil. Takže si myslím, že sex tam už bol. 😉

cecil36
24. mar 2016

@slovenka290519 tu si napisala: Avšak jednému to nerobí problém fungovať ako rodič, prípadne toho druhého objať, pobozkať ale druhý si pri tom vždy robí nádej, že veci budú zas dobré a budú zas fungovať aj ako partneri, nielen ako rodičia. Ano, ty si robis stale nadej, ze to bude medzi vami fungovat ci so sexom alebo bez neho, ty svojho muza velmi lubis a si ochotna uverit akejkolvek bachorke z jeho strany, byt vyzerajucej akokolvek cestne, lebo ti to dava nadej, ze bude dobre... Nebude, tvoj muz je vdaka okolnostiam uplne inde. Ale zotrvaj a presvedcis sa sama...

macamac
24. mar 2016

@cecil36 tiež si to myslím
akože mám zmiešané pocity
neviem, čo zakladateľka čakala založením tejto témy
najprv začala v tretích osobách, v čom sa nik nevyznal
potom pochopila,že bude treba trochu konkrétnejšie, lebo inak sa nedozvie nič k veci
a potom zistila, že väčšina jej nepíše to, čo chce čítať - že áno, dá sa takto fungovať, že áno, bude ti mladý pekný muž žiť v celibáte, že áno, bude chcieť stále sex bez vášne ...a bude to dobré až do smrti. ako v rozprávke.
ale bohužiaľ. skúsenejší, možno niekto, kto si podobným prešiel, alebo počul, zažil, videl...jej písal trochu krutejšiu realitu
a tak pod rúškom toho, že nechce ísť do intímností(zvláštne, riešiť intímnosti bez intímností 😅 ..potom fakt verím, že k sexuológovi nepôjde, face to face mu rozprávať o intímnostiach) to tu akože ukončí, lebo sa strašne bojí prezradenia identity ( za daných okolností, čo tu hmlisto popísala, priam nemožné)
takže milá zakladateľka
áno, ver tomu, že bude žiť v celibáte až do smrti a bude vám to klapať. a máš, čo si chcela....
ale tomuto veríš, bohužiaľ, iba ty
ak ti pomôže táto tvoja viera(naivita), tak potom vcelku spokojný život ťa čaká
nerieš ho a nemysli na to, či si uľavuje bokom, veď aj tak sa pravdu nedozvieš
a modli sa, aby ho nejaká bokovka neodvábila načisto.áno, aj takto vedia popliesť náruživé ženy hlavu aj tomu najodolnejšiemu chlapovi

zexi
24. mar 2016

@macamac krasne si to zhrnula. Tu sa ocakavalo len potlapkavanie po pleci.

macamac
24. mar 2016

@zexi asi tak 😉

cecil36
24. mar 2016

@macamac nasa suseda mala podobneho, s kamoskou isiel na dovolenku a ona to pred vsetkymi obhajovala, ako mu ona dava slobodu a ako je ona uzasne chapajuca a s kamoskou urcite nespi. Do roka Panna Maria porodila 😀

macamac
24. mar 2016

@cecil36 to fakt? to aj takto sa dá? 😕 😅
no vidíš....ach, tá naivita podaktorých... 😅 🤐

cecil36
24. mar 2016

@macamac ano. on ju presvedcil o tom, ze je to normalne, vsetci sme si tukali na celo, ale ona ho bud strasne lubila a nechcela si pripustit pravdu alebo bola total naivna...tazko povedat, jedno aj druhe nafigu.

lubkavargova1
24. mar 2016

nooo takze ako??? Uz si nasiel tu bokovku abo nie???? trosku mi to ozrejmite lebo zatial to nuda a spekulacie "co by bolo keby"...suchol si ci nie??? 😀

gabyvt
24. mar 2016

@lubkavargova1 zakladateľka verí, že nie, predsa on je čestný a milujúci manžel, aj napriek tomu, že jej do očí povedal, že sa o tom nikdy nedozvie.

lubkavargova1
24. mar 2016

@gabyvt jaaaaj...ale treba uznat ten chlap ma gule...povedat zene toto rovno do oci...a zase ani neklamal. Ved ked on to nepovie a ona sa to nedozvie tak respektivne ani nebude vediet to co nema vediet...a ked nevie to co nema vediet potom fakt nevie...laaaaaaaahke jak facka... 😅 😅

gabyvt
24. mar 2016

@lubkavargova1 jednému nerozumiem, že v zakladateľke nedrieme ani kúsoček červíka pochybnosti, veľa z nás by určite pri takomto niečom zbystrila svoje zmysly , hlavne keby mala taký problém ako ona a ťahala za kratší koniec.

zexi
24. mar 2016

@gabyvt ale coby nedriemal, drieme a nie je to cervik ale riadne cervicisko, ved preto ho neustale obhajuje, to nie on mal zaujem o sex s kamoskou ale ona sa donho zalubila, myslim ze klame sama seba a vnutri to velmi dobre vie.

gabyvt
24. mar 2016

@zexi nerozumiem ľuďom, ktorý celý život prežijú v naivnom sebaklame. A ešte si prídu pre radu na verejné fórum a keď nedokážu čítať pravdu, tak už radšej nereagujú.

macamac
24. mar 2016

Baby,je to tak.
Velmi vela zien (aj v mojom okoli) zije v takomto sebaklame. A aj ked vsetci okolo vedia tu pravdu,ony budu navonok obhajovat muza a akoze verit,ze to neexistuje.
Nuz ale tak kazdy zije,ako vie. Mozno su v tejto bubline stastne....je to ich rozhodnutie a v konecnom dosledku ich vec...niekto dokaze prezit aj na omrvinkach...a iny si zase rad vychutna susto

@lubkavargova1
21.54 si to vystihla ze uuuuuplne 😀 😉

gabyvt
24. mar 2016

@macamac úplny súhlas, niektoré ženy sú také naivné, že aj keby videli toho svojho in flagranti ako si to rozdáva s inou, tak to poprú a povedia, že to je jeho dvojník. 🙂