Sporili sme dcérke na detskú izbu a on si kúpil BMW
Uz tyzden s muzom nerozpravam a asi aj zacnem balit kufre lebo toto je uz vrchol. 2 roky setrime na to ze dcerke urobime z podkrovia detsku izbu lebo teraz spi s nami v spalni a ma 4 roky. Mali sme odlozenych 6000 eur. Vcera mi slavnostne oznamil ze kupil od kamosa bavoraka lebo to bola 'ponuka co sa neodmieta' a ze sak izba pocka ved mala je este mala. Ja som skoro odpadla. On si kupil hracku pre seba a peniaze na izbu su fuc. Auto sice funguje ale ma nabehanych 300 tisic km takze do toho budeme len sypat prachy. Ked som mu povedala ze je nezodpovedny tak mi vynadal ze on taha peniaze do domu (zaraba viac ako ja o 400 eur) a ze ma pravo si spravit radost. Citim sa ako handra, na nicom co povie sa neda stavat a vsetko co sme si dohodli proste zrusil kvoli jednej starej plechovici. Stalo sa vam niekomu nieco podobne? Co by ste robili na mojom mieste? Ma vobec zmysel ostavat s clovekom co ma taketo priority?
@anonym_autor Keby normálne auto do rodiny nejaké 8 ročné s 150 000km tak ok, ale nejaký vrak preto že je BMW aby si zdvihol svoje ješitné ego to by som nepredýchala. A plus ak máte spoločné peniaze 6000 eur je určite investícia o ktorej by ste mali rozhodovať obaja, to nie je tričko za 10 eur. Teda s takým to nemá budúcnosť za mňa. Oddeliť si peniaze a neskôr prípadne odísť.
To akože fakt jej všetky radide rozvod a odísť s dieťaťom len tak lebo to také jednoduché zobrať sa v dnešnej dobe keď cena nájmov je cez čiaru a odísť kvôli kúpe auta?veď ju nezbil,neodviedol,len kúpil poza jej chrbát auto no bože stalo sa veď je chlap a ani jedna neviete v akom stave je to auto a píšete šunka stará atď....neviete ročník stav 🙈autorka povedz slušne mužovi že nech ho predá keď máte ine auto že vám treba peniaze do detskej izby už vidím všetky jak odchádzate z domu🙈
@anonym_7ae55b Ja by som teda nechcela mať na krku dalšie nevyzreté decko s dospelým telom. Keby zarába 30 000 mesačne nech si kúpi aj nové BMW. Ale ak nemajú peniaze tak keby aj auto chce, normálny človek kupuje s rozumom, teda jednoduché auto s dostupnými náhradnými dielami-teda rozšírené napríklad nejaká Fabia, Octavia. Dacia a podobne. Autá ojazdené s veľa km značiek ako BMW, Audi, Land Rover, Mercedes a podobne sú kupujú len nevyzretý jedinci pre ego, lebo sa nedoplatí pri kúpe náhradných dielov, napríklad nejaký ND 700 eur čo by napríklad na Octaviu zohnal na vrakovisku za 70 eur...
Stalo, bola tu pred par rokmi zienka, ktorej chlap stopil 30 000 odlozenych na byt a tiez si kupil tatosa, lebo ona mu nikdy nespravila radost, boli v najme. Ta sa skoro zrutila, ktovie ako sa ma, ci je s tym kktm nezodpovednym. Hogo fogo hlavne si rit vozit v luxuse, uz neviem, ci si nedopozical. Takze 6000,ked je inak pricetny, ser na neho. 🚗
Otec roka toto
@hopatko o otcovi roka ti napisem ja. odvlecie decko do zahraničia bez mojho suhlasu, cestovnych dokladov a poistenia a tvari sa ublížene.
alebo miesto toho aby prisiel s deckom domov s turnaja a ucil sa s nim, tak pride ožratý vecer o pol deviatej. decko nenaucene a pod...
autorka , daj nam fotku toho bavoraka a inac dobra piatkova tema aj ked si myslim, ze je to fake tema
Podla mna to bude nejaka 320 s rocnikom do 2010
Skôr ako to , že vyvalil prachy za starý kybel , by ma nahnevalo jeho odôvodnenie . A čo že zarába o 400€ viac!?Ste manželia , tak je úplne jedno kto kolko zarobí . S takým chlapom by som ja žiť nemohla .
@anonym_autor a to este pockaj, kolko prachov da do servisu toho auta... no ja by som penila tiez, toto sa nerobi. Za mna je to sebecke decko nedozrete, a neviem ako by som to s nim riesila. Popravde urcite by som ziadala od neho okamzite polovicu na ruku, nech to vyhrabe aj z pekla a skoncila by som so "spolocnym setrenim" penazi. V lete nejde na dovolenku, na darceky a cokolvek nech zabudne, je na suchych rozkoch, kym dieta nebude mat izbu.. ja by som strasne sa nas****la.. strrasne.. uz len to citat ma vytocilo.
A tu nie je ziadne odovodnenie, cim on moze obhajit to ze bez tvojho vedomia minul tolko penazi.. spravit radost nech si robi futbalovym zapasom alebo neviem cim a nie tym ze minie 6t, ktore setrite na nieco...
Ty nemáš nastavené notifikácie v bankovej appke alebo na email, že si nevšimneš že zmizne zo sporenia 6000€? By si mu vedela hneď zavolať a zasiahnuť včas.
Ty nemáš nastavené notifikácie v bankovej appke alebo na email, že si nevšimneš že zmizne zo sporenia 6000€? By si mu vedela hneď zavolať a zasiahnuť včas.
@anonym_3b541f nie všetci držia všetky peniaze na účtoch v banke.
Tiež sme zhodou okolností sporili na prerábku len tak v šuflíku do obálky sme prikladali....
@anonym_3b541f nie všetci držia všetky peniaze na účtoch v banke.
Tiež sme zhodou okolností sporili na prerábku len tak v šuflíku do obálky sme prikladali....
@anonym_aed971 obálka je bez žiadnych úrokov, môže prísť zlodej, požiar a máš po peniazoch
@anonym_aed971 obálka je bez žiadnych úrokov, môže prísť zlodej, požiar a máš po peniazoch
@anonym_3b541f skor to nikto minie ako sa stanu tie veci co opisujes
@anonym_autor ukážkový príklad egoistu. Chcem niečo, aby ostatní videli. No tento už nie je osamelý žrebec, ale otec a partner. Na miesto toho, aby dokazoval rodine aký je skvelý otec a partner, tak si dvíha ego, aby druhý videli, že ešte nie je na zahodenie. Primitív. A mimochodom náhradné diely zabezpečí predajom spoločnej nehnuteľnosti? Veď, aby druhý videli, že má aj na servis BMWčka. 🤦♀️🤯
Toto ak je pravda, tak ti žena prajem pevné nervy a nejednaj s nim v rukacičkách, nezaslúži si. Normalne ho sfúkni, že do konca života bude pamätať. ❤️
Ženy sa tu rozčuľujú ako by takeho chlapa hnali a téma vymyslená 🤣🤣🤣🤣
Tri strany a autor samozrejme nikde.
@anonym_autor muž je manžel či partner?
📌
@anonym_autor ukážkový príklad egoistu. Chcem niečo, aby ostatní videli. No tento už nie je osamelý žrebec, ale otec a partner. Na miesto toho, aby dokazoval rodine aký je skvelý otec a partner, tak si dvíha ego, aby druhý videli, že ešte nie je na zahodenie. Primitív. A mimochodom náhradné diely zabezpečí predajom spoločnej nehnuteľnosti? Veď, aby druhý videli, že má aj na servis BMWčka. 🤦♀️🤯
Toto ak je pravda, tak ti žena prajem pevné nervy a nejednaj s nim v rukacičkách, nezaslúži si. Normalne ho sfúkni, že do konca života bude pamätať. ❤️
Ahoooj autorka🙋🙋, dobru temu si vymyslela, dievcata sa zavzdusnuju, uverili ti😂
🤣 bmw za 6000 je ponuka, ktora sa neodmieta. chlapec este ocividne nedospel.
ked to ma od kamosa, seriozne by som sa s nim porozpravala nech sa ho pokusi vratit. nech prizna ze to boli peniaze pre dceru a ze ozaj bude lepsie, ked bude mat vlastnu izbu.
lebo za 1. odist nie je take lahke ako sa to napise alebo poradi. a za 2. dietatu sa lepsie zije v domove kde su pritomni obaja rodicia, ako prechadzat si rozvodom a vyrabat si traumy...
@anonym_3be45b toto je najvacsi omyl, ktory si myslia rodicia a preto ostavaju spolu. Deti nemaju traumu z rozvodu a z toho, ze rodicia spolu neziju.
Maju traumu z toho, ze sa neustale hadaju, ze po rozvode otecko nadava na mamicku, potom mamicka nadava na otecka....
To ti hovorim ja 38 rocna zena, ktorej rodicia toto robili a znicili mi cele detstvo, dokonca aj na mojej svadbe sa hadali, a kazdy dolezity monent mojho zivota mi znicili.
Ja som sa tiez rozviedla, ex sa dovsetkeho miesal, ja som bola ta zla, blokla som ho, potom sa normalizoval, sem-tam pride aj na kavu, ked prinesie syna domov.
Psychicky stav mojho dietata je az nadmieru netraumatizovane, a ked sme zili spolu tak bol stale v strese, uzavrel sa do seba, toto este bolo rok po rozvode a potom sa uplne upokojil a ma uz 18rokov (12 mal ked sme sa rozvadzali) dodnes hovori, ze dobre ze nezijeme s otcom spolu. Ma rad otca, ale vie aky je.
Tvoj chlap je obr čurak.Teraz mu povedz ze chces 6000aby si si aj ty urobila radost,nemam slov,co je to za hovädo.
@anonym_autor myslím si, že najväčšiu radosť má ten jeho kamarát, ako dobre predal auto. To on vôbec nerozmýšľa, že ak ste spolu na niečo šetrili, spolu to miniete na dohodnutú vec?
@anonym_3be45b toto je najvacsi omyl, ktory si myslia rodicia a preto ostavaju spolu. Deti nemaju traumu z rozvodu a z toho, ze rodicia spolu neziju.
Maju traumu z toho, ze sa neustale hadaju, ze po rozvode otecko nadava na mamicku, potom mamicka nadava na otecka....
To ti hovorim ja 38 rocna zena, ktorej rodicia toto robili a znicili mi cele detstvo, dokonca aj na mojej svadbe sa hadali, a kazdy dolezity monent mojho zivota mi znicili.
Ja som sa tiez rozviedla, ex sa dovsetkeho miesal, ja som bola ta zla, blokla som ho, potom sa normalizoval, sem-tam pride aj na kavu, ked prinesie syna domov.
Psychicky stav mojho dietata je az nadmieru netraumatizovane, a ked sme zili spolu tak bol stale v strese, uzavrel sa do seba, toto este bolo rok po rozvode a potom sa uplne upokojil a ma uz 18rokov (12 mal ked sme sa rozvadzali) dodnes hovori, ze dobre ze nezijeme s otcom spolu. Ma rad otca, ale vie aky je.
@mira0611 ja si myslim, ze to zalezi od veku dietata. 12 rocne uz ma kapacitu posudit, co je prenho a pre mamu lepsie. to 4 rocne pochopi co? ak by aj pochopilo dovod(haha), tak v tom veku je pren z jeho pohladu ovela lepsie spat s maminkou v jednej izbe ako mat vlastnu a spat tam same 😉
mam znamu, co sa rozviedla kvoli nevere. deti mali 4 a 5 rokov. teraz maju 10 a 11 a vo vyhrotenych situaciach je mama vinna za to, ze neziju s otcom. proste stale to nedokazu komplexne pochopit. ten otec im chyba a vidia len to, ze s nim netrvaia tolko casu ako keby s nimi byval. mame v rodine pripad, kedy sa chlapec ako 17 rocny(rodicia sa rozviedli ked mal tusim 3 roky) zbalil a odisiel zit k otcovi. kontakt s mamou minimalny. teraz v dospelosti je to uz lepsie.
a dalsia vec, my z tohto prispevku vobec nevieme, aky je on otec. ano, je nevyzrety, ale ako otec moze byt inak super. tomu dietatu je teraz fakt jedno, ci ma alebo nema vlastnu izbu. ale nebude mu jedno, ze nezije s otcom.
@mira0611 ja si myslim, ze to zalezi od veku dietata. 12 rocne uz ma kapacitu posudit, co je prenho a pre mamu lepsie. to 4 rocne pochopi co? ak by aj pochopilo dovod(haha), tak v tom veku je pren z jeho pohladu ovela lepsie spat s maminkou v jednej izbe ako mat vlastnu a spat tam same 😉
mam znamu, co sa rozviedla kvoli nevere. deti mali 4 a 5 rokov. teraz maju 10 a 11 a vo vyhrotenych situaciach je mama vinna za to, ze neziju s otcom. proste stale to nedokazu komplexne pochopit. ten otec im chyba a vidia len to, ze s nim netrvaia tolko casu ako keby s nimi byval. mame v rodine pripad, kedy sa chlapec ako 17 rocny(rodicia sa rozviedli ked mal tusim 3 roky) zbalil a odisiel zit k otcovi. kontakt s mamou minimalny. teraz v dospelosti je to uz lepsie.
a dalsia vec, my z tohto prispevku vobec nevieme, aky je on otec. ano, je nevyzrety, ale ako otec moze byt inak super. tomu dietatu je teraz fakt jedno, ci ma alebo nema vlastnu izbu. ale nebude mu jedno, ze nezije s otcom.
@anonym_3be45b Tak zakladateľka sa neozýva, teoreticky môžu spolu ostať bývať, ale ak je to priateľ financie oddelene a nech prispieva na dieťa, ak manžel by som sa rozviedla nech potom neplatím za neho pôžičky čo si zoberie na opravu tej kraksne a nech máme peniaze oddelené a platí výživné. Lebo už aj to je sila, že jej vyčíta že zarába o 400 eur menej, čo je proste normálne že žena zarába menej ako muž, hlavne ak kvôli škôlke nemôže robiť nadčasy a podobne. Ako iné keby on zarobí 2 000 eur a ona sedí doma na riti a je na úrade práce s nulovým príjmom, ale takto jej to vyčítať ak robí je cez čiaru a dokonca ten príjmový rozdiel nie je ani extra veľký. S takým človekom by som spoločné peniaze nechcela mať, aj kvôli tomu že ma vyčleňuje a že kvôli tomu že sa starám o dieťa a som žena zarobím o pár eur menej a nemám právo podľa neho rozhodovať o spoločných financiách aj kvôli nezodpovednosti že ma dostane do dlhov alebo zase siahne na spoločné peniaze a kúpi nejakú somarinu si. Ak nezarábajú veľa to aj nejaká 200 eurová kabelka alebo stolík do obývačky podľa mňa by mal byť kúpený po konzultácii s druhým partnerom, nie auto za 6 000 eur.
@anonym_autor ad 1 - napisala by som na nejaké autíčkarske fórum, čo si myslia o kúpe BMW, značka tá a tá najazdenych 300.000 km, ponuka od známeho, či by to kúpili, alebo nie (dala by som tam čo najviac detailov, čo viem). Určite vygoogliš nejaké také fórum, alebo ti poradia niekde na reddite. Potom by som hodila diskusiu s priateľom, tu by som mu len povedala, že už mu neverím. Svoju hračku uprednostnil pred našou spoločnou dohodou. Čiže ma berie nie ako partnera, ale ako niekoho, kto nerozhoduje, ale len sa musí zmieriť s jeho rozhodnutiami. A že si teraz musím premyslieť čo ďalej. A že som napísala na auto fórum, či kúpa bmw xyz, je "dobrá kúpa", a nech si prečíta odpovede. A teraz chcem od neho vidieť, ako to vidí do budúcna. Či teda ja mám čakať od neho len oznámenia, za to že on zarába o 400eur viac, tak on si bude nakupovať kade tade veci a mne len hlásiť, novú umývačku nepotrebujeme, budeš umývať riady v rukách, lebo ja som si kúpil nové poťahy do auta, atď. A ty si teda dobre premysli, čo chceš do života. Hlavne to nenechávaj v sebe a komunikuj to von. Neoplatí sa žiť v takomto vzťahu a nič neriešiť ďalších 5-10-15 rokov.
Ak vies,kolko z tych penazi si na to sporenie vlozila ty,pytaj ich spät. A uvazuj,ci je toto naozaj clovek,s ktorym chces stravit zvysok zivota.
@anonym_3be45b uprednostnil SEBA! pred dieťaťom. Je nevyzrety a sebecky. Nemyslím si že taky človek môže byť dobry otec a partner. A tiež deti sa môžu ofucat koľko chcú keď raz budú mať niečo prežite pochopia rozhodnutie rodica a možno mu aj poďakujú. Dieťa nemá co nacvičovať s rodičom a žena sa nemá obetovat a trpieť v zlom vzťahu to deti neocenia a do budúcnosti im to veľa dobrého neprinesie
@anonym_3be45b ale to dieťa rastie. A tu izbu bude potrebovať. Myslite,ze je tak jednoduche v tejto dobe nasetrit peniaze? A boli to peniaze pre dieťa. Ako toto moze jeden rodič spravit. A vyhodiť ich za totalnu zbytocnost,za vrak. A neporadit sa s partnerkou. Co ak zacnu zase setrit a jemu prepne v hlave a zase to minie na hlupost? Co ak sa nieco stane a teraz by tie peniaze potrebovali? Chlapec zabudol,ze uz nie je slobodny a ma zodpovednost. Akym partnerom bude svojej zene v buducnosti? Dieťa nemá byt dovod drzat manzelstvo nasilu. Ale je to na nich. A teda hlavne na nej, ci zostat alebo odist.
Mna by zaujimalo, ako sa tie peniaze nasetrili. Ty si varila, lebo restiky su drahe, nikam nesla, lebo kino, fitko, kadernicka su drahe, kupovala po sekacoch? Muz si medzitym doprial pivko s kamosmi, cigaretku aj vyletik? Ci mozno setril aj on? Vacsina chlapov uz len preje aspon o stovku dve viac a ak ma k tomu nejaky ten zlozvyk a nejaky ten konicek, tak mozno aj tych 400 eur minie na seba... P.S.: Koho je dom?
Vymyslená téma, aby bolo o com kotkodakat na MK. Škoda venovať čas a energiu

autorka TY chceš robiť čo.Ja by som s takým nebola.Už by bol rozvod mysliš si že to bolo prvý aj posledný krát neboj takých situáci ešte bude. A vždy s vyhovorkou.Minuť spoločne peniaze pre dcéru na izbu mi príde hnusne a pokrytecke nemysli na dcéru ani na teba len na seba. A ešte frajer že zaraba o 400 eur viac no katastrofa.Nie nebola by som s takým čo mysli len na seba.