Spravila som niečo zlé, ale oprávnene
Dobrý deň všetkým,
V skratke napíšem niečo o nás sme zmiešaná rodina, ako veľa v dnešnej dobe ja mám dieťa partner tiež, spoločne nemáme. Zo začiatku sme len chodili na spoločne výlety, trávili čas ako sa dalo (delilo nás pol republiky) poznáme sa 4 roky z toho rok bývame spolu. Partner a ex majú zvláštny vzťah nestatala som sa, ale poslednych pár mesiacov to začalo ovplyvňovať náš život. Ona mu napíše alebo zavolá a vyslovene štýlom "prikazujem ti sprav to a to..." on pri nej totálne bojazlivo reaguje, spraví všetko, lebo sa boji, že mu nedá dieťa, bude robiť problemy apod tak som mu už viackrát povedala, že su dospelý tak nech sa stretnú na kávu a dohodnú, že vták sa neda (mali sme ísť na dovolenku...dovolenka zaplatená ja dovolenka vybavená a aj on...lenže ex mu vynadala ako si dovoľuje bez jej súhlasu a ze nikam bich dieťa nepôjde! A on jej nepovedal nič iba koktal, že nech prepáčiť...jasne, že sme sa povadili...spravila som niečo z nervov napísala som z jeho telefónu jeho ex....jasne že nič pekne...onna mu volala a že čo si dovoľuje, že ona ho nahlási na sociálku a pod. môj sa nahneval a vravel či je jeho ex normálna že on jej nič nepísal a po robote k nej zájde jej to povedať nech mu ukáže mobil...takže celých cca 7mesiacov mu vravim nech sa ozve a on nič...mám zlosť...a je mi jedno nech yo zistí...takto sa žiť nedá
@saskiass Ale áno majú, len ona ma tetu dr a tá jej napíše, že ma napr Angínu a liečbu doma...spravila to už párkrát a on jej radšej vo všetkom vyhovie, aby to nerobila...
Ja chápem, že ti prdli nervy. Lenže to, čo si spravila je mimo. Proste si si začala s poserom. Nikdy z neho nebude chlap, čo vie (obrazne) buchnut po stole a povedať rázne svoj názor. Alebo sa s tým zmieris alebo sa rozidete, tam viac priestoru na manevrovanie nie je. Nabudúce zbal dieťa a choďte si svoj program. Chlap sa pripojí alebo tiež nie, ale svoj život nejakej trafenej ex prispôsobovať nebudem. A v týždni, keď ma dieťa ho môže bez informovania ex zobrať aj do pekla, jediná podmienka je, aby ho načas vrátil. Takže teplé kydy, ako ju musí informovať sú nezmysly.
@tropkica Ano viem len on to nespraví...ja už neviem....jasne, že ma to škrie mala som sa na to vys...jemu povedať, je ako hrach na stenu hádzať a ona si myslí, že ma vsetko pravo sveta mu život organizovať...no asi som "zabila" 4 roky s niekym kto za to nestojí
@melanta tak takto keď to napíšeš nemam gule...ale keďže to bolo z jeho mobilu na milisekundu jeho ex spadol hrebienka a bola cela zhrozena, že ako si dovoľuje jej takto pisat...
Ty musíš byt riadne pokakaná z neho keď si obrala dieťa o Vianoce so starými rodičmi a prispôsobila sa nejakému chlapovi …,smutne ,že ti je chlap viac .Pamätaj si dieťa je dieťa ,mužov je x.Mala si sa zobrať a zmiznúť .Chúďa dieťa .A na dovolenku tak isto.Zbal dieťa a odíď .Tak ako on ťa má na háku lebo mu je prednejšia ex ,tak by som mala jeho na háku a robila si svoj program.Ešte sa prispôsobiť takémuto ,to si ozaj tak hlboko klesla….:-/?!
Pozri, to že ťa to škrie, je pochopiteľné. Ale ako sama píšeš, hovoriť mu niečo je ako hádzať hrach o stenu. Za 4 roky si predsa musíš byť už dostatočne vedomá toho, že tvoj partner je mäkkýš. A čo ti to do života (tebe aj tvojmu dieťaťu) dáva, okrem toho, že teda nie si sama, ani fyzicky ani finančne. Podľa mňa nič. A ešte to svojim spôsobom v niektorých situáciách robí zle tvojmu dieťaťu (ako napríklad tie Vianoce, ktoré si nešla k rodičom kvôli pokakancovi). Keby ste spolu boli 4 mesiace, tak napíšem, že chce to čas a veľa komunikácie, že zmena môže nastať. Ale 4 roky je už dlho, ak by sa to dalo vybojovať, tak by sa tak už stalo.
@retatka Na dovolenka ja a môj syn ideme...to bez pochýb...ano tie Vianoce mi sľuboval celý čas že pôjdeme spolu ako rodina...naivne som mu verila...ponaučenie mám
Neprispôsobuj sa chlapovi .On sa prispôsobuje ex a NIE TEBE.A ináč na Tvojom mieste by som hľadala muža bez záväzkov,zbytočne problémy navyše .
Tak si ju odstav pred malým, že by si ho rada vzala na dovolenku a bolo by ti veľmi luto, keby s vami nešiel. Tomu chlapcovi to bude aj tak luto, keď pôjdete bez neho, takto bude mat ešte čas píliť mame usi, aby zmenila nazor.
Morský vzduch je blahodarný na zdravie dietata, nerozumiem, že ak má možnosť, aby dieťa slo zadarmo k moru, tak robi prieky.
@tramtada31, žene, ktorá dieťaťu zakaze dovolenku, lebo by šlo s otcom, je úplne fuk, čo to dieťa chce a ci jej bude pilit uši.
Ty zas nemáš gule alebo charakter povedať, že si to bola ty. Ak by si mala gule, napísala by si jej to zo svojho mobilu alebo ak si to teda písala z partnerovho, tak si sa mala podpísať svojim menom. Lebo, nehnevaj sa, ak sa takto správaš, si rovnaký sraľo ako on......
Spravila si niečo zlé a hlúpe a neobhajuj sa tým, že oprávnene. 🤷♀️ zober zodpovednosť za svoje činy a ospravedlň sa obom. Mužovi povedz, že odteraz sa už nejdeš starať do ich vzťahu s ex a vždy sa zariadiš podľa seba, keďže on má tiež problém a nevie komunikovať. Ja sa jeho ex vôbec nečudujem, keby so mnou takto bývalý nekomunikoval asi by som bola tiež nahnevaná. 🙄
@rawmamka upokoj sa...ja som jej už písala zo svojho tak na mňa chcela dať trestne za obťažovanie....sralo určite nie som...chcela som aby to bola sprava od partnera, lebo len id neho by mala správa "úspech" a keďže on na to nema tak som napísala ja spravila by som to esteraz??? Asi nie...
Chapem ta, ale toto je boj, ktory si musi tvoj partner vyhrat sam... Ty to za neho nemozes spravit. Este budes nakoniec ta najhorsia. Evidentne ho ma ex v hrsti a vie, ako na neho, ale pokial sa on nevzmuzi, tak to bude iba horsie.
@ailiba Ja viem, že teraz budem ja najhoršia...s tým rátam, ale je mi to už jedno....z mojej strany už nebude žiadna snaha...chce byť jej poskokom a robiť vsetko co mu ona "káže" nech sa páči...
Rozumiem ti uplne, je to na nervy... A tebe uz proste uplne rupli, ani sa necudujem. No je to jeho zivotna skuska. Tak uvidis, ako to uhra. Ale podla mna si dobre urobila... Vyhrotila si to a uz je to na nom. Uz si si ho asi postupne prestavala vazit ako chlapa.... Tak nech sa ukaze. Naco to natahovat.
Chápem, ale aj tak si si tým nepomohla, skôr naopak..... možno na chvíľu si mala pocit, že dostala čo si zaslúžila, ale v skutočnosti to tvojmu vzťahu nepomohlo ani za mak. Celé mi to príde detinské, nezrelé .... od vás všetkých troch (ty, partner, jeho ex), dopláca na to dieťa. Tento vzťah je pre teba doslova toxický a ak by trval 4 mesiace, tak by to nebola taká tragédia, ale trvá to 4 roky a stále je to tá istá obohratá pesnička. Ja by som v ňom nezotrvala už ani deň, ale je to tvoj život, tvoje rozhodnutia.
@rawmamka ano bola som naivná husa, ale som aspoň niesom od neho závislá...mám svoj byt...prácu dám mu ešte šancu (pokiaľ som ho tou sms nenahnevala tak, že on mne už neda) ale pokiaľ bude taký hňup ako doteraz radšej budem sama so synom
Jeho ex bude zrejme nejaká naspeedovaná semetrika....A ešte ak on nechal ju a nie opačne, tak nie je nič horšie, ako odvrhnutá žena 😝 Bude mu robiť prieky do konca života.
Ahoj,ja by som spravila to isté,niekedy spravim tiež niečo a až potom sa nad tým zamyslím 😉.Ak máte dovolenku zaplatenú,tak určite chod ty+tvoj syn,ak pôjde tvoj chlap-ok a zoberte namiesto jeho dieťaťa tv.neter,synovca,niekoho s kým tvoj syn sa bude hrať.Ak chlap nepôjde a nedá sa to zrušiť,zavolaj nejakú známu ,čo má tiež dieťa a išla by s vami a spravte si super dovolenku.
Autorka, ja na tvojom mieste to riesim tak, ze na dovolenku by sa islo ci s jednym dietatom alebo s dvomi. Ak by priatel prostestoval, isla by som sama. Nenechala by som si zivot ovladat expartnerkou a uz vobec by som jej nevypisovala.
Ved nevadí, tak pojdete na dovolenku bez jeho dietata. Alebo ak bez neho. Klud. To ze necha so sebou zametat by ani mne teda nebolo po chuti.
Fakt ale je ze dieta bez jej súhlasu nemoze zobrat na dovolenku. Prikazovacky su uz medzi nimi...
To ze si jej takto na tajnasa napisala bolo cez. Ak sa chces hrat na frajerku, tak jej píš od seba, pod svojim menom.
@simca06022011, vrámci svojho prideleného času môže zobrať dieťa kamkoľvek a žiaden súhlas od matky nepotrebuje. Ak má dieťa určený styk (napríklad) prvé dva týždne v júli s otcom, nemusí matka žiadnu dovolenku odsúhlasiť. Súhlas potrebuje až v okamihu, keď chce dieta niekam vziať mimo určeného času.
Osobne si myslim ze problem nie je ani tak ex ci tvoj chlap ale ty... Pises ze sa vayi aj z oje dieta tesili na vianoce u vasich... Keby mi toto urobi chlap zbalim dieta a vianoce si uzijem s nim ci bez neho... Serie ta ze je pod papucou a poslucha ako ona piska na teba viac menej serie a ty iba bezmocne kopes okolo seba lebo nevies ako dosiahnut to aby si bola ty na 1mieste a nie jeho dieta ci ex... Prezradim ti tajomstvo ak je iba trosku pri zmysloch vzdy ale naozaj VZDY uprednosti svoje dieta pred tebou urobila by som to rovnako ziadny chlap by mi nestal za to aby sa postavil medzi mna a moje deti... Jeho vztah s ex je iny pribeh ale ten si musi vyriesit on sam to ze ty budes vypisovat kraviny z jeho mobilu... No uprimne??? Strapnujes iba samu seba a poukazujes takto na svoju bezmocnost vo vasom vztahu.... Idealne riesenie ak nemate spolocne deti najdi si ineho chlapa ktory bude hlavne vyrovnany sam so sebou a so vztahmi so svojimi ex.
@kulumulu123 Áno jeho dieťa je na prvom mieste, preto si išiel pred 3hod niečo súrne vybaviť a ešte sa nevrátil...a jasne, že čo sa tyka učenia a pod. mam zas na starosti ja...ale vieš čo máš pravdu serie ma, že ju počúva na slovo a pri mne nevie dodržať ani zakladne veci...
Tak mu napíš sms, že sa s ním rozchadzaš a neozvi sa mu 2 mesiace, a uvidíš, ako sa zachová

Ty máš gule? Nemáš. To, že si napísala ex z jeho mobilu, neznamená, že máš gule. Ani to, že 4 roky žiješ s chlapom, ktorý sa bojí expartnerky. Ani to, že si svoje dieťa pripravila o Vianoce so starými rodičmi preto, lebo on mal zase konflikt s ex.