icon

Správne rozhodnutie

nickneznamy
21. apr 2015

Opäť raz Vás prosím o vyjadrenie názoru, poprípade podporu v rozhodnutí. Pred nejakým časom som už písala o istom probléme s priateľom. Už niekoľko mesiacov spolu bývame, presťahoval sa za mnou dosť veľa km od domu a tým akoby jeho "povinnosti" v partnerstve skončili. Počas pracovného týždňa žije štýlom " prídem z práce, tým končí deň", nepracuje manuálne, ale aj tak ho práca podľa jeho slov vyčerpáva, v poriadku, rešpektujem to a cez týždeň ho teda "neobťažujem" mojimi požiadavkami. Očakávam, že aspoň víkendy budeme tráviť spolu (inak ako ležaním na gauči pred televízorom), ale on každú aktivitu berie ako trest, nič ho nebaví, nič nové nechce vidieť, nič ho nezaujíma, a teda keď už musí, tak sa "obetuje" a ide so mnou v sobotu na hodinu do jedného a toho istého parku, kedy sa cítim ako pes na venčení, keď sa vrátime domov zase trávi čas pred telkou a keď náhodou spomeniem niečo v štýle "poďme ešte von, niekam si sadnúť", tak jeho reakcia je " boli sme už dnes vonku? boli." je veľký sebec, no je slepý, aby to videl a priznal.
Toto je len príklad, to jeho (ne)venovanie sa mne je evidentné v x veciach.... Veľa krát som mu o tom hovorila, nie som taký gaučový domased, napriek tomu robím kompromisy, ale to je neviditeľné. Včera mi praskli opäť nervy, snažila som sa s ním rozprávať o tom, čo ma trápi, ale bohužiaľ som mala smolu a nevychytala správny moment, lebo bol "unavený" a chcel mať pokoj a spať. Zbalila som mu kufre, naštval sa, ale aj tak tu zostal spať, dnes ráno sa ma pýtal, či teda chcem aby odišiel, odpovedala som mu, že pokiaľ už teraz vie, že sa nič nezmení a bude to ďalej takto, tak by bolo pre nás najlepšie riešenie rozchod, aby sme neboli o pár mesiacov v rovnakej situácii, jeho odpoveď " mám si zobrať kufre teraz, či až keď sa vrátim z roboty?" takže si očividne vybral jednoduchšiu cestu, mne z toho puká srdce, pretože ho ľúbim, zároveň viem, že šťastná nebudem... ako to mám prekonať, je to správne rozhodnutie?

Strana
z7
asenet
22. apr 2015

@nickneznamy Nabudúce pri otázke: "Mám si zobrať kufre teraz, či až keď sa vrátim z roboty?" rozhodne odpovieš "Hneď." Lebo toto bude neúmerne predlžované na smutnú neverending story. Nebuď prekvapená, ak aj dva týždne teraz bude ako med a pôjde s Tebou von hoc aj každý večer. Ver, že prísť o také pohodlie, čo pri Tebe zažíval, sa mu nechce, čo ho môže na krátku dobu doslova vyhecovať k takej aktivite, že ho nebudeš spoznávať. Len sa nenechaj uchlácholiť. Ty máš nielen výhodu slobodnosti a bezdetnosti, ale aj vlastného bývania. Ty nikam nemusíš "utekať", hľadať si podnájom. Potrebuješ iba silu a rozhodnosť na to, aby si vykopla leňochoda. Nevravím, že to je jednoduché, isteže nie, nešlo o víkednovú známosť, ale ak nebudeš rázna teraz, budeš (u)trápená po zvyšok života. Maj rozum, dievča! 😖

timea7
22. apr 2015

@nickneznamy sorry, ale urobila si chybu, že si to včera nedotiahla do konca. Ako som už písala, on je na 100% presvedčený, že si to rozmyslíš, ja osobne by som nezvládla to, že keď ho raz vyhodím, ešte by som ho tam pár sní obchádzala. Tak, ako bolo písané, môže ísť do hotela, ku kamarátovi. Ty berieš pohľad na to, že ste niečo spolu prežili, bral on niekedy ohľad na teba? No asi ťažko, inak by ste sa nedostali do tohoto bodu. Ako som už písala, daj mu časovú lehotu, do kedy má vypadnúť, ak tak neurobí (čo predpokladám, že ani neurobí), budeš musieť urobiť ty to, čo sa mala včera - kufre pred dvere. Zbytočne si si to predĺžila a skomplikovala, ale nič sa nedá robiť. Pošli mu SMS, že do prvého nech je preč. Na otázku, čo budete robiť cez víkend nereaguj, alebo mu povedz, čo budeš robiť ty, to je tvoja vec, ak si si nevšimol, my už nie sme pár.

nickneznamy
autor
22. apr 2015

@asenet všetko toto si uvedomujem, ešte obzvlášť, keď som už takéto "zmeny" zažila a videla ich trvácnosť... jasné, že keby si tie veci chcel zobrať a chce odísť, nebude tu včera chodiť hore dole a teatrálne sa baliť, keď dobre vedel, že nikam neodíde... som otrávená, povedala som mu, že chcem mať vedľa seba chlapa a nie utrápené šteňa, čo bude na mňa len pozerať a nič nespraví

asenet
22. apr 2015

@nickneznamy Perfektne povedané. Teraz to už len dotiahnuť do zdarného konca.

dzejn80
22. apr 2015

@nickneznamy myslim, ze si to mala vcera dotiahnut do konca, teraz ta zacne spracovavat a nedajboze mu zasa podlahnes ... Chvilku sa popretvaruje a o mesiac ste tam kde vcera ...

terezka1947
22. apr 2015

@nickneznamy hm,neviem,ale cakas zmenu-ale ta prist nemusi a nehovorim,ze nepride nikdy....ale naozaj nemusi prist
mas vyhodu,ze nemate deti,ved kolko zien s podobnym osudom ako ty tu pise a prosi o rady 😒
a mozno v case,kedy boli v situacii ako ty tiez mysleli,ze muza zmenia 😒
zvaz si,co a ako chces dalej...partner je mozno taka povaha a povahovu crtu len tak nezmenis-to musi chciet a velmi,vemlmi on sam

timea7
22. apr 2015

@nickneznamy verím, že to teraz dotiahneš do víťazného konca, že sa nedáš opiť rožkom, zbytočne pri ňom strácaš čas. Držím ti palce.

dzejn80
22. apr 2015

@terezka1947 podla mna takyto clovek sa nikdy nezmeni, je to v nom ... ano, moze sa snazit, ale skor to bude iba pretvarka, aby bol klud v dome
Ja by som teda bola razna, ved ked vidim ako reaguje, co dokaze povedat zene, ktoru "lubi", tak zbohom rodina ...

nickneznamy
autor
22. apr 2015

@dzejn80 nie, to nedovolím... nechcem vyznieť povýšenecky, ale on si nezaslúži ženu, ako som ja... zarúbal príliš vysoko a teraz ho to dobieha, pokiaľ nezmení svoj prístup, nikdy spokojný nebude... je obmedzený vo svojich názoroch, nerozumiem tomu, ako môže človek vopred odsúdiť KAŽDÝ názor iného už vopred, s tým, že ešte človek ani nič nepovedal, už teraz mi to je jedno... snažila som sa vysvetliť, že jeho chovanie celkovo voči mne nie je správne, vždy to skončilo len pritom " nešiel som s tebou na 5 hodín von a kvôli tomu sa so mnou rozchádzaš", absolútne nevidí širšie súvislosti... ono to je smiešne, ale ja som sa naučila veci mu vysvetlovať na príkladoch a analógiách, ale aj to je väčšinou zatratené, aj keď mám 100% pravdu, argument je len " LEBO"

nickneznamy
autor
22. apr 2015

@terezka1947 presne ako hovoríš, ak sa nechce zmeniť on sám, nepohne s ním nič.... ja ho ale meniť ani nechcem, je taký, aký je, bohužiaľ pre mňa neakceptovateľný, chcem od života viac...

timea7
22. apr 2015

@nickneznamy ty už nemusíš nič vysvetľovať, ty máš právo sa slobodne rozhodnúť, ty máš právo mu povedať - nie preto že si so mnou nešiel na 5 hodín von, ale preto, že mi nevyhovuje tvoj spôsob života, tvoj spôsob komunikácie so mnou, moja predstava o partnerskom živote je úplne iná, ako tvoja.

dzejn80
22. apr 2015

@nickneznamy drzim ti palce a vsetko dobre do "noveho" zivota bez tohto privesku 🙂 si spravna, inteligentna baba, zasluzis si k sebe aj takeho chlapa 🙂

kaktusik007
22. apr 2015

@nickneznamy tak vela zdaru nech to dotiahnes do zdarneho konca... a tiez si myslim, ze on rata s tym ze ta ukeca... daj mi termin, a ten fakt dodrz a potom uz neber na neho ohlady -- a daj tie kufre pred dvere.

nickneznamy
autor
22. apr 2015

jasné, termín je daný... dnes ma pozval na obed, snaží sa žehliť, len keby to aspoň nerobil tak okato (nebojte, ja sa ukecať už nenechám, na to ho mám až príliš prekuknutého), a trepal celú dobu o práci, že ako mu to super ide, ako sa ho kolegovia pýtajú na rady a ako mu to dvíha ego, hovorím mu, že vidíš, prečo kolegovia nie sú takí ako ty, že vedia všetko najlepšie, ich názor je ich zákon a iné síce rešpektujú, ale to je tak všetko... tak sa len usmieval... a ja len nervy, ale sama si za to môžem, do piatku vydržím...

zuzankasm
22. apr 2015

A co na nom lubis ? Ved si na neho nenapisala jedno pozitivum...

nickneznamy
autor
22. apr 2015

@zuzankasm ale napísala, viacero pozitív...

kaktusik007
22. apr 2015

@nickneznamy ze si s nim isla na obed, sa ti cudujem....
toto nemas sancu vysvetlit, on je akoby z inej dimenzie, to fakt musis poslat kade lahsie co najskor.

natalym
22. apr 2015

@nickneznamy Daj vedieť ako to pokračuje.

nickneznamy
autor
22. apr 2015

@kaktusik007 no ale ja som z toho zúfala, fakt ma to neskutočne štve, že on je tak zaťatý... on môže robiť všetko, povedať všetko (lebo len vyjadruje svoj názor a to predsa môže), ale jemu niekto niečo povie, tak to už je zle... vieš, je to také " vodu kážem, víno pijem", odo mňa neznesie rozkazovanie, ale to, že on rozkazuje mne, to už nevidí... jáj, no celé zle, potrebovala by som úplný reset hlavy...

timea7
22. apr 2015

@nickneznamy prečo ťa to štve? Veď tebe to už môže byť maximálne jedno. Škoda, že si ho včera neposlala do čerta, mohla si už dnes byť niekde inde....ja by som rozhodne s ním na obed nešla, skončili sme, jasná správa....

nickneznamy
autor
22. apr 2015

@timea7 štve ma to preto, lebo som ho mala rada, niečo som s ním prežila a to len tak nevymažem... štve ma to kvôli nemu, že si sám tak škodí... písala som, že si ho stále vážim ako človeka a nezmením to z hodiny na hodinu, ani zo dňa na deň

kaktusik007
22. apr 2015

@nickneznamy no tak tento tvoj pristup -- vid prispevok o 16:39 - co najskor zmen.
zacni sa mat rada!!!! TY a zacni mat rada SAMU SEBA.
Tiez som bola s jednym kretenom, tiez som ho neskutocne milovala -- ale kurnik, tu uz musia ist city bokom, toto je uz nebezpecne pre teba a je potrebna racionalita.
Ja som toho cloveka videla potom asi 7x v zivote v telke - no nebolo mi vsetko jedno, stale sa bojim ze ak ho stretnem tak sa mi roztrasu kolena, ale jedno viem - spravila som to najlepsie rozhodnutie, co som spravit mohla... ten chlap by ma uplne znicil.
ake vazenie si ho, tych peknych chvil co sme spolu prezili.... somarina.... tam si pripominaj tie chvile, kedy ti ublizoval a robil zle, neziv v sebe sentiment!!!!!!!
A to ze si sam sebe skodi??? na to fakt sa vytoto, komu niet rady, tomu niet pomoci!!!

si uvedom jedno -- to nie TY, ale ON je chory... a ty nie si matka tereza a nie si povinna znasat jeho spravanie.

timea7
22. apr 2015

@nickneznamy to máš síce pravdu, ale jeho ďalší život je už len a len v jeho réžii, ty sa sústreď na ten svoj.

tykat
22. apr 2015

Je

yidaky
22. apr 2015

@nickneznamy Ahoj, no podľa mňa sa nezmení. Ste proste úplne rozdielni. On potrebuje pohodlie, gauč, telku a žiadne aktivity okolo toho. Ty si zase akčnejšia, nechce sa Ti sedieť len doma a leňošiť. Proste máte úplne iný "biorytmus". Buď to bude len o kompromisoch vzájomných, čo vás bude stáť veľa energie a síl. Určite sa to dá zvládnuť, ak vás spája niečo "superúžasné", alebo skôr sa budete trápiť a nikto nebude v takom "pretvarovačnom" vzťahu šťastní. Ono to totiž nie je nesúlad napr. akou farbou vymaľujeme obývačku. A názory, že veď choď sama, s kamoškami a tak je blbosť. Jasné, je to super, nie som toho názoru, že mám priateľa, manžela a už ostatní pre mňa neexistujú. No nedá sa stále chodiť na dovolenky, výlety a rôzne akcie len s kamarátmi 😒 . A čo by vás časom spájalo? len stály stereotyp doma...len nechápem prečo tá zmena...písala si, že bol predtým akčnejší spoločenskejší..možno vekom? 😝 inak neviem si predstaviť, že by som mala takého partnera...my máme 2 deti, a veru sa túlame dosť. Keď už nič iné, ideme aspoň opekať do lesoparku 😀 Takže si myslím, že nemá zmysel sa navzájom pretvarovať, proste raz keď mu to tak nevyhovuje....budete sa len trápiť

lenbea
22. apr 2015

@nickneznamy každý rozchod je ťažký, ja ťa zas obdivujem, že si to tak rýchlo dokázala, lebo ked si s tým človekom dlho, akokeby si si už na to zvykla a jasne, že ho máš rada, ved preto si s ním začala chodiť. ale dobre si sa rozhodla. potom napíš, ako to dopadlo (ak chceš)

Strana
z7