Sťahovanie sa z mesta na dedinu
Ahojte, píšem sem, pretoze sa chcem opýtať ako ste to zvladli vy. Mame sa sťahovať na dedinu cca 15 min od Košíc, dedina ma škôlku a škola je vo vedlajsej dedine. Problem je v tom, ze som cisto mestsky typ človeka, ktory ma rad vsetko blizko. Škôlku mam pod oknom, ihrisko, skolu tiez aj kamaratov a rodinu na rovnakom sidlisku. Bol to sen mojho muža a on je z toho strasne nadšený. Cim viac sa blizi datum stahovania, tym viac rozmýšľam, ci sme urobili spravne. Deti, ked podrastu budu chciet chkdit na kruzky a pdoobne a budu zavisle na nas. Chodi tam sice Sadka a casto. No. Nebiem, aj kamararky mi hovoria , ze sme mali ostat. Starsia ide do skolky, takze so synom mozme chodiť kade tade po meste. Nesoferujem velmi, ale budeme kupovat auto, a byt si nechavame, ak by nahodou. Ako ste si zvykali vy z mesta na dedinu? Dakujem
Sixas
@sixas Pozdravujem. Citam celu diskusiu…. Ako ste prestahovani? Zvykli ste si na dedinu? Vase postrehy, skusenosti, vyhody/nevyhody? Budem rada za vasu odpoved. 🙏🏻
@mandarinka555 Zdravim. Byvate v Malej Ide? Mohla by som vediet, vyhody/ nevyhody? 🙏🏻
@bazosko007 Nie....nebývame. Len to tam poznám a veľmi sa mi páči tá novšia štvrť, čo volajú "Pánsky les"
@mandarinka555 dakujem za odpoved.
@bazosko007 my byvame hned za malou idou..podla mna je ida super..tam je skola, skolka, fun park, potraviny..vlastne skoro vsetko.. zvykla som si..ale stale nie uplne. No je to o 70 percent lepsie..pristahovali sa hned nove rodiny..s ktorymi si velmi rozumieme a vsetci maju deti v rovnakom veku...asi toto vsetko zachranilo. Uvidim, ked pojdem do prace ake to bude. Ale tento rok do augusta cca bol hrozny. Vsetko je o tom aka ste povaha, ja som extrovert a toto mi velmi pomohlo.
@sixas daakujem krasne za odpoved a info. Teda ak aktualne byvame skoro pri centre mesta KE a by sme isli do Idy tak to by bol asi dost od ruky. Treba mat asi 2 auta coz mame len jedno. No mame male deti 5,5 r. a 9 mes. Mam dost obavy ze ake to bude, predsa je to dedina a nie mesto. Najprv som bola nadsena prostredim, ale uz mam viac obavy a strachy, hlavne kym su male deti. Mozno keby boli vacsie….by som inak rozmyslala. A ked sa smiem opytat, preco to bolo do augusta zle? Zase vsetko mame tuto na dosah v meste. Bojim sa, ze budeme pendlovat do mesta, lekar, moji rodicia, nakupy, proste mam strach. Predsa by to bola velka zmena a toto ze to nie je mestska cast, ze sadnem na mhd-cku aj s detmi a idem…neviem no🥺 Ja som v dome nikdy nebyvala a teraz v Ide by to bolo niekde pri lese za dedinou…od ludi…no neviem ci je to take stastne riesenie, aj ked prirodu mame obaja s manzelom velmi radi.
@bazosko007 ahoj prepac, ze takto neskoro. Nechodim sem casto, ale ak chces mozes mi napisat na fb len mi tu napis sukromnu spravu. My sme hned vedla v Šemši. 2 auta su povinnost..neviem ako by ske fungovali bez 2 aut, aj ked je pravda, ze teraz nechodim tak casto prec. U mna bolo zlomove, ked prisli susedia. Zrazu to tu ozilo, kopec malych deti a susedia s ktorymi si rozumiete. Chodime na navstevy, mame o com pokecat a deti v rovnakom veku. Uz ked idem do mesta netaha ma to tam tak ako predtym. Aj ked stale by som sla byvat do mesta. Hlavme kvoli tomu, ze mas vsetko blizko. Nase deti pojdu do sjoly do idy..aspon starsia ta uz bude predskolacka a potom pojde tam. Ak tu budeme byvat pojde aj syn. Najviac sa bojim tych kruzkov, pretoze chcem aby robili to.co.ich bavi..ale to pendlovanie hore dole🙈 My smw v podstate tiez pri lese na kraji🙂 mna caka v septembri nastup do prace (v podstate prvej) po 5 rokoch, takze to sa opat zmeni cela situacia. Mne pomohli aj slova manzela, ze nebude zit niekde, kde niesom stastna a pojde so mnou tam kde budem, len nech tomu dam sancu.
@sixas Pozdravujem. Chcem sa opytat, mozem vas kontaktovat niekde kde budete online-messenger, viber prosim? Co citam vasu diskusiu ja som v rovnakej situacii ako ste bola vy pred par rokmi a chcela by som sa vas opytat na konkretne skusenosti. Vopred vdaka za spravu. Silvia