Stále sa hádame

pantina007
7. aug 2023

Ahojte, prosim pozrebujem poradit alebo skor uistit ze to prejde resp ze nie sme jedini. S muzom sme mali pekny vztah, tesili sme sa na svadbu atd. Realita teraz mame uzasne deti trojrocnu a 4mesacneho chlapceka. Jasne je to narocne ale my sa stale hadame. Vycerpani sme. Ja sa nechcem hadat ale vzdy pride napatie z muza ze nema relax ze neni stastny atd. Jasne ze dcera ma svoj vek hadze sa niekedy o zem, ja si myslim ze znasam to gro, aj nevyspate noci aj podstatnu cast dna, snazim sa byt v pohode ale on pride nalozi a ja potom tiez idem do vyvrtky a hucime po sebe. Ja uz potom az hystericky reagujem. Prejde to ked budu deti zrosku starsie? Mam pocit ked vidim vonku rodinky aj s takymi detmi ako my ze su v uplne pohode a len my mame ciste stresy. Muza mam rada nechcem aby sme sa rozisli. Dakujem

deti95060810
7. aug 2023

s deťmi sú starosti stále... o 5 rokov nebude menej starosti ako teraz.
malé deti - malé starosti - veľké deti, veľké starosti...
jednoducho máte krízu, ktorú nie každý ustane....

mikadooo
7. aug 2023

@pantina007 ako dve malé deti sú brutál. Prejde to, áno, len dúfam, že váš vzťah to ustojí 🤷. U nás to prešlo, keď som sa konečne vyspala celé noci.... Jediná rada - kúsať si do jazyka, aj jeden aj druhý🤷. Držím vám palce.

tanicka19
7. aug 2023

@pantina007 ano po narodeni druheho dietata sme mali velku krizu, myslela som ze to neustojime. Bolo to u nas velmi velmi podobne ako opisujes, v kazdoˇ smere. V najhorsom case sme mali velmi dlhu tichu domacnost. Vtedy som to utala ze to sa musi zmenit…Zlepsílo sa to casom, ale pracovali sme na tom obaja. Dost pomohlo ze ja som zmenila pristup k hadkam. Nekricat, nenechat sa vyprovokovat. Isla som na to cestou “bav sa so mnou normalne, inak sa s tebou nebudem bavit ani hadat” “ ak mas problem, v praci, si unaveny, nieco ine povedz mi to a hladajme riesenie. Ked kricis k nicomu to nevedie”. Pomohlo to. Jasne ze sa aj teraz pohadame ale je to velky rozdiel.

heidy222
7. aug 2023

@deti95060810 No s deťmi sú vždy starosti, ale nejako lepšie sa zvládajú, keď je človek vyspatý

heidy222
7. aug 2023

Autorka: to máte teraz proste najnáročnejšie obdobie,okolo deti je mega práce, nesmiete na seba a svoje jeden na druhého mať teraz veľké nároky. Ja osobne som bola prvé dva roky úplne KO z deti, teraz keď su väčšie( 3 a 7) je to o 100% lepšie

vanilkovazmrzka
7. aug 2023

A co robite preto, aby ste spolu vobec vydrzali, kym deti budi vacsie?

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauriik
7. aug 2023

No treba si medzi tym vsetkym najist aj cas na seba navzajom. Ist si spolu na rande. Nam vzdy pomohlo velmi ked sme vypadli zo stereotypu a isli niekam sami aj ked my sme sa nehadali. Ale nejake napatie tam bolo. U vas to este potrva kym maly vyrastie trochu a budete mat vacsi klud. Ja mam deti 6 a 3 a je to ovela lepsie. Deti sa vela spolu pohraju, my pokecame. Mame uz cas na svoje konicky.
Ako radila holcina vyssie, skus sa nenechat vyprovokovat do hadky. Odpovedaju vklude aj ked muz je nervozny.

kluska
7. aug 2023

@pantina007 to je normalne, 2 deti daju zabrat kazdemu vztahu, hlavne s malym vekovym rozdielom. Ja mam vekovy rozdiel 2 roky a najtazsi bol taky cas ako mate teraz, ten prvy rok, druhy uz bol lepsi, ale najlepsie to bolo az ked mal ten mladsi 3- 4 roky. Bude sa to zlepsovat urcite, ale zivot ako predtym uz nebude. Uz nebude tolko casu a jednoduchy zivot s jednym dietatom. Ale da sa to zvladnut a hlavne pokial mate pomoc nejaku v rodine, tak treba to vyuzit, ale da sa aj bez pomoci, ale je to ovela lepsie ak ta pomoc je. A rozpravat sa treba a sem tam mat cas aj na seba navzajom. Drzim palce

ahhola
7. aug 2023

Možno mu chýba telesný kontakt... Keď sa rozvali pred TV a začne pindat, nechoď do útoku ale mu zloz batoľa do náruče, akože ti súrne treba... Uvidíš, ze sa ukludni, však on si vás ani nevie užiť, vidí len zdroj stresu a hluku🧒

bubinkaaa
7. aug 2023

@pantina007 u nás to prešlo, a bolo to áno aj vypätím a náročným obdobím popri malých deťoch...dnes si výborne rozumieme, a som rada,že sme to ustali.....dolezite je si to vydiskutovať,vykricat (nerobiť si nič zo susedov napr.l) ...vzdy lepšie ako dusiť v sebe niečo dlhodobo,a potom to praskne a ľudia sa rozchádzajú,rozvádzajú....

ivanakaka
7. aug 2023

@tanicka19 dolezite je ze ,,pracujeme na tom obidvaja” to znamena ze chcete 🙂, ja by som sa modlila za svojho manzela za Vas vztah, ustupila aj ked si myslim ze mam pravdu sa ospravedlnujem…uz sa naucil aj on rokmi…a vzdy mu povedz co ta trapi a ako sa citis, trav s nim cas zaujimaj sa onho, travte cas spolu ako rodina

aiana24
8. aug 2023

Ak su nejake palcive temy co sa daju vyroesit tak vyrieste (napr. pravidla okolo domacich prac). Ak mate malo relaxu alebo malo casu spolu s muzom, skuste to zaradit do programu. Je to dolezite aby ste sa neodcudzili.

mikadooo
8. aug 2023

@deti95060810 nie, u nás toto neplatí, absolútne sa s týmto výrokom nestotožňujem. Ja si užívam, že deti sú už veľké, áno, papuľuje sa, trieska dverami, ale 100x lepšie ako celý deň niekomu behať za riťou, aby sa niekam nepraštil, niečo nezjedol, nevykydol, atď. atp. Moje deti sú už veľké a je to super, nebe a dudy oproti 150%nému nonstop zaberáku, čo bol predtým (teda "veľké" = najmladší má 5). Pamätám sa, že ani kávu som si nevedela teplú vypiť, raňajky, to bolo rýchlo hodiť do seba jogurt na stojáka s 1 dieťaťom v manduce, druhým za chrbtom, ktoré bolo treba obskakovať 😂.

raziel_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thoughtfulweirdo
8. aug 2023

My máme rozdiel medzi deťmi presne 3 roky a po narodení druhého u nás tiež prišla veľká kríza. Druhé dieťa len vrieskalo a vrieskalo, ja z toho na porážku, manžel unavený z práce, doma žiadna radosť, pomedzi to sa motalo nešťastné staršie dieťa... No, ani za milión by som už toto nechcela absolvovať znova. Prestali sme sa s mužom normálne rozprávať, len sme si s vrčaním podávali deti, na akúkoľvek intimitu medzi nami (ani nemyslím sex) sme úplne zabudli, išlo len o prežitie. Teraz má mladší 2,5 a sme na tom lepšie, ale nie, nezmenilo sa to samé. Mladší je stále náročný, nespiaci, správajúci sa ako batoľa, staršia žiarli, stále sme obaja vyčerpaní, len tak samé od seba sa nezmení nič. Vždy musia na tom pracovať obaja, najskôr každý sám so sebou, aby našiel spôsoby, ako si poradiť so svojimi emóciami a potrebami, až potom ako efektívne komunikovať s partnerom. Je to riadna makačka, ale čo dvaja partneri zanedbali, to musia spolu naprávať.

kvetinka75
8. aug 2023

ja by som navrhovala - keď začne, nenechaj sa vytočiť. Rovno mu povedz, že ty sa hádať nechceš a čo by mu pomohlo aby sa upokojil. A to riešte. Potom mu povedz ty ako sa cítiš a spoločne sa k niečomu dopracujete. Hádkami to akurát tak môžete skončiť a on bude chodiť inde, kde bude mať kľud.
Pri deťoch bude stále niečo. A môže prísť aj horšie -choroby. Čo potom? Naučte sa to teraz zvládať a riešiť a komunikovať. Hádkami sa len odcudzíte.

samimami777
8. aug 2023

No, dve malé a ešte k tomu náročné deti sú veľká skúška pre vzťah ... U nás pomohlo sa naučiť druhého podržať, prebrať za neho danú stresovú situáciu a nechať ukľudniť .
Dám ti príklad: som v kuchyni so starším dieťaťom a počujem že sa chlap v detskej izbe rozčuľuje nad menším dieťaťom a nevie si rady. Tak prídem , poklepkám ho po pleci a v kľude mu poviem : "hej, vidím že je táto situácia na teba teraz veľa. Bež si spraviť kávu alebo sa vyvetrať, ja to zvládnem." On sa odíde "ukľudniť" a ja v kľude vyriešim daný problém.
A zasa naopak: ja už po celý nanič deň mám toho veľa , chlap vidí že sa ledva ledva držím aby som nekričala tak urobí presne to isté . Príde za mnou, povie mi, že si potrebujem odpočinúť a nech nechám problém na neho , nech si nerobím starosti a napustím vaňu , on zatiaľ problém v kľude vyrieši.
Nám tento systém , že vždy ten "kľudný" z dvojice preberie náročnú situáciu a nechá toho "vystresovaného" si oddýchnuť a upokojiť naozaj veľmi pomohlo. Hlavne je dôležité aby ste obaja nepodľahli stresu a nevyčítali si reakcie toho druhého . Aj najlepší rodič občas stratí nervy a nakričí.... Dôležité je nesúdiť toho druhého, podržať sa a vedieť na svoje plecia prebrať starosti toho druhého. Zmenilo nám to veľmi vzťah , pomohlo sa cítiť znovu ako partneri čo sú tu jeden pre druhého a teraz to už robíme úplne automaticky 😊 všetko má svoje riešenie len treba hľadať