Starajú sa o vás muži počas choroby?
Staraju sa o vás muži v chorobe? Nemyslím prechladnutie, ale napríklad nevoľnosť, previažu obväz, natrú dákou masťou? Ak áno, robia to normálne alebo ich treba nútiť, štítia sa, frfľú?
Stará sa o mňa aj keď som zdravá. Staráme sa o seba navzájom. Nechcela by som po svojom boku partnera, ktorý by sa staral len o seba.
Môj je taký, že keď ho nátlakom prinútim, tak sa postará, ale tvári sa tragicky. Príde mi, že je strašne "fajnový". Moji rodičia sa o seba starajú, otec pichal mame injekcie a aj pri rôznych nevabnych ťažkostiach to brali normálne. Tak som chcela vedieť, či je to taká výnimka, no zjavne neni.
Ano vzdy sa staral o mna, moj chlap robil aj na zachranke este ako cerstvy medik. Cize pre neho su aj hektolitre krvi a cokolvek ok. Aj po porode to bol on, kto to dole checkoval. Ked som mala chripku tak aj navaril. On je taky ten prakticky typ
Ak ho požiadam o niečo tak áno. Ináč lieta okolo detí keď ja ležím a som za to rada, že toto zvláda popri práci. Našťastie to nebýva tak často, že ma choroba zloží. Takisto aj naopak, moc času nemám sa oňho "starať". Väčšinou mi napíše na mobil že niečo chce/potrebuje, tak keď si chvíľku nájdem tak spravím a donesiem mu (čaj, lieky, atď.). Na druhú stranu, veci ako odmerať teplotu a podobne zvládne aj sám a tiež ma zbytočne nevolá za každú kravinu len preto že leží.
a ty sa o neho staráš, keď je chorý on? Veď mu to vráť rovnakou mierou, keď bude chorý on. Jasné, že je žena príťažlivá ak je upravená, navoňaná, dobre naladená, ale sú v živote dni, keď je bledá, unavená, strapatá, potrebuje podoprieť cestou na WC alebo aj oveľa nepríjemnejšie stavy. Ale kto už jej má pomôcť ako ten najbližší? Predpokladám, že sa ani v domácnosti veľmi nepretrhne a očakáva od teba full servis, či sa mýlim? Utešovať sa tým, že to má tak aj niekto iný ti veľmi nepomôže.
Akoze sa mu hnusi sa starat? Co tym presne myslis? Niektori ludia maju odpor k inym telam a k masirovaniu, natieraniu atd. Ale ak on pomoc od teba rad prijme, ale neopatuje, tak to v poriadku nie je. Ak celkovo ak aj on odmieta od teba prijat starostlivost a nechce sa o teba starat, tak tam je asi odpor k niektorym prejavom. Napriklad kolegyna v praci sa stazovala, ze muz jej odmietol natriet po operacii nohy, ze sa mu to hnusi. Druha kolegyna do toho, ze a to by si si vazne nechala od muza natriet nohy? Ja by som nezniesla, aby mi muz natieral nohy, natrela by som si ich sama, aj keby mi to robilo tazkosti. Co tym chcem povedat? Ludia su rozni, niektori nevedia davat a niektori nevedia prijimat opateru a starostlivost...
Áno, stará sa a považuje to za prirodzené.
Ano, stará sa, ide do lekárne, navarí mi čaj, na ktorý často obaja zabudneme a objavíme o hodinu šálku s vychladnutou prelúhovanou tekutinou 🤣 (v tomto sme ale úplne rovnakí, ak nezapneme časovač), aj nakúpi, aj by vedel navariť, ale som rada, že radšej to nechá na donášku, lebo je to rýchlejšie ako jeho varenie, plus ani kuchyňa nevyzerá ako po atómovke.. a nútiť ho do toho nemusím, niekedy sa spýta sám, či môže niečo spraviť, niekedy mi len tak niečo donesie (niečo, čo on vyhodnotí ako že by mi mohlo zlepšiť náladu počas choroby ako napr. kinder čokoláda 😆) a niekedy ho musím poprosiť, lebo má takú prácu, pri ktorej stráca pojem o čase (myslím, keď sa jej venuje aj doma).
Stara sa, ale ja som chora tak raz za 3roky..🙂
@0silvia0 aby sa mi hnusilo partnerovo telo? Alebo jemu moje? To by sme nemohli spolu ani intímne žiť. Je iné, ak žena v prvých mesiacoch tehotenstva zvracia dvadsať krát denne a niekedy nedobehne, to chápem, že každý nemusí zvládnuť, alebo nejaká škaredá rana, ale aby sa mi hnusilo partnerove telo, ak potrebuje pomasírovať.
@elizabet173 ano, kolegyna je taka odtazita, ale nemam potrebu sa nad tym pohorsovat, s muzom su uz takmer 40 rokov spolu... kazdy to ma asi inak.
Stara sa aj ked niesom chora. Starame sa jeden o druheho..
@0silvia0 úplne súhlasím s tým čo pises..
inak, masírovať/natrieť nohy by som si nedala ani ja, ani od muža.. resp.asi len v nevyhnutných prípadoch ak by som ja nemohla, také som vsak ešte nezazila.. tiež mi je to proti srsti.. ak by také čosi chcel muž odomna nemám najmensi problém, ale ja hej.. ja pre túto svoju vlastnosť nemôžem chodiť ani na pedikúru, neznášam ak sa niekto dotýka mojich chodidiel, prstov, miesta na opacnej strane kolien a potom ešte krku.. neviem prečo som taká divná 😅
Môj muž sa stará dokonca oveľa viac ako ja.
@jana_eyre_2 mam to tak isto, tiez nechodim na pedikury, masaze, kadernicku pretrpim a tiez nedokazem prijat ani objatia atd. strpim to len od muza a rodicov, ani nohy muzovi nevytasim ze masiruj...ako to robi moja mama otcovi. Otec jej dokonca aj nechty na nohach striha, toto by som ja nezvladla. Ja si chcem vsetko sama a este som nebola v situacii, ze by som potrebovala nejake natieranie, masirovanie atd. Ak budem musiet, snad to nejako prezijem.
@jana_eyre_2 od cudzích to tiež veľmi nemusím, ale od muža mi to je veľmi príjemné
Moj ex bol taky, ze o mna ani nezakopol. Spomeniem si na par neprijemnych situacii po 2 potratoch som mala strašne nizky tlak po strate krvi,nechapal co nevladzem,ze vraj hram divadlo.Bolelo ma to vtedy velmi ten jeho pristup.Potom silna chripka pri 4mesacnej dcere,tiez ani tuk,nevladala som ani vstať a nakojit ju,nakoniec to chytila odo mna a skoncili sme v nemocnici.Bola som v jeho očiach "slaby kus" a herečka.Inak ale nemam rada ak ma niekto moc obskakuje.Terajsi manzel mi pomahal pocas tehotenstva,do vane,aby som sa nesmykla,masiroval nohy atd.Cely cas do obchodu chodil iba on.Ak som nachcipana vola z prace x krat za den, ci je všetko o.k.Takže..zalezi od chlapa a charakteru..lebo nie kazdy chlap ma na to bunky,ale napríklad paci sa mi potom pristup,prepac,neviem to tak,neda sa mi,ale urobim pre teba niečo ine.Iny level je odkazanost po uraze,vaznej chorobe.Ex sa vyjadril,ze zena ma dokazat si pomoct.Manzel zas,ze na všetko sme dvaja.. 🤗Sto chlapov,sto sposobov.
Ja teda chorá nebývam a už vôbec nie tak, žeby som nebola schopná sa o seba starať, ale keď som bola tehotná, tak mi bývalo zle, tak muž sa staral.
Ked tak citam niektore prispevky som este vdacnejsia co doma mam. Zeny co mate dobrych muzov vazte si ich 🥰
@jana_eyre_2 ja to mám tiež! Nikdy som nebola na pedikúre, lebo mi je zle z toho, že by sa mi niekto dotýkal chodidiel. Dospela som aspoň do štádia, že môj muž mi môže pomasírovať chodidlá, aj mi to je fakt príjemné, ale nesmie sa mi dotknúť prstov na nohách, lebo z toho ma nahodí, že mám pocit, že vyletím až na plafón. Aj keď sa mi napr. v posteli nohou náhodou dotkne prstov na nohách 😆 som rada, že na nete vždy zistím, že nie som sama divná v nejakých veciach.
@elizabet173 full servis by mal rád, ale to mu zase nedovolím. Len tiež tých rečí okolo... No z toho si robím srandu. Ale toto je také osobnejšie.
@0silvia0 zaujímavé, čo píšeš, lebo on má presne asi trochu problém s telesnosťou. Už som nad tým dávno rozmýšlala. Rád sa nechá aj pomasirovat, aj pofúkať boliestky, ale vidím, že opätovať to nechce (lenivost), ale je tam taký trochu aj odpor (telesnosť). Pre mna nepochopitelne, mne nič spojené s partnerom nie je cudzie alebo neprijemne. Lenže tieto veci sa až po pár rokoch začali ukazovať, zaľúbený človek sa viac snaží.
Inak, aby to nevyznelo, že je to hrozný chlap, vieme sa hodiny rozprávať, spolocne záujmy, podporuje ma psychicky v praci, v sukromi, sme jednotni vo výchove, atd. Ale je fakt aj lenivý a taký trochu fyzicky odťažitý.
Ano postara sa o mna. Ale to uz musi vidiet ze niesom schopna sa o seba posratat sama. Pokial zijem dycham a som schopna prejst na zachod tak salam parky. Cca raz za 3roky ma chiti angina alebo chripka a som doslova nesvojpravna, potrebujem zobudit aby som isla na zachod, potrebujem podat lieky lebo nemam pojem o case, potrebujem prezliect pyzamo a preniest na druhu stranu postele lebo vsetko okolo mna je prepotene, potrebujem podrzat nad zachodom lebo by som sa udusila vlastnymi zvratkami. Vtedy mi je jedno ze neurobi poriadok, ale udrzi ma pri zivote. Dokonca ked som bola tehotna tak ma holil a tak podobne.
Drahý sa stará keď niečo treba, bez problémov a veľakrát sa bojí o mňa. Takže on s tým nemá najmenší problém.
Myslim, ze si to dobre pomenovala ako problem s telesnostou. Ale myslim, ze ak by mal problem s telesnostou, nebolo by mu prijemne ani prijimat od teba masirovanie a ofukovanie... sex je nieco ine, tam je to ok, ale uz mu je neprijemne asi masirovat nohy a ruky atd. Myslim, ze nasilu by sa premohol, keby si bola naozaj odkazana na to, ale ked nemusi, tak sa do toho nehrnie dobrovolne.
Ja som bola akurát dva dni úplne odpisana s vysokými horúčkami. Môjho samého nenapadne má prísť pozakryvat, opýtať sa ako sa mám. U nich to vôbec nebolo zvykom, každý sa trápil sám. Keď ho poprosím donesie mi, čo treba, uvarí čaj veľmi rád, len jeho to nenapadne, nie je mu to prirodzené. Ale okamžite preberie celú domácnosť, vari, perie vymýšľa program pre deti,aby som mohla oddychovať.
Keď som mala ruku v operovanu,všetko robil v domácnosti on, zo začiatku ma aj sprchoval, vlasy mi umýval.
Samozrejme to funguje aj opačne. Možno tým, že som žena, možno tým, že u nás doma to tiež tak fungovalo, ale ja mám potrebu ho obskakovať, takisto aj deti, keď im niečo je.
@lvula Kanadana. Myslis ze to ze mi neurobi ten caj je preto ze je Kanadan? Moze byt. 🙂 On je taky typ drevorubac (ale s hokejkou a pivom).
@andreatytler aky je rozdiel medzi slovakmi a kanadanmi? Len tak v strucnosti, ak by si mohla. Su nejake vyrazne crty?
@andreatytler ja mám čecha drevorubača s hokejkou a pivom v ruke ale čaj mi robí 😄 Ja si skôr myslím že všetko toto je od rodiny. To čo videl chlap doma ako dieťa robí alebo nerobí v dospelosti. Niekto ani nevie že to má robiť lebo to nepozná a nemusí to znamenať že na ženu kašle 🤷♀️ Môj má super otca ktorý sa o svoju ženu stará ako o kráľovnú tak to mám rovnako aj ja. Až si to niekedy nevážim mám taký pocit. Takže nemyslím že je to národnosťou ale minulosťou a rodičmi a nechápem prečo sa vás na to pani spýtala 😄
@kkovacovak Tiez myslim ze je to vychovou... jeho otec je velmi tvrdy clovek a mama vedela ze by nic od neho nedostala a tak nikdy nepytala.
Pekne ze ten tvoj drevorubac ti navari cajik. Nuz co... ja naucim syna aby mi varil cajik ked bude vacsi.

Samozrejme, ze sa stara. Ci som chora alebo nie. Ale on ked je chory tak je to hroza. On nenecha, aby som sa o neho starala. Len raz ma nechal, ale to ozaj nevladal ani zit a potreboval pomoc ist aj na wc.