icon

Staráte sa o svokrovcov?

natalia876
7. sep 2022

Ahojte..už dávnejšie som tu zverejňovala svoj diskusiu ohľadom svojho vzťahu ,.musím uznať, že sa nám podarilo ukončiť naše partnerské problémy a ďakujem aj niektorým dievčatám, ktoré mi pomohli. Teraz by ma zaujímala vaša situacia ohľadom toho ako riešite peniaze a svokrovcov..sú tu nejaké ženy, ktoré sa starajú aj o svokrovcov? Pretože my s mojim partnerom zarába celkom slušne, ba asi až nadprimerne na Slovensko (6000€ mesačne), ale každý mesiac sme na nule, pretože živýme aj svokrovcov aj keď oni majú mesačný príjem 900€. Dom, hypotéku, leasing aj všetky účty im platíme my. Ja mám vyšší plat ako môj partner, takže z môjho tam ide oveľa viac. Pracujem každý deň od 5:00 do 20:00, často nemám peniaze si ani skočiť ku kaderníčke alebo na nechty. Veľmi by som to chcela zastaviť, ale vždy keď doma spomeniem túto tému, tak mi partner iba povie, že mám pravdu, ale sú to jeho rodičia a musí sa o nich starať. Ako by ste to riešili vy?
Ďakujem za odpovede

katkami123
8. sep 2022

Bohužiaľ, on aj jeho rodina si z teba urobili doslova dojnú kravu. V prvej téme pises, ze hneď ako ráno vstanete, idete k jeho rodicom upravovať. Že musíš. Aspoň s tým si prestala? Či im tam stále všetko upratuješ a do toho ich ešte aj živíš zo svojich peňazí?

katkami123
8. sep 2022

Nevoláš sa náhodou Ema? Raz tu autorka písala o jednom dievčati, ktoré robilo v rodinnej firme a jej matka ju stále iba buzerovala, aj vek by sedel.

katkami123
8. sep 2022

On ma súrodencov alebo je jedináčik, keď je takto chorobne naviazaný na rodičov a oni na neho?

zoeeoz
8. sep 2022

@anaj_janka ale oni obaja robia u jej otca ak som to spravne vyčítala, tak jej tu prácu neuverí

natalia876
autor
8. sep 2022

@katkami123 nie nie

natalia876
autor
8. sep 2022

@katkami123 našla som im upratovačku

natalia876
autor
8. sep 2022

@katkami123 nie, nie som ema

katkami123
8. sep 2022

@natalia876
A tu upratovačku im platíš ty?

terezka1947
8. sep 2022

@natalia876 ešte raz sa opýtam.....nie si ani manželka,ani nevesta a preto:prečo si s ním?
Platiť áno,ďalej čo?
Druhá vec,ty si tak slepo zamilovaná?

123andy123
8. sep 2022

Proseminar ta ty KDE pracujes? 22rokov a tolko zaribis

tamitamitami
8. sep 2022

Ja naozaj nechcem byť zlá ale prečo toto všetko robíš? Zatiaľ si nenapísala ani jeden dôvod prečo všetko platíte za nich a už vôbec nie prečo to robíš ty. Naozaj toto nieje zdravá pomoc ale využívanie.
Upratovačku? Je na tom jeho mama tak aby nevládala umyť riad a spraviť základné bežné činnosti. Kľudne by som im prišla raz za dva týždenne pomôcť (umyť okná, utrieť prach...), ale v situácii keď všetko platíte vy mať upratovačku je pri najmenšom na zamyslenie.

Autorka naozaj pre svoje dobro stým prestaň. Pomoc je spraviť nákup, prispieť na neočakávaný výdavok, zaviesť k lekárovi raz za čas pomôcť spraviť veľké upratovanie. Ale nie dať sa permanentne využívať a ešte aj živiť druhú domácnosť. Ponúknu tebe niečo na vyrovnanie ako vďaku? Lebo toto čo píšeš je čisté využívanie.

mk22
8. sep 2022

@natalia876 ty ale nemusíš nič, nemusíš upratovať starať sa o cudziu domácnosť a už vbc nemusíš platiť účty cudzím ľuďom ktorí majú svoj príjem.
To kto ťa tak nastepil ze niekoho financovať je úplne bežné?
Tvoji rodicia alebo kto?

katkami123
8. sep 2022

@terezka1947
Bohužiaľ, dievca je bezhlavo zaľúbené a nevníma realitu, alebo ju nechce vidieť. Ja keď vidím, že je ešte v skupinke snažilky 🤦🏽‍♀️. Už len s takým si dieťa robiť, bez prstienka, bez svadby. Leniví rodicia, on jej neprejavuje lásku, zato jej peniažky ťahať mu už nevadí.

lujza123
8. sep 2022

@natalia876 na svete občas nieje hlupejsieho tvora ako zamilovaná mladá baba. Môže mať IQ genia, vysoke školy, keď sa zamiluje klapky na očiach.
Ty máš k tomu takú veľkú smolu ze si sa zamilovala do využívačnej pijavice a odmietas to vidieť.
Vážne skus experiment, zaloz si termínovaný účet a posielaj tam celú svoju výplatu. Nechaj si 400 € (to je základná suma na polku nájmu a stravu). Uvidíš kolko s tebou potom ten tvoj vyvolený ostane keď si bude musieť živiť rodičov sám. Moja milá do mesiaca si single, tomu ver.

lujza123
8. sep 2022

@natalia876 máš netflix? Pozri si dokumenty "manipulator" alebo podvodník z Tinderu.
Obeťou podobného vychcanca si aj ty.

Normálny čestný človek nikdy nebude brať frajerke peniaze a dávať ich vlastným rodicom.

Ani tu na fóre nenájdeš takú trubku ktorá by posielala svoje ťažko zarobené peniaze svokrovcom.

Asi ti to zbytočne píšem, lebo nedokážeš vnimat akou obeťou podvodu si sa stala.

Možno na to prídeš až o veľa rokov neskôr, keď namiesto usetrenych peňazí a napríklad vlastnej nehnuteľnosti to ostanú len dlhy a oči pre plač.

Rozmýšľaj, keď si toho svojho krásavca stretla koľko zarábal? Aj vtedy živil rodičov? Pochybujem.

ibajaanikiny
8. sep 2022

@katkami123 ale ja som ten prispevok nepisala

marca12
8. sep 2022

@natalia876 To je priserne,ked ludia nevedia hospodarit s peniazmi. Ako mozete minut 6tisic mesacne? Pomahat je jedna vec,ale zivit je druha vec. Ak svojrovci nemaju na hypoteku,nech idu do mensieho,ak nemaju na leasing,nech predaju auto.

nikkagab
Autor odpoveď zmazal
lalenka33
8. sep 2022

Mladý si našiel zlatú baňu od ktorej si ešte potrebuje večer oddýchnuť. Bez ohladu na ich etnikum podporuješ ich lenivosť a nechávaš sa využívať. Máš 22 , slušne zarábaš a nemáš nič lebo potrebuješ živiť lenivú vypočítavú darebač.

oli18
8. sep 2022

@natalia876 tvoj otec z velkej lasky k tebe ta necha pracovat 12 hod denne? A to potom kedy pomahas rodicom tvojho priatela, ak si stale v robote? To by dovolil otec svojej milovanej dcere nabalit si Roma? A vie o tom, ze dotujes jeho rodinu?? A preco tvoji svokrovci v ich veku nemaju este splatenu hypoteku?
Odpovedas v diskusii velmi malo. Myslim, ze preto, aby si sa nezamotala. Lebo tvoj pribeh je vymysleny. Druha Vasilkova Keleova. Zacni pisat sladaky, budu mat uspech, ako aj tvoja diskusia. Lebo vascina jej uverila. Ja nie. Lebo ak je niekto pilierom uspesnej rodinnej firmy, nemoze byt hlupy, ako ty. To sa vylucuje.

filipka250
8. sep 2022

@natalia876 mna by zaujimalo, ci tvoja rodina o tomto vie.
Si mladucka, zasluzis si ovela ovela viac. Neznic si zivot.

natalia876
autor
8. sep 2022

@oli18 len tak pre zaujímavosť ..podľa Vás, čo by som mala ja z toho kebyže si to vymyslím? Ak by mi platili na tomto fóre za zaujímavý príbeh pochopím..ale v tejto situácii? ..keď sa ma už pýtate prečo pracujem 12h v otcovej firme, je to kvôli tomu, lebo ja chcem pracovať toľko veľa. Keď nie som v práci, chcú odomna svokrovci aby som trávila čas s nimi= variť, piecť, upratovať atď..a kvôli tomu, že ma moj otec miluje, musí byť rasista? Viete, keď som sa spoznala so svojim partnerom, bol úplne iný a toto som vlastne vytvorila z neho ja, lebo som ich veľmi rozmaznala. Ja som iba chcela vedieť niekoho iného názor, keďže do toho nechcem zaťažovať svojich rodičov, už aj bez tak pre mňa robia príliš veľa

natalia876
autor
8. sep 2022

@oli18 och ešte som zabudla na tú hypotéku ..hypotéku si zobrali pred 3 rokmi. 30k

loginexistuje
8. sep 2022

@natalia876 ale to je chyba v prvom rade to povedz rodicom a oni urobia poriadok aj s nim aj s tebou

filipka250
8. sep 2022

@natalia876 .....toto som vlastne vytvorila z neho ja...... sebaobvinovanie...eeeech dievca zlate ber nohy na plecia. A ako budes utekat, zastav sa u psychologa. Mne je tak velmi luto, ked tu citam taketo pribehy a pisu ich mlade baby.
Zivot mas pred sebou, mala by si cestovat, spoznavat novych ludi, chod sa vyblaznit na diskoteku, koncert oblubenej skupiny, prefarbi si vlasy na zeleno, chod skocit bungee-jumping.....uzivaj si! Kedy, ked nie teraz?! Mas na to plne pravo!!!!! Nepodporuj darmozracov!!!!!

oli18
8. sep 2022

@natalia876 na prahu dochodku, alebo dokonca dochodkarovi, nedaju hypoteku predsa. Jedine nejaky spotrebny uver. Aj to musi preukazat prijem. Zrejme ho maju, ak im dali pozicku.
Ludia sme rozni, sme tu anonymne a dovod na vymyslanie pribehov ma kazdy iny.

natalia876
autor
8. sep 2022

@oli18 no a vidíte, im ho dali. Moj partner je ich ručiteľ a majú založený rodinný dom

filipka250
8. sep 2022

@natalia876 a s tou hypotekou ta oklamali. Hypoteku davaju tak, aby bola splatena cca do 70r.
Ktovie, kam idu tvoje peniaze.

filipka250
8. sep 2022

@natalia876 videla si papiere? Pozri katasterportal.