Starí rodičia neprídu na oslavu
Ako by ste zareagovali keby stary rodicia neprisli na oslavu narodenia ich jedineho vnuka.oslava je 350km, oni cestuju po celom svete. Oslava je u mojich rodicov, boli tam raz 2 hodiny. Sme spolu 6 rokov, manzelia rok. Odmietli uz prist na svadbu mojej sestry, na moju oslavu promocii a teraz toto. Vztahy su medzi nami a svokrovcami dobre. Navstevujeme sa, byvame blizsko, ale k mojim rodicom ist zrejme nechcu. Vraj ze to by bolo na otocku. Svokor nepracuje a svokra si moze vziat dovolenky kolko chce. Berie si ju ked jej ma pristnavsteva uz 2dni vopred aby prichystala veci. Co si myslite preco?
Ja by som tiez nesla na otocku na oslavu 700km dokopy, ved to je sialene, a to mam mozno o polovicu menej rokov ako stari rodicia.
Pozvala si, odmietli, neries.
@reanda ziadny rozdiel ved nech nechodia.. A neeobili by to kvoly mne.. Urcite nie.. Alekvoly synovi a vnukovi..
Dovolenku urcite neporovnavaj s 'nudnou' rodinou oslavou na otocku. Sak to pre nich je len ist na obed a prehodit par slusnych viet s tvojou rodinou a ist domov, a vnuk v lepsom pripade oslavu prespi.. bud rada, ze tam bude menej ludi, aspon si vas tvoja rodina viac uzije, ked byvaju tak daleko od teba.. svokrovci urcite prisli maleho pozriet k vam a kludne mu mozu chodit vinsovat ku vam.. nevyrabaj problem, kde nie je .. aky vztah budu mat s vnukom neoplyvni ci budu cestovat 350km alebo len ku vam.. a ani neplanuj do buducnosti taketo spolocne oslavy, ked je to neprakticke kvoli dialke.. trosku empatie z tvojej strany by nezaskodilo, svet sa netoci len okolo toho co ty chces a naplanujes..
No keď nechcu, tak nechcú - asi majú svoj dôvod.. otázka je, keby boli k tebe úprimni a povedali by ti úprimne prečo nechcú ísť k tvojej rodine, zobrala by si to? Vedela by si to akceptovať a netrápilo by ta to?
Podľa mňa sa na to vykašli, proste si užite oslavu u vašich, urobte čo sa vám páči.. netráp sa tým, načo.. nejaký iný víkend pozvite svokrovcov k vám, upec koláč a jedinému vnukovi prinesú darček..
Ja viem že môj názor asi nebude úplne po chuti, ale sama nemám rada oslavy a samej by sa mi nechcelo "udržovať vzťahy" s niekým úplne premna cudzím.. lebo áno sú to tvoji rodičia, ale pre svokrovcov sú to proste len rodičia nevesty, nemusia byt super kamoši a tak sa im nechce asi cestovať 350km k cudzím ľuďom..
Ty by si napr.isla na oslavu cojaviem synovi bratranca z druhého kolena tvojho muža, ktorého si videla 2x v živote a býva 400km od vás? Viem že je to iné ako keď ide o vnuca, ale proste tá oslava sa pre nich koná u cudzích ľudí..
@babababka anosyn sam uvidi na fotkach ze tam neboli a ked sa spyta preco.. Poviem ze prist nechceli.. A ano oslavy mozno budu dvojmo.. Pre rodinu pre kamaratov.. Atd.. Ale nie pre rodinu, pre rodinu a zas pre rodinu.. Pre rodinu robim inu oslavu nez pre kamaratov
Uvidíš, keď budete oslavovať malého nearodeniny, ci znova odmietnu, alebo sa premôžu a prídu. Ináč toto s nimi mohol prebrať muž, niekedy treba aj starých rodičov trochu prevychovat a ukázať im aj váš pohľad, nie len slepo poslúchať a cusat "aby dobre bolo" Mam podobnych cudákov, ale muž ich vie upratať, keď to preženu.
Nespyta sa ..ak to ty nebudes vytahovat, bude to brat ako normalnu vec, ze to bola oslava u druhej babky..
Dobre, možno to je tak, ako si myslíš, že chcú oslavovať len u nich, alebo možno ešte u vás. Máš len dve možnosti na výber. Buď sa na nich budeš za to hnevať a tvoj hnev vám skôr, či neskôr pokazí dobré vzťahy, alebo ich budeš rešpektovať takých akí sú. Tým netvrdím, že máš skákať tak, aby bolo podľa nich. Len sa nedaj vytočiť tým, že nie je všetko ani podľa teba. A najmä si nenahováraj takú blbosť, že keď sa im nechce cestovať na tú oslavu, tak vás nemajú radi a nezáleží im na vás. Určite vám svoju lásku a záujem vedia dať najavo aj inak.
@beata_k a nie som rozculena skor mi je smutno ze kvoly cudzim ludom budu brat dovolenku a aj cestovat a snazit sa ale kvoly synovi ci vnukovi nie..
@babababka ono to nie je len taka oslava.. A uz sa to opakuje.. Ked nie je nieco podla nich tak pre nich to nie je vobec
Jasne, ty sa nebudeš idú at. Ty už sa oduvas a plánuješ ako sa im "pomstis" za to, že proste a jednoducho nechcú ísť oslavovať do cudzieho domu, nechcú byť na obtiaž tvojim rodičom, necítia sa na to aby po oslave do noci šoférovali 5 hodín domov. Možno si s tvojou rodinou nemajú čo povedať a po pár zdvorilostnych vetách by tam užen sedeli a čakali na koniec. Skúsila si uvažovať aj tymto smerom? Ci ty ideš len svoju predstavu a každý kto sa s ňou nestotozni je už odlud.
oni si aspon ziju podla seba
ty chces, aby druhi zili podla teba..
sebectvo je to ale v tom druhom pripade..
Ako ked ta to takto strasne trapi, tak mi to povedz, mozno ukaz tuto diskusiu a oni lepsie pochopia tvoje rozpolozenie a preco ti na tom tak zalezi, mozno su to hormony.. keby moja nevesta toto pisala, tak len pre jej mentalne zdravie, by som si dala tu namahu a sla na otocku 350km.. svokrovci mozno ani nevedia ako velmi ta ich odmietnutie zobralo..
Autorka, tak v prvom rade: ty žiadnu oslavu nerobíš. Keby si robila, bola by u teba doma. Oslavu robia tvoji rodičia a bude na nej z tvojej strany rodiny 16 ľudí, kým z manželovej len oni dvaja. Takže chápem, že sa tam budú cítiť, ako piate koleso na voze. Neporovnávaj to, že oni cestujú po dovolenkách s tým, že by mali prespať u tvojich rodičov. To je niečo úplne iné. A keď bývajú blízko vás, nevidím dôvod, aby išli oslavovať narodenie vnuka 350km od ich a aj od vášho bydliska.
Z akého dovodu nerobíš tu oslavu ty u vás? Ale tvojich rodičov? No tak asi sa im tam nechce ist z nejakého dôvodu.
Autorka zamyslela si sa nad tým, že možno nemajú radi tvojich rodičov? Moja svokra tiež nebola na svadbe ani mojej sestre ani môjmu bratovi. Napríklad moja svokra nikdy nejde pozrieť moju mamu (máme postavený dom vo dvore mojich rodičov), aj keď sme robili oslavu u rodičov neprišla k nám. Raz k nám prišla na Vianoce a boli sme u našich tak volala manželovi že máme ísť domov. 🤔 Ale tak mi máme také vlažné vzťahy s mojou svokrou.
Autorka a zamyslela si sa nad tým ako mužova rodina vyzerá? Oni boli celí život 3, vystačia si sami do sebou. Tvoj muž si vzal ženu z veľkej rodiny, k čomu sa svokrovci nemusia a ani nemajú právo nijako vyjadriť, ale ty žiješ vo svojej predstave, že treba robiť veľké rodinné oslavy atď... Napadlo ti, že niektorí ľudia, čo žijú v nukleárnych rodinách to nemusia mať radi? Veď z tvojej strany tam bude 13 ľudí plus vy traja (takže vlastne iba ich syn a vnuk "priama" rodina). A teraz sa zamysli, ale úprimne - ty by si sa trepala v ich pozícii niekam? Na dovolenky chodia kam chcú a kedy chcú, lebo si vychovali jedno dieťa a zvyšok života pracovali. Tvoji rodičia vychovávali 3/4 deti, určite nemajú toľko peňazí ani času, nemohli určite robiť takú kariéru, ako svokrovci, preto trávia svoj čas teraz inak- hlavne stretavanim s rodinou. Podľa mňa nie je ok nútiť niekoho, aby sa zúčastňoval hromadných rodinných akcií, kde sú z 16 členov (ich vynímajúc) iba 2 ich priama rodina. Ja nemám rada ani také svadby.. pozve nás zo slušnosti nejaká sesternica a zo 150 sály poznám len ju a jej rodičov a ostatní sú pre mňa úplne cudzí ľudia. Keď som takto šla kamoškám na svadbu, tak mi to nevadilo, lebo s nikým som tam nebola rodina, iba kamarátka a s ostatnými pozvanými kamarátmi sme sa dali do reči a boli sme tam spolu. Na tej vašej oslave to bude brutál pevaha. Veď spravte grilovačku u tvojich rodičov aj s tvojimi súrodencami a ich partnermi a deťmi, ale spravte oslavu aj iba pre starých rodičov (z oboch strán). Dáte si obed, tortu v reštike - tvoji rodičia, svokrovci a vy. 6 konzumentov, jeden na mlieku, ten sa nepočíta. Ty nemôžeš donútiť cudzích ľudí, aby im bolo prijemne s nejakou cudzou veľkou rodinou.
Ty mas asi o svokrovcami problém celkovo...veď preboha ži a nechaj zit. PozvAla si ich odmietli...tak keď ti na tom tak zalezi aby boli na oslave tak sa prosposob a pozvi och domov na kavu, kolac a vybavené. Ja nechapem ....nemám problém urobím si problém...a vieš sú aj ľudia pre ktorých tvoj syn nebude stredom vesmíru...čím skôr to pochopíš tým lepšie. Ešte má napadlo, že možno nemajú s vašimi až take super vzťahy ako si ty myslíš...jedna vec je íś´t na dovolenku ku a oddychovať a druha ist ku cudzím ľuďom aj keď je to už rodina prispôsobovať sa a tváriť sa, že inde by im nebolo lepšie..... skús ich rešpektovať, je to och rozhodnutie. A ver mi, tvojmu synovi bude o 10-20 rokov suma fuk či babka s dedkom boli na niejakej oslave...skôr si s nimi vzťah vybuduje na základe zážitkov a času ktorý spolu strávia aj bez teba...
Véd vnukovi môžu zablahoželať aj u vás doma a nie prejsť 700km keď býva vnuk nedaleko
A tiež nevidím ani dôvod chodiť na svadbu tvojej sestry, to ze niekoho pozves je jedna vec, ale pozvaný ma pravo pozvanie odmietnuť z akéhokoľvek dôvodu
Inak autorka ty veľmi hnusne odpovedáš na ostatné ženy tu. Ak si takáto v reále,no ďakujem pekne. Buď si ešte mladučká, alebo musí byť všetko podľa teba. Vymyslíš si totálnu sprostosť, aspoň za mňa a všetci teraz skáčte ako ja pískam... ešte je ti jedna varianta a to,že si žiješ "americký " sen. Kedy všetko a za každých okolností musí byť dokonale a ak niekto nerobí ako chceš ty,je zle..
@sense gratulovat k comu? K narodeniu?
@veronikaszabova nečítala som všetky príspevky, napísala som svoj názor, dôvod oslavy som si prečítala až neskôr ale príspevok sa už nedal upraviť, možno ak dobre lebo by som jej napísala niečo v rovnakom štýle ako píše ona.... Lebo tomu dieťaťu bude oslava čohokoľvek suma fuk a reakcia autorky co povie keď bude dieťa vidieť fotky je úplne trápna....
@sense hned v prispevku je "oslava narodenia".
Proste autorka prehana a caka, ze cela rodina sa doslova pose*ie z toho, ze porodila.
@veronikaszabova tak som zle prečítala, stáva sa,..nobody is perfect... Ale súhlasím, autorka preháňa
Ty si ideš len svoje. Si tak zvyknutá, tak si oslavuj. Za to, že sa nechcú trepať 700km za ľudmi s ktorými si možno ani nemajú čo povedať sú zlí? Vieš na koľko osláv v muzovej rodine som nešla? By si sa za hlavu chytala a obesila ma na najbližšom stĺpe. Nie každý ma rad takéto stretnutia. Úprimne pre mna sú často trápne, pretože sa robia len preto, že sa to patrí. Nie každý si s každým vyhovuje, aj keď su rodina.
Prečo by tvoje chcem malo byť dôležitejšie ako ich nechcem?
Hovorila si o svokrovcoch tak to sú dvaja ľudia a nie 16 a tí dvaja by sa snáď pomestili ja robím oslavu len doma síce sú všetci z ba ale vždy by sa našlo miesto na prespatie
@ckocka lebo chciet udrziavat rodinne vztahy a stretavat sa s rodinou je lepsie nez nechcem sa stretavat s rodinou a necgcem ist na oslavu jedinemu vnukovi..

@evaachesa ano aj to moze byt moznost