icon

Starší partner o 27 rokov

dominika123567
3. okt 2016

Dobrý večer.
Prosím poraďte mi.......
Takže asi pred rokom a pol som sa zoznámila s mužom ktorý je starší odo mňa o 27 rokov. A čo je zaujímavé od prvého momenta som mala pocit akoby som ho poznala celý život teda doteraz mám ten pocit ..Začali sme byť dobrý priatelia keďže som v zahraničí tak mi to,, padlo vhod,, mať tu nejakého normálneho kamaráta s kým sa môžem porozprávať, ísť na kávu trocha do spoločnosti...keďže som pracovala v jednej krčme a tam som mala šťastie len na otravnych a falošných ľudí a k tomu väčšia časť alkoholici alebo gambleri s ktorými som nemohla očakávať dobré priateľstvo ..Neplánovala som s ním vzťah!!!! O takom niečom som ani nerozmýšľala...Čím viac som začala byť s ním častejšie a častejšie v kontakte sme boli lepší a lepší priatelia aj kvôli tomu že si s ním tak dobre rozumiem toľko máme spoločných tém záľuby... Kým neprišiel moment keď som sa doňho,, bláznivo zaľúbila,, a začali sme spolu chodiť teda ja som naliehala ako som predtým nechcela ísť do toho (nevedela som si to predstaviť kvôli veku) tak mi bolo neskôr všetko jedno lenže on nechcel a odôvodnil to tak, že som veľmi mladá že si zasluzim lepšieho od neho lebo som nenormálne super človek s veľkým srdcom a nechce aby som bola s ním nešťastná ale neskôr som ho presvedčila, taktiež som sa to bála povedať aj rodičom na začiatku to nerozumeli a boli proti tomu lebo ho nepoznali ale teraz je už všetko OK. Čo je môj problém keby mal aspoň o 15 rokov menej by bol naozaj,, ideálny partner,, keďže rozmýšľam aj do budúcnosti mám strah čo bude za 5-10 rokov alebo viacej keďže on to myslí somnou vážne aj ja s ním dozvedela som sa od kamarátky, že ma chce na moje narodeniny (čo bude o chvilu) prekvapiť a požiadať o ruku.. Ja ho naozaj milujem ako ešte nikoho doteraz tak je ku mne pozorný milý skoro sa ani nehadame všetko mi dáva čo len chcem jemu je proste jedno co je s ním ale len aby mne bolo dobre som jeho jediná priorita non stop sme spolu každý jeden deň nikde nejde za kamaratami alebo do baru radšej je somnou to mu je presnejšie proste je mi ako najlepší kamarát, priateľ všetko v jednom aj zato mám ten pocit, že som s ním už oveľa dlhšie ako len rok len sa bojím toho, že ten vzťah poprípade budúce manželstvo nemá dobrú perspektívu do budúcnosti. Aj čo sa týka možno deti lebo ich veľmi chce či je to správne rozhodnutie...Poraďte mi prosím vás kto s tým má skúsenosti čo mám robiť? .A taktiež neverím že by som s niekým iným mohla byť taká šťastná ako s ním neviem si predstaviť ostať bez neho...poraďte mi prosím vás...zúfalá som neviem co je správne rozhodnutie či mám počúvať srdce alebo mozog...

Strana
z7
sunyrose
10. okt 2016

Pre mňa je toto nerovnocenný vzťah... a nezapojiť rozum - hotová katastrofa. Poznám viacero takýchto párov, kde vekový rozdiel bol vyše 20r. Kým manžel neprekročili 60-tku, všetko ok, ale potom.....žena v najlepšom veku a vedľa seba s prepáčením vidí "starca"..., z vlastnej skúsenosti hovorili, že to mali veľmi, veeeeeeľmi ťažké....Dnes ustáť manželstvo a byť v ňom šťastný bez takéhoto veľkého rozdielu je umenie....Ak by mi prišla niektorá z mojich dcér s takýmto niečím....asi by som to nepredýchala....hoci beriem, dnes muži dozrievajú neskôr ako za mojich mladých čias....a vekový rozdiel medzi manželmi akoby narastal....,ale ja osobne si to neviem predstaviť...za manžela mám rovesníka a som 25r. šťastne vydatá...., zo srdca to prajem aj vám.... 🙂 🙂 🙂

katrinka8
10. okt 2016

@fadama - však to je diskusia, môžme hádam aj medzi sebou o tom diskutovať 😉 Nemusíme výlučne len s autorkou, či? 🙂

fadama
10. okt 2016

@katrinka8 ved mozete pravdaze ved nikto vam nic nevycita.

janinah
10. okt 2016

@eeffka presne tak,v 40tke chytáš druhý dych,chceš chodiť na plesy,na dovolenky,relaxovať v záhrade,večery tráviť v divadle,na koncerte....akeby si vedľa seba mala 67ročného chlapa tak už vidím ako s nadšením,energiou a zdravý chodí všade s tebou a drží krok so 40ročnou....

natalym
10. okt 2016

@janinah Najprv sa stará o decká a potom o ujka. Super život, nie?

katrinka8
10. okt 2016

@janinah - tak sú aj také typy - ale asi ich je menej ako tých druhých 😉

angelina1003
10. okt 2016

@janinah to je diskutabilne moj otec ma skoro 80 rokov a veru ze po akciach beha aj po vyletoch este by som povedala ze viac ako niektori mladsi, tiez bol medzi maminou a nim 16 rocny rozdiel a cuduj sa svetu aj mna mal po 50 stke.a zial nie on ale mamina umrela....zivot je nevyspitatelny...ano 27 rokov je strasne moc...to uz by som ja osobne brala ako otca....ale nesudim lebo zivot neni o veku kazdy vacsinou riesi ze sa mu nebude chciet alebo bude chory....poznam aj mladych chlapiv a nechce sa im....myslim aj kamsi behat a podobne...choroby si tiez clovek nevyberie moze byt mlady a dostat pliagu alebo stary a v pohode...je to straasne relativne...clovek nevie co bude zajtra....

katrinka8
10. okt 2016

@angelina1003 - no ale 16 a 27 je dosť priepastný rozdiel na vzťah.

Inak kdesi som čítala nejaké psychologické vyjadrenie na vekový rozdiel medzi partnermi, a tam bolo, že do 10 rokov je to relatívne v poriadku, vyššie už je to nevyrovnané, no a, samozrejme, čím väčší rozdiel, tým menej vyrovnaný vzťah vzniká. Bolo to na margo toho, že tiež nejaká baba mala takýto problém, a pýtala sa na to psychológa. Argumenty tu boli spomenuté všetky tie, čo aj ten psychológ hovoril.

angelina1003
10. okt 2016

@katrinka8 precitaj si co som napisala...ze za mna by to bol pre mna otec....reagovala som skor nato se nemozno sudit vzdy podla veku....ze je relativne to kto kam kedy bude chodit a ci to cloveka bude bavit alebo nie....a nato ze kazdy riesi kto skor umrie...narazala som nato....a obcas su aj psychologicke vynimky resp.vynimka potvrdzuje pravidlo....😉

katrinka8
10. okt 2016

@angelina1003 - veď ja som Ťa pochopila 😉 Ale niektoré veci sa podľa veku dajú usudzovať, resp. minimálne predpokladať 😉 Aj keď, samozrejme, tie výnimky existujú. Len sa na ne nedá moc spoliehať, no.

nela1916
10. okt 2016

@fadama Nevadí, ale je to dobrá téma na diskusiu. Aj keď aj ja si myslím, že tých konšpirácií a predpovedí je tu už trochu veľa.

timea7
11. okt 2016

aj toto sú nástrahy spolužitia s mužom starším o viac rokov https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-ma-porovnava-a-kritizuje/
Samozrejme že taký pako môže byť aj rovesník, súhlasím s názorom, že žiadny vekový rozdiel nezaručí krásny vzťah a je tu kopa tém,kde je rovesník chmuľo, ale to už nesúvisí s vekom, ale s výberom partnera, aj s tým, že aj päťdesiatnik môže byť vitálny, vyšportovaný s mladíckym zmýšľaním (mám to doma), aj s tým, že choroby môžu postihnúť aj mladšie vekové kategórie. No je oveľa väčší predpoklad problémov, ak je vekový rozdiel 27 rokov, ako keď je päť rokov, to si musíme priznať. Je to ako s autom, môžem si kúpiť dvojročné a stále bude v servise a naopak dvanásťročné bude bežať ako hodinky, no je oveľa väčší predpoklad, že sa bude kaziť to dvanásťročné. Či sa to niekomu páči, alebo nie, ísť do vzťahu s mužom o 27 rokov starším je riziko obrovské, najmä ak má žena 23 rokov a zrejme veľa vážnych vzťahov za sebou nemá, čiže ružové okuliare. Ak ho miluje celou svojou bytosťou, nebude sa zamýšľať, čo bude o pár rokov, ale pôjde do toho, ak sú tam od začiatku pochybnosti, nemala by do toho ísť. Ja by som nešla určite, napriek tomu, že mám naozaj vitálneho, zdravého, mladícky zmýšľajúceho muža vo veku autorkinho nápadníka. ale staršieho o štyri roky, možno by som písala niečo iné,keby som mala dvadsať. Ale poznám veľa jeho priateľov, spolužiakov a niektorí sú teda riadne otravní a to sú takmer všetci športovci....za mňa určite nie.

krajinka123456
11. okt 2016

Pocuvaj ma.niektore baby tu maju iq hojdacieho konika.rob to,co je pre teba najlepšie.co ti kaze srdce.verim na osud. A ten by ti ho len tak zo vsednosti nepreplietol s tvojim.ak ho milujes,vobec by som sa vekom nezaoberala.ten muz ti da vsetko za tych mozno menej rokov,ako mlady za mnoho!!

timea7
11. okt 2016

@krajinka123456 no možno aj ja mám IQ hojdacieho koníka, ale nad tvojím názorom, že veríš, na osud, sa len pousmejem. V tom prípade osud preplietol životy aj tým ženám, ktoré žijú s násilníkom, alkoholikom, gamblerom....súhlasím s tým, že jej možno pár rokov s ním dá viac, ako celý život s debilom, ale v jej veku a s jej životnými skúsenosťami by som sa teda vekovým rozdielom zaoberala.

katrinka8
11. okt 2016

@krajinka123456 - ten osud jej ho možno do cesty priplietol preto, aby sa naučila správne rozhodnúť 😉 Ako - to už musí sama zvážiť.

krajinka123456
11. okt 2016

@timea7 nemienim sa tu a nikym dotahovat,nemam 5 rokov 😉 a vsetko je na nej.

katrinka8
11. okt 2016

@krajinka123456 - no keby vedela, čo jej srdce káže a čo je pre ňu najlepšie, asi by tu nezakladala túto tému 😉

nerko
12. okt 2016

@katrinka8 Nemozem porovnavat nieco co sa nikdy nestalo s tym co mam teraz.

nela1916
12. okt 2016

@timea7 Úplný súhlas. Aj ja mám najradšej takéto zjednodušujúce úvahy na spôsob "hormónom nerozkážeš". Hlavne po výčinoch niektorých bezhlavo zamilovaných kamošiek, ktorým láska vyprchala po troch mesiacoch vzťahu a hneď bolo po osude. Niekto ani nevie rozoznať zamilovanosť, lásku a pobláznenie a už by srdce dával na prvé miesto. A to je len chyba v základe, čo tam ešte vzťahy, ktoré naozaj vyzerali ako silné a osudové, ale skončili ako domáce tragédie.

Ono ti to je ale sakra ťažké, ak vlastne vo vzťahu nevidíš nijakú prekážku: ani jedna strana nemá záväzky, v hre nie je ani diaľka ani iná racionalita, iba ten nešťastný vek. Tiež sa mi to stalo, len s inou entitou, vek v mojom vážnom vzťahu nebol problém. 🙂 No nás zachránilo dlhé chodenie, o svadbe sa hovorilo, ale včas sme zistili že nám to nefunguje a tak sa to zosypalo aj samo. Vrelo odporúčam vo všetkých vzťahoch, kde je pochybnosť, jednoducho sa hneď neviazať.

katrinka8
12. okt 2016

@nerko - skôr som to myslela tak, či teraz, po rokoch, ľutuješ, že si vtedy do toho nešla.

jakobsapple1
12. okt 2016

@dominika123567 moj partner je o 12 rokov starsi a jeho otec sa po rozvode druhy krat ozenil a vzal si o 32 rokov mladsiu zenu. Mali spolu dieta, nevlastny brat mojho muza.
Chapem ta a suhlasim ze by bolo idealne keby bol mladsi aj ja si to niekedy zelam pri svojom partnerovi ale moja skusenost je ze urcite by som nemenila a moj manzel je mentalne mladsi ako chlapi v mojom veku, ktorych poznam. Rozhodni sa tak ako to citis. Urcite nie so strachom ze takeho uz nestretnes ale zvaz aka je sanca najst cloveka s ktorym ste si tak blizky. vela stastia

ejha
12. okt 2016

@sardinka336 Mne by bolo ľúto najmä potenciálnych detí. V detstve prísť o otca je smutné (jasné, stáva sa aj mladším, ale u starších je to pravdepodobnejšie). A potom aj starí rodičia z jednej strany absentujú. No aj samotná žena bude s veľkou pravdepodobnosťou prežívať krušné chvíle. Treba sa reálne pripraviť na to, čo bude. Keď je človek zaľúbený, všetko sa zdá možné. Sú spolu zatiaľ rok, čo nie je až tak veľa. Treba sa rozhodnúť srdcom a veľmi prospešné je, keď aj rozumom.

ivankalaco
12. okt 2016

@dominika123567 Vek je len číslo..dôležité je to..aby si bola šťastná..ak si šťastná..tak nie je čo riešiť 🙂

nerko
13. okt 2016

@katrinka8 nemala som do coho ist. On odisiel zo skoly. A ani som si o nom nic nezistovala. Predpokladam ze mal rodinu, deti. Do takych vztahov nejdem. Takze lutovat nemam co. Bola to len z mojej strany laska na prvy pohlad.

Strana
z7