Stavebný hluk cez sviatok. Kedy volať políciu?
Dobrý deň, dá sa niekde z verejných stránok zistit či majú robotníci na stavbe vedla povolenie pracovať cez dnešný sviatok? Čítala som že na hlučnú prácu cez sviatok treba mat špeciálne vybavené povolenie, na miestnom úrade majú samozrejme sviatok, cize sa nedovoláme.
Akože sme tolerantní ľudia, dlhodobo tu je stavbárskych hluk, ale aspoň dnes na sviatok a Veľký piatok sme nechceli pocut od siedmej rana hucat vrtacku a pílenie železa hneď za plotom…Príde mi to už absolutne drze a neodhladuplne. Po slušnom upozornení z našej strany robotníci drzo odpapulovali. Zvažujem volať policiu, toto už je naozaj cez ciaru. Aspoň jeden deň a sviatok by chceli susedia mat klud! My by sme si ani nedovolili pokosit, aby sme nerušili susedov cez sviatok, predsa tu nežijeme sami, ale toto už je vyslovene drzé
@zuzanka.zuzu nemáš pocit, že je to starý známy "zoro" ktorému vymazali profil za invektivy voči nekrestansky naladenym príspevkom?
@minenkaa Áno, môžem..A úplne bez hanby…Aby mi niekto určoval, kedy môžem kosiť, umývať okná?!.
@nikoletta1712 ono to je určené zákonom,tieto stavebné prace
Ľuďom už nie je nič sväté. 😔
@nikoletta1712 Aha tak ty nemáš rada deti, lebo vrieskajú. No tak ja nemám rada zvuk pílenia zeleza rano o siedmej cez sviatok.
Takze by bolo fajn keby každý rešpektuje hranice toho druhého aj po dobrom s empatiou, a keď sa ti nepáči tak to určujú aj zákony a vyhlášky. Nežiješ tu sama totižto.
@zuzanka.zuzu ale prestaň tvojmu doma môžeš rozkazovať nie mne
mne je ľúto tých ľudí ktorí boli na stavbe mali ste s nimi prehovoriť a pýtať si na majiteľov tel.číslo, bolo by to férové a vysporiadať si to s nimi, takto už máte problém so susedmi, môžete očakávať, že nebudú najústretovejší voči vám, takto by som bývať nechcela
Ja by som volala..niektorí ľudia už naozaj nemajú svedomie...či sviatok či nedeľa či obyčajný deň všetko jedno hlavne nech zbíjačka ide na plné pecky
Dnes je aj statny sviatok, volaj bud obecnu policiu alebo ak nemate tak statnu. A pre mudrlantov o "dobrej susede" tak tito susedia co veselo stavaju cez sviatky a nedele a robia rambajz, a Vy im to stoletujete, budu neskor na Vas vykrikovat v sobotu o 9 rano, ze ich rusite ked kosite travnik.
@alenka58 Prvé čo sme spravili bolo že sme slusne prehovorili s nimi, manžela vulgárne poslal do p*. Ale to som tu už písala. A ozvali sme sa prvýkrát dnes, doteraz to mesiace tolerujeme. Jeden deň by ozaj mohol byt klud
@1ryba to niekto musí sláviť aby mal kľud?
Mne sa vzdy na tychto robosoch paci to, ze u nas pravidelne zacinaju o 8.00 alebo o 15.00-15.30(siesta time) a vzdy zacnu vrtanim aj ked by to bolo len 15-20min ale musia nasrat cele susedstvo a potom prestanu a nezacnu vrtat az o dve hodiny neskor - ale ten otvaraci vrt musi byt aby sa vsetci prebrali a aby neboli jedini co pracuju a su hore 😂😂😂😂
Dnes he uplne bezny deň, prečo by nemohli robiť...sviatok to je pre veriacich...ja dnes periem, umývam okná, muz mi vŕta diery na obrazy co som si kúpila...je škaredo, chcem si porobiť abh som zajtra išla s malým na vylet...
Je to chyba susedov,oni dali pokyn robit aj dnes. Ak mate vo VZN kludne mozes volat policiu. Pripadne starostu,nech to tam ide riesit.
5 strán absolútne zbytočnej diskusie o ne/krestanskych sviatkoch. Keď ma byt ticho tak ma byt ticho, by som chcela vidieť tu vašu nekonečnu toleranciu keby vám niekto 24.decembra o piatej zacal vŕtať do panelu 😅 internetové hrdinky
@bonboniera Joj veru vŕtali. Aj keď nie o 5-tej ráno.
@rachel36a aj ja mám dnes úplne bežný deň. Nemám žiadny sviatok ani nič obdobne,ale rešpektujem mojich susedov a aj to že majú dnes svoj sviatok a nebudem dnes vŕtať ani rezať drevo či železo.
@zuzanockamt myslela som o piatej poobede, ale aj tak extrém …
@tenty 18.4 mi ukazuje ako statny sviatok na SK
@bonboniera Ja toto neriešim, každý robí, kedy potrebuje. Nikto nikdy nevŕta celý deň.
Polícia nepomôže, myslím, že majú iné starosti... na nás raz suseda volala policajtov, že sme na jej ceste a oni, že ako čo? Uvar im kávu, daj koláč a skús sa s nimi normálne porozprávať, veď je kresťanský sviatok... sú to ľudia, ktorí živia rodiny....
@prasiatko30 nam stavbari pod oknami zacinaJU presne o 6:00 😂

@lilope Áno, lebo nemám rada deti, ktoré vrieskajú, sú nevychované, pletú sa pod nohy v obchodoch a podobne…