icon

Stavebný hluk cez sviatok. Kedy volať políciu?

18. apr 2025

Dobrý deň, dá sa niekde z verejných stránok zistit či majú robotníci na stavbe vedla povolenie pracovať cez dnešný sviatok? Čítala som že na hlučnú prácu cez sviatok treba mat špeciálne vybavené povolenie, na miestnom úrade majú samozrejme sviatok, cize sa nedovoláme.
Akože sme tolerantní ľudia, dlhodobo tu je stavbárskych hluk, ale aspoň dnes na sviatok a Veľký piatok sme nechceli pocut od siedmej rana hucat vrtacku a pílenie železa hneď za plotom…Príde mi to už absolutne drze a neodhladuplne. Po slušnom upozornení z našej strany robotníci drzo odpapulovali. Zvažujem volať policiu, toto už je naozaj cez ciaru. Aspoň jeden deň a sviatok by chceli susedia mat klud! My by sme si ani nedovolili pokosit, aby sme nerušili susedov cez sviatok, predsa tu nežijeme sami, ale toto už je vyslovene drzé

Strana
z6
markusrasford
18. apr 2025

@1ryba tých robotníkov neposlala ona do roboty. Autorka robí guláš party? Co to ma súvis ze kto je akého vierovyznania? Do teraz sa tu miešalo všetko ale ty si ešte pridala za lopatu

prasiatko30
18. apr 2025

@pink_lady u nas sa neodvazia - sice smetiari behaju po 23h a v podstate celu noc, ale kebyze zacnu stavbari na ulici ored 8.00h tak ich ludia zavrazdia

1ryba
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
18. apr 2025

@1ryba ty nediskutujes ty vnucuješ svoj subjektívny názor

pink_lady
18. apr 2025

@prasiatko30 ja by som najradšej tiež 🤣 mne je z toho hluku niekedy už do plaču ....toto je vyhlad z našej obývačky, to je hluk taky niekedy že ani svoje myšlienky nepocujem 🫣 takže ja autorku uplne chOem že jej to vadi

prasiatko30
18. apr 2025

@pink_lady ja som sa normalne musela pozriet, ale u nas je nocny klud - aspon teda na stavebne prace od 22-8.00h - nemozu zacat skor a dodrzuje sa to😅

tenty
18. apr 2025

@gabrielkaa neviem, čo a kde ti to ukazuje, ale ukazuje ti zle. Naozaj.
1. január,
5. júl,
29. august,
17. november.
Nechce sa mi dopisovat, aké sviatky to sú, predpokladám, že to všetci vedia.
Ešte tam bol 1. september, ale ten už zrušili.

autor
18. apr 2025

@1ryba Prepáč, ale treba citat s porozumením. Guláš party sme robili keď sme kúpili pozemok, slusne sme sa išli osobne predstavit susedom, ktorí tu už bývali, že sme tí a tí a že ich pozývame vtedy a vtedy na varenie gulášu- tam sme sa aj zoznámili, skamarátili, vymenili si kontakty, narovinu sme povedali keby čokoľvek sa deje alebo rusi ich, nech volajú. A bolo to cez deň, nie ožieračka do rana bieleho a nebol ani sviatok! To je vcelku rozdiel od toho, že tu mesiace počúvame hluk stavebných prác deň co deň, aj nedele, ale aspoň cez veľké kresťanské sviatky a vôbec, cez dnešný sviatok, sme čakali že tu bude konečne jeden deň klud a pokoj a nie pocut cirkulár či čo to je!

autor
18. apr 2025

@1ryba navyše ak si to nepochopila, na tej guláš party boli práve tí naši susedia! neboli sme žiadna hulakajuca partia ozratych ľudí, ktorí nevedia čo so sebou, ako to ty prezentuješ

rachel36a
18. apr 2025

@lenkasarka tak mi robíme keď máme voľný deň...dnes má muž voľno, tak vŕta...nie je to žiaden sviatok co by som bola ochotná rešpektovať...popravde. ú nás rešpektujeme ako sviatok len Vianoce, Silvester a nový rok, a ešte veľkonočný pondelok, ale ten viac menej len preto, zd nikdy nie sme doma v ten den

lenkasarka
18. apr 2025

@rachel36a rozumiem,pre mna ani Vianoce niesu sviatok,aby som sa obmedzovala,ale ako som písala vyššie beriem ohľad na susedov a v take dni nerobíme doma nič čoby ich mohlo vyrušovať. Je to v nastavení človeka.

autor
18. apr 2025

@rachel36a Mne takéto zmýšľanie príde jednoducho egoistické. To že pre vás to sviatok nie je a u vás ho nerešpektujete, nerešpektujete tým pádom ani susedov. Pre nich to sviatok môže byt a malo by to vždy byt o vzájomnom rešpekte. Keby bývate niekde na samote a nikoho tým neotravujete budiš, ale okolo vás žijú tiez ľudia a tiez majú svoje práva. Vam by asi tiez nebolo prijemne keby si sused zmyslí že preňho sú zas Vianoce obyčajný deň a večer od 17-20 si bude veselo búrať stenu v obyvacke..

eeffka
18. apr 2025

No a ako ste vlastne dopadli?

gabrielkaa
18. apr 2025

@tenty neviem , ale ja som pozerala na oficiálnej štátnej stranke ministerstva..

palicka
18. apr 2025

@minenkaa počkaj, to akože fakt? Teda aj 1.maja sa nesmie pracovať?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
minenkaa
18. apr 2025

@palicka ty môžeš pracovať kedy chces

kristiii
18. apr 2025

Pozri, ku rímskokatolíckej cirkvi sa hlási len niečo cez polovicu Slovákov (ktovie, koľko by ich bolo, keby cirkev nedotuje štát). Čo znamená, že takmer polovica Slovákov toto absolútne neriesi, maximálne majú voľný deň v práci a radi ho využijú možno aj na zveľaďovanie svojho nového bývania. Mňa napríklad tiež otravuje, keď niekto prerába, keď ja mám zrovna nočnú, ale čo on má s tým?

mironka
18. apr 2025

@nelca84 tak ani robotníci by dnes nemali pracovať,ak je deň pracovného pokoja

tim23
18. apr 2025

Vy si píšete do susedkej skupiny? 😁😁 Toto je už smiešne. Bývam na dedine 32 rokov (od narodenia) a vždy si každý robil čo chcel.. Aby som ja písala nejakému susedovi či môžem ísť kosiť alebo píliť drevo? No to určite 😁 ďakujem za svojich susedov!

nelca84
18. apr 2025

@mironka uz som to dnes vysvetlovala markusovi, nebudem sa opakovat

gabrielkaa
18. apr 2025

@autor ja ta chápem. My sme tiež prerabali dom, a v nedele alebo štátne sviatky sme robili prace, ktoré nie sú hlučne a neobťažujú susedov. Rešpektujem mojich susedov a oni mna.

vikiki29
18. apr 2025

Autorka, tým bývaním na samote či v lese som myslela teba. Nevadí. Trafená hus zagágala 😉

rachel36a
18. apr 2025

@autor mňa tiež otravujú hlučné silvestrovské party v bytoch, ale ani raz ma nenapadlo to riešiť, ani ked som mala malé dieťa ktoré chcelo späť...tak ako by som neriešila ze si niekto bura stenu na vianoce...je to daň bývania v komunite...a určite by som nevolala policajtov na robotníkov, len preto, že pracujú a ja chcem mat klud...a inak nebola som jediná co dnes doma vrtala...Vo vedľajšom vchode sa sťahovali susedia a tiež niečo robili v byte...nikomu to nevadilo...

autor
19. apr 2025

@vikiki29 ja viem ako si to myslela ale je to práve opačne, človek ktorý sa nevie prispôsobiť väčšine a tomu že býva v spoločnosti ľudí a mieni porušovať pravidla a obťažovať ostatných nadmernym hlukom, tak ten nech sa odsťahuje niekam do lesa, kde tým nikoho nebude obťažovať. ja s prispôsobením sa nemám problém, nikoho cez sviatky nevyrusujem a so mnou nikto problém nemá

Strana
z6