Ste v manželstve šťastné?
Ahojte, citam tu casto diskusie ohladom manzelstva. Preto by ma zaujimal Vas nazor na moje manzelstvo. Sme spolu 10 rokov, mame dve deti.
Problem je v tom, ze si myslim, ze si vobec nerozumieme. Casto sa hadame. On ma uplne ine nazory na politiku, aj na vojnu na ukrajine napr - toto su len take priklady. Proste nema sucit s utrpenim, zarobi dobre, ale nikdy ho nenapadne niekomu pomoct. Nemyslim, ze ma pomahat vo velkom, ale aspon v malom na Vianoce, alebo podobne, vzdy sa najde nejaky sposob. Je velmi zamerany na peniaze, ako by chcel vyhrat v loterii a mali by sme sa dobre. Ale ved my sa mame po financnej stranke dobre, nic nam nechyba. Bez penazi sa zije tazko, ale to, ze zarobi, neznamena, ze sme spolu aj stastni.
Doma pomaha zvacsa len ked je uz zle a mam nervy. Ked sa aj pohadame, nikdy sa k tomu nevrati, aby sme to prebrali, on si mysli, ze je to uz zabudnute, par dni sa snazi a zas je vsetko po starom.
Ja som si dorobila VS popri prvom dietati, teraz som na materskej s druhym, ale planujem si najst lepsiu pracu, tak o rok. Manzel sice vie jeden cudzi jazyk, ale inak sa nijako nerozvija. Nic ho az tak nezaujima. Ja rada citam, rada chodim na koncerty, chodila som na kurz anglictiny teraz. On chodi cvicit (to je super, ze aspon to ho bavi). Ale inak sa nemame o com rozpravat,,vsetko sa toci okolo deti,,nasa intimita je na bode mrazu,,od zaciatku tam nebola chemia. A mne to velmi chyba. Premyslam uz,aj o rozvode.
@anjelicek26 tak už len to že on je k nej nemá žiadne city a v podstate žijú ako spolubývajúci je správanie ako k handre ..ja toto nepochopím nikdy som chlap spravím si deti ale nemám žiadny cit k ich matke a správam sa ako keby sa nechumelilo veď mám svoju robotu a je mi dobre ostatné veci ma nezaujímajú ..
Proste sa ti zmenili priority toho, co ockavas od vztahu. Rovno ti poviem, ze s clovekom s ktorym nemam rovnake hodnoty, vnimanie sveta, kultury a sposob zivota a aspon podobnu orientaciu na politickej mape by som byt nemohla. Skusala som, neslo to.
@anjelicek26 ano sok vybusna a aj viem preco som vybusna, to sa zas dostavame na zaciatok - lebo som nespokojna. A ked som nespokojna, tak som frustrovana a nahnevana... a neviem preco by si mal deti vziat on - ak by s tym suhlasili aj deti tak by sme si ich striedali predsa. To by som chcela vidiet, ako by si vzal deti (ale to mozno preto, ze ma peniaze a ja nie)....
@anjelicek26 ..ja by som bola tiež výbušná kebyže mám chlapa ktorého absolútne ale absolútne nezaujimam ..načo mi je taky chlap ? Ktory mi v ničom nepomôže všetko je na mne a musím ešte riešiť aj problémy jeho deti ...
@anjelicek26 👍
@barbora19911 u nas nie su nejake take, ze by mi nadaval a podobne ale ano mas pravdu on si ide to svoje...praca, praca, praca a to staci podla neho. Aj ked ano, financie su v dnesnej dobe dost podstatne.
@barbora19911 ja sa stale na tych poslednych troch stranach snazim najst to, ze k nej nema city a sprava sa k nej ako k handre, ale nevidim. City ochladli, intimita ochladla, rutina okolo prace a deti to uplne "zabila" a oni to dovolili... podla mna do toho interpretujes nejake vlastne skusenosti :( Oni este maju sancu to urovnat, keby chceli. Nie su to neprekonatelne veci.
A k autorke - mama a aj otec maju po rozvode rovnake pravo poziadat o starostlivost o deti... nespoliehala by som sa na to, ze ostanu tebe, zavisi, kto im vie ponuknut lepsie podmienky (casovo a priestorovo).
@anjelicek26 už len to že city ochladli a imtimita ochladla je viac než dosť na to aby si dokázala z príspevku vyčítať že ich vzťah už nieje vzťah ale sú len ako spolubyvajuci 🙂 a každý si rieši to svoje ..a tak by to byť nemalo
@anjelicek26 ..ona to chce urovnať ale partner sa k tomu nemá ..a vždy musia chcieť obidve strany na to aby sa to urovnalo 🙂 🙂
@anjelicek26 tak jedno z deti este kojim a je male, tak snad sa prihliada aj na taketo veci a ja som s detmi vascinu casu. Tie financie su jedina veci, pre ktore by mali deti dat muzovi - ale to by som chcela vidiet, tu jeho starostlivost. Ked vsetko mam pod kontrolou okolo deti ja.
@anjelicek26 a neviem ci si citala aj ten komentar o susede, co sme riesili pred asi 2 rokmi. Ja som sa vtedy nasej rodiny zastala, na rozdiel od neho.
Vies co v 10tich rokoch byva casto kriza. Nie je to neobvykle. Ja mam podobne niektore pocity ale mame dve deti a deti su na prvom mieste. Po narodeni druheho dietata sa to zhorsilo a teraz dostalo do normalu. Otazka je co je stastie? Kazdy chce byt stastny to chapem ale na ukor deti by som to ja nedala. Mozno ked budu starsie tak mozno potom sa rozhodneme ist osobitnou cestou. Teraz by som to neurobila My mame dost vela spolocnych veci hlavne ohladne vychovy a nazorov na svet ale nas vztah prave teraz stagnuje kedze mame 2 deti obe maju menej ako 4 a obaja pracujeme. Treba sa posadit a napisat pre a proti vztahu a uvidiet coho je viac
@barbora19911 ved ja suhlasim, ze ten vztah nie je taky, ako by mal byt a jedna strana to nezachrani, musia chciet obaja. Len co s tym teraz...ci je rozchod skutocne to jedine mozne a spravne riesenie? Kam sa posunie ona, kam sa posunie on a v konecnom dosledku, aky to bude mat vplyv na deti?
Autorka skutocne sa na to nespoliehaj, kamaratka mala (na Slovensku) trojrocne dieta v striedavke v dvoch roznych skolkach, lebo si chlap proste postavil hlavu, zo skolky ju vyberala babka a on pracoval ako pred tym, ziadnu zmenu nemusel spravit a sud aj tak suhlasil... dieta s toho malo riadny chaos.
necitala som celu diskusiu, ale celkom ti rozumiem, moj partner musi byt moja spriaznena dusa, neviem si prestavit, ze by to bol niekto, kto mi je celkom cudzi nazormi, skutkami aj rozmyslanim. tiez som si kedysi myslela, ze vztah mozes budovat s hocikym, ale nie je to tak. nastastie sa taki so mnou rozisli, fakt si neviem predstavit, ze dnes by som mala dve deti s niekym, kto by suhlasil alebo zlahcoval vojnu, nevedel by ma absolutne podporit v nicom atd. tie, co tu pisu, ze ty vlastne nemas ziaden problem bud nemaju na nic vlastny nazor alebo si nechcu priznat, ze v tom nesulade ziju rovnako... na tvojom mieste by som zvazovala, ci je pre deti vase manzelstvo plus alebo skor minus a aj podla toho sa zariadila.
@anjelicek26 tak ja si zas myslim, ze manzel by toto detom nerobil a dohodli by sme sa. To, ze si my nerozumieme je jedna vec, ale nik nechce detom zle. Podla mna je horsie, ked vidia tie nase hadky (aj on vybuchne, nie len ja) ako ked by sme si zili kazdy svoj zivot. Ja uz som sa snazila vela x s nim rozpravat a hovorit mu co mi vadi, ale ja ho menit vlastne nechcem, ja nie som nahnevana, ze nie je iny. Ani si nemyslim, ze je zly clovek. Ale viem, ze si nerozumieme a ze on sa uz nezmeni a ja neviem ci s tym dokazem zit do konca zivota🤦♀️
@anjelicek26 zbytočne jej budeš písať. Mám pocit, že ona je rozhodnutá a aj tu si vyberie, čo jej vyhovuje.
A ešte k tej intimite - čo autorka robíš preto, aby sa to zlepšilo, ak vôbec preto niečo robíš.
@sima234 ale samozrejme, ze som preto nieco robila. - vysledok ziadny. Jemu staci 5min v kupelni 2x do tyzdna. Mne to nestaci. Jeho nezaujimaju moje potreby. Asi by som sa aj ja inak spravala, keby som bola uspokojena v tejto oblasti, to poviem narovinu. 🤷♀️
A skúšali ste sa o tom rozprávať? Nemá nejaké problémy, či už zdravotné alebo iné? Zvyčajne za tým zvykne niečo byť. Inak už nechápem také správanie.
@sima234 on povie, ze vsak mame deti, a nie je na to cas, lebo dlho ich vecer uspavame. On si radsej sadne k televizoru a pozera serial - v podstate ako pride z prace pozera telku, pokial teda neberie starsieho syna 2x do tyzdna na trening. Inak len telka. Cas na seba nemame ziadny a ani nenavrhne, aby sme teda isli niekam aj sami, v podstate je to tak, ako to tu niekto vyssie napisal ja ho podla mna vobec nezaujimam, len nech sa ma coho najest, pohra sa trosku s detmi. Pohadame sa a asi to mu staci. Neviem. On aj vie, ze uz premyslam nad rozvodom. Ale keby chcel nieco zmenit, tak asi to urobi, ale nevidim nejaku snahu z jeho strany, ani navrhy na zlepsenie.
Tak to už len pomôže narovinu otázka prečo je potom s tebou keď všetko ostatné ide bokom ? Normálne do očí by som mu to povedala opýtala veď v takomto vzťahu nevztahu nebude nikto spokojný a ostávať len kôli deťom s ním je hlúposť kazdy má nárok na šťastný a spokojný život
@autor mrzí ma to s tou susedou, muselo to riadne bolieť , poznám u mňa rovnaké (keď mi muž povedal že nie som prvá v jeho srdci 🙄😭) už sa to zlepšilo. Neviem do akej miery si už rozhodnutá...dám ti pár rád z pozorovania nášho života, pádov a zranení...možno ti pomôžu.
1)intimita, milovanie,sex- v manželstve je to 50%uspech/neúspech pokojného manželstva. Ako niekto si povie blablabla...vieme že muž je fyzicky tvor tak to prirodzené potrebuje, žena je skôr citová a vzťahovať aj ona to potrebuje, schulit sa v náručí muža, pritulit sa atď...nevravme si že nie. U nás bola intimita veľmi naštrbená a zlomená, čo sa odrážalo a prezentovalo do ďalších problémov a oblasti manželstva. Akoby to bol katalyzátor ktorý tie iné ,,hranaté a ostré,, problémy len urýchli a zviditeľní. Keď sa u nás začala uzdravovať intímna oblasť aj iné manželstve problémy a oblasti začali byť ,, oblejšie, jemnejšie,, dalo sa s nimi pracovať. Takže vyriešiť intimitu už akýmkoľvek spôsobom a ostatné sa same bude riešiť zatym.
2) rozhovor-naucila som sa ,,myslieť si niečo je hov.. vedieť,, takže už si nedomyslame čo by mal kto kedy urobiť ale normálne to povieme
3) rešpektovať toho druheho- tzv.nemenit ho a zmieriť sa s tým aký je. Tvoj muž nemá charitatívne srdce a ty by si to veľmi chcela, zmier sa a tým že to on tak necíti a budeš pokojná a potom bude pokojný aj muž. Čo ti bráni aby to si ty poskytovala pomoc ako si to predstavujes, nezatahuj muža do toho na čo nema, možno sa časom chytí keď ťa bude vidiet. Môžeš zmeniť seba a svoj postoj pohľad na neho. Bude sa ti žiť ľahšie.
4) predstavy- ak máš nejaké predstavy ktoré sa nedajú splniť momentálne v manželstve tak ich radšej zrus, nebudes nervózna a podráždená keď sa nenaplnia(ako ja niekedy). Mala som predstavu že budeme chodiť po výletoch s deťmi, aj muž ktorý nieje sofersky tip sa k tomu priklonil. Naše prvé dieťa bolo náročné, anti autové tak nás zdeptala že sme prestali chodiť, nedalo sa s ňou...neskôr sme to už ani neskúšali. Hovieme si doma na dvore v dedine a je nam príjemné.
5) ocakavnie-nadvazuje na prestávky....je to taký blud...že čakáš a očakávas a nič, si len sklamaná a frustrovaná...neocakavaj, rozprávaj sa s mužom ako píšem viššie
6) poďakuje a pochval ho za všetko - že chodí do roboty a stará sa, že zakuril a máme teplo, že nakalal dreva, že bol a deťmi atď...muž to fakt potrebuje počuť, naozaj od srdca
7)fyzicky kontakt - cez deň objimni muža keď príde z roboty, keď si natiera chlieb prekvap ho objatím od zadu, keď ide po schodoch daj mu pusu, keď sleduje hokej priplichti sa a daj mu pusu, objatie. Nás toto teraz drží nad vodou, keďže malé deti a človek bez energie a vzájomného času...toto trvá tak 3 sekundy a ideš ďalej.
8)ber ho taký aký je...kririzuj pozitívne,nevytahuj staré veci a lub ho zo všetkým ...kazdy sme nejaký a kto povedal že on to má so mnou ružové 😆
A rada na záver, ak ho chces fakt očariť a prekvapiť urob nejaké fajne jedlo, mne sa to tak osvedčilo, nepovedala by som ale je to pravda. Keď sa mi naaaahodou podarí niečo dobré uvariť (je kuchár tak ho len tak neoblafnem) hneď je lepšia nálada, aj srandičky aj reč s ním... darmo. Starká mi vravela, daj mužovi najesť a potom s ním riea veci, hladneho chlapa nezaťažuj lebo bude nervózny, zle 😁
A ako podčiarknuté..chlap je ok keď ma plné brucho a prázdne vajcia 😅🤦🙈 no to je život 🤭😆
A tiež nieje normálne aby jeden normálny zdravý chlap nemal chuť na sex to je proste celé zle ..
@pieksamaki Prepacte ale hodite sa do vane so zralokom? Asi nie pouzijete to co mate na hlave. A presne toto iste mate pouzivat a nie sa potom cudovat.
To je moj nazor..m
@vlado818 dakujem za reakciu, ale nesuhlasim s Vami. Chapem Vas, asi som Vas vytocila reakciou na obranu autorky. to by bolo na dlhsiu debatu...
@onedaynick ja som si to vsimla tiez, ja som na materskej doma, dieta super tak sa hrame a popritom citam kona 😀 fakt ona je tu staaale pomaly v kazdej teme😀
@pieksamaki Nie vpohode... Ja uuuplne chapem vas nazor. Aj snim suhlasim. Ja som skor vsetko cez rozum a potom srdce.
@elisebah91
Všetko, čo píšeš je milé, ale stále má byť žena, ktorá sa snaží, ktorá rieši. Problém je, že pokiaľ to nerobia obaja, vzťah sa neuzdraví ani leby čo sa dialo. Musia chcieť OBAJA a obaja niečo robiť. Z toho, čo píše autorka má jej muž totálne v paži všetko, čo sa týka jeho ženy. Môže aj variť, aj byť sexi, aj neviem čo.
Keď tu stále spomínate to zľahčovenie vojny, ako by ste s takým chlapom nemohli byť. A to ste vždy mali takto , vadili vám aj ostatné vojny či iba táto teraz. Tak ma to napadlo, že či ste riešili napríklad aj vojnu ktorá bola pred tromi rokmi niekde . Pretože nikdy som nečítala za tie roky na koňovi , že niektorej vadí na chlapovi ,že zľahčuje vojnu niekde.
@alazala absolutny suhlas s tvojim prispevkom. A hentej dalo este 33 zien lajkov. To uz sa ani necudujem potom tym temam na mk ze ake nestastne manzelstva/rozvody vedu, ked najvacsi uspech manzelstva je ze chlap zivi zenu na 2 materskych a dokonca!! s jeho vlastnymi detmi a ona mu ma byt zato vdacna.....no otras nazor

Autorka vravim, toto nie su nepreklenutelne problemy, ale chce to poriadny rozhovor. Pretoze ty to vidis zo svojho uhla pohladu a on zasa zo svojho a vo vela veciach sa tie nazory odlisuju a pritom su urcite oba spravne. Nie, nie je chyba, ze na sebe pracujes, chyba je, ze ti zacalo vadit, ze on to nerobi tiez. On nema povinnost sa menit, lebo ty sa menis. Aj keby si bola rada a bolo to pre teba "vhodne a prinosne", aby ste boli na rovnakej vlne a zmyslani...
V podstate nemate velke problemy, ale malu chut tu priepast medzi vami zasa zakopat. Co bude dalej je uz na tebe, len si treba uvedomit, ze rozchod stazi situaciu vo vsetkych smeroch a to obom (styrom). Len chlapovi (ak si teda nevezme deti on) sa zacina odznova jednoduchsie.
@barbora19911 ja som nic o tom, ze sa k nej chova ako k handre necitala. Len, ze sa casto pohadaju a sama pise, ze ona je ta vybusna.