icon

Ste v manželstve šťastné?

19. máj 2023

Ahojte, citam tu casto diskusie ohladom manzelstva. Preto by ma zaujimal Vas nazor na moje manzelstvo. Sme spolu 10 rokov, mame dve deti.
Problem je v tom, ze si myslim, ze si vobec nerozumieme. Casto sa hadame. On ma uplne ine nazory na politiku, aj na vojnu na ukrajine napr - toto su len take priklady. Proste nema sucit s utrpenim, zarobi dobre, ale nikdy ho nenapadne niekomu pomoct. Nemyslim, ze ma pomahat vo velkom, ale aspon v malom na Vianoce, alebo podobne, vzdy sa najde nejaky sposob. Je velmi zamerany na peniaze, ako by chcel vyhrat v loterii a mali by sme sa dobre. Ale ved my sa mame po financnej stranke dobre, nic nam nechyba. Bez penazi sa zije tazko, ale to, ze zarobi, neznamena, ze sme spolu aj stastni.
Doma pomaha zvacsa len ked je uz zle a mam nervy. Ked sa aj pohadame, nikdy sa k tomu nevrati, aby sme to prebrali, on si mysli, ze je to uz zabudnute, par dni sa snazi a zas je vsetko po starom.
Ja som si dorobila VS popri prvom dietati, teraz som na materskej s druhym, ale planujem si najst lepsiu pracu, tak o rok. Manzel sice vie jeden cudzi jazyk, ale inak sa nijako nerozvija. Nic ho az tak nezaujima. Ja rada citam, rada chodim na koncerty, chodila som na kurz anglictiny teraz. On chodi cvicit (to je super, ze aspon to ho bavi). Ale inak sa nemame o com rozpravat,,vsetko sa toci okolo deti,,nasa intimita je na bode mrazu,,od zaciatku tam nebola chemia. A mne to velmi chyba. Premyslam uz,aj o rozvode.

autor
19. máj 2023

@mateson toto bol jeden priklad s mnohych. Ked by tebe manzel povedal ze vsetktych utecencov treba postrielat, brala by si to v pohode?
Mne to vadi. A stojim si za tym. Aj ked su to len take akoze výkriky do tmy a on by to realne neurobil.

elisebah91
19. máj 2023

@yoxinka áno pripúšťam...ale apson u nás to tak funguje, fungovalo že keď ja začnem akciu tak to má aj svoju reakciu ..nevravím že reakcia príde za týždeň, môže trvať dlhšie kým sa dostaví(naučilo ma to trpezlivosti, pokoju a pokore)...ja začnem muž pokračuje, dá mi pusu len tak, pochváli má len tak že sa starám o deti i keď je doma bordel...pochuti na jedle, čo je už level 😆, dá mi čas a voľno pre seba ..

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
19. máj 2023

@elisebah91
Ja takému fungovaniu nerozumiem, lebo môj vzťah s mužom je rovnocenný. Ja tu nie som na to, aby som vymýšľala stratégie a kadejaké koniny, aby bol chlap spoko a keď je on spoko, tak za odmenu dopraje aj mne. Môj chlap odjakživa chápal, že ja mám tiež nejaké záujmy, potreby a veci, ktoré robím, takže čas pre mňa pri deťoch je nie za odmenu, ale samozrejmosť. Ja ten čas potrebujem, aby som bola v pohode a on ho potrebuje tiež a podľa toho sa obaja správame. Na vzťahu makáme obaja odjakživa a je to teda miestami ozaj drina. Obaja prinášame obety a každý robí svoje maximum.

autor
19. máj 2023

@oliolijanka nooo zaujimavy nazor 🙂
Ano viem, viem,,ze veci nie su cierno - biele a asi to tak posobi, ze som manzela uplne ociernila a zvozila pod ciernu zem. Ale ja som len napisala to co prezivam a takto to proste je. Ano mam po 30. Ale podla mna som stale mlada na to, aby som zostarla v takomto manzelstve. Ja nehovorim, ze som sa uz rozhodla a idem si stale to svoje. Ja beriem kazdy komentar, co tu kto napise. Jasne, ze o vsetkom premyslam a hladam nejake riesenia. Ale to svetlo na konci tunela nevidim popravde.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
19. máj 2023

@oliolijanka
Ruským deťom prestanú umierať otcovia v tom momente, keď sa vypakujú z Ukrajiny. Keby tam nie sú, nikoho by ani nenapadlo ich zabíjať. Chápeš ten rozdiel medzi RU otcami a UA otcami? My sme mali Ukrajincov pri štedrovečernom stole. Nemajú nikoho, sú tu sami, ostali bez rodín. Nedokázala by som žiť s mužom, ktorý by neakceptoval takúto formu pomoci.

autor
19. máj 2023

@oliolijanka ono tieto nazorove rozdiely by bol ten najmensi problem, len som to chcela uviest ako priklad,,ze aj toto mi vadi. Napr skúsenost, ked som prisla s druhym synom z porodnice, po cisarskom reze, on nezostal ano jeden den doma z prace. Potom uz mi vykrikoval, ze si neviem ani navarit a ine zeny to zvladaju. Potom ked o 5m dostal starsi syn kiahne a ja od neho a popritom som kojila a mala 39.5 teploty. - nezostal ani den doma. Starala som o oboch. To sa stalo min rok a tiez som si zas uvedomila, ze tak toto nie. Toto je to co mi vadi. Ze ani v takychto chvilach ma nepodrzal. A ze vraj vkuse len nariekam. 🤦‍♀️

yoxinka
19. máj 2023

Ty čím viac píšeš, tým viac sa čudujě, že si od takého chlapa už dávno neodišla. Inak, on má koľko rokov?

autor
19. máj 2023

@yoxinka on je odomna starsi - mne to ale nikdy nevadilo, praveze to beriem ok a vzdy som si rozumela so starsimi o viac 14 rokov. Ale ci tak posobi navonok- nie, ani mu nik taky vel nehada

mateson
19. máj 2023

K tomuto sa asi nedá nič povedať. Neviem ako by som to brala , môj by nič také nepovedal. Ja mám na toto celé s mužom stejný názor, aj keď asi ten opačný (ale ktorý je ten opačný, že?). V každom prípade, nech je názor aký chce, utrpenie ľudí a najmä detí je vždy strašné, či už je to ukrajinec, rus , ktokoľvek. Chcela som iba poukázať na to, že toto sa dialo vždy a ľudia trpeli aj viacej. A ľudia to nepovažovali za niečo , čo by ich až tak vyrušovalo, nejakú strašnú tému .

mateson
19. máj 2023

Môj prvý muž bolo taký, ako si napísala. Myslím to, že ti nepomôže keď si chorá, to že ťa nechal po cisárskom atd. Rozviedla som sa a vzala si úplný opak. Prvé som si myslela, že vytváraš zbytočný problém. Ale toto problém je. Na rovinu, takýto sa nemenia, budeš utrápená. Možno sa dokáže zmeniť, ale ja osobne nemyslím. Empatia nula bodov, citový tupec. Ja som za ukončenie. A nenaťahuj to zbytočne..

autor
19. máj 2023

@mateson a u teba to bolo ako v prvom manzelstve?

mateson
19. máj 2023

Hulvát, sebec, ja s dcérou na poslednom mieste s tak ďalej.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
autor
19. máj 2023

@mateson rozumiem, no u nas to tiez niekedy tak vidim, okrem toho, ze zarobi peniaze. Inak ho zaujima, len ake najdrahsie auto si kupi a tam to konci ....na zaciatku sme peniaze nemali ani jeden. A boli sme aj stastnejsi, ako teraz Ale potom sa mu zadarilo. A cim viac zarobi, tym horsie podla mna.

yoxinka
19. máj 2023

@oliolijanka
Ja neviem, čo sa spomína v televízii, nemáme doma 🤣🤣🤣. A kam to majú posielať môjho muža? Kto ho ma posielať a prečo??? 🤷‍♀️

autor
19. máj 2023

Len sa tu prosim nehadajte 🙂 nechcela som sem tahat ani politiku, ale som len napisala priklad... mne ide len o to utrpenie a sucit a empatiu. Inak v podstate sa da respektovat hocijaky nazor, ak nie je nejaky extremny...

mateson
19. máj 2023

@yoxinka mezi otcami UA a RU je jediný rozdiel . Jedného tam poslal Zelensky a druhého Putin. Ich utrpenie je stejné ako aj utrpenie ich detí. Neznamená ,že každý UA otec súhlasí s politikou Zelenskeho a každý RU súhlasí s politikou Putina. Hitler nahnal do vojny aj 14 ročných chlapcov, čo myslíš, že ich utrpenie a utrpenie ich matiek bolo ako menšie, alebo že si ho zaslúžili,keď bojovali za Nemecko? Toto sú obyčajný ľudia, politici rozhodujú ..

yoxinka
19. máj 2023

Mám kamošku. Keď mala 20 začala chodiť s chlapom, ktorý bol od nej o viac ako 10 rokov starší. Ona mala veľmi zlý vzťah s otcom, dá sa povedať rovno, žiadny vzťah. Mne osobne to prišlo, že si s týpkom rozumie hlavne preto, lebo v ňom hľadá hlavne toho otca. Ten chlap bol sám o sebe dosť nezaujímavý a na to, že mal vyše 30 rokov nemal nič, s čím by sebavedomú ženu svojho veku ohúril a tak si klofol túto mladú neskúsenú holčinu. My sme ju varovali, že to nie je ok, ale ona ho ľúbi a blablabla. Všetko ostatné čo nasledovalo, bolo ako opisuješ ty. Totálne pasívny človek, len robota a telka, žiadne ambície alebobo čosi, konšpirátor, ulieta si na dezinformáciách a namiesto toho, aby niečo so svojím životom robil, len hľadá kto je kde navine, že je jeho život nahovn*o. Jediným ukazovateľom úspechu sú preňho prachy, ktoré nemá a všetkým závidí. Žena je s ním totálne nešťastná, ale uverila, že bez neho nič nezvládne a tak s ním žije. Už nekomunikuje s kamoškami, s nikým a je spoko, že jej dá nejaké prachy. Inak furt ponižovanie, urážky, no zakomplexovaný chudák proste. Hrozný život!

mateson
19. máj 2023

@yoxinka prestať tu prosím stále motať konšpirátorov a dezinformácie.

yoxinka
19. máj 2023

@mateson
Kde motám konšpirátorov s dezinfo? Opisujem jedného konkrétneho človeka v jednom príspevku. Človeka, ktorý verí, že vo vakcínach sú čipy, že cez 5G nás ovláda Soroš, Čaputová je americká agentka, že očkovanie je na vyhladenie ľudstva … to podľa teba nie sú konšpirácie?

mateson
19. máj 2023

@yoxinka a už vôbec sem nemotaj očkovanie a Čaputovú. Mne osobne je u r.ti čo si môj chlap myslí o Čaputovej .Podstatné je, že mi navarí a prinesie čaj keď ležím v horúčkach. Každé ráno synovi spraví desiatu. Že moju dcéru má ako svoju atď

mateson
19. máj 2023

@yoxinka môj zať považuje Čaputovú za najlepšiu hlavu štátu čo sme kedy mali, môj chlap si myslí pravý opak a cez to spolu v pohode vychádzajú. Toto ,čo ty tu predvadzaš je presne to radikalne rozdeľovanie, správne je to čo si myslíš ty, všetko ostatné je dezinformácia. Kde berieš to sebavedomie určovať , čo si má kto myslieť

yoxinka
19. máj 2023

@mateson
Jasné, rozumiem.

autor
19. máj 2023

@yoxinka tak zas manzel nie je az takyto, aj ked niektore veci sa zhoduju. Ockovat sme sa dali a neveril nejakym chujovinam o cipoch... ale sem tam vypusti kadejake nazory... to ze je starsi nie je podla mna negativne, aspon teda ja to tak nevnimam a ani nikdy nebudem. Ja vidim tie problemy inde.

lvulik
19. máj 2023

@mateson o tom, čo sú dezinformácie nerozhoduje @yoxinka, ani Caputova, ani Fico, ani Soros, ale proste číre fakty.

betulinka1
19. máj 2023

Na temy kde mate rozličný nazor je riesenie ich neriešiť. Ze chce mat viac penazi je ok, chce aby ste sa mali dobre. Nepomáha inym asi to nevidel u rodicov, je to ok. To ze nechce po hadke veci rozobrať, to robi podla mna 80% ludi a nie len chlapov. Ale ze ste nemali od zaciatku chemiu? A aj tak mas dve deti?? Intimita po 10 rokoch na bode mrazu. To je skoro nejak. Tak neviem. Ok co si preto spravila ty aby nebola intimita na bode mrazu. Ak si akcnejsia tak nieco vymyslaj, on sa prida. Chlapi su velmi jednoduchí, povedz co chces a oni sa vacsinou snazia spravit co im povies. Ale nie v hádankach ale normalne priamo.

mateson
19. máj 2023

Ja som sa očkovať nedala ale tiež neverím tým blábolom o čipoch. Ešte sa ale vrátim k tej politike. Samozrejme, že s chlapom ,čo má na ramene vytetovaný hakovy kríž by som byť nemohla. Politický názor môže mať aký chce, pokiaľ sa netýka fašizmu, rasizmu ... To samozrejme nie. Aby bylo jasno.

mateson
19. máj 2023

@lvulik vieš koľko je faktov..