Stena - strácam nervy
Dobre rano zeny, pisem sem lebo uz neviem, co robit. Mame 4 mesacne stena, ktore ma stoji neskutocne nervy a energiu. Je zlate, chutne, mile, ale je pricinou hadok medzi mnou a manzelom. Ja som pedant, mam rada cisto, som alergicka na smrad, manzel je v tomto viac 'relax'. Ja sa lahko vytocim, nemam tolko trpezlivosti, manzel je kludas, on vsetko riesi s rozvahou, malokedy ma zlu naladu. Nas hlavny problem je, ze nase stena absolutne nechape princip kde vylucovat. Samozrejme sme ho zacali ucit, ze vylucovat musi v zahrade, to sa sice obcas podari, ale skor to je vec nahody nez porozumenia. Ked vidim, ze si 'sada' a ide vylucit, hned ho zdvihnem a bezim s nim do zahrady alebo na plienku. Berieme ho na prechadzky 2-3x denne, zatial nikdy nevylucoval ked sme vonku na voditku, cize to len beha naokolo, absolutne nechape, ze prechadzka je cas/miesto kedy vylucovat. Dame mu najest, nasledne za 20minut ho vezmem von, som s nim vonku aj 20-30 minut, a nic. V momente ked pride dovnutra, odbehne a hned sa vycika, vykaka vo vnutri. Toto sa donekonecna opakuje. Dvere do zahrady nechavame otvorene, cize ma moznost ist vylucit von, ale sam od seba von na toaletu nepojde. Dalsia vec je, ze nema len jedno miesto kam by v dome chodil, chodi v podstate uplne vsade!!! My potom vzdy prideme, vycistime to, ak tam je koberec tak nastriekame sprej na rozpustenie tych enzymov v moci, aby si to miesto pes nepamatal a nesiel tam znova (pritom to je ale jedno, lebo stale chodi inam). Nervy mam z toho neskutocne! Co ma na tom vytaca je tiez to, ze ja mam 'super nos', a ja to proste citim vsade ten pach. A nenavidim ho. Toto donekonecna vyvolava tiez napatie medzi mnou a muzom, ktoreho iniciatorom som ja, pretoze mojho muza len tak nieco nevytoci, ale ja tym, ze som frustrovana zo situacie, mam tendencie mu nedonekonecna vysvetlovat, ze tato situacia je neakceptovatelna, ako trpim tym, ze citim ten smrad vsade, ze sa musime viac snazit, robit viac, a ze sme na stena prilis 'makki', atd. Akurat, ze som absolutne v koncoch s tym, ze co viac robit, a ako toho psa naucit, co po nom chceme. Najde sa tu niekto s radou ako naucit psa vypytat sa/ist vylucovat von? Dakujem.

@missguerlain Prosím vás aj sa vám to nakoniec podarilo? My máme rovnaký problém s našim šteniatkom 🥺