Stojí dieťa veľa?
Ťažko sa o tom hovorí, mali sme kolaudáciu bytu, naktorú som sa tešila, ale zvrtla sa tam reč na deti. Niektorí známí hovorili, ak sa manželia rozídu a je dieťa, že tozvedený muž musí dať na dieťa aj štvrtinu z platu, ak sa bývalá vydá tak sa to zvyšuje pri každej vyživovacej povinnosti, ktorá jej pribudne, čo muž nemôže ovplyviť, o stiedavej starostlivosti nemôže byť ani reč, ak žena nechce, behať po súdoch a psychologoch, ak žena bráni stretávať sa s dieťaťom a nakoniec niektoré dokážu dieťa zmanipulovať tak, že sa ani nechce stretávať s otcom. Viem, že aj muži sú všelijakí, ale mnohé ženy to robia aj preto, lebo chcú mať pokoj v novom manželstve, alebo z pomsty. A tak vraj otec len platí a žiadne práva, preto sa aj boja mať dieťa. Potom som sa pýtala manžela, čo on na to, len povedal, že na tom niečo je. Ja by som deti chcela, ale neodvážila som sa ho spýtať, či aj on. Deti sme plánovali, teraz, keď budeme mať byt. Na všetko si zarábame sami.
@jabadaba presne ako pises, vela rozvedenych chlapov sa bude stazovat na ich byvale.... Ale castokrat su chudiny tie ich ex..... Tym by som sa vobec nezatazovala, to by sa ludia nemali ani sobasit lebo co ked sa rozvedu a naco spolocny byt, ved co potom ked sa rozvedu. A deti mat potom radsej nikdy, lebo co ked sa rozvedu....
@gabi1234 skusim ti dat na zaciatok jedna podla mna pre uspesne manzelstvo najdolezitejsiu vec - akonahle si si neni ista ci ste s muzom vec pochopili spravne, mas problem ktory ta naozaj vnutorne zoziera a hlavne teda pre zivot dolezite veci ako predstava spolocnej buducnosti napr. ... vsetko toto treba vzdy komunikovat s muzom - nie s konom🙂
co sa tyka tvojich otazok a pochybnosti:
- ano, zial chlapy tahaju po rozvode v SR obycajne za kratsi koniec - samozrejme ze je tu milion faktorov - ak otec k dietatu vztah nema tak je pre neho rozvod aj cestou kedy sa prestavaju starat a vlastne zacinaju novy zivot akoby bez dietata ( mozno len s tym financnym zadrhelom) - zenin zivot plnohodnotna starostlivost o dieta obycajne poznaci omnoho viac..., problem je ak muz dieta miluje a naozaj si zena riesi svoje problemy cez dieta - takychto pripadov je velmi vela... poznam v svojom okoli 2 pripady striedavej starostlivosti - exmanzelia svoje dieta miluju, na striedavu starostlivost su dostatocne zabezpeceny financne ako aj inteligencne a zatial to super zvladaju...
- kolko stoji dietatko?🙂 ako uz pisali baby - zalezi od tvojich moznosti... urcite treba ratat s docasnym vypadkom jedneho prijmu a zvysenymi vydavkami
myslim si ze mlady sa rozvedu ak v ich okoli je viac ludi rozvedenych,v mojej blizkosti ani znami sa nikto nerozviedol,a cimm mame väčšie problemy tym sme sa viacej s manzelom zomkli dokopy
urcite na tom nieco je,ale snad ta za tie roky pozna a pre nieco si zabezpecil s tebou byvanie.keby sme mali takto zvazovat,tak nikto nema deti,rodiny,vztahy
@hameeda hned by som isla kupit...ak by sme nan nemali, aj oblicku by som predala 😀 hlavne nech uz nenatahujeme to snazilkovanie nestastne
...a stačí tak málo - porozprávať sa s človekom, ktorého sa to týka...
Kazdy otec po rozvode plati iba na svoje dieta.vyska zalezi na prijmoch a vydajoch otca o tom rozhoduje sud.kazdy neplati rovnako. Striedava starostlivost sa podari iba rodicom, ktori sa dokazu spolu dohodnut, vtedy sa vyzivne neplati.
Ale aj tak si myslim, ze sa uplne zbytocne zatazujes , mysli na to ze vsetky problemy ak pridu zvladnete spolu a hlavne bez rozvodu.na deti to velmi zle vplyva , ked sa rodicia rozvedu
@tomiholjubavi : ha ha,,ja naopak ja sa kazdy mesiac strachujem aby sa nezadarilo lebo potom asi len predat 😀
@gabi1234 a tvoj manzel uz nejake deti ma? 😕 to co ti povedali znami je blbost..moj prvy muz, tzv. prizivnik mal jedno dieta, na ktore som platila alimenty ja...on bol nezamestnany ...a proste je to dlhy pribeh, ale...jeho byvala porodila pocas nasho manzelstva dalsie tri deti...ani po jednom sa mu alimenty nezvysili, lebo on mal stale len to jedno...keby mala jeho ex aj 15 deti a kazde s inym, on by s nou mal furt len tu dceru a furt rovnaky plat (teda ziadny...) ...ale to je vo vasom pripade uplne vedlajsie...
podla mna by si s nim nemala mat deti, lebo z toho prispevku vyzera vas vztah nie celkom obycajny. (normalny)..kolaudujete byt a uz planujete rozvod? 😕 z prispevku to vyzera, ze mas z muza aj trochu strach (ale neodvážila som sa ho spýtať...a inde Veď ja nikým nechcem manipulovať a snažím sa aby nám to vychádzalo...)
bud ma tvoj muz dieta s inou partnerkou, alebo si ozaj neviem vysvetlit tuto nezdravu uvahu... ved keby aj bola pravda tie nezmysly, co vam navypravali priatelia, tak ty by si mohla ovplyvnit ci sa znova vydas a budes mat dalsie deti alebo nie...som z takehoto sposobu myslenia zmatena...
@hameeda mozeme sa dohodnut ....:P 😀 😀 😀
@lyzzy ...že? aj ja mam stale pocit, ze mi nieco podstatne uniklo ... 😕
@gabi1234 neries druhych muzov....ani nemas mat preco strach z manzela,ved sa hadam za tie roky poznate a co sa tyka inych "strachov"...tak hadam aj on pozna teba.
ono dieta stoji vela lasky,velmi pekne to jedna mamicka tu napisla.....velmi vela lasky.
ja som so svojim manzelom chodila kratko,ale vedela som,co sa podstatnych veci tyka uz pred svadbou,co a ako...a myslim,ze aj ty svojho poznas a mozno nie si niekde vo vnutri presvedcena,ze otcom byt chce,preto riesis problem tu a nie s nim....ved si sadnite a porozpravajtte sa.
ak muz-zena deti chcu,tak nejake rozhovory a stazovania ich znamych ich od toho neodradia....
@gabi1234 dieťa nie je tovar,aby človek kalkuloval koľko stojí. Dieťa potrebuje hlavne lásku svojich rodičov,(bez ohľadu na to, či sa raz rozvediete,alebo nie), nie hromadu značkových vecí. Zodpovednosť je sice pekná vlastnosť, ale všetkého veľa škodí. Podľa mňa priveľa kalkuluješ. Aby si sa neprerátala.
@gabi1234 ahoj, ak som dobre pochopila, tak ťa tie porozvodové reči vašich kamarátov mierne "vydesili " ...lebo máš obavy, že tvojho muža znechutili tak, že nebude chcieť dieťatko...ále, to sa len chceli vysťažovať...práve dnes sme s kolegyňou preberali opačný prípad ...t.j. znechutená bola ona zo svojho ex ... je by som to zobrala tak, že super, ako ste nám milí chlapci svojimi rečami "múdrymi" rečami poradili... aj tak sa zariadime podľa seba😉 ... a podľa hesla...postav dom - byt máte, zasaď strom- tak aj nejakú rastlinu ste si kúpili dotoho bytu a už le splodiť syna, či dcéru ...🙂 ...
inak, v prvom momente, keď som čítala ten úvodný príspevok, som si myslela, že si si zobrala rozvedeného muža a on musí riešiť výživné na dieťa z prvého manželstva ... a to bol dôvod na tvoje obavy, aby tým nebol poznačený aj váš spoločný rodinný život-teda, že tvoj muž nebude dieťa chcieť, keďže už jedno má...
takže dúfam, že to boli len tie reči smutných rozvedených chlapov...
PS: dieťa fakt stojí veľa ... ale tiež ti veľa dá...no, toto pochopíš, až keď sa staneš matkou ty sama...😉
@gabi1234 " Ja by som deti chcela, ale neodvážila som sa ho spýtať, či aj on. "
akože nechápem, to ste akože manželia?
áno, ex- manželia by sa mali zamyslieť nad tým, prečo sa manželstvo rozpadlo. že sa napr. ťahali s mlienkou a kašlali na rodinu, tak čo sa potom vyplakávajú?
A ke´d je po všetkom, manželka má tú drzosť požiadať o rozvod, kedže nie je schopná uniesť psyhcické a fyzické týranie, začínajú sa hrať na OTCOV ROKA a kupujú si dieťa hračkami, aké si samozrejme exmanželka, ktorá ostala mimochodom ako "tá, čo ju podviedol manžel s milenkou", nemože dovoliť, kedže sama ťahá domácnosť, všetky platby, z platu platí dieťaťu poistky, aby malo na aký taký štart do života, na školu.
Exmanžel sa zatia hrá na chudáka, ktorý musí platit výživné a dieťaťu navyše nekúpi nič za jediný cent, ved čo ak by náhodou dcérine tepláky začala nosiť exmanželka, ktorú z duše nenávidí, kedže odhalila jeho neveru a on si mohol bezstarostne užívať s milenkou a kupovať jej drahé darčeky, zatiaľ čo exka sa celý ten čas, čo bol v náručí milenky, venovala dieťaťu?????
Fakt poľutujme takých chudáčikov exmanželov.
Áno, dieťa stojí veľa, ako ja dospelý stojí veľa, ale tú lásku, ktorú vám dieťa dá, nenahradí nikto a nič, ničím....
@gabi1234 tuším si nadmieru praktická žienka 😉 😎 moj manžel bol už raz ženatý a má z predošlého vzťahu dve deti a než sme si vzali hypotéku na dom tak sme už dávno predtím sa rozprávali o spoločných detoch. Myslím že porozprávať by ste sa mali aj vy, čo obaja chcete. Ja mám šťastie na zlatého muža ktorý mi sám navrhol naše spoločné bábetko, možno chce aj tvoj len má obavy z budúcna ako ty... Niekedy to vo vzťahu víde, niekedy nie, no bez dieťatka si to predstaviť neviem. Deti stoja vela, máme čo robiť platiť 2x výživné, hypotéku, auto, naše dieťa... no nejako to prejde a bez malej by som nebola ani za svet! Ver mi že to dieťa ti dá viac 😀 😎 🙂
@tomiholjubavi ....ja uz ani slov nemam...proste...mat taketo starosti
@gabi1234 Ahoj,,tak myslím si ako niektoré žienky nadomnou,,že mysliet hned na rozvod..a na veci spojené so starostlivostou o deti,,po rozvode je velmi včasné,,prečo sa vobec nad tým zamýšlaš?maš na to dovody? ved ludia ktorý sa miluju,,a konečne maju svoje "hniezdočko" by sa nemali trápit takýmito vecami a užívat si sukromie,,spoločne chvíle,,detičky prídu ked to budete chciet OBAJA 😉 ..
Stoji vela penazi, vela nervov a psychickej energie, stoji cas, stoji ta prenesene vlastne uz cely zivot, lebo nieto oblasti kde by vplyv dietata nezasahoval. A bude to uz navzdy.
Blaznovstvo ze ludstvo este nevyhynulo. 😀
Deti by sa mozno mali preberat pred vstupom do manzelstva a spolocnych zavazkov ako byvanie a pod.
Nechce sa mi verit ze dvaja manzelia, ktori spolu byvaju spolu deti este nepreberali ani v teoretickej rovine, ba dokonca ze sa zena boji spytat muza co si o tejto temy mysli.
A s tym vydieranim partnera detmi, nuz, ak je vztah hlboky a pevny da sa to hadam risknut 😉
@gabi1234 nechapem jednu zakladnu vec.
Vy ste spolu, kolaudujete, planujete buducnost a pritom myslite na rozvod ??????????????????????
Tak to nie je v poriadku.
Som rozvedena, aj moj partner je rozvedeny. 90% toho, ako to bude po rozvode, je v rukach zeny ! V tom dobrom, aj v zlom zmysle...
U nas s ex je to OK .. lebo som chcela, aby dieta malo nadalej otca , on aby musel mat tiez zodpovednost, nie len slobodu po rozvode... ale hlavne, aby dieta malo otca.. ved ja tu nemusim byt vecne , toto si vela zien neuvedomi, o co obera dieta , ked ho zneuziva na boj proti otcovi a manipuluje..
a veru, su aj zeny manipulatorky a sebecke osobnosti...... Taku jednu poznam .... Moj partner ma diametralne odlisne vztahy s EX, ako ja.. tiez maju dieta a bol to večný boj, aby ju vobec maval na vikendy, matku zaujimali len prachy , ktore mal platit a inak by ho najradsej vymazala zo zivota ( to mi doslova povedala) . Doteraz to nie je OK, a vysledok? Akurat dieta ma stres, co preziva pri kazdej jednej akcii, ktorej sa ma zucastnit , alebo ist na nejaky vylet s nami, ci ju mama pusti a pod... alebo ked sa maju rodicia stretnut.
Toto moja dcera nepozna... LEBO SOM TO NEDOPUSTILA.
Ano, su aj chlapi obcas chrapuni, ved ani u nas nebolo vsetko idealne... ale robila som vsetko pre to, aby to bolo inak. A pokial je otec normalny a dvaja sa vedia dohodnut ( aj ohladne vyzivneho, ako napr. my s exmanzelom zatial v pohode aj mimosudne), tak sa to v pohode dá. Len nepouzivat dieta ako nastroj moci - stylom, ved ja ti ukazem !!! toto vela žien robi a je to chore. skodia vlastnym detom !!
Takze je to o žene.... a vy sa nezaoberajte tym, co by bolo keby ! nemaluj si certov na stenu, bud s tym clovekom chces byt, alebo nie. NEKALKULUJ Vopred ! ani ty, ani tvoj manzel. Problemy su , boli a budu, rovnako aj peniaze... raz moze byt clovek hore, raz dole, ale ked chce, vsetko sa da .
A problemy inych nech zostanu problemami inych a nie vasimi. Nestresujte sa vopred.
@gabi1234 a inak, to ze cim viac deti ma nejaka ex s druhym, tak tym viac musia oni platit, to je dobra kravina !! to co je za blbost? na tie dallsie deti maju vyzivovacie povinnosti ich rodicia a nijako to neovplyvnuje vysku vyzivneho pre matku.... jedine, ze by zostala slobodna matka zase a bola na MD, tak tam si moze potom samozrejme ziadať viac, lebo dieta ma zo zakona narod podielat sa na rovnakej zivotnej urovni, ako maju jeho rodicia.. Cize ak je otec v baliku a mama zije z MD, tak ano, moze si poziadat dokonca aj o vyzivne na ex manzelku na cas, keby nie je schopna zabezpecit si svoje potreby a potreby svojich deti sama... alebo keby bola napr. chora.... inak nie.
Ale je fakt, ze muzi maju mensie prava, hlavne ak je zena pixla... to je fakt. tak je to, ale zase je to o tej zene.....

stoji vela nervov 😀