icon

Strácam ho. Čo robiť?

alala63
15. sep 2013

Ahojte, chodím na túto stránku často a čítam si tu rôzne diskusie. Dnes som sa však zaregistrovala a rozhodla sa, že napíšem aj svoj problém ... V skratke, mám 50 rokov, som rozvedena, mám dve dospelé a jedno ešte neplnoleté dieťa. Moj muž ma pred šiestimi rokmi nechal pre inú, rozviedli sme sa a odvtedy som nemala vážny vzťah, ak nerátam nejaké príležitostné známosti. v marci k nám do roboty nastúpil nový kolega, a ja som sa okamžite zamilovala ako pubertiačka. Je odo mňa o rok starší, má dve deti (dospelé) a veľmi ho ľúbim - mám pocit že každým dňom viac. keď nastúpil, riešil veľmi komplikovaný a bolestný (pre neho) rozchod so svojou manželkou (v poradí druhou svojou manželkou, bola od neho oveľa mladšia), ktorá si našla mladšieho frajera. V podstate rozvod rieši doteraz a veľmi sme sa zblížili, veľa sme sa rozprávali, vieme o sebe prakticky všetko, dokážeme spolu hovoriť celé hodiny ... ja ho vypočujem pretože presne viem čo to je, byť oklamaný, podvedený.Mali sme teda spoločnú tému a ja som sa zamilovala, hodne moc. Je to naozaj veľmi pekný aj šarmantný muž, bolo všetko na dobrej ceste, raz sme sa skoro aj pobozkali, teda aj sme sa pobozkali ale on mi potom povedal že nech sa nehnevám, ale ešte nie je na to pripravený. Lenže pred časom k nam do kolektívu prišla jedna mladá baba, a vtedy to začalo - zrejme mu začala motať hlavu, pretože on sa voči mne odvtedy otočil o 180 stupňou. Už akoby videl len ju, pritom ona má priatela s ktorým žije už niekoľko rokov... Cítim že ho strácam, odrazu nemá čas na naše rozhovory a mne strašne chýbajú ☹ Prečo ho ona namotáva keď má priateľa??? Samy úsmev pred ním, sladké slová, chodia spolu na kávu no mne je z toho na grc ...Aj som mu povedala, teda naznačila, že či sa niečo deje, on že nie, len si rozumejú, to je celé... Ale ja mám iný pocit on sa rúti zase do niečoho čo mu ublíži tá slečna je totiž zadaná a ešte sa poriadne nevymotal ani z predchádzajúceho vzťahu, a už si ide zase ubližovať ... neviem, ako si ho získať späť veľmi ho ľúbim, on to vie, predtým som mu to povedala, vtedy mi na to povedal, že potrebuje ešte čas. Ani do svojho ex a vlastne ani nikdy do nikoho som nebola viac zamilovaná ako do neho ... som nešťastná, neviem, čo mám robiť, chcem ho späť a chcem byť s ním. Konečne sa mi darilo ako-tak ho dať dokopy po rozchode s jeho bývalou, vždy som bola pre neho k dispozícii bola som mu oporou ... a teraz príde nejaká mladá koketa navyše zadaná a ja som zrazu pre neho akoby tie mesiace ani neexistovali ☹

terezka1947
15. sep 2013

@alala63 nemas a nebudes to mat lahke,ale radsej z kratsej cesty spat...poplaces a zabudnes....moze sa ti stat aj horsie....a myslim,ze si trapit sa...to si nezasluzi nikto.....ja neviem cimas deti...akmas,zober dceru zabehni na nakup,kavu...prip.zavolaj kamoske....chod castejsie medzi ludi,aj ked sa mas prinutit....len nebud sama doma so svojimi myslienkami....a ver,ze zabudnes....ved si spomen na pubertu,mladost...koooolko sme sa naplakali za nasimi laskami a preslo to 😉 drzim ti palce

argyro
15. sep 2013

@alala63 ja si myslím, že všetkým je to nad slnko jasnejšie, len ty to v svojej zaľúbenosti nechceš vidieť 😖 Kým ste boli spolu, celý čas ti hovoril, že potrebuje čas.. akonahle nastupila mladá, tak sa na ňu vrhol okamžite.. sama píšeš, že vidíš, ako sa na ňu pozerá - pozeral sa tak niekedy na teba? mne to vyznieva tak, že ťa má rád, ale chémia z jeho strany neprebehla.. určite ťa má rád, rád s tebou trávil čas, ale to je všetko.. očividne ho priťahujú oveľa mladšie ročníky..
Takže nechala by som ho dýchať, nech sa rozhodne sám, on veľmi dobre vie, že ho chceš, že ho ľúbiš, že stačí povedať slovo a budeš jeho.. keby chcel, už to dávno urobí.

lizatko1009
15. sep 2013

odpoved, lebo starsi kukaju na mlade opice s holou ritou, vtedy dostavaju druhu pubertu a ak maju cash tak si pankovia uzivaju co je nechutne a ty zmen pracu, alebo hladaj inde. somar sa znova popali 2 x rozvedeny a nikdy nieje vina na jednej strane

alala63
autor
15. sep 2013

@argyro ano stačí slovo, a viem možno to nechcem vidieť ale ja sam už raz taká blbá záleží mi na ňom a ľúbim ho a aj keby nebol moj tak nechcem aby mu bolo ublížené proste je to somarina čo robí to je zase jasné mnea záležať mi na ňom bude aj keby sme neboli spolu vo vzťahu jednoducho je to tak veľmi mi na tom človeku záleží viem, povedať si že vyplačem sa a prejde tak by to malo byť OK veď mám 50 rokov jeden rozvod za sebou, tri decká ja som toho v živote tiež preskákala a všetko prešlo, ani som vobec už s tým nerátala že by som sa mohla takto zaľúbiť no smola stalo sa akurát takto sa to vyvinulo ... veľakrát povedal že potrebuje čas to je pravda, ale veľakrát sa aj vyjadroval do budúcna a rátal tam so mnou napríklad pojdeme tam a tam, na rok v lete, pojdeme na synovu promociu, opravím ti do zimy branu, volal mi že či sa mi podarilo zapnúť kotol a že čo ukazuje na display lebo sa bal že tam niečo pomotam a milion takychto drobnosti čo pre mňa neboli drobnosti a teraz ma to všetko napada

argyro
15. sep 2013

@alala63 ja ti rozumiem.. ved ja verím, že mu s tebou bolo dobre.. ale dávno mohol zájsť dalej, vedel, že sa čaká len naňho, že ty si pripravená.. no neurobil to.. ak ti na nom tak veľmi záleží tak ho nechaj nech sa rozhodne sám 🙂 a ak príde za tebou sa poradiť, spýtať, čo si o tom myslíš ty.. tak mu povedz presne to čo si o tom myslíš.. ale teraz by to boli preňho len nevyžiadané rady o ktoré vo svojej zaľúbenosti vôbec nestojí.. očividne má tej ženskej plnú hlavu, tak ako ty jeho - tiež si tak trošku nechceš dať vyhovoriť že momentálne nemá zmysel nič riešiť.. ja viem, zrejme čakáš nejakú overenú radu na to, ako mu otvoriť oči, aby sa od nej odpútal a konečne si uvedomil, že jeho šťastie stálo celý čas po jeho boku.. no ale na to musí prísť sám - a čím viac budeš tlačiť, tým viac to budeš oddeľovať.. viem o čom hovorím 😉 tiež som mala po svojom boku muža-kamaráta, s ktorým som trávila čas, výlety, atd. ale viac som nechcela.. kym na mna tlačil, tak som sa tomu bránila ešte viac.. po pár rokoch to vzdal, uvoľnil sa, prestal na mna naliehať.. a mne odrazu zaplo, že ja si hľadám chlapa, hnevám sa na celý svet že žiadneho súceho neviem nájsť, a ten NAJ je pritom už pár rokov pri mojom boku, len ja ho nevidím...Dnes je mojim manželom 🙂 Skús to takto.. možno ani nemal čas či priestor si uvedomiť, čo preňho znamenáš 😉

xevulax
15. sep 2013

@alala63 ono to tak býva, že topiaci sa aj slamky chytá. Tó čo opisujes, je úplne normálne kamaratstvo. Nechcem ti kaziť ilúzie, ale logicky, ak potrebuje este čas, tak ako by on sám mohol vedieť, že kedy bude už akože na vzťah pripravený? A muži veľmi radi mazu medové motuziky popod nos..... Ja tiež môžem povedať x veci čo bude budúci rok, kam koho vezmem, ale sú tó stale len reči.... Mne tó pripadá tak, že sa tá proste nechcel dotknúť, že nemá záujem o teba ako partnerku, ale iba ako o kamosku, tak povedal, že potrebuje čas. Ono aj krátko po stroskotanom manželstve môže prist nová láska, ale musí tam byť chcemia, čo zjavne je iba z tvojej strany. Neklam sama seba. Máš 50, si dosť stará na tó, aby si sa na život a veci pozerala reálne a aby ani zamilovanost neovplyvnovala tvoj pohľad. Fajn, že si zamilovaná, ale nepozeraj na neho ako na Boha. Tiež tó nie je jediný chlap na svete. Koľko muzov behá po svete, ani nevieš ako a môžeš byť opäť šťastná, ale nevyberaj si cestu, ktora nikam nevedie, čo mám pocit, že naozaj nikam nevedie. Na tvojom mieste aj ked je to ťažké by som s ním obmedzila kontakt na minimum, rozhovory, telefonáty, stretnutia. Bavila by som sa s ním ako s ostatnými kolegami a ked by mi zavolal, alebo chcel niekam ísť, zahrala by som sa na nesostupnu. On tá má v podstate istú a tó vôbec nie je dobre. Zameraj sa sama na seba a prestaň sama seba klamať, že tí na nom veľmi záleží, preto toto všetko. Sú tó len výhovorky, ty stoj čo stoj chceš byť s ním a proste aj sama seba by si ponizila len aby si bola s ním. Nerob tó, raz si tó budeš vyčítať. Ja tí prajem, aby si našla este toho pána pravého, lebo este máš veľa rokov pred sebou, deti veľké, načase užívať si život 🙂🙂 ospravedlňujem sa za preklepy

argyro
15. sep 2013

@xevulax presne tak, nehovoriac o tom, že muži priam neznášajú ked je žena stále dostupná, po ruke, ochotná poradiť.. také ženy im pripomínajú ich matky.. a to ich nevzrušuje 😒

alala63
autor
15. sep 2013

@xevulax v tom sa neklamem, že mi naozaj na ňom záleží, chcem aby mu bolo dobre hoci OK ak nechce tak nie so mnou ale s niekým iným... ale nie s tou slečnou ktorá by mu mohla byť dcérou a keď už nie to, tak je zadaná a keď tam je chemia tak to je potom hodne zle ..ano chcela som skôr radu ako na neho aby to nebral zle aby som sa ním pokúsila trochu zatriasť aby sa zobudil čo robí ale ako píšu mnohé ženy asi bude najmúdrejšie počkať a nič nerobiť, aj keď je to pre mňa strašné pretože ho vidím v robote každý deň (a ju tiež) a faktom je že od marca až doteraz donedávna som bola po rokoch naozaj šťastná

anatalia77
15. sep 2013

@argyro áno prestala by som byť matkou,ale stala by som sa femme fatale...

xevulax
15. sep 2013

@alala 63 @argyro ja som sa poučila na sebe. Prezila som niečo podobne, aj ked nešlo o tó, že on by bol nejak neštátny zo starého vzťahu, akurát naraz sme sa rozišli s partnermi, mali sme o čom kecat, ale tó už bolo za nami. Bolo nám spolu fajn, trávili sme spolu veľa času, veľa písali, ale na rozdiel od vás sme boli milenci. Avšak výhovorky, že má nechce trápiť, pretože pracuje v zahraničí, ani mu nenapadlo, že by som mohla prist za ním, resp. Nechcelo mu napadnúť. Bola som šialene zamilovaná 2 roky ak nie viac. V tom som spoznala svojho terajšieho manžela a povedala som si DOSŤ! Do kedy mám čakať? Vhupla som do vzťahu a manžel je pre mňa top medzi mužmi, nikoho som nikdy nemilovala viac. Paradox je, že po ďalších 2 rokoch skončil v zahraničí, je doma, je sám. Aj ked on je spokojný a takto to malo byť. Musím priznať, že v mojom srdi má svoje miesto, asi ako kazdy človek, ktorého sme kedy lubili. Ale som nadovšetko šťastná, že mám manžela, máme spolu dcérku a ďalšie dve na ceste. Tým chcem povedať, nepokaz si časť tvojho života cakanima trápením. Kašli na neho, venuj sa sebe, sportuj, chod na nákupy, kadernicke. Buď samostatná, sebavedoma. Stretnes toho pravého. Nebuď tomuto stale k dispozícii aj ked je to ťažké. Viem o čom vravím. Máme v rodine viac 50tniciek dokonca ťahajú na 60 a našli si skvelých partnerov. Držím palce.

anatalia77
15. sep 2013

@alala63 ty sa k nemu správaš ako matka,takto sa triasť a mať nervy v kýbli,to robím ja pri mojej 18-tke..tiež by som ju najradšej poučila,zatriasla,a uchránila..

xevulax
15. sep 2013

@alala63 ale ty mu nemôžeš diktovať s kým má a s kým nemá byť. Tó že ho poblaznila nejaká zadana pipka mladá, bohužiaľ, to je jeho problém. Ja som tó myslela tak, že sama seba ospravedlnujes tým, že tí na nom záleží koli tomu, aby si pred sebou samou sa mohla hrať na záchrancu. Pritom ide o obyčajnú žiarlivosť.keby tá mladá nebola mladá ale staršia a slobodná, zralo by ťa to tak isto. Pozri, ja ti teraz napíšem, že aj ja som empaticka a vôbec nechcem, aby si sa trápila, preto tí radím ako na neho, nechaj ho tak, vazne kontakty na minimum, nebuď mu stale na blízku, ty sa sama koli sebe snaz na neho zabudnúť, a on ked si luskne, nebude tá mať hneď pre seba ako butlavu vrbu. Tó je najlepšia cesta. Viem, že láska niekedy boli, bohužiaľ.... A viem aké je to aj milovať a mať toho dotyčného denno denne na očiach. Na vyske som si našla chlapca, boli sme spolu celú výšku, ku koncu sme spolu bývalí u jeho rodičov. Nakoniec sa so mnou rozišiel, nepovedal dôvod. A ja som s ním chodila na výšku, do jedného krúžku, este pri men vždy aj po rozchode sedel a s chalanmi sa stale smial, zabával a ja som trpela. Prezila som, prezijes aj ty. Si silná žena. Musíš žiť pre seba a nie pre iných!!!

matik1
15. sep 2013

Ahoj, v prvom rade Ti chcem povedať, že ma veľmi mrzí, že musíš takéto niečo prežívať. Opäť raz sklamanie. Veľmi dobre sa nám radí, keď neprežívame to isté čo ty. Keby bol chcel niečo od Teba viac, bol by to dávno dal najavo. Mal chaos v hlave z rozvodu, teraz si nastúpila ty a nevedel to poriadne spracovať. Píšeš, že je veľmi pekný a šarmantný. Tak je jasné, že ženy po ňom pôjdu. Nepíšeš, či je finančne zabezpečený, možno to je dôvod záujmu tej mladej ženy. A možno je tá mladá kolegyňa tiež len unavená zo svojho vzťahu a potrebuje bútľavú vŕbu, ktorá ju vypočuje. A tým je Tvoj kolega. Nemusí byť za tým nič iné. Len on si to zle vysvetľuje a myslí, že "ona po ňom ide". A keď príde rozuzlenie, bude rovnako zaskočený ako ty. Ja by som Ti radila čakať, ako sa to celé vyvinie. Absolútne nemyslím, že by si mala byť na neho nejaká "zlá" a už vôbec nie hovoriť mu, ako ho kolegyňa využíva a že je taká, alebo taká. Vyznela by si ako stará, žiarlivá ženská. Snaž sa byť v pohode, zmeň účes, vymeň šatník. Buď milá, pripravená ho kedykoľvek vypočuť...Žiadny chlap nemá rád hysterku a semetriku. Možno nemôžeš bojovať s jej mladosťou, ale môžeš ju poraziť dôvtipom a inteligenciou...Nechaj ho...určite časom príde na to, kto tu v skutočnosti pre neho BOL. A keď nie, tak za tie Tvoje slzy a trápenie absolútne nestál a ver, že Ťa niekde čaká niečo oveľa lepšie. Ja Ti držím palce 😉

alala63
autor
15. sep 2013

@matik1
@xevulax ano, maš pravdu žiarlim na ňu, uvedomujem si že mu nemôžem diktovať s kým sa má stretávať a s kým nie, to je jasné... ja som sa viac-menej stiahla, hovorila som s ním o tom len opatrne, v náznakoch, on ma hneď zrušil, že nič zlé nerobí. ano je veľmi pekný, finančne zabezpečený je tiež myslím si že do takej miery, že nemusí riešiť žiadne problémy, teda taký lepší priemer - aspoň tak by som to ohodnotila ja, lebo ja som takéto niečo ohľadne jeho nikdy neriešila (peniaze). o nej viem len, že ma dlho priateľa, nemajú deti, OK žiarlim ... a veľmi mi chýba čas strávený s ním hoci aj tie víkendové písmenká - síce nejaké boli ale nič moc. len ma mrzí že svojimi terajšími činmi popiera svoje slová ktoré predtým hovoril

anatalia77
15. sep 2013

@alala63 za chlapa nehovoria slová,ale činy. Polroka je dlhá doba,nemáte 20 rokov,aby ste okolo seba našlapovali s rumencom v tvári. Kašli naňho,zbytočne sa blokuješ,iný chlapi to vycítia,a neprihovoria sa.

matik1
15. sep 2013

@alala63 je zabuchnutý, zaslepený. Nečuduj sa, je to chlap. Veľmi dobre vieme, že chlap sa skôr pozrie na trojky prsia, ako na vysokoškolský diplom. Nechaj ho, nebuď vtieravá, otravná. Nevolaj ho na kávu, nepýtaj sa, či má problém, nerieš. Iba čakaj. Nezabudni sa pri tom, ako mi baby hovoríme "nahodiť". Usmievaj sa, srš vtipom a dobrou náladou. Aj keby si mala ísť medzitým na toaletu a kopnúť do dverí. Ale nech to nikto nevidí a nepočuje. /lebo je jasné, že by si tú mladú najradšej roztrhla, to je normálne. Ja by som jej tiež naložila kabelkou/ Veď sme ženy, prečo by sme sa mali deliť? Buď všetko, alebo nič. Ja Ti garantujem, že zaslúžená odmena príde. Či už od neho, alebo od iného....

xevulax
15. sep 2013

@alala63 vieš čo je najhoršie? Este ste spolu nič ani nemali a ty sa už trapis. Je to podľa teba normálne? Láska má byť krásna, svieza, ulete, ale hlavne plná šťastia, vášne, nerozvaznosti. Ale nie bolesti a trápenia. Tó už je potom o niečom inom. Ja som oproti tebe mladá, ale s pokazenymi vzťahmi a podobnými situaciami ako je táto mám bohužiaľ osobne skúsenosti. Pozri, je len na tebe, čo urobíš. Či budeš čakať ako sa čo vyvinie a či sa nerozhybe.... Ale dokedy budeš čakať. A chceš byť skutocne až tá x-ta v poradí, ked mu tó nevyhde s mladou pipkou? Vieš čo iné tí mal aj povedať, že o nič nejde, ked vie o tvojich citoch? Nie je debil. Máj rada samu seba a aj ked ťa to bude akokoľvek bolieť, nebuď kvazy sluzkou a butlavou vrbou niekomu, kto si tó nezaslúži. Sama vravis ako na ňu pozerá, odpovedz si sama sebe, keby mladá chcela, skočil by po nej? Myslím, že odpoveď na túto otázku by ti mala otvoriť oči. Opakujem sa, na svete je kopec kopec múzov, môžeš byť šťastná, nenic si tó šťastie dopredu, nezahadzuj príležitosti. Uvidíš, časom budeš opäť šťastná 🙂

juliana77
15. sep 2013

@alala63 len toľko, ked sa on otočil o 180 stupnov, Ty sa otoč o 360 stupňov, ale nie späť k nemu, ale k vlastnému životu.

natsa
15. sep 2013

mám pocit že kolega ta potreboval po psychickej stránke.Jednoducho sa do teba nezamyloval,fuhgovala si ako kamarátka či bútlavá vrba.Kec ti povedal že na to nieje pripravený zrejme ta nechcel urazit.Pochop že niesi tá z ktorej sa mu podalmujú kolená.treba to strávit a isd dalej,na lásku treba dvoch.

alala63
autor
15. sep 2013

@juliana77 nechápem čo je zlé na tom, že som ho vypočula a snažila som sa mu pomôcť, to vôbec neznamená, že zanedbávam svoj život alebo seba, že nemám kamarátky, žiadne aktivity, že nechodím ku kaderníčke alebo nechodím pekne oblečená ... to vôbec nie je pravda, ja som so svojím životom bola spokojná už roky od rozvodu, až na to, že som nenašla trvalý vzťah ... a nezamilovala sa, inak som netrpela žiadnym hendikepom ako fakt, to neznamená že chodím vo vreci a vyplakávam po kútoch ... jednoducho som sa zamilovala a to až tak že som to ani nečakala

lubikan
15. sep 2013

je mi to luto,moja mamina je tvoj rocnik a tiez sodoma gomora s chlapmi.....od rozvodu sa postretavala (len slusne) s tolkymi chlapmi,po inzerate telefonovala asi so stovkou......a povedala,ze riadny chlap neexistuje....a aj ten normalny,ktoreho ma teraz,je proste chlap,sice nepozera po sukniach,ale ma nedostatky

anatalia77
15. sep 2013

@alala63 že si sa zamilovala nie je nič strašné,ale je to tvoj problém,a ty si ho musíš vyriešiť.On ten problém nemá.

lubikan
15. sep 2013

a tiez si myslim to co pise natsa...chemia z jeho strany nebola... ☹

anatalia77
15. sep 2013

@lubikan aj my ženy máme nedostatky 😎 a obdivujem každú jednu ženu,čo absolvuje nekonečnú tortúru zoznamovania

lubikan
15. sep 2013

@anatalia77 ..to ano,ale sme ovela normalnejsie,nez oni....a muzov z nas nejde tak d***nut,ako nas z muzov 😀 😀

alala63
autor
15. sep 2013

@anatalia77 ano to mi je jasné, že môj problém. len som chcela ujasniť, že to neznamená, že som nejaký asociál, čo sa o seba nestará. som normalna žena, ktorá sa v rámci svojich možností teší zo života a stará sa o seba, ako najlepšie vie. to je celé.

anatalia77
15. sep 2013

@lubikan 😀 volá sa to uhol pohladu 😝

anatalia77
15. sep 2013

@alala63 a inak keď je žena zamilovaná,tak je velmi atraktívna,neraz pochudne,opeknie,rozžiari sa jej tvár,viac sa usmieva-takže je to aj dobre

alala63
autor
15. sep 2013

@anatalia77 ja som so svojím výzorom vcelku spokojná. 🙂

jumama
15. sep 2013

Zalubeny clovek ma okolo seba Taku auru ci vonu ci co to je. Otvorene srdce, viac sa usmieva, cely svet je mu krajsi... Uzi si tuto vnutornu radost a schopnost citu,, netrap sa koli nemu. Musis mat vsak aj oci otvorene, a ono to pride. Budes v situacii, ze si ty budes vyberat a musiet sa rozhodnut, nie on 🙂 Oslnis svojim vnutornym stastim niekoho uplne cudzieho.