Strácam ho. Čo robiť?
Ahojte, chodím na túto stránku často a čítam si tu rôzne diskusie. Dnes som sa však zaregistrovala a rozhodla sa, že napíšem aj svoj problém ... V skratke, mám 50 rokov, som rozvedena, mám dve dospelé a jedno ešte neplnoleté dieťa. Moj muž ma pred šiestimi rokmi nechal pre inú, rozviedli sme sa a odvtedy som nemala vážny vzťah, ak nerátam nejaké príležitostné známosti. v marci k nám do roboty nastúpil nový kolega, a ja som sa okamžite zamilovala ako pubertiačka. Je odo mňa o rok starší, má dve deti (dospelé) a veľmi ho ľúbim - mám pocit že každým dňom viac. keď nastúpil, riešil veľmi komplikovaný a bolestný (pre neho) rozchod so svojou manželkou (v poradí druhou svojou manželkou, bola od neho oveľa mladšia), ktorá si našla mladšieho frajera. V podstate rozvod rieši doteraz a veľmi sme sa zblížili, veľa sme sa rozprávali, vieme o sebe prakticky všetko, dokážeme spolu hovoriť celé hodiny ... ja ho vypočujem pretože presne viem čo to je, byť oklamaný, podvedený.Mali sme teda spoločnú tému a ja som sa zamilovala, hodne moc. Je to naozaj veľmi pekný aj šarmantný muž, bolo všetko na dobrej ceste, raz sme sa skoro aj pobozkali, teda aj sme sa pobozkali ale on mi potom povedal že nech sa nehnevám, ale ešte nie je na to pripravený. Lenže pred časom k nam do kolektívu prišla jedna mladá baba, a vtedy to začalo - zrejme mu začala motať hlavu, pretože on sa voči mne odvtedy otočil o 180 stupňou. Už akoby videl len ju, pritom ona má priatela s ktorým žije už niekoľko rokov... Cítim že ho strácam, odrazu nemá čas na naše rozhovory a mne strašne chýbajú ☹ Prečo ho ona namotáva keď má priateľa??? Samy úsmev pred ním, sladké slová, chodia spolu na kávu no mne je z toho na grc ...Aj som mu povedala, teda naznačila, že či sa niečo deje, on že nie, len si rozumejú, to je celé... Ale ja mám iný pocit on sa rúti zase do niečoho čo mu ublíži tá slečna je totiž zadaná a ešte sa poriadne nevymotal ani z predchádzajúceho vzťahu, a už si ide zase ubližovať ... neviem, ako si ho získať späť veľmi ho ľúbim, on to vie, predtým som mu to povedala, vtedy mi na to povedal, že potrebuje ešte čas. Ani do svojho ex a vlastne ani nikdy do nikoho som nebola viac zamilovaná ako do neho ... som nešťastná, neviem, čo mám robiť, chcem ho späť a chcem byť s ním. Konečne sa mi darilo ako-tak ho dať dokopy po rozchode s jeho bývalou, vždy som bola pre neho k dispozícii bola som mu oporou ... a teraz príde nejaká mladá koketa navyše zadaná a ja som zrazu pre neho akoby tie mesiace ani neexistovali ☹
@alala63 ale ved on sa uz oklepal, ale nie pre teba...je na mladsie s tym nic neurobis, zachovaj si aku taku dostojnost a daj mu pokoj, ak sa 2x rozviedol a este aj s ovela mladsou tak sa nebude zahadzovat s 50tnickou ked moze mat mladsie baby ktore na neho evidentne letia. Trvaly vztah asi nehlada a ak ano tak nie s tebou. Ak ti to robi dobre podrz mu ...rameno ale nic viac necakaj. Keby ta chcel uz davno spolu sexujete. Tvrde ale pravda. A este jedna vec, naozaj tak velmi stojis o cloveka ktory sa 2x rozviedol a teraz nahana zabku? S takym nezostarnes ani neprezijes "jesen zivota" to mi ver, nestracaj s nim cas, usetris si sklamanie.
@alala63 Ahoj, niektore zeny sa tu dost "tvrdo" vyjadrili, ale v podstate maju pravdu, nie su zaujate a pozeraju sa na Tvoj problem objektivne, Ty si zaujata, lebo si zalubena, tak ho vidis ruzovymi okuliarmi,. Keby si nebola, tak povies asi to iste, co ony. Je mi luto, ze si sa zalubila a ze sa kvoli nemu trapis, ale neboj sa, nebude "odlubenie" az take tazke. Ja som kolkokrat bola zalubena este predtym ako som spoznala svojho muza a ked som prisla na to, ze sa musim "odlubit" 😀 , tiez to bolo tazke, ak som ho kazdy den videla, prichadzala som s nim do kontaktu,ale predsa sa podarilo, lebo ako sa hovori, cas je najlepsi liek a casom tie city pominuli. A este tolko, verim, ze vsetko sa pre nieco deje a teda, ze vsetko zle je na nieco dobre. To, ze "vam" prisla do zivota ta mlada kocka a on s nou zacal koketovat, ber ako znamenie osudu, ze to nie je ten pravy pre Teba. Aj keby ona neprisla a medzi vami by vznikol milenecky vztah, je mozne, ze by nejaku "mladsiu" stretol inde a nechal by Ta. Lebo podla toho, co pises, je na mladsie damy, nemoze za to, proste je taky, co uz s nim 😀 , pritahuju ho mladsie zeny, tak ho treba nechat tak a Ty sa otvor radsej nejakemu inemu realnejsiemu vztahu. Tiez si myslim, ze keby chcel mat s Tebou vztah, uz davno by ste mali. Drz sa!
Kolegyna ani nemusi robit nic zle nez to ze si uziva nieciu pozornost. Pri zisrlivosti vidis vsetko ako cez lupu a navyse len to co vidiet chces.
Skus sa zamerat na jeho chovanie voci nej z jej pohladu a uvidis ze on povzbudenie ani nepotrebuje. On nie je zvadany chudavik, on po nej vyslovene ide a nadbiehal by aj keby ho castovala ladovymi pohladmi. Ibaze aj vtedy by si to videla ako jej taktiku.
Proste ci uz ona ho zvadza ci nie, on by po nej siel. Prosto mu imponuju mlade krasne trofeje pri ktorych ma pocit ze ma o dvadsat rokov menej.
Tak ho neospravedlnuj len aby tvoja nadej (ktoru uz aj tak citis ako zhasina) vydrzala co najdlhsie. Naco sa tym mucis ked si budujes hotove konspiracie ze keb nie hento a toto a tamto tak on je s tebou. Nie, nie je a nebude, lebo nechce.
A nevesaj hlavu. Teba nepreskocila ziadna mlada baba. On tak chce. To nie je tvoja chyba len si natrafila na niekoho s kym nie si kompatibilna.
Navyse na com si to vlastne chcela postavit vas vztah? Na tom ze ste prezili podobne trapenie? Ved prave to on chcel zabudnut. Zamysli sa ci ste skutocne mali este nieco spolocne ako slusne spravanie blizkych priatelov.
Ak chces, tak bud kamoska a necakaj viac.
Ale rozhodne si pre neho nepokaz dalsie sance lebo "co keby sa konecne spamatal a vratil k tebe".
Okrem toho - to chces svoju buducnost zviazat s niekym kto sa tak lahko necha namotat mladou babou (a toto nie je dosledok rozhadzanej psychiky po rozvode - to je jeho zameranie)? Vies si predstavit ze tak ako trpis teraz by si potom trpela kazdu chvilu? To by bol zivot, uff.
Nie si stara, nie si skareda, si sikovna zena, skoda ta pre takeho chlapa. Hladaj takeho co ta oceni a doceni. Nezabijaj cas s takym ktory ta ma za poistku, zadne vratka, az ho zas pochyti sebalutost.
Chlapec proste nepredychal ze ho odkopla mlada, pre mladsieho a navyse jemu dobrovolne dala dieta co jemu nemienila dat ani za svet lebo jej za to nestal. Jeho ego dostalo ranu pod pas a chce znovu dobit sebaistotu. Ale nie kvoli tomu aby sa ti vratil sebaisty a uz len tvoj.
Ty nehladaj radu ako mu otvorit oci lebo sa ti este stane ze ta otvorene vysmeje ci si sa uz videla vo svadobnom.
Ty pomoz sebe najst zase rovvnovahu bez neho. Ono sa to nezda ale moze sa stat ze prave preto este rad dolezie spat.
@alala63 Hm, hm...jasne, ze ste si rozumeli, mali ste spolocne "trapenie"...ty opustena, sklamana, nestastna, aj on. Boli ste si jeden druhemu oporou , "prievoznikom" v case, ked to najviac bolelo. Mali ste si co povedat, pretoze ste sa navzajom polutovali, poplakali aj povzbudili. To, ze ty si sa zamilovala, on podla mna neplanoval a nepredpokladal. On sa podla mna pri tebe spamatal a uz nie si ta butlava vrba, ktoru potreboval...uz si hlada zenu, s ktorou moze mat vztah. S tebou vztah /nech si akokolvek krasna, dobra a sexi/ mat nebude mikdy, pretoze ty mu budes pripominat ten jeho minuly vztah a bolestny rozchod. Pretoze ste sa o nom rozpravali, ste ho riesili, teba ma jednoducho spojenu s minulostou. A on prave teraz robi za tou svojou minulostou hrubu ciaru.
A myslim, ze to iste by si mala spravit aj ty. Jednoducho brat to tak, ze boli casy, ked ste sa potrebovali, jeden druhemu pomohli, ale zivot ide dalej...on si hlada partnerku a ty si hladaj tiez partnera, ale ineho, nie jeho.
A rozhodne prestan rozmyslat tym smerom, ze je chudacik a ruti sa s mladou zenou "do zahuby" a ty mu spravis, co mu na ociach vidis a on si to nevazi.../to´to si vacsina muzov nevazi/ On je dospely clovek, nie je tvojim dietatom, nemusis ho ochranovat. Pokial bude chciet a bude ho nieco tahat "do zahuby", tak do nej pojde...a ty s tym nic nespravis. A myslim, ze uz stacilo prejavov tvojej priazne voci nemu. Dala si mu najavo, ze si zalubena, je najvyssi cas, dat mu najavo, ze si uz odlubena....jednoducho obrat list. 😉
Mame doma s manzelkou problem: ale pozorujem ho len ja. Robim 12 hodinovky a ke dpridme domov, manzelka je pri svojich rodicoch "hore" (bývame s nimi v jednom dome) a ja som potom sam u nas "dole". A ked mam volno, tak je s rodicmi tiez hore a som tam sam ako prst. . Ja sa doucujem nemcinu,, lebo mam pracu v Rakusku, dobre platenu a mali by sme svoje bývanie. Manzelka o tom nechce ani pocut. Moja rodina je bud v zahranici alebo 200km odo mna. Je to normalne spravanie alebo nie? Pomozte...
@mariomuchoo Mario, možno si si mohol založiť
@mariomuchoo Mario, ak si chceš udržať manželstvo, odsťahujte sa. Spolužitie so staršou generáciou málo kedy vyjde. Hlavne prvé roky manželstva, kým sa mladí zabehnú je dobre, keď sú sami. Skús sa s manželkou pozhovárať o tom, čo Ti vadí - resp. nevyhovuje a skúste nájsť kompromis.
teraz je to mladšia kolegyňa, nabudúce to bude mladšia suseda....má proste slabosť pre mladšie. na takého sa vykašli.
@mariomuchoo manželke je zrejme prednejšia rodina,tiež si myslím že je dobre sa odstahovat,može sa stat že jej rodičia vám budú zasahovat aj do vášho života aj do výchovy detí
dakume za radu.

@alala63 píšem, lebo som na opačnej strane - aj keď nie vo vašom vzťahu 🙂 tiež som výrazne mladšia od partnera, ktorý sa pred začiatkom nášho vzťahu šialene popálil a lízal si rany až kým sme sa nedali dokopy a rovnako mal bútľavovŕbovú kamarátku vo svojom veku (nie kolegyňu), ktorá sa nádejala, že majú vzťah, alebo ho môžu mať... doteraz si ju váži, spomína na rozhovory, ale nikdy spolu nič nemali a ani mu to nenapadlo, že by spolu niečo mať mohli...
Z toho čo si napísala si podľa mňa ty len veľmi túžila po tom, aby ste spolu mali vzťah, ale boli a ste len priatelia. Trošku nerozumiem prečo si tak hovieš v tej pozícii, že ty si tá šialene zamilovaná a strácaš ho, keďže si s ním reálne nežila ani nechodila... podľa mňa bude lepšie, keď sa čím skôr začneš správať tak ako predtým - ako spokojná, sebavedomá žena - nie si predsa odkázaná na niekoho, kto ťa nechce... A je úplne jedno, prečo ťa ten človek nechce. Držím ti palce... len si ver...