Strata mladšieho brata: Ako ďalej žiť
Teraz 5.4 26 zomrel náhle po príchode zo zahraničia kde pracoval môj jediný mladší brat. O pol 5 ráno volala švagriná, že brata nemôžu oživiť 😪😪😪 ostal po ňom 10 ročný syn 😪😪😪. Je mi z toho zle, zle sa mi nadychuje z toho stresu pri predstave, že uz ho nikdy neuvidím, že uz nebude pri tom ako jeho syn jediný vyrastá a tak sa mu tešil. Brat bol jeden zlatý človek nepil, nefajcil, pre rodinu by sa rozdal. Sem tam premýšľam, že odídem za ním. Nebaví ma život. Neviem ani ist do prace. Je tu niekto kto také niečo zažil??? Ako ste sa, s tým vnútorne zrovnali? Ďakujem 🖤
@blizenci TEXT resp príbeh , ktorý pomohol mne.
NEUMIERAJTE SO SVOJIMI BLÍZKYMI.
Vedeli ste, že keď oplakávate svojich mŕtvych, v skutočnosti plačete pre seba, nie pre nich?
Z vlastnej skúsenosti viem, že sa to ľahko hovorí, ale ťažko prijíma.
Pred pár rokmi som sa o tom rozprával s kamarátom, pobúrilo ma, keď povedal, že po smrti našich blízkych vlastne smútime sami za seba.
Nerozumel som, no dnes to už chápem.
Plačeme, lebo sme ich stratili, lebo ICH NEMÁME vedľa seba.
Myslíme si, že všetko končí smrťou, myslíme si, že sú preč.
Takže ak sú vaši mŕtvi už mŕtvi, kde sú?
Ak odišli, sú teraz niekde inde, je to miesto lepšie ako toto?
Ak veríte, že to miesto je určite lepšie ako toto, prečo potom trpíte kvôli ich odchodu?
Keď prijmete, že nezmizli, ale sú niekde inde a tam, kde sú, už nie sú chorí ani netrpia, potom ich prestaňte oplakávať a vráťte ich do svojej pamäte, aby vás naďalej s radosťou sprevádzali vo všetkom.
Ak ste ich skutočne milovali, pokračujte s ešte väčšou silou, väčšou čistotou a vernosťou.
Rešpektujem vašu bolesť a spôsob, akým ju vyjadrujete.
Viem, že plačete a plačete, cítite sa bezútešne a nič nemôže zmierniť vašu bolesť a kompenzovať stratu milovanej osoby.
Ale... Dnes vám poviem:
NEUMIERAJTE SO SVOJIMI BLÍZKÝMI, svet vás potrebuje, vaši blízki vás potrebujú.
Pamätajte, že vidíme len jednu stranu mince (smrť).
Nevidíme druhú stranu, nevidíme, kde sú.
Smrť je vlastne ako nové narodenie, narodenie, ktorým prejdeme všetci, pretože veríme, že naša duša je nesmrteľná a smrť je prechodom do iného života, života duše.
Neumierajte so svojimi blízkymi, ctite si ich tým, že budete žiť svoj život tak, ako je to najlepšie pre vás, pre nich, pre svet.
A žite ďalej.
Každý deň ....
Mne zomrel starší brat. 3 mesiace dozadu
Ostal som sám. Veľmi zle sa cítim tak isto.
Prechádzam si tým co píšeš presne.
@kubizde zdravím. Neviem sa s tým zmieriť Neviem to prijať, že mu nebolo dopriate vidieť vyrastať svojou jediného syna, ktorý má 10 rokov. Bol vzorným manželom a otcom a užíval si to otcovstvo. Je mi z toho až fyzicky nevoľno, že ho život takto kruto zobral od rodiny. Pritom náš otec zomrel ako 49 ročný a brat sa stále veľmi bál, že zomrie tiež mladý. A zomrel mladý tiež napokon 😭😭😭 mám pocit, že sa z toho zbláznim.
@blizenci podobne som bola na tom aj ja..sestra mala len 33 rokov..šla som sa najest a plakala som že ona už nemôže..sla som si niečo kúpiť a plakala som že bez nej..strašne mi je smutno
@blizenci hlavne sa nezabíjaj ale poď sa kamarátiť so mnou a tak budeš potrebná. Ja ti budem aj brat keď treba.
Mne zomrel starší brat. 3 mesiace dozadu
Ostal som sám. Veľmi zle sa cítim tak isto.
Prechádzam si tým co píšeš presne.
@kappahala23 úprimnú sústrasť je to nespravodlivé, že umierajú ľudia mladí🖤 je to nefer ze niekto žije aj cez 80 rokov a niekomu život náhle skončí v mladom a, strednom veku.
@anonym_3b14f3 strašne niečo. Môj brat chudák docedtoval v noci okolo pol 3 domov, a za hodinu zomrel 😪 manželka ho ešte ozivovala potom aj záchranári 😪😪😪 pitva ukázala infarkt. Tiež žil zdravo a hýbal sa veľa keďže fyzicky pracoval. Neviem sa zmieriť s tým, že mu nebolo dopriate byt po boku svojej rodiny. Mladí ľudia by proste nemali umierať. Každý by mal mať šancu prežiť všetky etapy života teda aj starobu 😪😪😪
@blizenci prajem ti uprimnu sustrast, len cas vylieci a ano suhlasim.nemali by zomierat mladi ludia a deti by nemali byt chore a podobne veci. Je to smutne a zivot nespravodlivy.prave som sa vratila z lekarne,bola som si kupit tabletky (bylinne )na depresivne stavy.vyskusaj aj ty. Hlavne mysli na rodinu,vela sil prajem
@blizenci prajem ti uprimnu sustrast, len cas vylieci a ano suhlasim.nemali by zomierat mladi ludia a deti by nemali byt chore a podobne veci. Je to smutne a zivot nespravodlivy.prave som sa vratila z lekarne,bola som si kupit tabletky (bylinne )na depresivne stavy.vyskusaj aj ty. Hlavne mysli na rodinu,vela sil prajem
@anonym_4dcea4 ja idem na bi týždeň k psychologicke, ale niečo prírodné si kúpim tiež na upokojenie, lebo mám akýsi vnútorný tras celého tela. Ďakujem
@anonym_4dcea4 ja idem na bi týždeň k psychologicke, ale niečo prírodné si kúpim tiež na upokojenie, lebo mám akýsi vnútorný tras celého tela. Ďakujem
@blizenci dobre robíš. Ries to, kým nebude nutná návšteva psychiatra. Cítim s tebou smútok.
@blizenci dobre robíš. Ries to, kým nebude nutná návšteva psychiatra. Cítim s tebou smútok.
@zmrzlinka2021 ďakujem.

@blizenci ahoj..umrela mi vlani mladšia sestra. Ak chces kľudne napis..pomohlo mi byt v kontakte s ludmi s podobným osudom
@kubizde zdravím. Neviem sa s tým zmieriť Neviem to prijať, že mu nebolo dopriate vidieť vyrastať svojou jediného syna, ktorý má 10 rokov. Bol vzorným manželom a otcom a užíval si to otcovstvo. Je mi z toho až fyzicky nevoľno, že ho život takto kruto zobral od rodiny. Pritom náš otec zomrel ako 49 ročný a brat sa stále veľmi bál, že zomrie tiež mladý. A zomrel mladý tiež napokon 😭😭😭 mám pocit, že sa z toho zbláznim.