Stravovanie u svokrovcov na dovolenke
Ľudkovia, len tak pre zaujímavosť. Tí, čo navštevujete svokrovcov, v mojom prípade len svokru, raz za rok (lebo 500km), ako sa tam stravujte? Teda my (2+2) u svokry dovolenka, lebo hlavne manžel a vnúčatá ju chcú vidieť a, verím, že aj ona ich (nás) a ja tu musím celé dva týždne variť. Z rúk mi neodpadne, to je jasné, ale v cudzej kuchyni, kde neviem nič nájsť, všetko od piky musíme nakúpiť a, najhoršie, so svokriným komentárom prečo robím toto takto a nie takto?Je na tom niekto podobne?
PS: Včera mi prevesila bielizeň na sušiaku. Len hádam prečo. Ale asi je to u svokier normálne. Píšem, vidíme sa raz do roka, okrem minulého, kvôli korone sme sa nevideli.
@vlucifuk tak asi je už staršia má svoje rituály.Nie každá žena, rodina je pohostinna.Ale tu by mohol tvoj chlap zasiahnuť a povedať, že navaris aj pre ňu je to čudné, že vari pre seba.Ale zase asi nechce míňať z "vášho"
Aj doma by si varila🙂)skrátka je iná.A toto nie je pre teba dovolenka
@malva123 My sme si všetko nakúpili, už som to vo viacerých reakciách spomínala, že by som ju platiť v žiadnom pripade nenechala. Ak si mám urobiť rozpis, čo budem variť, tak si suroviny na to, a aj oveľa viacej aj kúpim.Či? Naozaj na svokru neútočím, všetci sme nejakí, len ma zaujímalo, ako to majú iní.
@katulienkax Dik za reakciu...Jasné, keď varím sme doma na dvore...Max.poobede niekam vybehneme.😉
@katulienkax Muž má vtedy celozávodnú dovolenku - 2 týždne povinné. Potom má dovolenku cez Vianoce a to som presadila, že vtedy sme doma ako rodina, žiadne sviatky u svokry.Cez rok sa nám na vikend neoplatí(ani predĺžený),my sme na ceste celý deň, i keď je to len 500km.
@kubkovamama To ma mrzí, že to u teba dopadlo.Isto moja svokra nie je extrém, čo tu čítavam, a ja tie dva týždne prežijem, len ma zaujímalo, ako to majú ostatní. Jasné, že otázky typu aký toaleťák používame, zaujmú. Ale odpoveď najlacnejší vždy prejde. Nie, naozaj, svokra nie je extrém, my jej tu nabúravame sukromie, ja si to uvedomujem.
@vlucifuk no úprimne ťa obdivujem a čudujem sa ti, že toto trpis, ja by som si pohovorila s mužom, išla k svokre max. na týždeň, potom inde, akože všetci majú veget a ty celú dovolenku varíš? To vážne? Muž variť nevie? Alebo by som ho jeden rok poslala samého s deťmi a ja išla niekam s kamoškou na poriadnu dovolenku.
@janickacrazy Áno, muž variť nevie, ale kávu robí výbornú.😉Isto, keď chalani podrastú, pôjdem s nimi niekam na týždeň, potom sa k mužovi pridáme. Definitívne to musím vymyslieť tak, aby bola aj koza celá, aj vlk sýty, lebo toto pre mňa naozaj nie je dovolenka.
@vlucifuk možno aj tá jazyková bariéra robí trošku svoje. Ak je svokra naklonená ku kompromisom,teplú večeru v dnešnej dobe a v lete by nemusela mať,teda pripravujes ju ty? Aj to je obrovský zabijak času.Alebo zavri uši,oči,navar kýbel fazule na 3 dni a vy choďte niekde mimo.Aj bez manžela,nech jej zohrieva.Ako ja som za teplé jedlá a normálne polievky apod,hlavne keď máš deti a normálne sedieť na obed všetci za stolom,ale to môžeš praktizovať doma,u svokry a ešte keď ona si varí čosi zvlášť.A ešte si myslím,že tu by mal aj chlap sa trochu zapojiť.Oni to tak radi robia,že alibisticky mama s manželkou nech si "bojujú" a to bytostne neznášam na mužoch.A s trochou humoru,zahrala by som migrénu jeden deň,že musíš nutná čerstvom vzduchu a nech sa manžel stará.Vies,ja som mala strašne blbý vzťah svokra+mamin pupok a bála som sa ozvať,ty si zrejme "normalnejsia" a detto keď neriešite nič vážne a ste od nej zvyšok roka ďaleko kľudne by som povedala čo ako chcem keď chlap sa nemá k ničomu.Moj manžel terajší sa ma ani nepýta,vie aké mám zvyky a podľa toho si ide a usmerní svoju stranu rodiny bez toho aby som vôbec vedela.Pripadne mi to dodatocne oznámi,že povedal som to a to aby si si oddýchla, alebo mám iné plány bla bla
Aj my chodime raz v roku, ona nám všetko chce nachystat, navarit, napiect. Hovorí že je Rada, že to pre nás môže urobiť. Ja si mam oddychnut. Ale samozrejme pomaham, umyjem riad a upratujem po nás, nakupim. Na jedle sa dohadujeme, necha má aj upiect nejaký kolacik. Ale väčšinou vari ona. Vstava skoro, my kým vstaneme má napecene a navarene😊
@kubkovamama Ďakujem za reakciu. Svokra isto nie je zlý človek, aj keď je najmúdrejšia a všetko vie lepšie, navyše lepšie vo svojom kráľovstve. Ja nie som konfliktný typ, zvlášť, ak ide o dva týždne. Keby som to mala dennodenne na tanieri, postavila by som sa tomu.Ale naozaj si myslím, ze 2 týždne je veľa. Chalani budú väčší, snáď už o rok a nejako to poriešime. Ja s nimi niekam vypadnem a manžel nech mame robí spoločnosť. I keď na druhej strane ma bude mrzieť, že nie sme spolu ako rodina. No uvidíme.Ale som rada, že sa tu našli žienky, ktoré svokry "čičíkajú". 😉
@malva123 Mrzí ma tvoj útočný tón. Ak by prišla svokra k nám, určite by nepohla ani prstom, ak by nechcela. Vo svojej domácnosti sa starám o hostí ja, či už sú to moji rodičia alebo ktokoľvek iný. Vianoce trávi s dcérou a jej rodinou. Ak by si si prečítala moje reakcie v diskusii, dočítala by si sa, že si svokru vážim a vôbec ju nepovažujem za extrém. Manžel ju má rád a ja mám rada manžela. Je, aká je, lebo všetci sme nejakí. Ja som len touto diskusiou chcela zistiť, ako to majú iní. Neviem, ako to máš ty, či si už niekedy strávila dva (jediné dva) dovolenkové týždne u svojej svokry a ak áno, ako vtedy spolu fungujete, čo sa týka stravovania. O nič iné mi v diskusii nešlo, takže mier svetu...😉
moja svokrusa by sa pod zem prepadla... neexistuje aby sme tam vyvarali,aj ked tam normalne pomahame vsetci, nik cele dni nevyvara.. ale aby nemala napecene a navarene na dva dni dopredu, ked prideme, nehrozi a aj tak este detom vymysla a robia si aj daco ine.. Cize nas to je veru inak :D
@vlucifuk mne sa paci tvoj mierumilovný a optimisticky postoj, ale pozor aby sa z tej bezkonfliktnosti nestalo len strkanie hlavy do piesku.
Mam sestru v zahraničí, dosť ďaleko takže sa vidame a navštevujeme veľmi sporadicky, raz za rok, dva. Ci už prídu oni s deťmi na dovolenku sem, alebo my, nasi rodicia ci jej svokra ideme tam nikdy, naozaj nikdy neostáva nikto u nikoho 2 týždne. Vždy su to iba pár dňové návštevy, pripadne sa to rieši ubytovaním v hoteli. Takže tam odpadá aj problém s varením, tie 2 -3 spolocne večere sa uvaria a nakúpia zväčša spolocne.
Ale variť so svokrou za zadkom, navyše dosť divnou (akože vám nenavari ani jedlo na uvítanie ani neochutna z vášho) by mi riadne vadilo.
Ja neviem, podla mňa je spoločné jedlo/hostina taky základ návštevy a aj keď chapem že ľudia majú rôznu mentalitu, bez pohostenia by som mala pocit ze som proste nevitany hosť.
Ono je pochopiteľné že manžel chce byť s mamou ale mal by zhodiť klapky z očí a byť trochu realista.
Pre staršiu pani zvyknutu na svoj kľud musia byť tie 2 týždne dosť náročné. Pre ženu/manželku stráviť jedinú svoju každoročnu dovolenku pod drobnohľadom svokry čisté peklo. Pre deti 2 týždne na dvore totálna nuda.
Fakt skúste pobyt u svokry skrátiť, ubytovať sa inde, pripadne si robiť aspoň 2 - 3 dňové výlety do širšieho okolia....
A ty urob to co robí väčšina žien, uzakon si dovolenku ako čas kedy nevaris. Restiky, fast food, polotovary, suché večere.
@lujza123 Ďakujem, presne si to vystihla. K tej mojej mierumilovnosti. Mám to dva týždne do roka. Aj ja viem vybuchnúť a nenechám na sebe drevo rúbať, ale robiť peklo kvôli dvom týždňom, aby sme, nedajbože, rozhádaní odchádzali preč, to nie. Myslím, že dva týždne je dlhšie ako dlho, ale môj muž má naozaj klapky na očiach a na mňa nedá. Svokra mu, samozrejme, tiež nič nepovie. Takže ani z voza, ani na voz. Ale ja už som sa rozhodla, že budúce leto to už bude inak. Muža pošlem skôr, nech si mamu užije, pobehá kamarátov a tak, no a my na 3-4 dni dobehneme za ním. Isto zasa budú reči, či som sa urazila, normálne to vidím a počujem, ale čo už. Myslím, že si v konečnom dôsledku všetci vydýchnu.😉