Stráženie deti svokrovcami
Prosim vás mám dve detičky 4r a 9 mesačne. Svokra mi ani s jedným nepomáhala. Dcérka 4 ročná je úžasná. Každý ju ma rad. Problém. U mna nastal keď som ochorela manžel pracuje do večera a keďže som si chcela oddýchnuť poprosili sme ju keby si so svokrom na 1 deň zobrali obe deti. (Obaja učitelia na dôchodku) nesúhlasila že ona chce iba to samostatne. Čo mám do budúcna robiť dávať jej iba dcerku alebo ich separovať ? Alebo súhlasiť iba ak si zoberú obe? Ďakujem za každú radu a pohľad lebo ja vzhľadom na nás vzťah ho mám skreslený
Urcite to svokre nemaj za zle. Pre teba je to malina byt s tvojimi dvoma malickymi detmi, pretoze si zvyknuta, deti na teba tiez. Mate svoj rezim, domace prostredie, si ich matka vies presne kedy co potrebuju, ako utisit, zabavit, kedy nakrmit, dat spat, ako dat spat..atd..Pre teba uplne bezna kazdodenna prax, samozrejmost, ste zohrani. Pre hocikoho ineho to uz malina nie je. Ja mam trojrocne dieta a sama si uz presne nepamatam ako sa starat o par mesacne, co vsetko moze, nemoze, rezim atd.. dalsia vec najdolezitejsia- dieta je zvyknute na teba svoju matku, svokra sa sa bude moct snazit akokolvek, neukludni dieta tak ako ty. A este jedna vec, pocit zodpovednosti za niekoho deti je fakt sila, to sa clovek boji 100krat viac ako ked sa stara o svoje. Vobec sa jej necudujem, podla mna jednala zodpovedne, ked sa neciti na to, ze by to zvladla tak sa zbytocne nehra na hrdinku, pomoze aspon podla svojich moznosti.
@vejabel ale ved ty nemozes vediet co bude o 30 rokov s tebou a nemozes vediet aka budes babka. Teraz pises, ze budes svojim detom vsemozne pomahat. Ale o 30 rokov mozes byt vyflusnuta, unavena, budes po prechode s energiou ovela mensou ako teraz. Mozes mat zdravotne problemy, ktore si teraz nevies ani predstavit. A ver, ze aj pre teba raz moze byt 9mesacne dieta zatazou, co teraz zvladas lavou zadnou.
no neviem co hned zo svkorovcov robite nevladnych, ze su na dochodku, ved dvaja dospeli na dve deti myslim, ze jeden den by to zvladli,ci? mensie do kocika vonku na prechadzku,starsie sa uz aj pohra ,....ved aj oni mali deti, alebo to plati len ked davaju rady? 😀 ja bohuzial svokru nemam ale moja mama nam pomaha, strazila nam deti ked mali 2mesiace a 2roky ked som potrebovala cez den nieco riesit a muz bol v robote a zvladla to sama(kedze ma skusenosti s troma vlastnymi detmi,nemala problem ani s 2ma vnucatami 😀 ) dokonca ked sme isli na svadbu tak ich naraz dvoch strazila vecer,okupala, najedli sa, pohrali,aj spat ich dala v klude ... nikto nevravi,ze je to ich povinnost, ale zase nechcela to na tyzden, vsetko je to len o vztahoch a ochote
@vejabel ja som sa o obe deti postarala aj ked som mala zapal pluc 🤷 Svokrovci zlati, ochotni, ale este pracovali...nie som ten otravny typ co vesia stale komusi deti. Mozno to vyznie necitlivo voci tebe ale neber si to osobne. Ja to beriem tak, ze prijatie pomoci si setrim na take ze zlomena noha a tak...
@babulkomale fuu, no podla mna je zapal plus horsi ako zlomena noha.
@amelie2017 no len so zlomenou nohou neodveziem deti na kruzky ani nenakupim...
Ja viem fungovat aj v horuckach aspon to najnutnejsie, pripadne som si lahla v obyvacke a deti pozerali rozpravky. Aj pri covide som mala len horucky, manzel v nemocnici, ale deti zdrave, takze som s nimi chodila v mrazoch do zahrady. A tu som 🤷 co ma nezabije, to ma posilni.
Baby, neurazte sa, ale niektoré su tu teda riadne padavky. Presne ako moja švagriná. Dávala nonstop strážiť svokre svoje tri vytúžené deti, lebo ona si POTREBUJE ísť oddýchnuť do mesta, ona potrebuje ísť ku kozmeticke, ona potrebuje súrne kaderníčku. Pričom jej muž je doma každý deň tak pokojne si toto mohla vybaviť poobede, ale pohoda svokra ochotná, síce ma asi všetky choroby sveta ale čo by neurobila pre svoju lemravu dcéru. Nakoniec šla svokra do nemocnice (ani sa jej nečudujem). Do toho si švagriná zlomila nohu, a hádajte kto sa zrazu musel starať o SVOJE tri deti?
V živote som nevidela tak vylakaneho chlapa 😀😀😀 ten bol mimo lebo dovtedy na deti absolútne kaslal však svokra sa postará, a zrazu toto.
Ale po chvíli sa svokra vrátila z nemocnice a aj toto sa vrátilo do starých koľají.
Ale chcela som k tomu povedať že kto má muža mal by zapájať do starostlivosti o deti najmä jeho, aby ste nedopadli ako tí naši. A je to hanba keď sa otec nevie postarať o svoje deti.
@aurora33 nieco podobne mame v rodine...ja sa len bavim, ked ludia co chceli viec deti si nevedia poradit s dvomi 😂 a vsetci skacte okolo nas 🤦
@babulkomale áno áno akokeby deti boli železné gule na nohách.
Hmm tak treba si najst system. Ja mam taku kamosku, co uz pri jednom vyzadovala od mamky proste pravidelnu pomoc a strazenie, lebo ona to proste nedavala a tam nastava otazka, ci by mali mat deti vsetci
@ninapat asi sa ponuka odpoved ze asi ani nemali, len bohuzial ludia sa precenuju a dopredu sa nedokazu vzit do mnohych situacii 🤷
@babulkomale na nieco sa proste pripravit neda, no je podla mna hlupe sa spoliehat na pomoc. spravime si dieta, lebo nam s nim pomozu, to mi pride proste egoisticke
@vikisukik bohuzial takto premyslaju mnohi a potom sa im ziadna pomoc nezda dostatocna.
@vikisukik jasne ze ked treba, tak je dobre vediet prijat pomoc. Bohuzial niektori uz planuju deti s tym, ze im ludia "nieco daju" 🤦 a to prosim pekne, nie su ziadne socky. Vzdelani mladi ludia, ktori vsak prave kvoli štúdiu ( len sa uc, nic nerob dcera moja) sa naucili spoliehat stale len na rodicov a preto aj po odstahovani a v samostatnej domacnosti vyzaduju full servis.
Hypoteka nie, prisat sa na nejaku rodinnu nehnutelnost, pockat na umrtie obyvatelov a roztahovat sa...
Pre mna nepochopitelne, pre nich norma.
@vejabel tak, jednak nieje Vôbec ich povinnosťou ti strážiť deti , to je vás ako rodičov. Oni tiež isto popri deťoch pracovali, boli nemocný, všetko možné a tiež si museli poradiť. A úprimne sa svokrovcom nečudujem 9 mesačné dieťa si nie každý trúfne zobrať na stráženie to by si zasa mala rešpektovať. Sama by som nikomu tak malé dieťa nestrážila a už vôbec nie na celý deň. tak malé dieťa je veľmi naviazané ešte na matku , riešiť mlieko a nonstop na neho striehnuť. Tiež by sis mala uvedomiť že fungovať popri deťoch sa musíš skrátka naučiť aj v chorobe. Môj chlap robí v zahraničí je doma až piatok v noci a v nedeľu odchádza spať do zahraničia a myslíš že teraz každý krát keď sa necítim dobre Hádžem deti kade tade? Fungovala som pri nich aj v 39°C horuckach aj so zlomenou nohou a úplne sama. Nehovoriac o Tom že by si mala byť vďačná aj za tú ponuku stráženia aspoň jedného dieťaťa. Už to ti dosť pomôže nakoľko je malá asi omnoho živšia ako bábätko. Myslím že sis to príliš vzala k srdcu miesto toho aby si rešpektovala že sa skrátka necítia na stráženie tak malého dieťaťa a zbytočne riešiš stráženie v budúcnosti. Isteže keď ti mladšie vyrastie tak budú brať obe deti s radosťou ale teraz skrátka sa na to necítia a mala by si sa naučiť to rešpektovať.
@vejabel ano, to si hovorim stale. Dufam ze je budem ina, a budem pomahat svojim detom ked budu mat vlastne deti. Spomeniem si na chvile ktore som prezivala ja. My sme sa s tym s muzom ako tak zmierili ale deti su male. Ked budu kus vacsie obavam sa ako im vysvetlim ze stary rodicia neprisli oslavit mwniny a narodwniny. Zatial mala narodky a meninky len Emka, posledne minulu nedelu mala meninky a neprisiel nik. Aktualne ma to trapi za tie deti. Buduci tyzdwn musim ist k lekarovi ako vlastne kazde 2 tyzdne chodim na diabetologiu a vzdy muz bere volno/dovolenku/paragrafi... Je to smutne ze nikto nepride ani na tie 2 hodky a s muzom sa musime postarat sami. Ale zvladame to, aj ked niekedy je toho vela ale ide to. Najviac ma vsak hneva ze nemaju zaujem, velmi ma to trapi. Budis nepomozu s tym sa vyeovnam. Ale ze im staci forka 1x mesacne ako rastu, s tym sa ani nezmierim

@basska_b hmmm tiez som toho nazoru, ze to je na taketo dlhsie stazenie este male. No ja sa im ako ani necudujem, ze si to chcu takto podelit a zvlast v takom veku ake deti maju, by obe bola pre nich isto velka zataz na strazenie