Stráženie problémovej netere
Mám manžela, on má brata a jedna sa v podstate o jeho rodinu a konkrétne teraz dcérku. My máme s manželom 4 deti. Chceli sme tri a boli z toho dvojičky. Švagrovci maju dve, už veľkého (15) syna a dcéru vo veku našich dvojičiek. Švagrinej sa žení brať. Svokrovci, u ktorých je neter nonstop sú v tom čase odcestovaní. To bola prvá hádka, prečo musia ísť na dovolenku,.keď oni potrebujú postrážiť dcéru, lebo idú na svadbu. Ja som sa nestarala. Nie je to moja vec. Čo sa týka netere tak je to veľmi problémové dieťa. Navštevuje psychológa, stále chodia do škôlky "na koberček" čo zas vyviedla. Už ju chceli viac krát vylúčiť zo škôlky! Veľmi sa nestretávame. Naše decká nechcú chodiť ani k babke, lebo je tam stále ona, ničí im hračky, robí zle, neraz som riešila, že naše dvojičky boli doškriabané, pokúsane... Proste zle, u nás doma tiež narobila paseku.
Včera sme sa stretli u svokrovcov. Švagriná bola zrazu mimoriadne komunikatívna a veľmi sa zaujímala ako sa máme, ako si žijeme, to predtým nikdy nerobila. Len tak mimovoľne z nej vyliezlo, že: ono, veď brať sa žení a tak sa chcela opýtať, že či môže mala zostať u nás ale dovezú ju už v piatok večer aby sa dobre vyspali a prídu v nedeľu podvečer".
Povedala to ale keby u nás mala spala každý druhý týždeň. Ja som zostala zaskočená ale hneď som povedala, že nie, že si na to vôbec netrúfam a, že máme už nejaký program. Začala mi rozprávať, že aký program, že veď jej sa žení brať, svokrovci sú preč, tak kto iný by mal strážiť malú???
No, proste to skončilo hádkou, ona šla preč, svokra povedala, že chápe ale, že sme jej pomôcť mohli. No úprimne, ja nemám vôbec chuť jej pomáhať. Inokedy nás ignoruje, moje decká majú z jej dcéry stres, jedna dvojička plakala, keď zistila, že by u nás mala spať. Môj manžel si myslí to isté a okamžite povedal nie. Švagor ani neviem... Strážili by ste dieťa za takýchto okolností?
Mne je len ľúto toho dieťa nikto ho nechce. Ja sa ani nečudujem že je taká.
Ale jednému nerozumiem, brat tvojho muža teda otec dievčatka on nevidel, kam tou nevýchovou a nevenovaním sa spejú? On predsa mohol zobrať dieťa od starých rodičov tiež skôr, prípadne rovno zo škôlky. Matka sa nevenovala a jej starostlivosť je minimálna. Ale dieťa predsa malo aj otca. Jemu nevadilo, že s dieťaťom netrávi čas?
Dedkovci nech dovolenku nerušia, aj keď zrejme v kľude si ju vedieť užiť nebudú. Ale pre otca deti je to obrovská príležitosť opäť nadviazať vzťah a nastaviť veci inak.
Nie, kým si nedá dokopy decko, aby netyranizovalo okolie, tak nie. Zdá sa, že decko si veľmi nerieši, zrejme sama s ním ani nevie vydržať, keďže ju stále pchá starým rodičom. A druhý sa jej majú kašľať s deckom, keď na to sama zvysoka...? Neviem, keby mám také dieťa, neodvážim sa ho k nikomu pchať. Niektorí ľudia sú zvláštni. Ona,nemá žiadne kamošky? Nuž tak jej bude musieť zaplatiť varovanie opatrovateľkou. Len rátaj s tým, že vzťahovo to je asi konečná a rovnako, ak by ste raz vy potrebovali niečo od nich, to si treba zvážiť. Ja tiež ťažko znášam také deti doma. Ešte by ma vytočilo, že ju ešte dovezie o deň skôr, aby sa vyspinkala, vôbec jej to nie je blbé...
Nie, kým si nedá dokopy decko, aby netyranizovalo okolie, tak nie. Zdá sa, že decko si veľmi nerieši, zrejme sama s ním ani nevie vydržať, keďže ju stále pchá starým rodičom. A druhý sa jej majú kašľať s deckom, keď na to sama zvysoka...? Neviem, keby mám také dieťa, neodvážim sa ho k nikomu pchať. Niektorí ľudia sú zvláštni. Ona,nemá žiadne kamošky? Nuž tak jej bude musieť zaplatiť varovanie opatrovateľkou. Len rátaj s tým, že vzťahovo to je asi konečná a rovnako, ak by ste raz vy potrebovali niečo od nich, to si treba zvážiť. Ja tiež ťažko znášam také deti doma. Ešte by ma vytočilo, že ju ešte dovezie o deň skôr, aby sa vyspinkala, vôbec jej to nie je blbé...
@lauricka prečítaj si všetko 😁
Ale jednému nerozumiem, brat tvojho muža teda otec dievčatka on nevidel, kam tou nevýchovou a nevenovaním sa spejú? On predsa mohol zobrať dieťa od starých rodičov tiež skôr, prípadne rovno zo škôlky. Matka sa nevenovala a jej starostlivosť je minimálna. Ale dieťa predsa malo aj otca. Jemu nevadilo, že s dieťaťom netrávi čas?
Dedkovci nech dovolenku nerušia, aj keď zrejme v kľude si ju vedieť užiť nebudú. Ale pre otca deti je to obrovská príležitosť opäť nadviazať vzťah a nastaviť veci inak.
@janage toto vypada na vztah, ze zena bola general a chlap v zaujme pokoja v rodine posluchal. Tam racio moc nehladaj. Manipulovala vsetkymi, necakala, ze raz narazi. Dolezite bude, aby to nevzdal, na neho bude teraz velky tlak.
Ja sa švagrovi čudujem, že po tom všetkom, čo im vykričala a ešte praskla nevera, že ju nevyhodil s kufrom pred dvere. Ale Ok, u babky budú mať snáď nejaký čas po psychickej stránke lepšie zázemie. Každopádne nech švagor rieši aj bývanie tak, že nech sa odsťahuje ona. Nech sa dobrovolne nevzdáva bytu s tým, že ho ona vyplatí. To radšej predaj a delenie 50:50. Verím, že nie hneď ale časom sa aj utrasie chovanie malej. Minimálne treba stanoviť diagnózu (prípadnú) a prispôsobiť tomu prístup k výchove. Držím palce, úplne vidím zdeptané deti a chlapa :-/
@janage toto vypada na vztah, ze zena bola general a chlap v zaujme pokoja v rodine posluchal. Tam racio moc nehladaj. Manipulovala vsetkymi, necakala, ze raz narazi. Dolezite bude, aby to nevzdal, na neho bude teraz velky tlak.
@senta_sofia ale nič mu predsa nebránilo dieťaťu sa venovať. So ženou asi na nechty nechodil, ani k milencovi. Autorka písala, že v tej dobe do 19.00 nepracujú, teda ani on nepracoval. To mu bolo jedno, že dieťa visí na TV a tablete u starých rodičov čo ho nezvládajú? Fakt nerozumiem.
@senta_sofia ale nič mu predsa nebránilo dieťaťu sa venovať. So ženou asi na nechty nechodil, ani k milencovi. Autorka písala, že v tej dobe do 19.00 nepracujú, teda ani on nepracoval. To mu bolo jedno, že dieťa visí na TV a tablete u starých rodičov čo ho nezvládajú? Fakt nerozumiem.
@janage presne tak celé je to čudné mne sa zdá že každý na to dieťa kašle a potom sa čudujú že je zle...možno má aj nejakú diagnózu ale aj takým deťom sa dá venovať robiť nejaké aktivity atď nie byt pol dňa každý deň na tablete to z toho je to dieťa také zle podľa mňa. Sama vidím ako na moje 5 ročné dieťa vplýva telefón tie videá. Je agresívna z toho a normálne má záchvat zlosti ak sa jej zoberie. Už jej telefón nedávam.
@janage toto ja vôbec netuším.. nestarala som sa do toho. To nie je moja vec. Švagor a môj manžel sú dve rôzne povahy. Ja som so švargom preberala tak maximálne počasie. Toto sú otázky, ktoré neviem zodpovedať.
Rovnako neviem zodpovedať to, prečo nezbalil kufor jej ale sebe.
Baby uvedomte si, že to vidím len sprostredkovane. Nie som aktívny účastník tohoto sporu. Áno aj mne dáva zmysel aby sa zbalila ona.
Medzi mojim mužom a jeho bratom nie je veľký vekový rozdiel ale je tam veľký povahový rozdiel. Aj to je dôvod prečo spolu komunikujeme len vecne, u svokrovcov. Zoberte si, že ja som u nich nebola asi dva roky. Rozhovory so švagrinou boli asi také, že: " kam idete tento rok na dovolenku? My do Dubaja". Odpovedám, že mi tento rok do Chorvátska. Odpoveď švagrinej:" čo na Omán tento rok už nevydalo čo?" Odpovedám:" aj nevydalo ale bola to pre nás trošku pakáreň, tie presuny s deckami, pomerne dlhý let". Odpoveď: "No hlavne kto by to zacvakal, keď je Vás jak hadov".
Proste. Bavili sme sa minimum. Ja neviem dokopy nič o ich koníčkoch, čo robia, ako. Viem, že neterka je problemová a od svokrovcov viem, že je každý deň u nich. Toto viem.
Nuž rada by som sa mýlila, ale predpokladám, že kufor zbalil sebe, preto, lebo takto deti ostali na ženu. Ak ho nepošleš po deti, tak on ich pokojne nechá žene o ktorej vie, že sa o ne nestará?
Ale on je otec, ak vie, že sa matka nechce či nevie starať, ma sa postarať on. Je predsa rovnaký rodič ako ona.
To je len zamyslenie nad situáciou, nie výčitka voči tebe.
Nuž rada by som sa mýlila, ale predpokladám, že kufor zbalil sebe, preto, lebo takto deti ostali na ženu. Ak ho nepošleš po deti, tak on ich pokojne nechá žene o ktorej vie, že sa o ne nestará?
Ale on je otec, ak vie, že sa matka nechce či nevie starať, ma sa postarať on. Je predsa rovnaký rodič ako ona.
To je len zamyslenie nad situáciou, nie výčitka voči tebe.
@janage keby si čítala s porozumením, tak boli pre deti, švagor aj obe deti respali v rodine autorky a ráno išli k rodičom oboch bratov, deti defakto ku starkým
@cacianka, ale @janage má pravdu
Švagor prišiel najprv sám s kufrom bez detí (autorkin manžel si chcel pohovoriť s bratom, ale prišli obaja, pričom švagor s kufrom. A že s manželkou si pohovorí až na súde).
Autorka ich poslala naspäť, nech idú vziať aj deti. A že prespia u nich. A ráno šli k svokrovcom, že tam zostanú pár dní (bohvie koľko). Pre toho švagra sú to vlastne rodičia.
O rodičoch švagrinej nevieme.
A síce netušíme, aký má vzťah švagor s deťmi, ale možno ho len nenapadlo vziať ich.
A síce netušíme, aký má vzťah švagor s deťmi, ale možno ho len nenapadlo vziať ich.
@unicornlady aký vzťah s deťmi má presne neviem ani ja. Ale včera bol úplne mimo. Úplne. Deti tam zostali aj preto, lebo už boli uložené a mali spať. Len teda po tej "búrke" čo tam bola nespali. Vraj keď sa po nich vrátili tak sedeli obaja u synovca v izbe. To mi manžel povedal až teraz poobede,.keď prišiel domov. Večer už nebol čas riešiť nič.
Nie prečo si ju nezoberú na svadbu .
Alebo nech vyhľadajú opatrovanie .
Zrazu je milá keď dačo potrebuje inokedy vás ignoruje
Nie prečo si ju nezoberú na svadbu .
Alebo nech vyhľadajú opatrovanie .
Zrazu je milá keď dačo potrebuje inokedy vás ignoruje
@dory11 už sa to vyriešilo 🙂
@janage keby si čítala s porozumením, tak boli pre deti, švagor aj obe deti respali v rodine autorky a ráno išli k rodičom oboch bratov, deti defakto ku starkým
@cacianka čítala som s porozumením. Autorka vyslala manžela za bratom , prevalili sa nejaké veci a prišiel manžel so zbalenym bratom k autorke domov. Následne ich autorka poslala po deti, prespali u autorky ap ráno išiel švagor s deťmi k dedkovcom.
Neviem žeby som niečo prehliadla, mne z toho vyslo, že ak ona chlapov nepošle, deti by asi ostali s mamou.
@cacianka čítala som s porozumením. Autorka vyslala manžela za bratom , prevalili sa nejaké veci a prišiel manžel so zbalenym bratom k autorke domov. Následne ich autorka poslala po deti, prespali u autorky ap ráno išiel švagor s deťmi k dedkovcom.
Neviem žeby som niečo prehliadla, mne z toho vyslo, že ak ona chlapov nepošle, deti by asi ostali s mamou.
@janage áno, tak ako píšeš, im akosi nedošlo, že deti sú stále tam s matkou, ktorej údajne zničili život. Môj manžel sa tiež opýtal, že prečo, veď tam sú s mamou 🙈🙈🙈 tak vravím, že sa áno ale ona je trošku mimo. Čo keď sa zbalí a pôjde preč? Alebo v tom amoku im povie niečo ďalšie? Tie deti to berú úplne inak. A v podstate tak aj bolo. Vraj plakali u synovca v izbe. Neviem kde bola ona 🤔 ale pri nich nie.
Smutné. Toto by deti nemali zažívať. Otázne teraz je, ako sa o deti bude vedieť postarať ich otec. Predpokladám, že kým budú u starkých, tak babka s dedkom pomôžu.
Obávam sa, že pri rozvode sa mamička nebude usilovať získať ich do starostlivosti, keďže ako vraví "jej zničili život", ak majú spoločnú nehnuteľnosť, pevné nervy bude chcieť aj vysporiadanie BSM.
Autorka, držím Vám všetkým v rodine palce, tiež si myslím, že tá neterka možno len "rebelovala", lebo v rodine nedostávala lásku a pozornosť.
Nerozumiem, ako niekto môže dať za povinnosť niekomu strážiť svoje dieťa. Už koli tomu by som to nechcela
Švagrinej sa žení brat, nie syn. A okrem toho to dieťa má aj otca. Akože čo tam obaja idú robiť že sa nemôžu starať o dieťa. Veď to nie je bábätko. Niečo mi hovorí, že presne takto fungujú. Vkuse ju kdesi odkladajú, namiesto toho, aby ju vychovávali, viedli. A svokra nech si ju zoberie na dovolenku. Ona je jej pokrvná príbuzná, nie ty. Dobre si urobila.
@maya_hi Už sa idú rozvádzať (švagor so švagrinou, ona si našla milenca, on s deťmi odišiel k rodičom)
@maya_hi Už sa idú rozvádzať (švagor so švagrinou, ona si našla milenca, on s deťmi odišiel k rodičom)
@unicornlady jaaj, tak tieto diely telenovely mi ušli 😁🤭
@cacianka, ale @janage má pravdu
Švagor prišiel najprv sám s kufrom bez detí (autorkin manžel si chcel pohovoriť s bratom, ale prišli obaja, pričom švagor s kufrom. A že s manželkou si pohovorí až na súde).
Autorka ich poslala naspäť, nech idú vziať aj deti. A že prespia u nich. A ráno šli k svokrovcom, že tam zostanú pár dní (bohvie koľko). Pre toho švagra sú to vlastne rodičia.
O rodičoch švagrinej nevieme.
@unicornlady ved ok, ale pointa je v tom, že nakoniec tie deti zobrali. Viem si predstaviť ten šok chlapa, ke´d takto sa dozvie to čo nechcel a asi tam bola fest hororová scéna
atmosféra. chlapi bohužiaľ nerozmýšľajú tak ako ženy...
@cacianka Jasné, že rozmýšľajú inak. Aj autorkin manžel povedal k tomu (že prečo tam deti nechali), že veď deti boli s mamou.
ako pokračuje švagor s deťmi?
@heleninamama
@gov
Nič zle ale už mi to nedá a musím komentovať vaše komentáre sú fakt hrozne uvedomte si čo píšete a skúste sa zamyslieť keby sa jedná o vaše dieťa .
Nevravím že rodičia dievčatka majú správny postoj nemajú vôbec dobrý prístup ani k problému ktorý ich dieťa má ani k dieťaťu lebo sa ho snažia zbaviť a tvária sa že problém ktorý ich dieťa má neexistuje.
Ale fakt si treba viac krát premyslieť čo poviem alebo napíšem.
A vidno že dievčatku chýba ich pozornosť láska ale aj čas sními strany aj deti ktoré majú nejaké poruchy a problému potrebujem rodičov ale aj ich pozornosť a lasku a že je vnimane .
Také to dieťa potrebuje aby snim pracovali a všetko sa dá nevaríme že bude bez chybane ako zdravé deti ale do určite mieri to vedia rodiča ovplyvniť.a není to o bezbrehej tolerancie
ku deťom z problemi
Ja by som postrazila, lebo pomahat si treba ale v takomto pripade, ze nechcu byt moje deti s neterou, by som povedala, ze jedine riesenie vidim, ze postrazim malu u nich doma kym budu na svadbe a rano pojdem domov ked pridu.
Je to také divoké momentálne. Švagor so švarginou si vykričali čo sa dalo. Ona tvrdí, že nikdy nechcela rodinný život, že nechce žiť na dedine, že odchádza k tomu svojmu do mesta. Predchádzalo tomu to, že jej švagor vyčítal, že sa správa ako keby rodinu nemala a nemala ani žiadne deti. On mal proste predstavu, že bude mať ženu ako je svokra. Obetavú a oddanú rodine. Celý život robila slabo platenú prácu aby bola skoro doma a po ruke deťom. Vždy bolo spratané a navarené, deti opatrené, porobila v záhrade. Svokor mal zas dobre platenú robotu ale a teda aj veľa pracoval. Živil rodinu. On mal predstavu toho istého. Lenže švagriná zjavne nie. Vraj sa v deťoch nenašla a už vôbec nie v takých ako je malá. 😓 chudáci deti.

@sasa1310 prepac mi. Precitala som.si tvoje ostatne komentare a doslo mi ze si to myslela ironicky to na co som reagovala.
@terezkaarthuramax áno ironicky a je mi ľúto ako tu mnohé takéto deti zatracujú a chcú ich cápať do ústavu. Smutné