icon

Stres zo svokrovcov. Je normálne, že víkendy sú pracovné?

Dnes o 09:30

Chodime ku svokrovcom kazdy vikend. Este sme len prisli a hned otec drbal muza ze co sedi ze je sobota treba robit treba kosit treba toto a hento robit. A tak to je kazdy vikend. Muz tazko robi cely pracovny tyzden.

Strana
z2
muchotrafka298
Dnes o 10:23

Ja tu napisem svoj pohlad ako dietata, ktore nepoznalo iny program v sobotu, len ist robit do zahrady k babke a dedovi. Nie ze opalovat sa, oddychovat tam na zahrade,v ziadnom pripade. Ako ano, vtedy neboli tieto umorne tepla, max. 30 stupnov, cez leto sme sa v sude macali a starej vany v zahrade aj s deckami susedov. To ale boli prazdniny deti. Moje vikendy vyzerali tak, ze v sobotu rano sa sadlo do auta, prislo sa k starym rodicom (bola to pol hodina autom), tam sme robili v zahrade co bolo treba a nasledne vecer sa islo domov. Cela nedela bola o tom, ze as spracovavali nejake plodiny, ak dozreli, zavaranie, varenie lekvarov a plus od skoreho rana upratovanie,varenie, domace prace. Cize toto si ja z detstva pamatam. Neboli to tazke prace, ale jednoducho to bolo povinnost tam ist. Bolo jedno ci bolo pekne, ci skaredo, sobota proste musela byt tam a ked nebolo dobre pocasie, tak sme boli v nutri a robili tam.

anonym_67efef
Dnes o 10:23

Milá autorka, a ty kedy chodíš navštevovať svoju rodinu? Akože tvoj švagor ma vytočil a ešte viac tvoj muž, ak drží ako hluchý dvere. Veď keď muž ide k svokrovcom, neznamená to, že ty musíš čučať tam s ním. Ja by som prišla obtýždeň maximálne. Ten víkend medzi tým k rodičom alebo kamoškami na výlet, kúpalisko...

mandzula
Dnes o 10:27
@anonym_67efef

Milá autorka, a ty kedy chodíš navštevovať svoju rodinu? Akože tvoj švagor ma vytočil a ešte viac tvoj muž, ak drží ako hluchý dvere. Veď keď muž ide k svokrovcom, neznamená to, že ty musíš čučať tam s ním. Ja by som prišla obtýždeň maximálne. Ten víkend medzi tým k rodičom alebo kamoškami na výlet, kúpalisko...

@anonym_67efef Svagrik si takto zrejme vybija svoju frustraciu z toho, ze ostal drepiet kdesi v detskej izbe.

bomba36
Dnes o 10:31
@anonym_autor

@sisa_s lebo jeho mama mu vycita ked nechodime kazdy vikend. Ked som to chcela obmedzit tak zakrocil aj jeho brat ze ja mam respektovat to ze je to jeho rodina a chce ju vidiet.

@anonym_autor však ty tu píšeš pravidelne o tom, čo čakáš ze sa tentokrát dozvieš iné?

kristina2412
Dnes o 10:33

Prišla by som raz do mesiaca. Povedala by som svokre, že kvôli týmto návštevám nestíham všetko porobiť vo vlastnej domácnosti. Aby som v sobotu pomáhala a v nedeľu upratovala , prala atď ani náhodou. Čo sa muža týka , buď otvorí ústa, ale bude chodiť sám. Napríklad môj otec veľa vecí na záhrade ako starne zredukoval , prispôsobil svojmu zdraviu. Už toľko nesadí ako za mlada .

sense
Dnes o 10:34

Nechodila v som k svokrovcov každý víkend a dokonca ani k rodičom by som nechodila na návštevu každý víkend.

anonym_8cb5af
Dnes o 10:39

Prvú časť svojho života som prežila v rodinnom dome s rozľahlou záhradou, čo znamenalo pre všetkých členov rodiny dosť práce v záhrade a okolo domu.Rodicia však vždy popri práci, alebo po nej naplánovali spoločnú prípravu jedla,kde bola vždy uvoľnená atmosféra, alebo večerné opekanie, ktoré bolo tiež skôr relaxom, než prácou Nikdy nás nenahanali.a aj keď bolo práce dosť,nikdy sa nikomu nezakazalo dlhšie posedieť pri raňajkách, či si ísť pripraviť nejaký chladivý nápoj/samozrejme, dotyčný myslel aj na občerstvenie ostatných/. Počet a druhy domácich zvierat, ktoré sme chovali, boli prispôsobené našim schopnostiam/napr.prasiatko sme vždy kupovali hotové, lebo sme nemali kapacity na jeho chov.Sliepok sme mali toľko,aby nás stačili zabezpečiť vajíčkami.Chovali sme kačky,ale to bola záležitosť na 3 mesiace./Tým celým chcem povedať len to, že človek si má na seba nabrať len toľko, čo zvládne a nevynucovat si pomoc svojich dospelých detí, nedopriať im relax cez víkend

januska12323
Dnes o 10:41

@anonym_autor nevedela som, že sa u nás môžu sobášiť nesvojprávne osoby. Poviem nie a môžu aj dupkať nohami.

anonym_5375d3
Dnes o 10:53

@anonym_autor tak tam nechoďte. A ak muž nevie povedať nie,nech si chodí sám. Vy ste rodina, švagra by som poslala do teplých krajín

anonym_babff2
Dnes o 11:09

@anonym_autor tak už to v tomto živote chodí, keď si slabá a neschopná určovať a zariadiť si svoj život ako to chceš ty, tak ti ho zariadia veľmi radi iní ľudia v ich prospech. Jedinou výhodou života na Zemi je, že je konečný, tak keď to nevieš riešiť, tak skáč ako iní pískajú dokiaľ vládzeš, alebo dokiaľ starí budú žiť, alebo dokiaľ ťa tvoj muž nevymení za výkonnejší model odobrený švagrom a svokrovcami. 👌

brendaa
Dnes o 11:11

@anonym_autor no paráda a ty tam čo robíš, akú robotu ti našli?
Pozri je veľmi pekné, že chce každú sobotu pomáhať rodičom, kto im má pomôcť ak nie vlastný syn? A kde v tom rebríčku vašich hodnôt sú tvoji rodičia a v neposlednom rade vaša rodina?
Názor tvojho švagra ber z rezervou, jeho pohľad je taký, nechce sa mu samému .... a možno sú tak navyknutí..
Takže ak ti to vadí, rozhovor s mužom...hmm, budeš každú sobotu tráviť u vašich, tvojej mamke treba pomáhať...a ďalšia možnosť je urob si s deťmi program na víkend.. Tvoj muž, nech je ďalej paholok ..veď , keď potrebuje svokra pomôcť, nie je problém, ale takto na krku nikomu byť ....a bez súkromia....nie ste malé deti....
A tak ostanem doma a muž nech ide...

anonym_1cf077
Dnes o 11:57

Tak ale nevieme aky je muz. Mozno on sam chce ist pomahat rodicom. Aspon moj je taky. Vsetko ostatne je na druhom mieste, na prvom je pomoc tam, hentam, lebo sak to sa musi teraz vinic orezavat, teraz sa musi striekat, teraz sa musia zemiaky osypovat, teraz drevo rezat atd atd atd. Takze ja to poznam velmi dobre. Ale teda v tomto je moj muz taky, ze vlastne on chce. A ja doma s detmi sama. Mna to uz prestalo bavit v kuse nieco robit niekomu na zahrade, na dome. Ja cely tyzden robim v praci, nemam kedy u seba v domacnosti porobit nejake veci, nieto si vydychnut. Ale moj muz nie, ten robiiii na vsetkych frontoch. To ze to ide na ukor casu so mnou, s detmi ho zjavne netrapi. A tak sa aj rozchadzame. Hlavny dovod je sice iny. Ale aj toto k tomu prispelo.

sissy27
Dnes o 11:58

@anonym_autor ja by som muzovi pripomenula, ze treba aj doma porobit, a aj u tvojich rodicov a aj zo zivota nieco mat. To mas 4 vikendy a takto to mozete tocit. Ak chcel zostat u rodicov, tak sa nemal zenit 🤷‍♀️ a jeho bratovi by som povedala svoje, viac by si papulu na mna neotvoril.

anonym_7368b6
Dnes o 12:05
@anonym_1cf077

Tak ale nevieme aky je muz. Mozno on sam chce ist pomahat rodicom. Aspon moj je taky. Vsetko ostatne je na druhom mieste, na prvom je pomoc tam, hentam, lebo sak to sa musi teraz vinic orezavat, teraz sa musi striekat, teraz sa musia zemiaky osypovat, teraz drevo rezat atd atd atd. Takze ja to poznam velmi dobre. Ale teda v tomto je moj muz taky, ze vlastne on chce. A ja doma s detmi sama. Mna to uz prestalo bavit v kuse nieco robit niekomu na zahrade, na dome. Ja cely tyzden robim v praci, nemam kedy u seba v domacnosti porobit nejake veci, nieto si vydychnut. Ale moj muz nie, ten robiiii na vsetkych frontoch. To ze to ide na ukor casu so mnou, s detmi ho zjavne netrapi. A tak sa aj rozchadzame. Hlavny dovod je sice iny. Ale aj toto k tomu prispelo.

@anonym_1cf077 ach ja nikdy nepochopím toto zodratie sa na dvore rodičov na úkor vlastne založenej rodiny. To je stará generácia ešte a tak si aj vychovali svoje deti. Ja si myslím že naša generácia už nie je taká žeby sme sa išli zodrať na svojich záhradách tým pádom naše deti keď vyrastú a osamostatnia sa tak nebudú musieť k nám chodiť po víkendoch otročiť. Mne sa to ani nepáči veľmi že človek by aj išiel k svokrovcom na návštevu na takú klasickú návštevu, dať si kávu, porozprávať sa ale ide sa tam s tým že sa ide do roboty a nie na návštevu

anonym_59845e
Dnes o 12:18
@bomba36

@anonym_autor však ty tu píšeš pravidelne o tom, čo čakáš ze sa tentokrát dozvieš iné?

@bomba36 Jasne, nasa stara znama. Len tentokrat vynechala detaily, ako ju svokra pucuje za to, ze lezi cely cas v izbe.

anonym_cce024
Dnes o 12:28
@anonym_autor

@sisa_s lebo jeho mama mu vycita ked nechodime kazdy vikend. Ked som to chcela obmedzit tak zakrocil aj jeho brat ze ja mam respektovat to ze je to jeho rodina a chce ju vidiet.

@anonym_autor a kedy chodíte k vašim? Kedy chodíte na výlety? Kedy chodíte na kupku?

anonym_0790eb
Dnes o 12:53
@anonym_1cf077

@anonym_1cf077
To su také sebecke typy muzov.Priorita je práca.U ineho rybolov, poľovníctvo , šport atd.Proste tie priority ma ináč zoradené a nemyslia na to ako sa ich zena/muz/deti cítia a či su s tým ok., dôležité, že oni sa cítia dobre.Robia všetko možné, nielen pre rodinu ale aj pre cudzich a utekajú z domu na úkor svojej rodiny.Takyto ľudia by nemali mat vztahy, lebo na prvom mieste su oni, ich hobby, záujmy a niekde na predposlednom vztah,rodina.

Strana
z2