Stretávanie sa rodičov a deti počas Covidu-19
Prosim vas, ako zvladate byt s detmi izolovani? Ja uz mam pocit, ze sme jedina domacnost, ktora sa na ulici nestretava. Naši susedia (5+ domacnosti) su permanentne vonku, decka sa spolu hraju ako keby sa nechumelilo. My sa snazime s malou chodit na vylety do prirody (aj tam na sankovacke kaslali na opatrenia) a vdaka bohu, ze mame psov, ktorych miluje, ale uz mi trha srdce, ked sa nalepi na branu a ukazuje na deti, ako sa prehanaju na odrazadlach. Vcera sme sice boli vonku pred domom a mala sa drzala v ustrani, ale mam blby pocit (bude mat 2r).
Viac menej chcem asi len pocut povzbudive slova, ze v tom nie som sama a ze to zvladneme. Nemam zaujem teraz riskovat nakazu, este k tomu som aj tehotna, takze vazne nie dakujem. Mimochodom, susedia sa na nas asi urazili kvoli tomuto, lol.
@andromedea Nie, nie si v tom sama, ale škoda, že nie je viac takých zodpovedných. Tiež ma rozčuľuje, keď v súčasnej, zlej situácii sa ľudia správajú tak, ako sa správajú. Stoj si za tým a nemaj výčitky. Nech ti tu niektoré mudrlantky rozprávajú, čo chcú, sú to hlúposti. Pred rokom sme sa báli a dodržiavali sme všetci všetko a teraz kašleme na to? Všetci sme unavení a chceme vidieť svetlo na konci tunela, ale nie takto, že budeme situáciu zhoršovať, lebo.... Vyhovárať sa na politikov? Je to o každom z nás, politik-nepolitik, každý sa má zariadiť podľa svojho najlepšieho svedomia, aby ruku na srdce, mohol povedať, že urobil všetko pre to, aby to nešíril. Rúško v exteriéri je nepotrebné? Ako tu 1 napísala? Mám dieťa v kočíku a prejde okolo pozitívny človek, ktorý to nevie, vydychuje kvapôčky, dopadnú na malého, ten to dá do pusy a prídeme domov k babičke a ju to zabije, tí ľudia vôbec rozmýšľajú? Alebo vzťahy dôležitejšie ako zdravie? Načo budú vzťahy, keď to človek neprežije? Sloboda? Lasica povedal, že aj v demokracii má sloboda hranice a určite nestoja nad zdravím iného človeka a všetci, čo si toto neuvedomujú, tí páchajú genocídu na našom národe, nie Matovič a vláda, ale nezodpovední ľudia, lebo žiaľ, keď idem von, tak 90% ľudí nie je schopných dodržiavať pravidlá a potom sa čudujú, že sa musia lekári rozhodovať koho zachránia? ☹
@snezienka33 ver tomu, že naši priatelia sú rozumní a vnímajú to rovnako, vedia, že iná cesta z tohto marazmu nevedie. Denne sme v kontakte, možno viac ako v minulosti, myslím, že nás to viac zblíži, ako rozdelí a ľudia ako ty si neuvedomujú, že to nedodržiavanie pravidiel to celé len predlžuje, takže len tak ďalej a potom nadávajte len a len na seba, nie na vládu, lekárov, nemocnice, systém 😉
@snezienka33 vztahy su dolezitejsie ako zdravie? to vazne? tak potom najblizsie ked ochories sa nechod liecit, ale skoc ku kamoske na kavu. Lebo pre mna je zdravie dolezite, a predstava ze sa nedostaneme do nemocnice, lebo je plna, tak to ma teda dost "desi".
@blondtana prosím ťa, to sú väčšiu hlúposť nevedela napísať?
Že pozitívny človek vydychuje kvapôčky a tie ti spadnú na malého v kočíku 🤦♀️
Rozum sa mi zastavuje.
Predstav si, že ja vonku rúško nenosím a aj keby som náhodou bola nakazena, tak určite moje kvapôčky len tak nespadnu na tvoje dieťa v kočíku.
Kedy dýchaš čerstvý vzduch?
To sa už tak ozaj všetci bojíte, že aj vonku budete mať rúško?
Veď si dodržuj odstup od ľudí a nemusí to vadiť, ze niekto nemá vonku rúško.
Či myslíš, že tie kvapôčky preletí dva metre k tvojmu dieťaťu do kočíka?
@andromedea ani my nechodíme na ihrisko plne deti...stačilo mi keď jedno väčšie dievčatko bez rúška nepozorovane priletelo a malému obchytala tvár...mala som dosť...kamarátova dcéra priniesla zo škôlky covid a nakazila celú rodinu a keďže sa stretávali aj s mamou, tak aj ju a mala ťažší priebeh...dlho trvalo kým sa z toho dostala....
@jana005 ako ty si úplne geniálna, ešteže sa dá lietať a na chodníku nikoho nikdy nestretneš, že?! Preletí okolo mňa, 20cm od kočiara trtko na bicykli a určite nič nevydýchne, že?! Aj odborníci ti povedia, že pri zvýšenej telesnej aktivite vydychuješ častejšie a prudšie, čiže ďalej to doletí, hlavne že ty si odborník na slovo vzatý, že?! Presne kvôli takým ako si ty to na Sk tak vyzerá a potom sa všetci veľmi čudujú, keď sa situácia nezlepšuje a zvaľuje sa to na nás, ľudí!!!
@andromedea uZ je od vtedy 5tyzden a stále je v nemocnici,našťastie to prežil ale pľúca sú v dezolatnom stave,zatiaľ je schopný prejsť len 2m na záchod a odpadáva kvôli dychu ale ok aj to je niečo,budúci týždeň ide do jedného sanatória je to ako kupele/rehabilacne stredisko aby vedel prísť domov a teda sám zašiel na wc, do kuchyne obývačky,nnajedol sa obliekol proste základ a nepotreboval pri tom kyslik , na koľko mu budú pracovať pľúca sa neviem, zatiaľ 30/40percent .. potom pôjde kvôli tým pľúcami do ďalších kúpeľ atď atď ale v práci už asi skončil
@blondtana vies aku naloz virusu by na teba niekto musel "vydychnut" (no to by ta skor musel oplut) z toho bicykla a este aj tak trafit, aby si sa nakazila? :D O dietatu v kociku ani nehovorim. To je take mizive percento, ze je naozaj uplne zbytocne nad tym uvazovat.. Aj na jar tu boli extremisti, co mali stres v lese ist bez ruska, lebo co ak ten den tade niekto s kovidom presiel a virus tam lieta...
@blondtana
Predstav si, že určite nie kvôli takým ľuďom ako ja.
Vonku rúško nenosím, ale to neznamená, že plujem ľuďom na ksicht.
Som sama vonku s dieťaťom, povedz mi, koho nakazím? Určite nebudem mať rúško.
Veď som ti písala, že dodržuj odstup, a nemusíš sa báť, že niekto ti vdychne na dieťa.
@evaachesa rozmýšľam pomalšie a inak?
Prosím ťa, ani ma nepoznáš a už ma ideš súdiť.
Písala som, že vonku rúško nenosím, keď tam nikto nikde nie je. Koho nakazím? Ten strom?
Alebo dieťa v kočíku, čo je odomna veľmi ďaleko?
Si obidve predstavte, že som len doma s deťmi, manžel chodí do práce a na nákupy, vonku som s malým, nemám rúško, ale ja nakazím pol Slovenska a kvôli mne to tu tak vyzerá ako vyzerá.
Tak keď nevieš, nepíš o niekom, že rozmýšľa pomalšie a inak.
Okrem toho, môj otec je už päť týždňov v nemocnici na onkológii. A pred týždňom dostal kovid. Kto myslíš, že ho nakazil? Ja vonku bez rúška alebo sestrička alebo doktorka v nemocnici s respirátorom?
@andromedea
@gubiko my sme baby radi aj za tento stav,akurát dnes ho vážili a schudol 26kg,dosť ... Všetko ostatné zvládneme a nevadí , hlavne je že prežil a nebude ležiaci , iní také šťastie nemali ♥️

@andromedea ďakujem, aj za úprimnosť ❤