Stretnutia s novým objavom aj s malým 2 týždne po rozvode
Ahojte , myslíte si že je v poriadku keď sa moja kamarátka dva týždňe po rozvode ( rozvod bol o názorových nezhodách a povahových odlišnostiach a podobne ) stretávala so svojím novým objavom ( čo jej prajem ) a brala si na tieto stretnutia aj malého ? Malý má dva aj pol roka , jeho biologický otec sa vždy o neho vzorne staral , majú spolu pekný vzťah , on ľúbi malého , malý podľa toho čo som videla tak ho ľúbi tiež .... je to trošku voči nemu nefér si myslím , že tak skoro sa už rieši ,,iný ´´ tato ... nevravím keby sa kamoška s novým objavom stretávala bez malého ... ale hneď do toho ťahať malého , no neviem .... hlavne ona býva stále ešte s exmanželom a jeho to psychicky dosť ubíja , až mi je ho ľúto ... a ona si nedá vysvetliť , že je aj jej dieťa a ona sa rozhodne s kým sa stretávať bude a s kým nie a podobne ... Díky za názory
@mandolina_1988 nechytaj ma za slovicka. Nadávať- ohovárať, riešiť ju, moralizovať ju, súdiť ju- tak som to zhrnula do slova ,,nadavat". Ešte by si si mala upresniť, či je naozaj ešte tvoja kamoška, alebo tiež už len exkamoška. To, ze sa s jej správaním nestotoznujes je v poriadku, ale naozaj si myslíš, že si dá od teba povedat, a zmení to? Zbytočne to riešiš. Bud to respektuj, alebo kamarátstvo ďalej nemá zmysel. Sama musíš vedieť, či to priateľstvo stojí zato
@maximilie zase ... nechytám ta za slovíčka ... ja som to s nou neriešila ... ani s nim ... bola som nestranna ... ja som sa prave snažila zmenit temu stále na niečo pozitívne ked tento rozhovor začal vůbec , presne preto , pretože že ma do toho nič nie je .... to že sa to stalo , to ovplyvnit neviem ale mám to v hlave a preto ma to uprimne zaujima , kedže sama nemám deti a nevedela som ako reagovat ...fakt ma to zaujíma len čisto zo zvedavosti , lebo raz tie deti chcem mat a chcem sa vyvarovat všetkého čo im eventuálne mohlo ublížiť alebo ich zmiast a podobne ( aj ked chápem že 24/7 sa pri dietati byt nedá )
@mandolina_1988 ak sa budú oňho starať obaja, tak má chlapčisko vlastne vyhraté 🙂 nebude šťastnejšieho dieťaťa na svete 🙂
@mandolina_1988 a ešte doplním jednu myšlienku. keďže ako píšeš, otec dieťaťa ho miluje a stará sa o chlapca, tak jeho ex môže robiť intímnosti s novým partnerom predsa v čase, keď dá dieťa do starostlivosti otcovi. keď sa už tak rád stará, iste sa rád postará aj potom. stále to bude jeho syn...
@panelacikova určite , a tak by to malo aj fungovať podľa mna ...
@mandolina_1988 áno, malo. realita je iná. "superotecko", len aby ex narobil problémy a znemožňoval jej stretnutia s novým partnerom, tak nebude mať na syna čas. alebo v poslednej chvíli stretnutie so synom odvolá. bude robiť prieky, atď... robí to tak cca 80% tých "superoteckov".... a to som možno ešte dala malé percento...
@panelacikova tak myslím si , že ak ho skutočne miluje , tak bude práve chcieť s ním tráviť čo najviac času ..fakt bavila som sa aj s nim ... a normalne ako kamoska , ktorá je na ,,dvoch ´´ stranách barikády keď obaja si tvrdia svoje a kto je na chybe a podobne ... ale keď rozprávali o dieťati tak to bolo akokeby boli spolu na jednej vlne .. obaja ho miluju a otca trapi len to , že bude s ním 30 percent času a bojí sa aby nebol malý zmanipulovaní do role , že otecko je ten kto s ním traví času viacej ( narážam na možné spoločné byvánie matky s objavom napríklad ) ... ale on ho miluje .. proste mu išli slzy keď o ňom rozprával takže si myslím že mu na ňom záleží a chce byť v jeho živote viac ako len ,,sponzor ´´
@ptmt1011 zase mimo ... nevadí ...
@mandolina_1988 podľa mna ty si ten otecko, a nie kamoska, podľa výroku nechcem byt len sponzor, take spojenie povie len chlap, ktorý platí výživné a predstavuje si, že z toho výživného, čo často zďaleka nie je ani len polovica reálnych výdavkov, chodí mama dieťaťa po dovolenkách .. a takto to je, malé dieťa keď uvidi maminu s inym mužom dostatočne dlho a budú napríklad spolu bývať, môže ho volať tatino, lebo v detskej hlave to funguje, že muz pri mamine je tatik. A nikto mu to nemusí tlačiť do hlavy. Ale ty ostaneš vždy tatinom číslo 1.
@mandolina_1988 myslím si, že malého nemá kam dať, tak ho berie so sebou. Pokial sa o malého jeho biologicky otec stará riadne a majú pekný vzťah, nemal by byt problém v tom, že spozná aj iných ľudí. Ako už bolo spomenuté, take malé dieťa si neuvedomuje kto ten cudzí dotyčný presne je. Dôležité je, aby si po rozvode exmanželia nerobili prieky a všetko bude ok.
@clarissa96 nie , nie som ten otecko ... len reflektujem to co mi bolo povedane ... a ano bolo mi povedane ze biologický otec nechce byt len sponzor ale v prvom rade otec ... on sa len boji a to som tu už písala že malý bude zmanipulovaný že biologický otec sa může aj rozkrájať , ale jeho matka v spolupráci v novým priaťelom a jej rodinou budú malému tlačiť do hlavy , že pravý otec je ten , kto je s maminou a nie ten ktorý bol s ním od jeho útleho narodenia ..aj napriek tomu že to v manželstve nevyšlo ... a berem do úvahy čas po rozvode strávený s bio otcom a čas strávený s priateľom jeho matky tak je logické takéto porovnávanie ...
@fleur1111 a uvedomuje si , kto bol s ním 2,5 roka ako tato ? lebo nazory sa rozchádzajú typu že 2,5 ročné dieťa si toho moc nepamata ...
@mandolina_1988 píšeš, že mama miluje dieťa rovnako otec. V tom prípade, nikdy nebude mama tlačiť bludy dieťaťu do hlavy, aby malo v hlave guláš. To sa nerobí. Takze toto ako prvé nech otecko prestane rozprávať. A k druhej otázke, z mojej skúsenosti. Otec môjho dieťaťa sa nezaujímal o dcéru do cca 2 rokov, ukázal sa sporadicky raz za mesiac. Až ked s ňou nebolo toľko starosti to nazvime, ako miminom, začal sa viac prejavovať a objavovať v jej živote. Teraz ma dcéra cez 3 roky, mame dohodu, že je uňho každý druhý víkend a je to jej milovaný tatinko, superhrdina. Takze nie, naozaj si nepamätajú deti, kto sa o nich staral v útlom detskom veku. Ale keďže ja nehovorím o jej otcovi v zlom, a normálne sa o ňom bavíme, aj o tom že spolu nežijeme, ale lubime ju a take veci, je s tým úplne v pohode. A mám nového partnera, sama od seba ho vola tatino, ale nikto jej to nenúti, oslovujem ho normálne prvým menom vždy. Treba ako rodičia mat korektný vzťah a všetko bude fajn.
@mandolina_1988 hlavne nerob medzi nimi psychológa, lebo Ta to emočne vycicia.Co už robíš teraz zatazujes svoju hlavu problemom druhých ľudí Nad tým či nebude len náhradný otec a sponzor bude s ním tráviť málo času mali premýšľať vtedy, keď sa išli rozvádzať.Velmi rýchlo to vzdali, keď dieťa má 2,5 r Uz teraz nech kociruju ako vedia...vždy bude jeden ukrátený vždy....
@mandolina_1988 si ichkamoška je ti ľúto tých dvoch veľkého aj malého chápem. Take malé deti potrebujú bezpečie. Vedia si rýchlo zvyknúť na nového rodiča ak im dá bezpečie. No veľmi cítia ak sa rodičia trápia. Ich starosti sa prenášajú na nich. Malý vycíti ze sa ocko trápi a s mamkou si nerozumejú. Trojuholník mu bude tiež čudny ak v nom uvidí že toho mame radi ale toho nie. Preto to bývanie spolu je pre malého dobré v tom ze je v kontakte s otcom. No na druhej strane bude svedkom ich trápenia. Záver: ak je tá trojka v pohode, bude aj maly v pohode ak nie tak aj in môže mat v tom chaos.
@mandolina_1988 uz ked otec pristupuje k tomtu takto: "on sa len boji a to som tu už písala že malý bude zmanipulovaný že biologický otec sa může aj rozkrájať , ale jeho matka v spolupráci v novým priaťelom a jej rodinou budú malému tlačiť do hlavy , že pravý otec je ten , kto je s maminou a nie ten ktorý bol s ním od jeho útleho narodenia ..." Tak to nemoze dopadnut v prospech dietata. Nie kvoli matke, nie kvoli jej partnerovi, ale kvoli nastaveniu, ktore ma jeho biootec. Matka bude manipulovat. Mozem sa aj rozkrajat a nebude dobre. On si uz v mysli projektuje ako to "urcite" bude. Nemusi to tak byt, ak si vytvori s matkou korektny vztah a s dietatu sa bude venovat najviac ako bude vediet. A inak tiez si myslim, ze si dotycny otecko, lebo o ockovi tu vieme kopec veci, ako sa citi, co by chce/nechcel. A o mame vieme velke prd. Ani len to ci ten vztah je nieco vaznejsie. A to by si ako kamoska mala hadam vediet, nie?
@mandolina_1988 milý otecko, píšeš že máš so synom pekný vzťah a syn ta lubi, tak neviem ako by bolo možné, že by si ta nepamätal? 🤷🏽♀️
@mandolina_1988 moralne to nie je, pekne to nie je..voci exovi je to necitlive..ale co s tym narobis? Nic.. mala ny sa osamostatnit a az potom riesit..
@mandolina_1988 ze si myslim o tom, ze je to vysostne jej zivot, daj jej pokoj a ked si jej kamoska, iba ju vypocuj, pritakaj jej na vsetko ako somarik a praj jej iba dobre. Ak mas zaujem o jej byv.muza, treba sa vyjadrit a ist mu utierat slzy.
To dieta to vobec nebude vnimat tak, ze ma dvoch otcov, pokial mu to niekto vyslovene nebude takymto sposobom huckat do hlavy, co snad nebude, ak maju vsetci zucastneni rozum..Mna exmanzel opustil presne ked mal nas syn 2,5 roka, asi po pol roku som si nasla znamost, ja som sa s nim sice najprv par mesiacov stretavala bez maleho, ale potom sme sa stretavali vsetci spolu, dokonca u mna aj s malym rok byval..A moj syn to nikdy nebral tak, ze ma dvoch otcov, ani nahodou toho mojho frajera nepovazoval za otca, ale bral ho ako kamarata..Ja s frajerom sme pred malym nikdy nemali nejake prejavy intimnosti, nedrzali sme sa za ruky, nebozkavali sme sa pred nim, pretoze som tym malemu nechcela pliest hlavu..Syn sa s exmanzelom normalne stretava niekolkokrat do tyzdna, je to jeho jediny otec a vzdy to tak bude, bez ohladu na to, s kym budem ja..A kedze maly mal len 2,5 roka ked sme sa rozisli, tak si vobec nepamata, ake to bolo, ked sme este zili spolu vsetci traja aj s exmanzelom ako rodina..
@mandolina_1988 a ja ti rovno napíšem, že po čase sa to zvrtne úplne inak 🙂 nový "ujo" nebude mať záujem suplovať otca, pokiaľ dieťa otca má. áno, možno budú spolu vychádzať, bude sa podieľať na výchove a bla bla bla, ale ak bude rozumný, nebude tĺcť dieťaťu do hlavy hlúposti. naopak, myslím si, že otecko v súčasnosti ešte stále dúfa, že žena ostane pri ňom. preto tlačí kaleráby do hlavy. len čo sa žena rozhodne definitívne odísť, uvidíš, či tá láska voči synovi bude až taká, že si ho bude brávať často domov a starať sa oňho sám 🙂 osobne si myslím, že nie 🙂 ak si ho aj vezme, tak si ho požičia na pár hodín a potom vráti. alebo si ho vezme na dlhšie a hodí na krk matke, sestre, apod. 🙂
treba sa predovšetkým starať o seba, keď sa mamička tak rozhodla, že chce nového chlapa tak nech má, a to, že berie na stretnutie dieťa len ukáže či daný chlap má o ňu záujem aj s dieťaťom to je náhodou celkom fér, 2,5 ročné dieťa nevie toľko toho, takže keď mu povie, je to maminkin kamarát tak je po probléme, nemusí mu vysvetĺovať to je ten a ten ujo
@mandolina_1988 male deti ani len rodicov pri intimnostiach casto nevidia, takze tvoje obavy su neopodstatnene a v podstate ta do toho nic nie je.
Tato bude tato aj potom...

@maximilie ďakujem , ani jednu nadavku som nepoužila ... len som sa pýtala či je to ok alebo nie ...