icon

Striedavá starostlivosť. Máte niekto osobnú skúsenosť?

rodanka
13. jún 2011

Ste Zeny a Matky a preto sa obraciam na vas s otazkami ktore v sebe mam.
Mate niektora osobnu skusenost so striedavou starostlivostou?

S partnerom, s ktorym mam 2,5 rocneho synceka spolu nezijeme uz vyse roka a az teraz som si podala o zverenie do mojej starostlivosti. Velmi som sa tomu branila, lebo sa mi nepacila predstava, ze o nasom dietati bude rozhodovat niekto iny... On silou mocou trva na STRIEDAVKE. tzn. vydeluje mi syna na "kratky-dlhy" tyzden a samozrejme nic neplati, kedze sa "starame pol na pol".. Ja som zo zaciatku suhlasila, lebo som nechcela robit rozbroje ale snazila som sa aby to bolo plynule a velmi caste (max na 1 2 dni)....no on mi ho niekedy nedonesie aj 4 dni! Som presvedcena, ze to nasmu synovi velmi ublizuje a ze je velmi strateny. Nema jedno stabilne miesto, je z toho rozruseny, ked ho sem donesie...ma dva domovy, dve babky, dva rezimy, stravu...vsetko na polovicu!
Povedala som si ze dost, ale on to vnima ako boj a vyhraza sa mi, ze zariadi...to a to...(ma brata pravnika) Navrhla som mu, ze moze maleho navstevovat neobmedzene, ale "do ruk" mu ho dam max na 2 noci v tyzdni (to su tri dni)...co mi pride aj tak dost, nie?

Strasne sa bojim, ze sud mu odklepne striedavku. Je to vobec vhodne pre tak male dieta???? (ja som aj kojit prestala koli tomu)
Prosim ma niekto pod skusenosti??
Dakujem

ootaznik
3. apr 2012

jajaaaaj, tema, v ktorej by clovek vedel kadeco rozoberat a navyse s ludmi, ktori realne ziju svoj zivot a maju problemy.....a zrazu tu mame monopol dvojdomovcov......mozme sa niekde normalne bavit na tuto temu?

tristanianz
9. máj 2012

Striedavka je veľmi vážna vec.. A toto naozaj patri len na dohode s rodičmi, lebo tam kde nie je rovnováha, nebude fungovať ani striedavka, aj keď bude nútená určením od súdu.. Ťažko presvedšiť rodičov, ktorí tú striedavku majú a funguje im to, že to nie je dobré pre tie deti žiť dvojitý život a tak isto naopak, tam kde tá striedavka nie je a je tam veľký nesúhlas z jednej strany rodiča, či už matky, otca, netreba to nútiť nasilu.. Všetko by malo byť na rodičovskej dohode a nie ťahať sa po súdoch a presviedšať všetkých, čo je lepšie.. Vyhrážky a neviem aké typy pomst, že to dieťa nedám, alebo zoberiem, alebo iné podobné nevyrovnané povahové vlastnosti tiež veľmi zle prospievajú nielen na psychiku dospelého človeka, ale i na to dieťa.. Teraz je to ako modny hit, je to veľmi medializované, vsetci a všade o tom hovoria, prevažne tá mužská polovica.. Áno chápem to, ak sú to tí praví naozajstní otcovia, ktorí o to dieťa naozaj stoja, bez pomoci ich rodiny a matiek, ktorí sú naozaj zodpovední a bývalé manželky, či partnerky vedia, že ich dieťa bude v dobrých rukách.. Alebo samozrejme naopak. Lenže matka bude vždy len matka, nikdy ju nenahradí ani dobrý otec.. Už len tým, že je dlhšie rodičom o devať dlhých mesiacov.. Lenže položme si otázky, koľko takých dobrých otcov je v skutočnosti.. Psychický a fizický teror, podvody, lakomstvo, nezáujemdominancia a pod.. To ešte nebudem rozoberať ako sa mnoho mužov chová už počas tehotenstva k svojim partnerkám.. Zabúdajú, že sú nositeľkami ich detí.. Budem krutá ak napíšem, že i keď sú otcami, ale pričinili sa k tomu naozaj len pár minutami a potom celé tie mesiace je to na žene, čo sa musí opatrovať a to nechcem opisovať porod..A nie sú ochotní byť ani pri tom porode.. Pochybujem, že by to muž zvládol.. Dokonca sa nájdu aj muži, čo to dieťa naozaj nechceli, ženy na to boli úplne same a zrazu sa narodí taký krásny voňavý uzlíček a už sú dokonalými otcami. Lenže sa zabúda, že dieťa vníma už počas vývoja.. Či už plač, stresy, nervozitu matky.. A ponesie si to zo sebou od narodenia.. My nevidíme do tých malých duší.. A keby som to tu všetko rozpísala, asi by mi to trvalo veľmi dlho.. Tak isto nie je pravda, že striedavkou sa muž vyhne výživnému.. Alebo naopak.. Ak sa ťahajú dvaja ľudia po súdoch a naozaj sa robí dokladne šetrenie, či už kolíznou opatrovateľkou, psychológom, finančné pomery, sú prípady, keď mužovi i tak ponechali výživné na dieťa matke.. Dokonca i naopak.. Ten druhý prípad je však ojedinelý. Ale nie v neschopnosti zarobiť viac, ale preto, že i v zamestnaní sa stále muž považuje za viac, ako žena.. Teraz som niekde čítala, že do striedavej starostlivosti sa dostalo i 5 mesačné dieťa.. Myslím si, že v tomto prípade to bolo oprávnené, lebo tam otec bol na rodičovskej dovolenke a naozaj sa o to dieťa stará lepšie ako matka.. Ale ja osobne by som si nevedela predstaviť také malé dieťa odovzdávať každý druhý týždeň do iných rúk.. Kojím a kojenie je najlepšia voľba pre deti.. Na toto by tiež muži nemali zabúdať! No mnoho mužov robí všetko preto, aby sa žena toho vzdala.. Napríklad robiť im maximálne stresy, neplatenie výživného.. A nie je pravda, že striedavka zle nevplýva na deti.. Uvidíme v dospelosti, aké budú mať správanie.. A na záver by som len napísala, každý jeden človek by si mal uvedomiť pri plodení detí, či sú schopný vychovávať deti spoločnými silami, ženy či sú na to naozaj pripravené byť matkami a muži by si svoje ženy mali viacej vážiť, chápať a pomáhať si navzájom, aby sa potom nestalo to, že sa po narodení detí rozvádajú, rozchádzajú, nedajbože už v tehotenstve.. Alebo ak aj príde kríza, urobiť všetko preto, aby sa ten vzťah už zachránil... lebo aj keď dojde k striedavke, vždy tam dojde aj tak k rozchodu, alebo k rozvodu dospelých ľudí a dieťa to bude navždy brať, že jeho jediný ocko a jediná maminka nežijú spolu...

tristanianz
9. máj 2012

Ja by som svoje dieťa do osobnej starostlivosti nedala už len koli tomu, že by nebola vychovávaná otcom, ale jeho matkou.. V tehotenstve ma nechal o hlade, zatiaľ čo on si užíval život s priateľmi, robil všetko preto, aby som to mala čo najťahšie, nazval malú plodom.. Keď sa malá narodila, nikdy mi za to doteraz nepoďakoval, nechal sa 2 mesiace vyživovať z mojho rodičovského príspevku.. Síce malú mal rád a bol k nej dobrý ako otec po jej narodení, ale podotýkam nie otec v sukni, ale len kočíkovanie a nosenie na rukách, nechcem sa dohodnúť a keď mi už naozj praskli nervy, nechodil na súdne pojednávanie, potom raz prišiel, navrhol si výživné, odišiel, odvtedy mu volám iba ja, posielam fotky malej, informujem o všetkom, prosím ho, aby za ňou prišiel a nič... malú nevidel 2 mesiace a to včera mal voľno. Keď som mu volala, čo nedošiel, tak mi odpovedal, načo na jeden deň... Asi tak...

tristanianz
9. máj 2012

nechcel sa dohodnúť, pardon..

jami2
9. máj 2012

@tristanianz Súhlasím s Tebou. Lepšie by som to nenapísala. Striedavka je pre ľudí, ktorý spolupracujú a vedia sa dohodnúť na výchove. Ak je medzi bývalými partnermi nenávisť, zlosť, nekomunikujú a pod., tak toto dieťaťu môže veľmi ublížiť, poznamenať jeho charakter a ovplyvniť vzťahy v dospelosti. Ak niekto tvrdí opak, je to skoro vždy tá strana, ktorá si striedavku vynútila. Tiež som si všimla, že v poslednej dobe sa rozmáha skupina radikálnych otcov, ktorý sa snažia cez média ovplyvňovať verejnú mienku a sú im naklonený aj politici. Dieťa predsa nie je knižka, ktorú každý týždeń presuniete na inú poličku. Vynucovaním striedavky si otcovia chcú presadiť svoje záujmy a schovávajú sa záujem dieťaťa. Sama som z rozvedenej rodiny, myslím, že mama ma vychovala dobre, mám VŠ, nepijem, neberiem drogy, ako často argumentujú zástancovia striedavej starostlivosti. Dieťa može mať normálny vzťah z obomi rodičmi aj bez toho aby za to zaplatilo statou domova.

ootaznik
9. máj 2012

@tristanianz ozaj perfektne a vystizne napisane 🙂
@jami2
na jednom webe, ktory som si podrobne prechadzala som si vypichla iste myslienky:
- muz dovoli, aby sa jeho milovane dieta pravidelne stahovalo, menilo domov a chodilo hore dole so svojimi vecami? ved pred dospelaka je to problem....
- dieta nebude mat stabilny domov
- detstvo v kufri
- dolezite su aj dovody rozchodu a nie hned riesit u dietata SS
- pomsta zene
- stalking
- jednostranne vynucovanie SS
- rozdielne vychovne metody, nazory
- ako nahle idu take veci cez sud, tak to fungovat nebude (samozrejme mimo dohody, ktoru sud musi schvalit)
- dieta ma pravo na styk, nie povinnost
- a kde je istota?
.....ti, ktori su do toho zaineteresovani, pochopia a budu si vediet vysvetlit tieto veci, ktore su hoci len cez odrazky napisane

tristanianz
9. máj 2012

Stále sa tu tvrdí, že sa tu ubližuje deťom, ak nesúhlasíme so striedavkou.. Ja proti striedavke osobne nič nemám, pokiaľ je to naozaj najlepšie riešenie pre dieťa.. No mnoho z nás to naozaj robí len v záujme rodičov a nie detí.. A pritom by sme si mali naozaj povedať, nie ono je naše dieťa, ale v prvom rade my sme jeho rodičia.. Komu by sa to páčilo, keby v detstve tiež mal dva domovy, dve postele, dve školy, Nesúhlasím ani s tým, z akého dovodu by mal ísť muž na rodičovskú dovolenku? V poriadku, vyhlasujem ženy, prestante kojiť, dajte svoje deti mužom, ktorí nás podvádzali, ubližovali, ponižovali.. Kto mi zaručí, že otec, ktorý sa takto choval k matke svojmu dieťaťu, nezachová po čase tak isto práve k nemu? Otec by mal zostať otcom a neporovnávať sa k matkám.. A nech mi skúsi niekto povedať, že som psychicky nevyrovnaný človek.. Neviem koľko x mesiacov sa žena musí trápiť, lebo žila v trápení a potom by sa mala podľa niektorých s úsmevom po rozvode a rozchode pozerať na človeka, ktorý to sposobil.. Aj ja som si x krát prehodnocovala, či súhlasiť, alebo nie.. No pokiaľ by som aj ja súhlasila so striedavkou, moje dieťa by skončilo v rukách bývalej nádejnej svokry.. Poznám jeden prípad z mojho okolia.. Rodičia podpísali dohodu o striedavke.. Otec detí sa moc veľmi na to pripravil, tešil sa z toho, že nemusí platiť výživné a može tráviť každý párny týždeň so svojimi dvoma deťmi.. Vydržalo to len niečo vyše roka a teraz prosí svoju ženu, aby si deti zobrala nastálo a radšej jej bude platiť toľko, koľko bude potrebovať.. Pretože si sám uvedomil, že to nie je naozaj jednoduché.. Veľa šťastia v boji za striedavku, dúfam však, že to bude naozaj spravodlivé a získajú ju len tí, ktorí si to naozaj zaslúžia..

gabinocka
10. máj 2012

o striedavej starostlivosti by asi mali debatovat maminy ktorych sa to tyka lebo len tie to dokazu pochopit....my mame striedavku uz rok a pol. zo zaciatku to bolo super, deti sa tesili ze nas maju oboch rovnako, vsetko bolo ako tak fajn, no uz pol roka sa to kazi. decka maju problemy so striedanim, jeden place ze nechce tam, druhy zas onam, s ex mame uplne rozdielne nazory na vychovu, deti to metie, uz ich prestava bavit lietat hore dole, uz maju kamaratov /u mna/ a u ex nie...atd. atd. kdesi tu som citala ze detstvo v kufri....nie, nieje to tak, nase deti maju vsetko u oboch z nas - oblecenie, hracky, bicykle...skratka vsetko okrem ucebnic, ktore si musia kazdy piatok nosit vsetky v taske k druhemu rodicovy. inak im kupujeme vsetko kazdy zvlast a samozrejme ze som bez vyzivneho, lebo je to pol na pol. mame ale taku dohodu ze poplatky v skole /obedy, pomocky, knihy, vylety.../ platime kazdy na jedno dieta. cize zhruba tolko nas pripad a ak by som mohla v nasom pripade opatovne rozhodovat o striedavke, tak ju uz odmietnem, nakolko deti to vydrzali rok a uz su problemy

tristanianz
10. máj 2012

@gabinocka vačšinou sa začínajú rodičia po čase sťažovať.. Aj ja taký prípad poznám. Ja som tiež uvažovala o striedavke, ale našťastie otec malej sa nemá k ničomu, čo je síce z jeho strany veľmi smutné a musím ho prosiť, aby aspoň raz za čas za ňou prišiel, ale aspoň malá sa nebude dávať z rúk do rúk, ako neaká hračka.. Som zvedavá, ako to budú znášať aj tie deti, ktoré sú teraz síce spokojné, ale keď príde ich obdobie puberty...

gabinocka
10. máj 2012

ja ma uz teraz obavy ako to pojde dalej....vekom sa to zrejme bude iba zhorsovat a mam obavy ze zacnu protestovat, prestanu nas uplne respektovat a zacnu si sami urcovat kde chcu kolko ostat. striedavka je velmi nedomyslena..Slovensko do nej vhuplo, sudy zacali konat ale nikto nema znalosti ako to vyzera po rokoch striedavky a co to spravi s detmi... obavam sa toho...

miskax2
10. máj 2012

@tristanianz to co si pisala akoby si mi z duse vravela
neda mi nevyjadrit sa k tomuto! otehotnela som neplanovane a "otec" mojej prvej dcerky ju vobec nechcel prehovaral ma na potrat cele tehotenstvo mi len robil napriek ked sa chcel stertnut a ja som sla do poradne vraj naco tam musim ist ci je to dolezite....po narodeni prisiel za malou az po mesiaci potom chodil tak 2x do mesiaca stale mi robil napriek vyhrazal sa manipuloval psychycky ma deptal ked mala dcera rok a pol sama so daal upravit styk v tom case som uz mala ineho priatela a bola som uz aj tehotna sud rozhodol o kezdej nep. sobote ale jej "otec" nechodi a nechodi len sa vyhraza malu nevidel uz vyse roka a stael chce striedavku alebo do jeho osobnej starostlivosti povedala som ze ANI cez moju mrtvolu a on na to ze nech sa tak teda stane......mala ho vobec nepozna akoby aj mohla ked na nu kasle....... za otca povazuje mojho noveho partnera poviemm va m je to skvely chlap o nase deticky sa strata prikladne a ked by sa nedajboze nieco stalo jemu by som tu striedavku s istotou dala lebo viem ze je to dobry clovek a nechcela by som aby baby prisli o otecka a davala by som mu obe hoci otcom je len tej mensej.........ale tomu prvemu ani zaboha lebo on nieje otec on len spoldil a robi mizo zivota peklo a malu nechcel a ani skutocne nechce chce sa len mstit pretoze keby mu slo o malu vypadalo by to uplne inak

tristanianz
10. máj 2012

@miskax2 ja sa bojím toho, že ak raz bude prvé, čo sa budú pýtať na súde a to na striedavku, bez poriadného šetrenia, tak ako to bolo v mojom prípade, dokonca k tomu kolízne boli dve rozdielne, nebola ani raz tá istá, ani raz so mnou nekomunikovali, na malú sa neprišli pozrieť, zmenu výživného som podávala na súd 3 týždne pred druhým pojednávaním a i tak sa stratil, hľadali ho v budove, sudca sám prehováral a krútil s hlavou, ako možem žiadať 200 eur pre 3 mesačné bábatko, nebral do úvahy moje kojenie, že to s tým nesúvisí, až keď som sa ozvala už priamo na súde a každý jeden chlap to hneď využije, mnoho ženám sa vtedy zrúti celý svet.. Pretože ak je naozaj dobrá matka, nik iný si svoje dieťa nevie tak vychovať dobre, ako je ona.. Pozor, samozrejme nemyslím tým tých naozaj dobrých otcov.. Tým striedavku naozaj odporúčam a držím palce..

tristanianz
10. máj 2012

@miskax2 ale snáď to dopadne u vás dobre a zvíťazí spravodlivot..

miskax2
11. máj 2012

@ootaznik presne tak upne suhlasim na striedavku treba suhlas dvoch starn a velku psychycku vyrovnanost kvalitne povahove crty a vediet komunikovat mat rovnake nazory na vychovu.....MAMA je MAMA a ta predsa vie co je pre jej dieta najlepsie je snim od uplneho zaciatku uz v brusku sa mu snezi porozumiet a dba na jeho bezpecie a pohodu....a tyto pseudo ockovia ktory chcu len pomstu a doslova dieta stvat proti matke a kupovat si h darcekmi nech idu kade laksie....... 😠 cest vynimkam!
ja som zila 20 rokov bez otca na vine boli obe strany mama nechcela ustupit a bola urazena otec to vzdal ale povedal ze on si na dceru pocka teraz si ku mne nasiel cestu vdaka vnuckam

lujza123
11. máj 2012

podla mna striedavka moze dobre fungovat len u rodicov ktory spolu nikdy nechodily, nezily a hlavne sa nikdy nerozisly..vsetko ostatne je o hubu.
Striedavka je extrem a dieta u otca kazdy druhy wikend pripadne vobec je extrem druhy..treba hladat kompromis aj tam kde je zdanlivo nemozny a snazit sa pocuvat, vnimat, respektovat a neprizabit ex

ootaznik
11. máj 2012

@lujza123 ..nikdy spolu nechodili, nezili spolu a nikdy sa nerozisli? - ako tomu mam rozumiet?

gabinocka
14. máj 2012

..ze je tam makke i 😀 ...a ze ich spolocne dieta je len ,,nestastna nahoda,, pocas jednej noci zrejme...

ootaznik
14. máj 2012

@gabinocka to "i" neriesim 🙂 aj tak mi ta veta nedava logiku - moze nieco dobre fungovat, ked dvaja spolu nezili, nevzali sa a pod?

miskax2
14. máj 2012

@ootaznik ja som taky pripad a poviem ti ze nemoze!!!a keby som hned vedela co je to s prepacenim za debila tak mu ani na nos nevesiam ze som s nim tehotna ostrat mu tych 100evry co mi posiela za tie nervy mi to nestoji no ale kedze je v RL uz si moc nenaskacem...len zatnut zuby a ist ale striedavku nikdy nedopustim a ani by nam ju nechvalili kdze nesplname ani jednu podmienku akurat tu ze ja som mama a on otec ale iba na papieri 😎

lujza123
14. máj 2012

@ootaznik
@gabinocka
aach a ake i/y tam vlastne ma byt?
Ano myslela som to tak ze ako produkt jednej noci alebo podobne...proste ziadne tazke srdce, vycitky a sklamanie z rozchodu..prave vtedy to podla mna moze fungovat, ze sa proste neobvinuju ale dokazu sa kamaratit, mozu to dieta vziat napriklad na spolocnu grilovacku, dovolenku alebo len tak spolu pokecat o vychove atd atd
Napriklad ja ked sa stretnem s ex a chcem s nim prebrat nieco ohladom malej tak do 10 min sa zvrtne rec na to ako strasne som mu ublizila, ako som ho odkopla, ako som znicila zivot malej lebo nevyrasta v rodine a podobne zvasty..(pritom sme sa rozisly tak ze sme sa poslaly do kelu navzajom) no ale jasne na vine som ja

tristanianz
14. máj 2012

ten moj bývalý nemá ani záujem o jeden deň návštevy, ja ho musím tlačiť do výchovy.. Ale striedavku by som nikdy nepripustila..

ootaznik
14. máj 2012

@lujza123 makke "i", ked ide o mnozne cislo 🙂
no mooozno by to podla mna vtedy fungovalo, ale to by musel byt zazrak 🙂

miskax2
15. máj 2012

@lujza123 tak ako si to nazvala "produkt jednej noci" tak je to u nas tych noci sice bolo vceho vsudy asi 6 ale ziaden vztah ziadna laska jeho prva reakcia ze ci je to jeho?a druha nech idem na potrat! ked sa zmieril s tym ze na potrat nepojdem zacali silnereci ako sa on postara a pod. no ked doslo na lamnie chleba uz nebol taky hrdina svojim vlastym rodicom nedokazal povedat ze on ako stary 32rocky chuj nabuchal 17stku dozvedeli sa to asi mesiac pred porodom aj to nie od neho....myslel si ze ma moze manipulovat ale sa prepocital ohanal sa tym ako sa mi na vsetkom dohodneme lenze u neho dohoda znamenala ze on si rozkaze a ja posluchnem...nevies si predstavit aky cirkus robil ked som nechcela aby kupil kocik ktory sa mu pacil lebo on prisiel do 1.obchodu a 1. kocik co zbadal ten chcel kupovat a potom az uznal ze som si sama vybrala lepsie a lacnejsie a bol stastny jak blcha ze nemusel kupovat sportiak lebo ten co sa lubil jemu nebol kombinovany a popritom malu kocikoval tak 3x......a to je len jedna ukazka.....dceru nevidel uz vyse roka ale stale si mysli ze ked bude mat tri -styri roky tak mu sud schvali striedavku on ju chce mat na tyzden u seba a popritom si nevie najst cas aby prisiel raz za dva tyzdne ako urcil sud......takze asi tak

maminuska
15. máj 2012

@lujza123 aj u mna je to tak , vždy to končí aká som nehodná mater, že mám nízko vyvinuté materské pudy a že som zničila detom život, jemu som zničila život lebo má ťažké depresie ( hlavne že je znova ženatý ).Svoje deti nevidel dva roky a nijak sa o ne nezaujíma.

tristanianz
17. máj 2012

@dvojdomovci aj keď nesúhlasím v mojom prípade so striedavkou, proti lige otcov nemám nič a držím im palce, pretože pomožu aj zúfalým mamičkám..

luculus
19. máj 2012

Ahojte mamičky, pred nedávnom sme sa rozišli s partnerom (po 6rokoch) a otcom mojej dcérky, ktorá má 18 mesiacov. Celý čas si chlapec myslel, že je zabezpečený keď je so mnou. Nie je to zlý otec, ani kamarát ale ako partner nestál za nič. Nepomohol v domácnosti, žiaden program, lebo veď on má voľno, počítače,... malý 33 ročný chlapec. Dieťa zobral behom 18 mesiacov na prechádzku 2x a ešte 2x na výlet - ale to už sme neboli spolu. uvedomuje si, že nebol dobrý partner ani otec ale to čo bolo sa podľa neho neráta a naše dieťa chcel stále - teda pôvodne krátky, dlhý týždeň, podľa toho ako robí, aj na noc. Mne sa to nepozdáva, lebo je ešte malá a nie je na neho tak moc zvyknutá, nie to ešte spať mimo domu. No teraz sa z toho vykľulo, že ju vlastne chce vždy keď má voľno, ale iba vtedy keď mu to vyhovuje - zhodou okolností len keď som ja v práci 2x týždenne mu to nevyhovuje 🙄 . teraz ma žiada aby som dala vybaviť pas lebo on chce ísť so svojou dcérou na dovolenku do UK. co si o tom myslíte? pustili by ste svoje 18 mes dieťa na dovolenku s jej otcom do UK? mne sa to nepozdáva ale ako mu to mám vysvetliť? viem že má právo byť so svojim dieťaťom a samozrejme to úplne akceptujem a podporujem, dokonca mu ju vozím a vyzdvihujem priamo domov, lebo je proste taky (hoci som kvôli tomu o 1hod dlhšie v zápche). som zvedavá ako to nakoniec dopadne. dokonca sa pridal k lige otcov ako keby som mu ju chcela zobrať. pritom oblečenie, hračky, knižky, plienky,... som jej vždy kupovala sama za vlastne. hádam sa polepší a stane lepším otcom.

janka_pn
19. máj 2012

@luculus do 3 rokov dietata mas dokonca narok, ak chces, aby ju mal len v tvojej pritomnosti.... urcite by som mu ju nedala na vylet do UK, neskor mozno, ale este je prilis mala.

tristanianz
21. máj 2012

@luculus netreba si nič vyčítať, dieťa má právo na oboch rodičov, ale je ešte naozaj malé, aby mohlo byť dlho bez mamičky.. Tak isto ak by robil bývalý problémy, obrátila by som sa aj ja na ligu otcov, aby mali vyjadrenie z oboch strán, nielen zo strany otca.. Ak mu nebrániš v styku v tvojej prítomnosti, tak je to len krivé obvinenie z jeho strany, čo si netreba všímať..

janka_pn
21. máj 2012

@luculus a mozem sa spytat, ci je pravda co je v tvojom profile, ze "snazime sa o babatko" ? to ako vazne?