Sú aj vaši rodičia čoraz viac pasívni?
Ahojte, ako "zamestnávate" svojich rodičov, ktorí majú sklony k pasivite? Tí moji (zdraví sedemdesiatnici) len čučia doma pred telkou alebo kukajú cez okno. Nedávno som pre nich vymyslela spoločnú dovolenku, len dvojdňovú, len hodina cesty, a boli z toho takí zdesení, že zrejme celú noc nespali a ráno mi predostreli xy výhovoriek. Ako to riešite vy, ak majú vaši rodičia sklony k pasivite? Chcem o tom napísať aj článok, zháňam preto inšpiráciu. Ďakujem! 🙂
@marsmykkok Ani ja. Ale ktovie, či podobne nedopadneme aj my 🙂 Ja už tiež na sebe badám technologickú zaostalosť, v porovnaní s mojimi mladšími kolegami.
@letfenixa To je hrozne smutné, ako sa vie človek zaťať ☹ Môj prasvokor sa tak nahneval na syna, že mu neprišiel na jedny narodeniny (bol tuším na služobke), že ho už nechcel vidieť. Spolu sa "videli" až na svokrovom pohrebe.
@anita1978 lampasák 😀
@mandzula To sú inak strašné veci. Mne sa nedávno kamarát veľmi bolestne posťažoval, že mu Putin (+ konšpirátori) zobral mamu. Ťažko aj niečo poradiť, lebo skúšal všetko.
@smilla_jaspersen ak boli cely život takí, nestresuj ich zbytočne. Im sa nikam nechce a musia vymýšľať výhovorky ako neísť 😅 buď rada, že sa aspoň okolo domu motkajú 🙂 my sme radi doma, ale už spekulujeme nad zahradkou do dochodcovskej éry, na ktorú si ešte pár rokov počkáme 😏
@matkahelka To je veľmi smutné. Chcela som napísať, že snáď sú už optimistickejší, keď (dúfam) aspoň táto vlna covidu končí. Ale potom som si uvedomila, že je tu pre zmenu vojna. Ach jo.
@elzu Ďakujem, máte úplnú pravdu. A super gény 🙂)
Dámy, ďakujem vám za super postrehy!!! 🙂
moji sedemdesiatnici su stale v pohybe, vo velkom dome je vzdy co opravovat a upratovat, ak nerobia nieco vnútri tak vonku, do toho ma mamina este svoj rodicovsky dom a velku zahradu k tomu, takze bud su doma v zahrade alebo v zahrade tam, ak nerobia v zahrade, tak lustia krizovky, citaju, pozeraju telku, surfujú na nete, debatujú spolu...keby som im kupila dovolenku nie je ziadny problem
@smilla_jaspersen to je o tom ako si mentalne nastavena, ja mam 45 a ked sa 20nici v praci bavia o instastorkach normalne bez hanby co to je, ako sa to robi a pod. Clovek sa nauci a ked sa netvaris ze vies ale ze sa zaucas, problem nebyva. Ja sa napr v kavach nevyznam ja chcem proste slovenske presso 🤣 vsade poviem presso a ukazem rukami kolko. Naposledy ked objednaval moj muz v grecku sebe chcel slovensku vrlkost kavy a ja som chcela kavu s mliekom dostal naprstok a ja 3deci ladovej kavy 🤣
Vypili sme a smejeme sa doteraz.
@smilla_jaspersen zaujímavá diskusia. Moji rodičia - otec 70, mama 67. Otec je aktívny, mama celý život domasedka a teraz aj kvôli korone o to väčšia. Fyzicky sú na tom zatiaľ veľmi dobre. Tiež mi to nie je ľahostajné, ako trávia čas. Myslím, že odkedy nastala "diktatúra televízie", tak to išlo nielen s dôchodcami dolu vodou. Otec surfuje aj po internete, mama digitálny svet nemusí.
@anita1978 áno, tušila som že je to niečo vojensko-policajné, ale to slovo som už strašne dlho nepočula, možno naposledy niekde v Tankovom prapore 🙂 Pobavilo ma, je také úderné 😀

@mija_ja Ďakujem za peknú odpoveď. Tiež som si uvedomila, že tá "aktivita" by nemala byť umelá, ale ideálne taká, z ktorej majú obe strany aspoň aké také výhody. Teda - naučila som sa negooglovať recept na koláč, ale rovno poprosiť svokru, aby mi koláč upiekla. Keďže svokra nepozná mieru, kedysi sme ju "haltovali" pretože sme sa v koláčoch topili. Teraz už radšej rozdávame susedom -a takto sú spokojní všetci. Svokra sa nenudí, a aj susedia si pochvaľujú 🙂